el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσέλσι – Λέστερ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 15-05-2021

Ο 140ός τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα πραγματοποιηθεί σε μπλε φόντο. Τσέλσι και Λέστερ θα διεκδικήσουν στο Γουέμπλεϊ, μπροστά σε 21.000 θεατές, τον τίτλο στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό του πλανήτη, ο οποίος διεξάγεται από το 1871/72!

Η Τσέλσι συμμετέχει σε τελικό Κυπέλλου για 15η φορά στην ιστορία της, ψάχνοντας τον ένατο συνολικά τίτλο της και έβδομο μέσα σε αυτόν τον αιώνα.

Η Λέστερ με τη σειρά της, επιστρέφει σε τελικό έπειτα από 52 ολόκληρα χρόνια (!) και στην πέμπτη της συμμετοχή θα επιχειρήσει να κατακτήσει για πρώτη φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Τσέλσι – Λέστερ: Προγνωστικά 15-05-2021

chelsealeicester_novibetgr

Ο Τούχελ θέλει να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο στην Αγγλία και η Λέστερ το πρώτο κύπελλο της ιστορίας της. Η Τσέλσι θεωρείται το φαβορί του τελικού σε απόδοση 1.95, ωστόσο οι «αλεπούδες» την τελευταία διετία έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων στο Νησί και υπόσχονται ότι θα προσφέρουν σθεναρή αντίσταση.

Δείτε εδώ τις αποδόσεις του τελικού Κυπέλλου Αγγλίας

Για όποιον θεωρεί δυσεπίλυτο γρίφο τον νικητή του Κυπέλλου, μπορεί να κάνει στροφή στα γκολ. Οι τελικοί συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες και στα τελευταία οχτώ μεταξύ τους ματς, μόνο ένα έληξε με Οver 2,5. Ορθά λοιπόν το Under 2,5 προσφέρεται φαβορί στο 1.71.

FA Cup final 'could see 20,000 fans at Wembley as FA chiefs trial allowing a limited number of fans to games'

Ασφαλώς, υπάρχουν και δεκάδες επιλογές ειδικών στοιχημάτων, όπως οι σκόρερ του ματς. Μία καλή επιλογή φαντάζει ο Ιχεανάτσο, που έχει σημειώσει στο φετινό Κύπελλο Αγγλίας τέσσερα γκολ στους τρεις προηγούμενους γύρους. Ο Νιγηριανός επιθετικός της Λέστερ προσφέρεται στο 3.00 για να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στον τελικό.

Το έτερον ήμισυ του Ιχεανάτσο στην επίθεση της Λέστερ, είναι ο Βάρντι, ο οποίος απέναντι στις ομάδες του Big 6 πάντα διατηρεί καπνισμένες τις κάνες του. Σε 86 ματς κόντρα στους μεγάλους του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει πετύχει 41 γκολ και το anytime του εντοπίζεται στο 3.40.

Τσέλσι – Λέστερ: Ανάλυση 15-05-2021

Από το 2007 και το Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαμε να δούμε έναν τελικό κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε δύο ομάδες, που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον και αμφίρροπο παιχνίδι.

Η Λέστερ φιγουράρει στην τρίτη θέση της Πρέμιερ δύο βαθμούς μπροστά από την τέταρτη Τσέλσι και ενώ υπολείπονται ακόμη δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου, διασταυρώνονται ξανά μεταξύ τους, τρεις ημέρες μετά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για την Πρέμιερ, σε ένα κομβικό παιχνίδι για τα εισιτήρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τον περασμένο Ιανουάριο, η ήττα της Τσέλσι με 2-0 στην έδρα της Λέστερ ήταν το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο των Λονδρέζων. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από εκείνο το αποτέλεσμα, ο Λάμπαρντ απολύθηκε και στη θέση του προσλήφθηκε ο Τόμας Τούχελ.

Με τον Γερμανό πρώην τεχνικό της Ντόρτμουντ και της Παρί Σ.Ζ. η Τσέλσι πραγματικά μεταμορφώθηκε. Από την ένατη θέση στη βαθμολογία της Πρέμιερ, σκαρφάλωσε στην πρώτη τετράδα και έφτασε σε δύο τελικούς, αφού πέρα από αυτόν του Κυπέλλου Αγγλίας, έχει μπροστά της και εκείνον του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σε 26 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Τούχελ, οι «μπλε» του Λονδίνου μετρούν 17 νίκες και έχουν γνωρίσει μόλις τρεις ήττες, η τελευταία την Τετάρτη στο ντέρμπι με την Αρσεναλ

Η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται κυρίως στην αμυντική σταθερότητα, που παρουσιάζει πλέον η Τσέλσι, αλλά και στο γεγονός ότι ο Τούχελ αξιοποιεί καλύτερα τα βαριά χαρτιά του ρόστερ, όπως ο Τίμο Βέρνερ, ο Κάι Χάβερτς, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ και ο Ν’Γκολό Καντέ.

Στη Λέστερ, ο Μπρένταν Ρότζερς κάνει εκπληκτική δουλειά από τον Φεβρουάριο του 2019, που διαδέχθηκε στον πάγκο της, τον Κλοντ Πιέλ.

Με τον Σκωτσέζο μάνατζερ, οι «αλεπούδες» έχουν κερδίσει 57 από τα 108 παιχνίδια που έχουν δώσει. Πέρυσι τερμάτισαν στην 5η θέση της Πρέμιερ και φέτος όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρώσουν τη σεζόν ακόμη πιο ψηλά.

Η Η Λέστερ αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο και είναι η μόνη ομάδα αυτήν τη στιγμή, που αμφισβητεί στα ίσα το λεγόμενο Big 6 της Αγγλίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως στα χέρια του Ρότζερς, ο 34χρονος Τζέιμι Βάρντι έχει αναγεννηθεί και παράλληλα έχουν βελτιώσει κατακόρυφα την απόδοσή τους, ταλέντα όπως ο Τζέιμς Μάντισον, ο Κελέτσι Ιχεανάτσο, ο Χάρβι Μπαρνς και ο Γιούρι Τίλεμανς.

Ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ, όταν ήταν στο τιμόνι της Σέλτικ είχε πανηγυρίσει επτά τίτλους, όμως τώρα κυνηγάει τον πρώτο του στην Αγγλία, κάτι που αν συμβεί θα εκτινάξει τη φήμη και τις μετοχές του.

Τσέλσι – Λέστερ: Παρουσίαση & Στατιστικά 15-05-2021

Η Τσέλσι έφτασε ως τον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά τις Μόρκαμ (Λιγκ 2), Λούτον (Τσάμπιονσιπ), Μπάρνσλι (Τσάμπιονσιπ), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και στον ημιτελικό τη Μάντσεστερ Σίτι με γκολ (1-0) του Χακίμ Ζίγες.

Από την πλευρά της, η Λέστερ απέκλεισε αρχικά δύο ομάδες της Τσάμπιονσιπ (Στόουκ και Μπρέντφορντ), πριν περάσει στον πέμπτο γύρο την Μπράιτον με γκολ (1-0) του Ιχεανάτσο στο 90’.

Στον προημιτελικό οι «αλεπούδες» πέταξαν εκτός με 3-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον ημιτελικό, κόντρα στη Σαουθάμπτον, τη διαφορά έκανε ξανά ο Ιχεανάτσο σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Η Λέστερ επιστρέφει στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά μετά το 2000, όταν είχε κερδίσει στον τελικό του Λιγκ Καπ με 2-1 την Τρανμίρ. Το ρεκόρ της πάντως στο ναό του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αφού στα 15 προηγούμενα παιχνίδια της εκεί, έχει απολογισμό 4-1-10.

Αρνητικά είναι τα σημάδια για τη Λέστερ και σε επίπεδο παράδοσης τελικών, καθώς στους τελευταίους 25, το τρόπαιο κατέληξε 23 φορές στο Big 6 και μόνο δύο ομάδες, η Πόρτσμουθ το 2008 και η Γουίγκαν το 2013, έσπασαν αυτό το μονοπώλιο

Επίσης, η Τσέλσι στις αναμετρήσεις με τη Λέστερ έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Σε 119 μεταξύ τους αγώνες, οι Λονδρέζοι μετρούν 57 νίκες και μόλις 27 ήττες.

Την περσινή σεζόν, η Τσέλσι είχε αποκλείσει στα προημιτελικά τη Λέστερ, συμπληρώνοντας έτσι αήττητο εννιά αγώνων (7-2-0) κόντρα στις «αλεπούδες» στο θεσμό του Κυπέλλου! Εκείνη πάντως ήταν η μόνη ήττα της Λέστερ από την Τσέλσι την τελευταία τριετία, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, σε έξι συναντήσεις τους (2-3-1).

Τσέλσι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15-05-2021

Συγκριτικά με το ντέρμπι κόντρα στην Αρσεναλ, αναμένεται να επιστρέψουν στην ενδεκάδα ο Ρούντιγκερ και ο Καντέ.

Ερωτηματικό αποτελεί στους στόπερ η ετοιμότητα του Κρίστενσεν, ενώ ο Κόβατσιτς λογικά θα είναι σε θέση να προσφέρει ως αλλαγή από τον πάγκο.

Στην επίθεση, ο Βέρνερ φαίνεται πως έχει το ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Χάβερτς. Ο κουρασμένος Πούλισικ λογικά θα κάνει στην άκρη για να μπει ο Ζίγεκ, που έκρινε τον ημιτελικό με τη Σίτι. Τέλος, στον άσο, ο Τούχελ επιβεβαίωσε πως θα διατηρήσει τον Κέπα, αφήνοντας ξανά στον πάγκο τον Μεντί.

Πιθανή 11αδα (3-4-2-1): Κέπα – Αθπιλικουέτα, Σίλβα, Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ – Ζίγεκ, Μάουντ – Βέρνερ.

Λέστερ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15-05-2021

Η Λέστερ θα παραταχθεί στο Γουέμπλεϊ χωρίς τους βασικούς Τζάστιν και Μπαρνς, ωστόσο ο Ρότζερς αισιοδοξεί ότι θα έχει κανονικά διαθέσιμο τον σημαντικό στόπερ Εβανς, που έλειψε την Τρίτη από το νικηφόρο 2-1 επί της Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ.

Αν τελικά ο Εβανς αγωνιστεί, τότε ο Καστάνιε θα επιστρέψει στη φυσική του θέση ως μπακ/χαφ και ο Ολμπράιτον θα περάσει στον πάγκο.

Στο ματς κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» πήρε ανάσες ο Τζέιμς Μάντισον, παίζοντας ως αλλαγή. Στο τελικό όμως θα είναι ασφαλώς βασικός, παίρνοντας τη θέση του Αγιόθε Πέρεθ.

Πιθανή 11αδα (3-4-1-2): Σμάιχελ – Εβανς, Φοφανά, Σογιουντσού – Περέιρα, Ντιντί, Τίλεμανς, Καστένιε – Μάντισον – Βάρντι, Ιχεανάτσο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ