el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βέλγιο – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 03-06-2021

Στην έδρα της καλύτερης εθνικής ομάδας του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αγωνίζεται το βράδυ της Πέμπτης (03/06, 21:45) η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας σε φιλικό ματς, το Βέλγιο.

Βέλγιο – Ελλάδα: Ανάλυση και Παρουσίαση 03-06-2021

Δύο πολύ δυνατά φιλικά εν όψει των επίσημων αγώνων τον Σεπτέμβριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα δώσει η Εθνική μας ομάδα. Της αναμέτρησης με το Βέλγιο θα ακολουθήσει φιλικό με τη Νορβηγία (06/06).

Στα δύο αυτά παιχνίδια, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαν’τ Σχιπ θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πράγματα και να βγάλει εκ νέου χρήσιμα συμπεράσματα, στην προσπάθεια να βελτιωθεί το πρόσωπο της ομάδας σε άμυνα και επίθεση εν όψει των επίσημων που έπονται.

Τα νέα πρόσωπα δεν λείπουν ακόμα μία φορά από τις κλήσεις του Ολλανδού εκλέκτορα, ο οποίος άφησε εκτός αποστολής 6 παίκτες συγκριτικά με το πιο πρόσφατο επίσημο ματς και την ισοπαλία με τη Γεωργία (1-1) για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

 

Για την τελική φάση του Εuro 2020 προετοιμάζεται το Βέλγιο, το οποίο μετέχει σε όμιλο με Ρωσία, Δανία και Φινλανδία.

Εφτασε στα προημιτελικά στο Euro 2016, κατέλαβε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2018 και στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βλέπει στο βήμα παραπάνω και τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Οι περισσότεροι παίκτες της βρίσκονται σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία (24 με 28 ετών), έχουν εμπειρίες πρωταθλητισμού με τους συλλόγους τους και τον ίδιο προπονητή εδώ και μία 5ετία.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ανέλαβε το 2016, αντικαθιστώντας τον Μαρκ Βίλμοτς και ο συνολικός απολογισμός του στον πάγκο του Βελγίου είναι 42 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Βέλγιο – Ελλάδα: Αποδόσεις & Προγνωστικά 03-06-2021

Πενήντα θέσεις διαφορά υπάρχουν στην Παγκόσμια Κατάταξη της FIFA μεταξύ Βελγίου (1ο) και Ελλάδας (51η). Η διαφορά αυτή, αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στις αποδόσεις.

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για το διεθνές φιλικό Βέλγιο – Ελλάδα

Το Βέλγιο είναι η ομάδα που προσφέρεται σχεδόν ως απόλυτο φαβορί για να πάρει τη νίκη σύμφωνα με τις αποδόσεις (1.28-5.60-9.20) και αντίστοιχα είναι διαμορφωμένες και όλες οι διαθέσιμες αγορές, με φαβορί τον άσο.

Μετρώντας προφανώς και την εξαιρετική επιθετική συμπεριφορά του Βελγίου, το οποίο στα προκριματικά του Euro είχε την καλύτερη επίθεση και πανηγύρισε μόνο νίκες, το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερα από 2.5 γκολ είναι το επικρατέστερο,

Σε τιμές φαβορί παίζει και το ενδεχόμενο να βρει μόνο η μία από τις δύο ομάδες το δρόμο προς τα δίχτυα.

Βέλγιο – Ελλάδα: Ανάλυση 03-06-2021

KingBaudouin_novibetgr

Σταθερό τρόπο που αγωνίζεται και σταθερό κορμό, διαθέτει εδώ και αρκετό καιρό το Βέλγιο.

Είναι ενδεικτικό πως στις κλήσεις του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τόσο για το φιλικό με την Ελλάδα, όσο και την τελική φάση του Euro 2020, μόλις τρεις είναι οι παίκτες που έχουν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχής και ο ένας από αυτούς είναι ο τρίτος τερματοφύλακας (Ματζ Σελς του Στρασβούργου), που είναι ο μοναδικός που δεν έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.

Γιανουζάι (μέσος), Σαλεμάκερς (εξτρέμ) και Οριγκί (φορ), ήταν μεταξύ των παικτών που δεν βρήκαν θέση εν όψει της τελικής φάσης του Euro και ενώ αρχικά βρίσκονταν στην προεπιλογή.

Κανονικά σε αυτή μετέχει πάντως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον ηγέτη των Βέλγων να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχει πλάνο ως προς τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται (4-2-3-1, 4-3-3) η Εθνική μας ομάδα από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος για τα δύο προσεχή φιλικά έχει καλέσει τρεις νέους παίκτες στην άμυνα.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς και Δημήτρης Σιόβας παραμένουν εκτός πλάνων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενώ οι νέες κλήσεις του αφορούν τους Αχιλλέα Πούγγουρα (στόπερ) και Μανώλη Σάλιακα (δεξιός μπακ) ενώ επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό ο Λεονάρντο Κούτρης (αριστερός μπακ).

Για προσωπικούς λόγους δεν ταξίδεψε με την αποστολή ο Κώστας Φορτούνης, ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ με την Εθνική (9 γκολ) από πόσους είχαν κληθεί για τα δύο προσεχή φιλικά.

Βέλγιο – Ελλάδα: Παρουσίαση & Στατιστικά 03-06-2021

Σερί γκολ εδώ και 28 αγώνες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, σημειώνει το Βέλγιο. Η τελευταία φορά που δεν βρήκε δίχτυα, ήταν στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2018 με τη Γαλλία (0-1). Σε αυτό το διάστημα ο απολογισμός της είναι: 23 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Με 59 γκολ σε 91 συμμετοχές, ο Ρομέλου Λουκάκου είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Βελγίου. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2010 και από το 2014, ο επιθετικός της Ιντερ θεωρείται αναντικατάστατος.

Κυριάκος Παπαδόπουλος και Πέτρος Μάνταλος, είναι οι παίκτες που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ για την Εθνική μας ομάδα, από όσους βρίσκονται στην αποστολή για τα δύο φιλικά, αρχίζοντας από το Βέλγιο. Αμφότεροι μετρούν από 4 τέρματα με το εθνόσημο. Ακολουθούν Τάσος Μπακασέτας και Βαγγέλης Παυλίδης με 3 γκολ.

Είναι το 18ο ματς της Ελλάδας υπό της οδηγίες του Φαν’τ Σχιπ. Ο απολογισμός του σε αυτό το διάστημα είναι 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 19-13.

Στο 47% το ποσοστό νικών με τον Ολλανδό στον πάγκο, το καλύτερο για προπονητή της Εθνικής μετά το 2014 και την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος.

Βέλγιο: Απουσίες & Ενδεκάδα 03-06-2021

belgium_novibetgr

Χωρίς τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Σίτι, θα παρατάξει το Βέλγιο ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Αυτό είναι και το μοναδικό πρόβλημα για τον Ισπανό προπονητή.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Κουρτουά – Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνγκεν – Καστάν, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Τσαντλί – Αζάρ, Λουκάκου, Μέρτενς.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης), Σιμόν Μινιολέ (Κλαμπ Μπριζ), Ματς Σελς (Στρασβούργο).

Αμυντικοί: Ιαν Βερτόνγκεν (Μπενφίκα), Τόμπι Αλντεβάιρελντ (Τότεναμ), Τόμας Βερμάελεν (Βίσελ Κόμπε), Τομά Μενιέ (Ντόρτμουντ), Τζέισον Ντεναγέρ (Λυών), Ντέντρικ Μπογιατά (Χέρτα), Λιάντερ Ντεντόνκερ (Γουλβς), Τίμοθι Καστάν (Λέστερ).

Μέσοι: Νασέρ Τσαντλί (Μπασακσεχίρ), Γιανίκ Καράσκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ), Τοργκάν Αζάρ (Ντόρτμουντ), Ντένις Πρατ (Λέστερ), Χανς Βανάκεν (Κλαμπ Μπριζ).

Επιθετικοί: Εντέν Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι), Ρομέλου Λουκάκου (Ιντερ), Κριστιάν Μπεντέκε (Κρίσταλ Πάλας), Μίτσι Μπατσουαγί (Κρίσταλ Πάλας), Τζέρεμι Ντοκού (Ρεν), Λιάντρο Τροσάρ (Μπράιτον)

Ελλάδα: Απουσίες & Ενδεκάδα 03-06-2021

ellada_novibetgr

Το ματς είναι πολύ δύσκολο και το λογικό ενδεχόμενο είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής να μην προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, αλλά να παρατάξει την ομάδα με παρόμοια τακτική με αυτή απέναντι στην Ισπανία (1-1) στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ, με έμφαση στην άμυνα.

Ο Κώστας Φορτούνης δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση (για οικογενειακούς λόγους), ενώ πλην αυτού δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας – Ζέκα, Σιώπης – Μασούρας, Τζόλης, Παυλίδης.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Αλέξαντρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς), Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Λεονάρντο Κούτρης (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Θανάσης Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Κώστας Μαυροπάνος (Αρσεναλ), Αχιλλέας Πούγγουρας (Παναθηναϊκός), Μανώλης Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα).

Μέσοι: Τάσος Μπακασέτας (Τράμπζονσπoρ), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Πέλκας (Φενέρμπαχτσε), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Μανώλης Σιώπης (Αλάνιασπορ), Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ).

Επιθετικοί: Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ), Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ), Τάσος Δουβίκας (Ουτρέχτη).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ