el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βέλεζ Μόσταρ – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 22/07/2021

Στο Σαράγεβο, από τη Βέλεζ Μόσταρ, φιλοξενείται η ΑΕΚ την Πέμπτη (22/07, 21:30), στο πρώτο ματς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Η «Ένωση» με δεδομένο ότι σε μία εβδομάδα ακολουθεί ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς υπερέχει σε εμπειρία και ποιότητα και αυτό περιμένουμε να το δείξει πάνω στο χορτάρι και στα δύο παιχνίδια.

Υπενθυμίζουμε ότι από φέτος δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, ενώ η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μια εκ των Έλφσμποργκ ή Μιλσάμι.

Με 350+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίες αποδόσεις το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Βοσνία γίνεται πιο συναρπαστικό.

Βέλεζ Μόσταρ – ΑΕΚ: Ανάλυση & Παρουσίαση 22/07/2021

Για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1988-89, η Βέλεζ Μόσταρ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να επιστρέψει στα Κύπελλα Ευρώπης, γνώρισε δύο υποβιβασμούς κι αγωνίστηκε έξι σεζόν συνολικά στη δεύτερη κατηγορία.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Βοσνίας, που ήταν και η καλύτερη θέση μετά το 1994-95 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της για τη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Η ομάδα από την Βοσία απέχει εδώ και 33 χρόνια από το διεθνές επίπεδο, ωστόσο, η Βέλεζ, έχει να επιδείξει μία σημαντική διάκριση, καθώς μετράει μία παρουσία σε προημιτελικά Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ηταν η σεζόν 1974-75 όταν και είχε αποκλειστεί σε διπλά ματς από την Αλκμααρ. Εχει πάρει και το Βαλκανικό Κύπελλο το 1981, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να σημειώνει δύο γκολ στον τελικό. Σε εγχώριο επίπεδο, έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο Γιουγκοσλαβίας (1981, 1986).

Μετά τη διάσπαση (1992) έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στη δεύτερη κατηγορία (2006, 2019). Από τα 1995 χρησιμοποιεί σαν έδρα το 7.000 θέσεων Ροντέι Στέιντιουμ, αναγκαζόμενη ουσιαστικά να αλλάξει έδρα. Μάλιστα, το όνομα του γηπέδου, που σημαίνει «δικό μας», δόθηκε μέσω ψηφοφορίας των φιλάθλων.

Στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις αγωνίζεται στο Stadion Grbavica στο Σαράγεβο!

Στη συμμετοχή της στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ στοχεύει η ΑΕΚ, η οποία στη φετινή ευρωπαϊκή της παρουσία θα θελήσει να βελτιώσει και την συνολική της βαθμολογία στην ΟΥΕΦΑ. Αυτό θα ωφελήσει τόσο την ίδια όσο και την Ελλάδα.

Είναι η πέμπτη σερί σεζόν που η «Ένωση» εξασφαλίζει την παρουσία της σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πέρσι συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ, τερματίζοντας την πορεία της στη φάση των ομίλων (1-0-5). Συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση μέσω της 4ης θέσης που κατέλαβε στο πρωτάθλημα της Super League.

Είναι το νούμερο 262 ματς για την ΑΕΚ στην Ευρώπη και φυσικά, το πρώτο, στη νεοσύστατη διοργάνωση του Κόνφερενς Λιγκ. Ο συνολικός απολογισμός της ελληνικής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης είναι: 82 νίκες, 63 ισοπαλίες και 116 ήττες. Τα περισσότερα από αυτά τα ματς αφορούν το Γιουρόπα Λιγκ (136) και ακολουθούν αυτά για το Τσάμπιονς Λιγκ (74 ματς).


Βέλεζ Μόσταρ – ΑΕΚ, Προγνωστικά 22/07/2021

Από την ΑΕΚ μπορεί να λείπει η μεγάλη διάκριση στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αυτό ωστόσο δεν αναιρεί πως πρόκειται για μία ομάδα με μεγαλύτερη εμπειρία από τη Βέλεζ. Η τελευταία επέστρεψε άλλωστε μόλις πριν από δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία της Βοσνίας.

Σε συνδυασμό και με τις σοβαρές μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ στην τρέχουσα περίοδο, είναι πολύ λογικό το διπλό να προσφέρεται σε τιμές φαβορί στην αναμέτρηση. Το πρώτο ματς είναι το «κλειδί» για την παρουσία της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Η νίκη της “Ένωσης» προσφέρεται στο 1.80 στη NOVIBET

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς λόγω ποιότητας δεν πρόκειται να αγωνιστεί με σκοπιμότητα και περιμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι.

Το Over 2,5 ΓΚΟΛ το βρίσκουμε στη Novibet σε απόδοση 2,00

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ στο Σαράγεβο η Νovibet προσφέρει 

SUPER ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ


The GiANT Heart: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ & NOVIBET

 

Βέλεζ Μόσταρ – ΑΕΚ: Παρουσίαση και Στατιστικά 22/07/2021

Η Βέλεζ ήταν η ομάδα στην οποία άρχισε αλλά και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο μεσοδιάστημα (1977-81), ο Μπάγεβιτς αγωνιζόταν για την ΑΕΚ, στην οποία ανέλαβε και τρεις φορές προπονητής, με πρώτη το διάστημα 1988-1996. Η Βέλεζ, ήταν και η ομάδα στην οποία είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της προπονητικής (1983-87).

Είναι η δεύτερη φορά που η Βέλεζ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ

Είχαν αναμετρηθεί το 1980-81 για το Βαλκανικό Κύπελλο, με τους Βόσνιους να επικρατούν 2-0 στην έδρα τους και την ΑΕΚ 3-1 στον επαναληπτικό. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν είχε αγωνιστεί ο Μπάγεβιτς.

Από το 2019 η Βέλεζ έχει στην τεχνική ηγεσία τον Σέρβο Φέντα Ντούντιτς και το έργο του κρίνεται θετικό. Το συνολικό ρεκόρ του στην τεχνική ηγεσία των Βόσνιων είναι 30 νίκες, 18 ισοπαλίες και 10 ήττες, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης». Η παρουσία το τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη με τον Ερυθρό Αστέρα (2017-19), με τον οποίο κατέκτησε και δύο πρωταθλήματα, ήταν ένας παράγοντας που φαίνεται να μέτρησε για την επιλογή του.  Την περσινή σεζόν βρέθηκε στον πάγκο της Αλ – Αχλί. Απέναντι στη Βέλεζ, θα πραγματοποιήσει και το επίσημο ντεμπούτο του. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως μετράει 12/12 προκρίσεις σε προκριματικά (όλες με τον Ερυθρό Αστέρα).


Βέλεζ Μόσταρ: Απουσίες & Ενδεκάδα 22/07/2021

Δεν έδωσε ματς για το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο η Βέλεζ, ώστε να προετοιμαστεί για τον αγώνα με την ΑΕΚ και να είναι πιο φρέσκια. Στο καλεντάρι της έχει ήδη τρία επίσημα ματς. Απέκλεισε στην προηγούμενη φάση την Κολερέιν με δύο νίκες, ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Βοσνίας επικράτησε της Ποσούσγιε με 2-0. Στο συγκεκριμένο ματς προέκυψε σοβαρός τραυματισμός, αφού λαβώθηκε ο πολύτιμος μέσος Σαμίρ Ράντοβατς.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Μπογκντάνοβιτς – Κόσιτς, Ισιτς, Ζελίκοβιτς, Φερέιρα – Χασάνοβιτς, Αλαγκιτς – Οβτσίνα, Βεχάμποβιτς, Μπραντάο – Ζαίμοβιτς.

ΑΕΚ: Απουσίες & Ενδεκάδα 22/07/2021


Με τους νεοαποκτηθέντες, Λε Ταλέκ, Αραούχο και Βράνιες, η αποστολή της ΑΕΚ για την αναμέτρηση. Διαθέσιμοι φυσικά και οι Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, που είχαν αποκτηθεί νωρίτερα ενώ σε ότι αφορά τις απουσίες για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Σιμόες, Λάτσι (δεν έχουν δηλωθεί) και Γαλανόπουλος.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Στάνκοβιτς – Μπακάκης, Βράνιες (Σβάρνας), Τζαβέλλας, Λόπες – Σιμάνσκι, Σάκχοφ – Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης – Ανσαριφάρντ (Αραούχο).


 

Διαβάστε ακόμα…

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Προγνωστικά, η ελληνική αποστολή


Μεταγραφές: Ελεύθεροι και ωραίοι το 2022

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ