el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα – Μιλάνο: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 28-05-2021

Σπουδαία μάχη θα παρακολουθήσουμε και στον 2ο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, με την Μπαρτσελόνα του Σάρας Γιασικεβίτσιους να κοντράρεται με το Μιλάνο του Ετορε Μεσίνα.

Διάβασε εδώ το αφιέρωμα στο Final-4 της Euroleague 2020-21

Η Μπαρτσελόνα έχει στοχεύσει την 3η κούπα της ιστορίας της στην Ευρωλίγκα (η τελευταία τη σεζόν 2009-2010), ενώ το Μιλάνο ψάχνει την 4η, με τη διαφορά ότι η προηγούμενη φορά που έζησε το όνειρο ήταν το μακρινό 1988.

Βέβαια, στο φετινό F4 πάνω από όλους σε τρόπαια είναι η ΤΣΣΚΑ με 8 κατακτήσεις έως τώρα.

 

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πριν 18 χρόνια, όταν οι μπλαουγκράνα είχαν κατακτήσει την πρώτη τους Ευρωλίγκα ήταν ξανά κάτοικος Βαρκελώνης (φυσικά ως παίκτης) και τώρα στην πρώτη του σεζόν ως χεντ κόουτς της Μπαρτσελόνα θέλει να πράξει το ίδιο, γράφοντας ιστορία!

Από την άλλη πλευρά, ο πολύπειρος τεχνικός Ετορε Μεσίνα έχει τέσσερις κατακτήσεις στο παλμαρέ του, όσες και ο παίκτης του στην Αρμάνι, ο Αμερικανός σέντερ Κάιλ Χάινς (2 με τον Ολυμπιακό και 2 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για το Final-4 της Euroleague 2020-21

Μπαρτσελόνα – Μιλάνο: Προγνωστικά και Απουσίες 28-05-2021

Μόνο… άνετη δεν αισθάνεται η Μπαρτσελόνα κι αυτό γιατί την ακολουθεί το «πρέπει».

Το οικονομικό άνοιγμα που έκαναν και φέτος οι μπλαουγκράνα είναι μεγάλο, τα χρέη μεγαλώνουν και πλέον η ανάγκη για μία μεγάλη επιτυχία είναι τεράστια.

Πάντως, με οδηγό την άμυνά της (η κορυφαία της διοργάνωσης/72.8 π.) η Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα…

Στα συν για τον Σάρας και το γεγονός ότι η ομάδα του δεν ταλαιπωρείται από αγωνιστικά θέματα και απουσίες. Απαντες φωνάζουν «παρών», ακόμα και ο Πάου Γκασόλ που επέστρεψε στην Ισπανία στα… γεράματα με στόχο να πανηγυρίσει το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει.

Χωρίς απουσίες και η Αρμάνι, αν και ο Ετορε Μεσίνα καρδιοχτύπησε την προηγούμενη εβδομάδα από έναν επιπόλαιο – όπως αποδείχθηκε – τραυματισμό του πολύτιμου φόργουορντ Σιλντς (13.9 π.), ο οποίος θα αγωνιστεί κανονικά στο F4.

Μπαρτσελόνα – Μιλάνο: Ανάλυση και Στατιστικά 28-05-2021

Τα πάντα στην Μπαρτσελόνα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα.

Οταν η ενέργειά της στο πίσω μέρος του παρκέ είναι μεγάλη, δεν χάνει σχεδόν από κανέναν, στην περίπτωση όμως που το μυαλό των παικτών του Σάρας «χαλάσει», τότε το πρόβλημα μετατοπίζεται και στις εκτελέσεις των συστημάτων του Λιθουανού κόουτς.

Βέβαια, ο προπονητής των μπλαουγκράνα περιμένει και το ξύπνημα του Νίκολα Μίροτιτς (15.5 π., 5.8 ρ.), ο οποίος δεν ήταν καλός στη σειρά με τη Ζενίτ, αν και η ομάδα του τον είχε μεγάλη ανάγκη.

 

Το Μιλάνο στη δημιουργία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο (12ο στη λίστα με τις ασίστ), ωστόσο το γεγονός των ελάχιστων λαθών που κάνει μέχρι τώρα στη διοργάνωση (11.0, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα) το έφερε σε πλεονεκτική θέση σε αρκετά σημαντικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Εκτός από τα πρώτα βιολιά Ντιλέινι (11.6 π.), Σέρχι Ροντρίγκεθ (9.6 π., 4.5 ασίστ) και Σιλντς, «πλάτη» βάζουν οι Πάντερ (14.4 π.), ΛεΝτέι (10.1 π., 4.6 ρ.).

Μπαρτσελόνα – Μιλάνο: Τι έκαναν στα προημιτελικά

Η Μπαρτσελόνα είδε τον… χάρο με τα μάτια της στα πλέι-οφ κόντρα στη Ζενίτ.

Οι Ρώσοι έκαναν μπρέικ (74-76) με το καλημέρα, ενώ λίγο έλειψε να γίνει το «μπαμ» και στο Game 2 (81-78) στη Βαρκελώνη.

Οι μπλαουγκράνα πήγαν στην Αγία Πετρούπολη με το μαχαίρι στα δόντια και πήραν το μπρέικ πίσω νικώντας 78-70 στο Game 3.

Ομως, δύο 24ωρα αργότερα ήρθε η άμεση απάντηση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ (74-61) και έτσι όλα κρίθηκαν στο 5ο και τελευταίο ματς της σειράς στην Ισπανία, με την Μπαρτσελόνα παίζει «τελικό» και να καθαρίζει με το επιβλητικό 79-53.

 

Θρίλερ είχαμε και στη σειρά Αρμάνι – Μπάγερν. Οι Ιταλοί γλίτωσαν με θαύμα στο πρώτο παιχνίδι (79-78, επέστρεψαν από την κόλαση και νίκησαν με καλάθι του ΛεΝτέι στο φινάλε του αγώνα), ενώ πήραν εύκολα το 2ο (80-69).

Στο Μόναχο, οι Βαυαροί επέβαλαν το νόμο τους (85-79, 85-82) ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο… ματς μπολ το Μιλάνο (λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσει») επικράτησε στην έδρα του με την ψυχή στο στόμα 92-89 και πανηγύρισε την επιστροφή του σε F4!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ