el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπακς – Σέλτικς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 07/05/2022

Το βράδυ του Σαββάτου (07/05, 22:30) οι Μπακς υποδέχονται τους Σέλτικς στο Fiserv Forum στο Game 3 της σειράς (στις 4 νίκες η πρόκριση).

Tο Μιλγουόκι να έχει ως «προίκα» από τα δύο πρώτα ματς στη Βοστώνη το Break που έκανε με το… καλημέρα στο TD Garden.

Τα δύο προσεχή παιχνίδια θα διεξαχθούν στη… φωλιά των «ελαφιών», με την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να γνωρίζει ότι (ίσως) τα Game 3,4 να είναι και τα πιο κρίσιμα σε τούτη την ημιτελική σειρά.

Tην ίδια ώρα που οι «Κέλτες» θα προσπαθήσουν να «βρουν» ένα break και να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας ξανά με το μέρος τους.


Μπακς – Σέλτικς: Τι έγινε στο Game 2

Το Μλγουόκι έκανε το… κόλπο στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων (89-101), όμως στο Game 2 το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό, με τους Σέλτικς να δίνουν πειστική απάντηση στον Μάικ Μπουντενχόλζερ και τους παίκτες του.

Οι «Κέλτες» έφτασαν δια περιπάτου στο 1-1 (109-86), χωρίς μάλιστα να έχουν στο παρκέ τον τραυματία Μάρκους Σμαρτ. Ηταν, όμως… εκεί για την ομάδα από τη Βοστώνη ο Τζέιλεν Μπράουν που «ξύπνησε» (30 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ο ηγέτης Τζέισον Τέιτουμ (29 π., 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), ο ποιοτικός ψηλός Αλ Χόρφορντ (11 π., 11 ριμπ., 3 ασίστ, 4 κλεψίματα) και ο Γκραντ Γουίλιαμς με 21 π., (6/9 τρίποντα).
Οι Σέλτικς του Ιμε Ουντόκα τελείωσαν το ματς με 20/43 τρίποντα (46.5%) και επί της ουσίας «καθάρισαν» το παιχνίδι από την 1η περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, οι Μπακς δεν κατάφεραν να πατήσουν πάνω στο Break του πρώτου αγώνα και να προσθέσουν… έξτρα άγχος στην ομάδα από τη Βοστώνη και έτσι όπως εξελίχθηκε η δεύτερη αναμέτρηση στο TD Garden, άρχισαν από νωρίς να σκέφτονται το Game 3.
Πάλεψαν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο με 28 π., 9 ριμπ., 7 ασίστ σε 38’ συμμετοχής, Τζρου Χόλιντεϊ (19 π., 7 ασίστ, 2 κλεψ.), Πόρτις (13 π., 8 ριμπ.), ενώ διψήφιος ήταν και ρολίστας γκαρντ Πατ Κόνατον με 13 π.

Σε (πολύ) ρηχά νερά ο βασικός σέντερ των πρωταθλητών Μπρουκ Λόπεζ (2 π. και 6 ριμπ. σε 26 λεπτά), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το Μιλγουόκι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 3/18 τρίποντα και 16.7%.

Επίσης, τα «ελάφια» είχαν μόλις 16 ασίστ και ίδιο αριθμό λαθών (16) και την ίδια ώρα οι Σέλτικς 28 ασίστ για 11 λάθη.

Στην κανονική διάρκεια της σεζόν οι δύο ομάδες έπαιξαν 4 φορές. Στο Μιλγουόκι οι Μπακς επικράτησαν δύο φορές (117-113 και 127-121), ενώ στο Boston Garden οι Σέλτικς πανηγύρισαν ισάριθμες νίκες (117-103, 122-113 στην παράταση).

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.


The GiANT Heart, μια Πρωτοβουλία Εταιρικής κοινωνικής Υπευθυνότητας από τη NOVIBET & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο


Μπακς – Σέλτικς: Προγνωστικά 07/05/2022

Είναι ξεκάθαρο από την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο μονομάχων ότι το πρώτο τους μέλημα είναι να περιορίσουν τα βασικά ατού των αντιπάλων τους. Οπότε, δεν είναι υπερβολή ούτε πλεονασμός να επαναλάβουμε πως η συγκεκριμένη σειρά «έχει»… πολύ Under.

Μέχρι τώρα, πάντως, αυτό είναι που μας έχει οδηγήσει εκ του ασφαλούς στο «παιχνίδι» μας και θα το προτιμήσουμε ξανά (σε απόδοση 1,84 στη Novibet το Under στους 213,5 πόντους): το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό και ούτως ή άλλως μιλάμε για δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στα… μετ’ όπισθεν.

Υψηλό μας φαίνεται και το line (26,5) στα συνολικά ομαδικά εύστοχα τρίποντα.
Είναι δεδομένο ότι όσο προχωράμε πιο βαθιά στη σειρά η μπάλα θα ζυγίζει περισσότερο. Κρατάμε το Under και εδώ (σε απόδοση αουτσάιντερ 2,10).

Από τα ειδικά παικτών, αυτό που θα κρατήσουμε πιο ψηλά από τα υπόλοιπα είναι το Over 10,5 πόντοι του Γκρέισον Αλεν (σε απόδοση 1,95!), με τον γκαρντ των Μπακς να καλείται να… φορέσει ξανά τα καλά του προκειμένου να προσφέρει τις λύσεις – που έχει αποδείξει ότι μπορεί – από την περιφέρεια.

Στο ιατρικό δελτίο τώρα, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε προκύψει κάποια σημαντική μεταβολή: δεδομένα εκτός μάχης για το Μιλγουόκι ο πολύτιμος σκόρερ Κρις Μίντλετον (20.1 π. μέσο όρο), ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ ελπίδες επιστροφές έχει ο έμπειρος πόιντ γκαρντ Τζορτζ Χιλ που για αρκετές εβδομάδες βρισκόταν στα πιτς.

Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς Ουντόκα θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον βασικό γκαρντ Μάρκους Σμαρτ (12.1 π., 3.8 ρ., 5.9 ασίστ/πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της φετινής regular season), ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις σε τρία διαφορετικά σημεία του σώματός του! Πάντως, είναι πιθανό να σφίξει τα δόντια, όμως όπως προαναφέραμε όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν το τζάμπολ του Game 3.



Διαβάστε ακόμα…

giannis alex antetokounmpo novibetTop 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ