el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπουντεσλίγκα: 9 στατιστικά για την προτελευταία αγωνιστική

Η προτελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα διεξάγεται το Σάββατο (20/6, 16:30) και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις μάχες για Ευρώπη και παραμονή. Αυτά είναι τα δεδομένα στα 9 παιχνίδια.

Μπορεί ο τίτλος στην Μπουντεσλίγκα να κρίθηκε τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, με την Μπάγερν να πανηγυρίζει το 8ο σερί πρωτάθλημά της και 30ό της ιστορίας, παρόλα αυτά το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο στις ευρωπαϊκές θέσεις και στην ουρά.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί η προτελευταία αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος με όλα τα ματς να έχουν κοινή ώρα έναρξης (16:30).

Ξεκινώντας από τα χαμηλά, η Βέρντερ θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για τη σωτηρία της, παίζοντας εκτός έδρας με τη Μάιντς. Η ομάδα της Βρέμης είναι 17η στη βαθμολογία και κινδυνεύει με τον πρώτο της υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία ύστερα από 40 χρόνια. Η 15η Μάιντς μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ντόρτμουντ την περασμένη Τετάρτη, αποσπάστηκε έξι βαθμούς από την προτελευταία Βέρντερ και πέντε από τη 16η Φορτούνα, επομένως χρειάζεται ουσιαστικά μία ισοπαλία για να σωθεί, αφού μεταξύ άλλων έχει και καλύτερη διαφορά τερμάτων τόσο από τη Φορτούνα όσο φυσικά και από τη Βέρντερ.

ΜετA την πρOκριση στον τελικO του ΚυπEλλου της ΜπAγερν και της ΛεβερκοYζεν, Aνοιξε ευρωπαϊκO εισιτHριο και για την 7η θEση. ΜOνο που οδηγεI στα προκριματικA, ενΩ η 6η ΘΕΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ απευθεΙας στους ομΙλους του ΓιουρΟπα Λιγκ.

Αυτή τη στιγμή η Βόλφσμπουργκ είναι 6η με 46 βαθμούς, ακολουθεί στην 7η θέση η Χοφενχάιμ επίσης με 46 βαθμούς, αλλά χειρότερη διαφορά τερμάτων και 8η είναι η Φράιμπουργκ με 45. Συνεπώς εδώ έχουμε τρεις ομάδες για δύο θέσεις.

Η Βόλφσμπουργκ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχει την αδιάφορη Σάλκε εκτός και την Μπάγερν εντός. Η Χοφενχάιμ την αδιάφορη Ουνιόν Βερολίνου εντός και την Ντόρτμουντ εκτός. Η Φράιμπουργκ την Μπάγερν εκτός και τη Σάλκε εντός.

Στο νήμα θα κριθεί και η 4η θέση που βγάζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ, αν η Λεβερκούζεν κάνει το 2/2 με την αδιάφορη Χέρτα εκτός και Μάιντς εντός, τότε η Γκλάντμπαχ θα μείνει για άλλη μία σεζόν στην 5η θέση, αφού υπολείπεται των «ασπιρίνων» ενός βαθμού δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Τα «πουλάρια» ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα με την υποβιβασμένη Πάντερμπορν εκτός και τη Χέρτα εντός.

Πάμε όμως να δούμε εννιά ενδιαφέροντα στατιστικά, ένα για κάθε ματς της προτελευταίας αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Η Μπάγερν έχει κερδίσει τα τελευταία 14 επίσημα παιχνίδια της. Εάν κερδίσει και τη Φράιμπουργκ θα κάνει νέο ρεκόρ συλλόγου με 15 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΛΕΙΨΙΑ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Η Ντόρτμουντ έχει κερδίσει τα τελευταία πέντε παιχνίδια της εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της Ντόρτμουντ. Ασφαλώς το πρώτο ανήκει στον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είχε κάνει οχτώ σερί εκτός έδρας νίκες με τους «κιτρινόμαυρους» από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2010.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Η Χοφενχάιμ έχει κάνει φέτος αρνητικό ρεκόρ συλλόγου γνωρίζοντας εννιά εντός έδρας ήττες. Αν πάντως πάρει έστω έναν βαθμό κόντρα στην Ουνιόν θα αποφύγει και το αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής εντός έδρας, που το έκανε πέρυσι με 19 βαθμούς.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Φορτούνα ξεκίνησε τη σεζόν με τον Φρίντχελμ Φούνκελ στον πάγκο, όμως στη συνέχεια τον αντικατέστησε με τον Ούβε Ρέζλερ. Σε 13 ματς με τον Ρέζλερ στον πάγκο η ομάδα του Ντίσελντορφ έχει φέρει οχτώ ισοπαλίες (2-8-3)!

ΧΕΡΤΑ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Η Χέρτα φέτος έχει μαζέψει 18 βαθμούς εντός έδρας και στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να φτάσει τους 21 αν κερδίσει τη Λεβερκούζεν. Οπως και να έχει θα είναι η χειρότερη συγκομιδή της μέσα στο Βερολίνο από τη σεζόν 2011/12 όταν είχε υποβιβαστεί μαζεύοντας μόλις 15 βαθμούς.

ΜΑΪΝΤΣ – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

Στα 20 προηγούμενα παιχνίδια τους, ανεξαρτήτως έδρας, η γηπεδούχος ομάδα κέρδισε μόνο τέσσερις φορές, ενώ αντίθετα η φιλοξενούμενη 11. Σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα η Βέρντερ έχει απολογισμό 8-2-3 σε 13 παιχνίδια της στο Μάιντς.

ΣΑΛΚΕ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Σάλκε στις τελευταίες 11 αγωνιστικές έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ. Εξ αυτών τα τρία ανήκουν στον αμυντικό μέσο Γουέστον ΜακΚένι και τα άλλα δύο στον μπακ Τζόντζο Κένι και τον χαφ Ντάνιελ Καλιτζιούρι (πέναλτι).

Στράικερ της Σάλκε έχει να σκοράρει από τις 2 Φεβρουαρίου και το 1-1 με την ουραγό Πάντερμπορν. Τότε το γκολ το είχε βάλει ο Αχμέντ Κουτουτσού. Συνολικά, οι «βασιλικοί μπλε» έχουν σημειώσει φέτος 37 γκολ και έχουν πάρει από τους επιθετικούς τους (Γκρέγκοριτς, Ράμαν, Κουτουτσού, Μπουργκστάλερ) μόλις οχτώ.

ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Πρόκειται για τις δύο βασίλισσες του αέρα, αφού έχουν τα περισσότερα γκολ στην κατηγορία με κεφαλιά. Αμφότερες μετρούν από 15.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ – ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Η Πάντερμπορν μετράει φέτος 12 ήττες εντός έδρας. Αν χάσει και από την Γκλάντμπαχ τότε θα ισοφαρίσει τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα με 13 εντός έδρας ήττες σε μία σεζόν, που κρατούν η Γκρόιτερ Φιρτ από το 2013 και το Αννόβερο από το 2016.

Μέσα στο 2020, η ουραγός σε επτά ματς στην «Μπέντελερ Αρένα» μετράει μία ισοπαλία και έξι ήττες. Αν μείνει για όγδοο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη θα κάνει νέο αρνητικό σερί συλλόγου σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ