el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Champions League, Europa League : Λάβετε θέσεις!

Το ελληνικό ενδιαφέρον φυσικά εντοπίζεται στη σύγκρουση του Ολυμπιακού με την Ντινάμο το βράδυ της Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ας πάρουμε τα πράγματα όμως ιεραρχικά, ξεκινώντας από τα τέσσερα ζευγάρια του Τσάμπιονς Λιγκ που υπάρχουν στο προσκήνιο.

Μάντσεστερ Γ – Παρί Σ.Ζ.: Ο Σόλσκιερ την άλλαξε

Λίγα λεπτά την κλήρωση της φάσης των «16», στις 17 Δεκεμβρίου, οι Παριζιάνοι θεωρούνταν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κάτι τέτοιο ίσχυε όχι μόνο χάρη στην εξαιρετική δική τους κατάσταση, όσο στο ότι οι Άγγλοι πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο τιμόνι. Όλα αυτά πάντως πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Ο Πορτογάλος αποτέλεσε παρελθόν λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί το 2018 και πλέον οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν τον Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στην τεχνική τους ηγεσία. Ο Νορβηγός άλλοτε στράικέρ τους έχει φέρει…. άλλον αέρα στο εσωτερικό τους, με την ομάδα να τρέχει σερί θετικών αποτελεσμάτων. Έχει έτσι αποκτήσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση και το βράδυ της Τρίτης, στην παρθενική συνάντησή των αντιπάλων, αναζητούν το πρώτο βήμα ενόψει της ρεβάνς στη Γαλλία τρεις εβδομάδες αργότερα. Όσον αφορά στους Παριζιάνους, φέτος αναζητούν επιτέλους να κάνουν το μεγάλο βήμα στον θεσμό, ωστόσο καλούνται να αγωνιστούν δίχως τον σούπερ σταρ Νεϊμάρ το επόμενο δίμηνο και τον φορ Καβάνι στο ματς του Μάντσεστερ.

 

Ρόμα – Πόρτο: Όλα σε μια κλωστή

Είναι σαφώς το λιγότερο εμπορικό ζευγάρι της πρώτης φάσης των πλέι οφ, ωστόσο αναμένεται να παρακολουθήσουμε δύο πολύ αμφίρροπες μάχες. Οι Ιταλοί εντός των τειχών δεν πείθουν, ωστόσο στα ευρωπαϊκά τους τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Πέρασαν δίχως δυσκολία από τον όμιλο με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βικτόρια Πλζεν, ενώ είχαν ρεκόρ 7-1-0 στο «Ολίμπικο» για το Τσάμπιονς Λιγκ πριν έρθει το 0-2 από τη «βασίλισσα» στα τέλη Νοεμβρίου. Οι «δράκοι» από την άλλη ολοκλήρωσαν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο με Σάλκε, Γαλατάσαραϊ και Λοκομοτίβ Μόσχας και εξασφάλισαν πανάξια την πρωτιά του γκρουπ. Οι Πορτογάλοι μάλιστα έχουν και πολύ καλή παράδοση απέναντι στους «τζιαλορόσι» με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε τέσσερα παιχνίδια.

 

Tότεναμ – Ντόρτμουντ: Προβλέπονται… ματσάρες

Και το συγκεκριμένο ζευγάρι λογίζεται ως ένα από τα πιο αμφίρροπα για τη φάση των «16». Πρόκειται για δύο ομάδες που δείχνουν να πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους, με τους Λονδρέζους στο -5 από την κορυφή και τους Βεστφαλούς να φιγουράρουν στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Κοινός παρονομαστής των δύο αντιπάλων, το γεγονός που αποδίδουν εξαιρετικό, φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι Αγγλοι πάντως καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο δίχως τα κυριότερα επιθετικά τους όπλα. Τον φορ Κέιν και τον εξτρέμ Ντέλε Αλι που έχουν τεθεί νοκ άουτ τον τελευταίο καιρό. Και για τους «κιτρινόμαυρους» της Βεστφαλίας πάντως, υπάρχει το μεγάλο ερωτηματικό που έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Μάρκο Ρόις. Η συνάντηση της Τετάρτης θα είναι η τέταρτη μεταξύ των δύο ομάδων, που έχουν τεθεί αντιμέτωπες τόσο στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ το 2016 (προκρίθηκε στα προημιτελικά με δύο νίκες η Ντόρτμουντ) όσο και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν. Τότε που η Τότεναμ επικράτησε τόσο στο Λονδίνο (3-1) όσο και στο Ντόρτμουντ (1-2).

 

Αγιαξ – Ρεάλ Μαδρίτης: Με την αίγλη του παρελθόντος

Επιστρέφοντας στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2006, ο Αγιαξ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας που έχει κάνει τη διοργάνωση… προσωπική υπόθεση τα τελευταία χρόνια. Η «βασίλισσα» έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου τα τελευταία τρία χρόνια κόντρα σε Ατλέτικο, Γιουβέντους και Λίβερπουλ αντίστοιχα, έχοντας πλέον 13 τρόπαια στην κατοχή της. Φέτος πάντως οι Μαδριλένοι δεν… τρομάζουν, αν και τον τελευταίο καιρό δείχνουν πολύ καλύτερα στοιχεία με τον Σολάρι στον πάγκο. Οι Ολλανδοί από πλευράς τους θυμίζουν τον Αίαντα της δεκαετίας του ’90, με τον Ερικ Τεν Χαγκ να στηρίζει το οικοδόμημά του κυρίως σε νεαρούς γηγενείς ποδοσφαιριστές με τεράστιο ταλέντο. Η αρχή των αναμετρήσεών τους χρονολογείται στο 1967, με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί 12 φορές από τότε μέχρι το 2012 και τη Ρεάλ να έχει προβάδισμα με 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Όλοι οι αγώνες του Champions League, με δεκάδες στοιχηματικές αγορές και συναρπαστικά ειδικά στοιχήματα, στη Novibet!

Συνοπτικά το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ:

ΤΡΙΤΗ 12/02 (22:00)         ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΠΑΡΙ Σ.Ζ.

ΤΡΙΤΗ 12/02 (22:00)         ΡΟΜΑ – ΠΟΡΤΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/02 (22:00)  ΤΟΤΕΝΑΜ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/02 (22:00)  ΑΓΙΑΞ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

 

Όπως προαναφέραμε φυσικά,  αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχει δράση μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού διεξάγονται τα πρώτα ματς της φάσης των «32».

Ολυμπιακός – Ντινάμο Κιέβου: Να «ξορκίσει» την κατάρα

Δύο περίπου μήνες μετά τη μεγαλύτερη φετινή του βραδιά, ο Ολυμπιακός αναζητά άλλη μία την Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ηταν 13 Δεκεμβρίου όταν οι Πειραιώτες πήραν το πολυπόθητο 3-1 κόντρα στη Μίλαν, που τους έστειλε στα νοκ άουτ του θεσμού. Τώρα έχουν απέναντί τους μία ομάδα που δεν «τρομάζει» το ίδιο βάσει ονόματος και δεν έχει δώσει επίσημο ματς μετά τις 13 Δεκεμβρίου.

Οι Ουκρανοί πάντως ήταν σε παρόμοια κατάσταση και πέρυσι, όταν απέκλεισαν την ΑΕΚ με δύο ισοπαλίες (1-1 στην Αθήνα και 0-0 στην Ουκρανία) στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς καλούνται να δώσουν τέλος και στην αρνητική παράδοση που έχουν χτίσει όποτε αντιμετωπίζουν ομάδες από την Ουκρανία. Το 1975 αποκλείστηκαν από την Ντινάμο στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με 2-2 στην Ελλάδα και ήττα 1-0 στην Ουκρανία. Εκτοτε δεν έχουν βρει ξανά την Ντινάμο στον δρόμο τους, αλλά έχουν ρεκόρ 2-4-5 σε έντεκα παιχνίδια με συλλόγους από την ίδια χώρα. Πιο πρόσφατες εμπειρίες, οι αποκλεισμοί από Μέταλιστ (2012) και Ντνιέπρ (2015) για τους «16» και τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα.

To Europa League ξεκινά και η Novibet σε βάζει στο παιχνίδι! 

 

Όλα τα ζευγάρια της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ:

ΤΡΙΤΗ 12/02 (19:55)         ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΖΕΝΙΤ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (19:55)  ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΙΝΤΕΡ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (19:55)  ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ – ΓΚΕΝΚ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (19:55)  ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (19:55)  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (19:55)  ΡΕΝ – ΜΠΕΤΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (19:55)  ΛΑΤΣΙΟ – ΣΕΒΙΛΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (19:55)  ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ – ΑΡΣΕΝΑΛ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (19:55)  ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (22:00)  ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (22:00)  ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (22:00)  ΖΥΡΙΧΗ – ΝΑΠΟΛΙ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (22:00)  ΜΑΛΜΕ – ΤΣΕΛΣΙ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (22:00)  ΣΑΧΤΑΡ ΝΤ. – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (22:00)  ΣΕΛΤΙΚ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14/02 (22:00)  ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ