el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Champions – Europa League: Η πιο κρίσιμη στροφή!

Επιστροφή σε ρυθμούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων το επόμενο τριήμερο, με αναμετρήσεις για την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το Γιουρόπα Λιγκ. Αρχίζουμε από την κορυφαία διοργάνωση συλλόγων….

Το έργο της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εξαρχής δύσκολο και έχει επιβεβαιωθεί στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Ρεαλιστικός στόχος για την πρωταθλήτρια Ελλάδος ήταν η τρίτη θέση και η συνέχεια των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ένωση την Τρίτη (27/11, 19:55) υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Αγιαξ, μία αναμέτρηση που θα διεκδικήσει το τρίποντο ώστε να τα παίξει όλα για όλα στο φινάλε και τη συνάντηση με την Μπενφίκα, στην Πορτογαλία.

Είναι η τέταρτη φορά που η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ολλανδική ομάδα και στις τρεις προηγούμενες γνώρισε ισάριθμες ήττες. Στον πρώτο γύρο, ο «Αίαντας» επικράτησε 3-0 ενώ οι αμέσως προηγούμενες αναμετρήσεις αφορούσαν τη φάση των ομίλων στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων τη σεζόν 1994-95. Εκείνη την εποχή στον Αγιαξ αγωνίζονταν μεταξύ άλλων οι Εντγουιν Φαν Ντερ Σααρ (τερματοφύλακας) και Μαρκ Οφερμαρς (εξτρέμ), που πλέον βρίσκονται στο πόστο του γενικού διευθυντή και του αθλητικού διευθυντή αντίστοιχα. Μάλιστα, είχε σκοράρει ο Ντάνι Μπιλντ, πατέρας του Ντάλεϊ Μπιλντ που αγωνίζεται αυτό τον καιρό στην ομάδα.

Συνολικά, σε 9 ματς απέναντι σε ομάδες από την Ολλανδία, η πρωταθλήτρια Ελλάδος μετράει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 7 ήττες ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Αγιαξ παραμένει φέτος αήττητος στην Ευρώπη και σε σύνολο 10 αγώνων.

Μια συναρπαστική προσφορά* για τα μέλη της novibet, στο live του ΑΕΚ – Άγιαξ!

Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης: Με σύμμαχο την παράδοση η «βασίλισσα»

Περίεργο το κλίμα στη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Σέρχιο Ράμος να είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2017, στο Κάρντιφ και την υπόθεση να περνάει στο αρχείο. Το θέμα πάντως διαψεύστηκε τόσο από την UEFA όσο και τη WADA (παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ) ενώ ο ίδιος ο παίκτης, ανέφερε:

«Είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο θέμα. Θα γίνουν οι κατάλληλες νομικές κινήσεις εναντίον εκείνου που το ανακίνησε. Ήδη έχουν μιλήσει οι επίσημοι φορείς και εγώ αυτό που έχω να πω, είναι ότι ουδέποτε στην καριέρα μου έχω κάνει κάτι παράνομο. Όλοι γνωρίζουμε τι είδους portal είναι αυτό. Επικοινώνησαν μάλιστα μαζί μας πριν έναν μήνα και μας απείλησαν ότι θα βγάλουν την είδηση. Δεν είχαμε κάτι να φοβηθούμε και δεν ασχοληθήκαμε» και κατέληξε: «Με λυπεί που είμαι υποχρεωμένος να πάρω νομικά μέτρα. Έχω περάσει 200-250 ελέγχους στην καριέρα μου και πάντα ήμουν καθαρός. Εάν για κάτι είμαι θετικός, είναι στο ότι έφτασε η ώρα να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά με την ομάδα».

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που εδώ και λίγο καιρό πορεύεται με τον Σαντιάγο Σολάρι στην τεχνική ηγεσία, την Τρίτη (27/11, 22:00) φιλοξενείται από τη Ρόμα, στο Ολίμπικο. Τέσσερις νίκες και 1 ήττα στις προηγούμενες επισκέψεις της στη Ρώμη μετράει η «βασίλισσα», η οποία στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου είχε επικρατήσει 3-0.

Τότεναμ – Ιντερ: Στο «κυνήγι» της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ, με Τότεναμ και Ιντερ να είναι οι ομάδες που διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο. Καθοριστικής σημασίας το μεταξύ τους ματς, την Τετάρτη (28/11, 22:00), στο «Γουέμπλεϊ». Απαραίτητη προϋπόθεση η νίκη για την αγγλική ομάδα, αφού ακόμα και με ισοπαλία, η Ιντερ είναι αυτή που προκρίνεται. Είναι το δέκατο ματς της Τότεναμ στο εν λόγω γήπεδο σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και μέχρι στιγμής αγνοεί την ισοπαλία, με 5 νίκες και 4 ισοπαλίες απολογισμό.  

Σημειώνοντας δύο γκολ από το 85΄και μετά, η Ιντερ πήρε τη νίκη με ανατροπή στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου (2-1). Στην Αγγλία πάντως έχει ηττηθεί και τις 2 προηγούμενες φορές που αντιμετώπισε τους «πετεινούς». Το 2010 (1-3) και το 2013 (0-3) για τη φάση των ομίλων και τους 16 της διοργάνωσης, αντίστοιχα.

Μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών για το Τότεναμ – Ίντερ, στη Novibet!

Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ:  Καθοριστικό ματς για τους Γάλλους

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει βάλει «φωτιά» στον τρίτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ την προηγούμενη αγωνιστική, βλέπει τις ελπίδες του να συνεχίσει στην Ευρώπη (έστω και σαν τρίτος) να αυξάνονται. Αυτή την αγωνιστική φιλοξενείται από τη Νάπολι. Το μεγάλο ματς στον όμιλο είναι βέβαια αυτό ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ. Οι πρωταθλητές Γαλλίας βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των Νάπολι και Λίβερπουλ και απέναντι στην ομάδα του λιμανιού, την Τετάρτη (28/11, 22:00) θέλουν τη νίκη ή στη χειρότερη να μην ηττηθούν.

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια ο μεγάλος… καημός των Παριζιάνων και με τη μέχρι στιγμής παρουσία τους φέτος, δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες.

Μπέτις – Ολυμπιακός: Χωρίς νίκη στην Ισπανία οι «ερυθρόλευκοι»

Για 16η φορά θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης στην Ισπανία ο Ολυμπιακός και την κρίσιμη βαθμολογικά αναμέτρηση με την Μπέτις (29/11, 19:55), στο Γιουρόπα Λιγκ. Δύο ισοπαλίες και 13 ήττες μετράει η ελληνική ομάδα επί ισπανικού εδάφους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ματς του πρώτου γύρου (0-0) ήταν και το πρώτο για την Μπέτις απέναντι σε ελληνικούς συλλόγους. Εξαιρετικά κρίσιμο το αποτέλεσμα του αγώνα και για τις δύο ομάδες, τη στιγμή που η Μίλαν έχει εντός έδρας υποχρεώσεις με τη Ντουντελάνζ, την ομάδα με την τρίτη συνολικά χειρότερη άμυνα (11 γκολ παθητικό)  στη διοργάνωση.

Τσέλσι – ΠΑΟΚ: Θετικές αναμνήσεις στο Λονδίνο

Δύο φορές έχει αγωνιστεί στην Αγγλία ο ΠΑΟΚ, αμφότερες στο Λονδίνο και έχει πανηγυρίσει ισάριθμες. Το 1997, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 2-1 ενώ 2-1 νίκησε την Τότεναμ τον Νοέμβριο του 2011, σε αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Την Πέμπτη θα φιλοξενηθεί από την Τσέλσι (28/11, 22:00)

Δύο νίκες στα ισάριθμα ματς που έχει υποδεχθεί ελληνικές ομάδες μετράει η Τσέλσι που έχει προκριθεί και μαθηματικά στους «32» της διοργάνωσης. Το 1970 επικράτησε 5-1 του Αρη, σε ματς για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και το 2008 με 3-0 του Ολυμπιακού, στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως μετά και τις 4 σερί νίκες με την Τσέλσι, ο Μαουρίτσιο Σάρι μετράει το απόλυτο νικών ως προπονητής σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ και σε 10 αγώνες.

Όλα τα παιχνίδια του Europa League, με καλύτερες αποδόσεις, παίζουν στη Novibet!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ