el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του ισπανικού Κυπέλλου, η Αθλέτικ Μπιλμπάο των 23 κατακτήσεων και η Μπαρτσελόνα των 30, συγκρούονται το Σάββατο (17/4, 22:00) στη Σεβίλλη στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα στο clasico από τη Ρεάλ θα θελήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο από το πρωτάθλημα του 2019.

Στον αντίποδα, η Μπιλμπάο ψάχνει το πρώτο της Copa del Rey μετά το 1984, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει και το διαβατήριό της για το Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης σεζόν.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά 17-04-2021

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη τρεις φορές φέτος, όλες τον περασμένο Ιανουάριο. Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε δύο νίκες επί της Μπιλμπάο στο πρωτάθλημα, ωστόσο στον τελικό του Σούπερ Καπ, αυτή που κέρδισε ήταν η Αθλέτικ, με 3-2 στην παράταση (2-2 το 90λεπτο).

Το ενδεχόμενο να πάει στην παράταση και ο τελικός του Κυπέλλου, δηλαδή να λήξει ισόπαλη η κανονική διάρκεια προσφέρεται στο 4.40. Η Μπαρτσελόνα θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση στο 1.30, ωστόσο για όποιον επιθυμεί υπάρχουν στοιχηματικές επιλογές και για τη μέθοδο της κατάκτησης, είτε στην παράταση, είτε ακόμη και στα πέναλτι.

Η πρόσφατη παράδοση των μεταξύ τους συναντήσεων δίνει αμφίρροπα ματς, αφού τις τελευταίες οχτώ φορές που αναμετρήθηκαν, καμία εκ των δύο δεν κέρδισε με πάνω από ένα γκολ διαφορά, ενώ εμφάνισαν και τρεις ισοπαλίες.

Δεκάδες είναι οι αγορές και στα γκολ, με το Under 2,5 να εντοπίζεται στο 2.40 και το Under 3,5 στο 1.57.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα: Ανάλυση 17-04-2021

Η Μπιλμπάο βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση δεδομένου ότι θα αγωνιστεί σε δεύτερο τελικό Kυπέλλου μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ο περσινός τελικός με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ μετατέθηκε λόγω κορονοϊού για φέτος, και διεξήχθη πριν δύο Σάββατα, με την Μπιλμπάο να γνωρίζει την ήττα με ένα πέναλτι (1-0) του Μικέλ Οϊαρθάμπαλ στο 63ο λεπτό.

Για την Αθλέτικ λοιπόν ο τελικός με την Μπαρτσελόνα είναι ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία, 14 ημέρες μετά την πικρή έκβαση στον βασκικό ντέρμπι.

για την ΜπιλμπΑο εΙναι το ματς της χρονιΑς, διΟτι εκτΟς απΟ το γεγονΟς Οτι θα διεκδικΗσει Εναν τΙτλο, διακυβεΥεται και η εΙσοδΟς της στο ΓιουρΟπα Λιγκ της ερχΟμενης σεζΟν

Με δεδομένο ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο -10 από την έκτη Μπέτις, οχτώ αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το ισπανικό πρωτάθλημα, η μοναδική της διέξοδος είναι αυτό το Kύπελλο.

Στην Μπαρτσελόνα, η σκληρή ήττα στο clasico από τη Ρεάλ, επανάφερε στο προσκήνιο τα σενάρια αντικατάστασης του Ρόναλντ Κούμαν, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Ολλανδός τεχνικός βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σχοινί και όλα δείχνουν ότι θα κριθεί μέχρι το τέλος της σεζόν αποκλειστικά από τις επιτυχίες που θα έχει.

Αν καταφέρει να οδηγήσει στο νταμπλ την Μπαρτσελόνα θα ισχυροποιήσει τη θέση του και θα βάλει ένα στοπ στις σαφείς προθέσεις του επανακάμψαντα προέδρου Χοάν Λαπόρτα να τον αντικαταστήσει εν όψει της νέας σεζόν, διότι ήταν επιλογή του τέως προέδρου, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα: Παρουσίαση & Στατιστικά 17-04-2021

Η Μπιλμπάο είναι χωρίς νίκη στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια της (0-4-2). Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι εμφανίζει σαφές πρόβλημα στο γκολ, αφού σε κανένα από τα προηγούμενα έξι ματς δεν σημείωσε πάνω από ένα. Μάλιστα, κόντρα σε Θέλτα, Σοσιεδάδ (για το Κύπελλο) και Αλαβές έμεινε στο μηδέν.

Στην Μπιλμπάο, από τις αρχές Ιανουαρίου τεχνικός είναι ο Μαρθελίνο. Η θητεία του ξεκίνησε ιδανικά με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, που ήταν μόλις ο 2ος τίτλος για τον βασκικό σύλλογο τα τελευταία 37 χρόνια (είχε επίσης κατακτήσει το Σούπερ Καπ το 2015).

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τον Μαρθελίνο πλέον να έχει απολογισμό 8-9-4 σε 21 αναμετρήσεις ως τεχνικός της Αθλέτικ.

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα εντός συνόρων στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μέσα στο 2021, ώσπου έχασε από τη Ρεάλ, στη Μαδρίτη, το προηγούμενο Σάββατο με 2-1. Το ντέρμπι είχε δραματικό φινάλε με την Μπάρτσα να αγγίζει στην εκπνοή το 2-2, ωστόσο το σουτ του Μορίμπα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουρτουά.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν στα τελευταία 19 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις έχει ηττηθεί μόνο τρεις φορές. Μία εξ αυτών από τη Σεβίλλη στα ημιτελικά του Κυπέλλου με 2-0.

Στον επαναληπτικό ωστόσο του Καμπ Νόου, οι Καταλανοί σημείωσαν επική ανατροπή, με τον Πικέ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 94’ (2-0) και τον Μπρεθγουέιτ να κλειδώνει την πρόκριση στην παράταση με γκολ στο 95’ (3-0).

Την τελευταία δεκαετία σε επίπεδο Κυπέλλου οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί εννιά φορές και η Μπαρτσελόνα έχει το πάνω χέρι με απολογισμό 5-2-2.

ΜπιλμπΑο και ΜπαρτσελΟνα Εχουν συνθΕσει το ζευγΑρι του τελικοΥ στο παρελθΟν οχτΩ φορΕς, με την ΜπΑρτσα να μετρΑ Εξι νΙκες και την ΑθλΕτικ δΥο

Στους τρεις πιο πρόσφατους τελικούς που διασταυρώθηκαν, η Μπιλμπάο ηττήθηκε με 3-1 το 2015, με 3-0 το 2012 και με 4-1 το 2009. Γενικά, η Μπιλμπάο απαριθμεί πέντε σερί χαμένους τελικούς Κυπέλλου, ανεξαρτήτως αντιπάλου!

Σε ό,τι αφορά στο Λιονέλ Μέσι, που έχει πανηγυρίσει έξι τίτλους Copa del Rey, θα αγωνιστεί σε τελικό κυπέλλου Ισπανίας για 10η φορά στην καριέρα του. Στις προηγούμενες εννιά σημείωσε επτά γκολ και μοίρασε έξι ασίστ. Μάλιστα σκόραρε και στους τρεις νικηφόρους τελικούς επί της Μπιλμπάο από το 2009 ως το 2015!

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17-04-2021

marcelino_novibetgr

Ο Μαρθελίνο αναμένεται να στερηθεί τις υπηρεσίες δύο αξιόπιστων αμυντικών, του Γεράι Αλβαρεθ και του Γιούρι Μπερτσίτσε, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Αλαβές, ο τεχνικός της Αθλέτικ προχώρησε σε διευρυμένο ροτέισον θέλοντας να προστατεύσει τα βαριά χαρτιά του εν όψει Μπαρτσελόνα.

Συγκριτικά λοιπόν με την περασμένη εβδομάδα, εκτιμάται ότι στην 11αδα της Μπιλμπάο θα είναι μέχρι και οχτώ διαφορετικά πρόσωπα!

Πιθανή 11αδα (4-4-2): Σιμόν – Ντε Μάρκος, Νιούνεθ, Ινίγο Μαρτίνεθ, Λέκουε – Μουνιαΐν, Βενσεδόρ, Ντάνι Γκαρσία, Μπερενγκέρ – Ραούλ Γκαρσία, Ινιάκι Γουίλιαμς.

Μπαρτσελόνα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17-04-2021

koeman_novibetgrΓια την Μπαρτσελόνα παραμένουν στο απουσιολόγιο με πρόβλημα στο γόνατο ο Ανσου Φάτι και ο Φελίπε Κουτίνιο. Αντίθετα, έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς ο Ζεράρ Πικέ. Ο πολύπειρος στόπερ ήταν στην αποστολή για το clasico και τώρα διεκδικεί θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Κούμαν θα επιμείνει λογικά στο σύστημα με τους τρεις στόπερ, ωστόσο με την επάνοδο του Πικέ αναμένεται να μείνει εκτός ο σκόρερ στη Μαδρίτη, Μινγκέθα.

Κόντρα στη Ρεάλ, ο Κούμαν πήγε αρκετά συντηρητικά με επιθετικό δίδυμο τους Ντεμπελέ-Μέσι και από πίσω την τριάδα Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς. Αυτήν τη φορά, αναμένεται να ξεκινήσει ο Γκριεζμάν και έτσι για να χωρέσει ο Ντε Γιονγκ θα οπισθοχωρήσει στους στόπερ εκτοπίζοντας τον Αραούχο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη θέση του δεξιού μπακ, ο Ντεστ εξακολουθεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Σέρτζι Ρομπέρτο.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Τερ Στέγκεν – Ντε Γιονγκ, Πικέ, Λενγκλέ – Ντεστ, Πέδρι, Μπουσκέτς, Αλμπα – Γκριεζμάν, Μέσι, Ντεμπελέ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ