el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα vs Παναθηναϊκός: Απέναντι στον πρώην ηγέτη του

Σε μία έδρα όπου νίκησε για τελευταία φορά το 2013 αγωνίζεται το βράδυ της Πέμπτης (15/10, 22:00) ο Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα. Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα.

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής το «τριφύλλι» φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα των Νικ Καλάθη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, διεκδικώντας την τρίτη του φετινή νίκη.

Το πιο πρόσφατο χρονικά ματς, απέναντι στη Βιλερμπάν δεν διεξήχθη, λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στη γαλλική ομάδα, με τους «πράσινους» να παίρνουν το ματς στα χαρτιά με 20-0, σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας ταξίδεψε κανονικά στη Γαλλία και ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Πρόθεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν η αναβολή του, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Ολη η Euroleague σε live streaming από τη Novibet

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή διοργάνωση. Στην πρεμιέρα επικράτησερ 78-76 της Χίμκι στη Ρωσία, ενώ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ηττήθηκε στο ντέρμπι «αιωνίων» από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (71-78), μία αναμέτρηση όπου φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας από τη νεανική ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

barca_novibetgrΘεωρείται, όχι άδικα, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκα, έχοντας πλέον τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην τεχνική ηγεσία.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στον πάγκο της Ζαλγκίρις, ο Λιθουανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ανέλαβε με σκοπό να την οδηγήσει στην κορυφή. Μία Μπαρτσελόνα που φρόντισε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο φέτος, αποκτώντας ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ στην Ευρώπη, τον Νικ Καλάθη, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό (μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του).

Δύο νίκες και μία ήττα ο απολογισμός των «μπλαουγκράνα» στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Στην πρεμιέρα νίκησαν ως γηπεδούχοι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (76-66), ακολούθως ηττήθηκαν εκτός έδρας από τη Ζενίτ (70-74) και έπειτα επικράτησαν στη Βαλένθια (71-66).

Από το τελευταίο χρονικά ματς απουσίαζε ο Νίκολα Μίροτιτς. Ο Ισπανός φόργουορντ διαγνώστηκε με κορονοϊό και θα λείψει και από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Πλην του σκοραρίσματος (15.5 πόντοι μ.ό. φέτος), ο Μίροτιτς έχει μεγάλη συνεισφορά τόσο στον τομέα των ριμπάουντ (7 μ.ό.) αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι (2.5 ασίστ μ.ό.).

Αυτό είναι και το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα εν όψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, αφού διαθέσιμος – έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του – είναι ο Κάιλ Κούριτς (γκαρντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

paobc_novibetgr

Η απειρία, είναι ο κυριότερος τομέας στον οποίο υστερεί φέτος ο Παναθηναϊκό. Ηταν κάτι που φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ήττα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Γίνεται μία νέα προσπάθεια φέτος στο «τριφύλλι», το οποίο την Πέμπτη έχει πολύ δύσκολη αποστολή στη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ένα ματς όπου θα βρει απέναντί του για πρώτη φορά τον Νικ Καλάθη μετά την 5ετή παρουσία του στην ομάδα (2015-20).

Παρελθόν στο μεταξύ αποτελεί ο Πιέρ Τζάκσον. Ο Αμερικανός γκαρντ ζήτησε να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους και το αίτημά του έγινε δεκτό ενώ εκτός πλάνων για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Λευτέρης Μποχωρίδης λόγω τραυματισμού.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

** Ο Αλεξ Αμπρίνες είναι ο παίκτης της Μπαρτσελόνα που σουτάρει αλλά και ευστοχεί από το τρίποντο τις πρώτες αγωνιστικές της φετινής Ευρωλίγκα. Μετράει 9/18 προσπάθειες συνολικά.

** Πρώτος στις ασίστ στους «μπλαουγκράνα» ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής πλέι μέικερ μοιράζει 5.7 τελικές πάσες ανά ματς.

** Ο Παναθηναϊκός σκοράρει από το τρίποντο με ποσοστό 22,9% (11/48). Ο Ντίνος Μήτογλου είναι ο παίκτης που έχει σημειώσει τα περισσότερα τρίποντα στις πρώτες αυτές αγωνιστικές για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας (3/6). Είναι παράλληλα και ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας (7.5 μ.ο.).

** Μακράν ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από πλευράς Παναθηναϊκού είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο αρχηγός πλέον των «πράσινων» αγωνίζεται 36:06 λεπτά μ.ό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δυσμενής παράδοση για τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη. Τον Απρίλιο του 2013 χρονολογείται η τελευταία νίκη του επί της Μπαρτσελόνα ως φιλοξενούμενος.

Εκτοτε και σε 9 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την Μπαρτσελόνα η ελληνική ομάδα μετράει ισάριθμες ήττες. Η παράδοση από το 2000 και μετά είναι 4 νίκες και 14 ήττες στην έδρα των Καταλανών. Υπέρ της ισπανικής ομάδας και η συνολική παράδοση, με 23 νίκες έναντι 13 του Παναθηναϊκού.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ