el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπακς – Σέλτικς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 14/05/2022

Πέφτουν κορμιά στα playoffs του NBA και το Game 6 ανάμεσα σε Μπακς και Σέλτικς αναμένεται (14/05, 02:30) με κομμένη την ανάσα.

Το Μιλγουόκι έκανε κατάθεση… ψυχής και καρδιάς στο TD Garden της Βοστώνης τα ξημερώματα της Πέμπτης κι «απάντησε» με break στο break των Σέλτικς.

Πλέον αν καταφέρει σε λίγες ώρες  στο σπίτι του, στο Fiserv Forum, να ρίξει ξανά στο καναβάτσο τους «Κέλτες», τότε θα εξασφαλίσει ταυτόχρονα και το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής. Εκεί έχουν κλείσει θέση από τα ξημερώματα οι Μαϊάμι Χιτ (απέκλεισαν με 4-2 τους Φιλαδέλφεια 76ερς).


Μπακς – Σέλτικς: Τι έγινε στο Game 5

Μετά από μία μονομαχία – έπος, οι Μπακς έμειναν όρθιοι στο TD Garden και με ανατροπή στην 4η περίοδο (33-21 υπέρ των πρωταθλητών το επιμέρους σκορ), έφτασαν σε μία σπουδαία νίκη (107-110) που τους φέρνει μία ανάσα από τους τελικούς της περιφέρειας (στο 3-2 η σειρά/στις 4 νίκες η πρόκριση).

Τα «ελάφια» έκαναν τρομερή προσπάθεια για να φέρουν τούμπα το παιχνίδι και τα κατάφεραν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αιμορραγεί στο πρόσωπο στα τελευταία λεπτά (από ένα χτύπημα του Κόνατον), χωρίς όμως αυτό να τον εμποδίσει να κάνει… όργια στο παρκέ με 40 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και μία τάπα σε 40 λεπτά συμμετοχής.

Φυσικά, καθοριστικός στο φινάλε ο Τζρου Χόλιντεϊ (24 π., 8 ριμπ., 8 ασίστ, 2 τάπες), ο οποίος έβαλε το τρίποντο της ισοφάρισης (105-105) και στη συνέχεια έπαιξε και σπουδαία άμυνα πάνω στον Μάρκους Σμαρτ, κερδίζοντας – μετά από τάπα που έκανε στον γκαρντ των Σέλτικς – την κατοχή που «κλείδωσε» το διπλό για την ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Οι Μπόμπι Πόρτις (14 π., 15 ριμπ.) και Πατ Κόνατον (13 π. με 3 τρίποντα) πρόσφεραν πολύτιμη βοήθεια ερχόμενοι από τον πάγκο των «ελαφιών», ενώ και ο βετεράνος Γουέσλι Μάθιους (9 π. με 3 τρίποντα) σημείωσε σημαντικά σουτ.
Τα ομαδικά στατιστικά των Μπακς: 27/63 δίποντα, 13/29 τρίποντα, 17/21 βολές, 58 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 5 κλεψίματα, 5 μπλοκ και 13 λάθη.

Δέκα αγωνιστικά λεπτά πριν το φινάλε του Game 5, οι Σέλτικς είχαν ξεκάθαρα το μομέντουμ, αλλά και ένα +14 (93-79). Σε εκείνο το σημείο ο κόουτς Μπουντενχόλζερ κάλεσε τάιμ άουτ και στη συνέχεια ακολούθησε η σπουδαία ανατροπή των πρωταθλητών που έβρισκαν απαντήσεις σε… όλα.

Για τους «Κέλτες» πρώτος σκόρερ (πολύ άστοχος όμως έξω από τα 7,25 μ. με 2/11) ο Τζέισον Τέιτουμ με 34 π., στους 26 π. σταμάτησε ο Τζέιλεν Μπράουν (συν 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ), διψήφιοι οι Σμαρτ (15 π.) και Τάις (11 π.), χαμηλά στο σκοράρισμα έμεινε αυτή τη φορά ο πολύπειρος ψηλός Αλ Χόρφορντ (8 π., 8 ριμπ., 6 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά των Σέλτικς: 32/51 δίποντα, 10/31 τρίποντα, 13/15 βολές, 40 ριμπάουντ, 25 ασίστ, 6 κλεψίματα, 7 μπλοκ και 10 λάθη.


The GiANT Heart, μια Πρωτοβουλία Εταιρικής κοινωνικής Υπευθυνότητας από τη NOVIBET & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο


Μπακς – Σέλτικς: Προγνωστικά 14/05/2022

Οι Μπακς «μάτωσαν» για να φύγουν νικητές από τη Βοστώνη τα ξημερώματα της Πέμπτης και απόψε μπροστά στο κοινό τους έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη δουλειά.

Οι Σέλτικς δέχθηκαν μεγάλο (ψυχολογικό) πλήγμα με τον τρόπο που ηττήθηκαν στο Game 5 και εκτιμούμε πως δύσκολα σε λίγες ώρες θα βρουν τα ψυχικά αποθέματα για να κάνουν δεύτερο break στο Fiserv Forum.

Κρατάμε τη νίκη του Μιλγουόκι σε απόδοση 1,86 στη Novibet.

Στα ειδικά παικτών, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το 2,15 να σημειώσει ο Πατ Κόνατον Over 2,5 τρίποντα. Ο σούτινγκ γκαρντ των Μπακς δεν φοβάται όταν η μπάλα «καίει», κάτι που αποδεικνύει συνεχώς από τα… περσινά πλέι οφ μέχρι και σήμερα!

Το αποψινό ματς είναι τελικός για τον κόουτς Ουντόκα και τους παίκτες του και είναι δεδομένο ότι ο Τζέισον Τέιτουμ θα έχει πολλή δουλειά (σε απόδοση 1,87 το Over 29,5 π. του σταρ της Βοστώνης).

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο των Μπακς, δεν αποκλείεται απόψε να γίνει η έκπληξη και να πατήσει παρκέ ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος έχει μπει στις προπονήσεις και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των «ελαφιών» η συμμετοχή του ή όχι θα αποφασισθεί μία – δύο ώρες πριν το τζάμπολ του game 6.

Στους Σέλτικς, το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς.
Ο 24χρονος αθλητικός σέντερ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο (δεν έπαιξε στα game 4, 5) και παραμένει αμφίβολος για το σημερινό ματς στο Fiserv Forum.

 


Διαβάστε ακόμα…

giannis alex antetokounmpo novibetTop 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ