el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 14/05/2022

Ώρα τελικού στο FA Cup! Τσέλσι και Λίβερπουλ (18:45) θα παλέψουν στο «Γουέμπλεϊ» για την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Αυτός είναι ο δεύτερος τελικός που θα συναντηθούν φέτος οι δύο ομάδες. Η προηγούμενη αναμέτρησή τους για το EFL Cup -και πάλι στο ιστορικό γήπεδο του Λονδίνου-  βρήκε τη Λίβερπουλ να παίρνει την κούπα στα πέναλτι, ύστερα από ένα κακό ματς, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση.

Οι «μπλε» λοιπόν θέλουν εκδίκηση έχοντας σε μεγάλο βαθμό λύσει τα προβλήματά τους στην Premier League, αφού είναι αγκαλιά με την έξοδο στο Champions League, που εξελίχθηκε σε βασικό στόχο από τη στιγμή που η ομάδα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο.

Οι «ρεντς» σαφώς και θέλουν το repeat κόντρα στην αντίπαλό τους και γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο ματς μπορεί να αποδειχθεί κομβικό με φόντο τις τελευταίες «πίστες» της σεζόν.

Με 450+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο FA Cup!

 


Τσέλσι – Λίβερπουλ: Ανάλυση & Παρουσίαση 14/05/2022

Γεμάτη εμφάνιση μετά από καιρό, άνετο 0-3 στην έδρα της Λιντς και φουλ για τελικό η Τσέλσι. Οι τρεις βαθμοί βέβαια ήταν αναγκαίοι για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, που δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο το εισιτήριο του Champions League στο παρά 5’ της χρονιάς.

Με τα «παγώνια» να κινδυνεύουν με υποβιβασμό το ματς στο «Έλαντ Ρόουντ» ήταν αρκετά ύπουλο, όμως ο Μάουντ με γκολ μόλις στο 4ο λεπτό έβαλε τις βάσεις της νίκης των «μπλε», που έγιναν ακόμη πιο ισχυρές έπειτα από την αποβολή του Τζέιμς στο 24ο λεπτό. Το τέρμα του Πούλισικ (55’) ουσιαστικά «σφράγισε» το τρίποντο και ο Λουκάκου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο φινάλε (83’).

«Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας. Είναι ο τελικός του FA Cup, στο “Γουέμπλεϊ” και στις μέρες μας δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από έναν τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ ή τη Σίτι. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την παρουσία μας στον τελικό», είπε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός και στη συνέχεια αναφερόμενος στην ισορροπία που υπάρχει στα φετινά ματς των δύο ομάδων συμπλήρωσε:

«Όταν παίζεις κόντρα στη Λίβερπουλ ξέρεις ότι πρέπει να παίξεις σε φουλ ένταση και να βγάλεις περισσότερη ποιότητα. Έχουμε μια σειρά αγώνων, που ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους και αυτό σίγουρα μας δίνει δύναμη αλλά και μια ξεκάθαρη εικόνα για τα όσα χρειάζονται, σωματικά και ψυχικά για να κερδίσουμε. Για να το πω ξεκάθαρα, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα στο υψηλότερο επίπεδο».

chelsea liverpool2 novibet

Νικήτρια από το «ροντέο» με την Άστον Βίλα βγήκε η Λίβερπουλ διατηρώντας τις ελπίδες για την απόλυτη ανατροπή στην Premier League. Σε ένα τρελό ματς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Κλοπ έμεινε πίσω στο σκορ, ύστερα από το τέρμα του Ντάγκλας Λουίζ (3’), όμως απάντησε άμεσα με τον Μάτιπ στο 6ο λεπτό. Το τέρμα του Μανέ στο 65’ έδωσε τη νίκη στους «ρεντς», που τώρα μπαίνουν στο πιο δύσκολο κομμάτι της σεζόν.

Η Λίβερπουλ έχει μπροστά της δύο τελικούς. Το ματς στο FA Cup κόντρα στην Τσέλσι, στις 25 Μαΐου τον τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ και στο ενδιάμεσο τις δύο αγωνιστικές για την Premier League με τις πιθανότητές της για τίτλο να είναι ελάχιστες, αφού το -3 από την κορυφή και τη Σίτι διατηρείται.

Έτσι, είναι πολύ λογικό να γίνεται κουβέντα και για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας ενόψει των τελευταίων αναμετρήσεων. Για αυτό άπαντες τονίζουν το πόσο κομβικός θα είναι ο τελικός κόντρα στους «μπλε» με φόντο το μομέντουμ που θα… χτιστεί ενόψει Ρεάλ.

«Θα είναι ωραίο που θα συναντήσω τον Τόμας ξανά, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλο τρεις φορές μέσα στη σεζόν. Όλα αυτά τα ματς έληξαν ισόπαλα, το οποίο δείχνει τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες», είπε από τη μεριά του ο Γιούργκεν Κλοπ, που επίσης στάθηκε στην απόλυτη ισορροπία που υπάρχει στις μάχες των δύο ομάδων φέτος.


Τσέλσι – Λίβερπουλ: Στατιστικά & Προϊστορία 15/05/2022

  • Για δεύτερη σερί χρονιά θα βρεθεί στον τελικό η Τσέλσι. Πέρσι ηττήθηκε (0-1) από τη Λέστερ. Οι «μπλε» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο για 9η φορά στην ιστορία τους.

H2H chelsea liverpool

  • Επιστροφή σε τελικό του FA Cup ύστερα από το 2012 για τη Λίβερπουλ, που για να βρει την τελευταία της κατάκτηση, η οποία ήταν η 7η στην ιστορία της, θα πρέπει να γυρίσει στο 2006. Τότε είχε νικήσει την Τσέλσι 2-1 στον μοναδικό τελικό των δύο ομάδων στη διοργάνωση.
  • Δέκα φορές έχουν συναντηθεί στην ιστορία τους στο Κύπελλο. Η Τσέλσι έχει 6 νίκες, η Λίβερπουλ 4, ενώ κανένα ματς δεν έχει έρθει ισόπαλο!
  • Σε όλες τις διοργανώσεις η προϊστορία είναι στο 77-43-61 υπέρ της Λίβερπουλ.
  • Φέτος έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές και όλα τα ματς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή! Στην Premier League 1-1 ήρθε το ματς στο «Άνφιλντ», 2-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ στον τελικό του EFL Cup το ματς «κόλλησε» στο 0-0 στην κανονική διάρκεια αλλά και στην παράταση με τους «ρεντς» να βγαίνουν νικητές στα πέναλτι ύστερα από 21 εκτελέσεις!

  • Από τρία σερί Goal/Goal προέρχεται η Λίβερπουλ, που σκοράρει εδώ και 15 διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Στα τελευταία πέντε η Τσέλσι μετράει 2 Over 2.5 Γκολ και 3 Under 2.5.
  • Για να φτάσει στον τελικό η ομάδα του Τούχελ πέρασε τις Τσέστερφιλντ, Πλίμουθ, Λούτον, Μίντλεσμπρο, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε «σβηστά» 2-0 της Κρίσταλ Πάλας.
  • Η ομάδα του Κλοπ άφησε εκτός τις Σριούσμπερι, Κάρντιφ, Νόριτς και Νότιγχαμ και πήρε την πρόκριση στον τελικό πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-2 στον ημιτελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

chelsea liverpool3 novibet

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Προγνωστικά 15/05/2022

Οριακές είναι οι αναμετρήσεις και των δύο ομάδων τη φετινή χρονιά. Σαφώς μιλάμε για δύο ομάδες που γνωρίζονται άψογα και σε συνδυασμό με την πίεση που υπάρχει για τον τίτλο αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την εικόνα του ματς.

ΒΑΣΕΙ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΑΤΣ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ. ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 3,60 ΣΤΗ NOVIBET

Με διαφορετικό τρόπο, τόσο η Λίβερπουλ, όσο και η Τσέλσι είναι ομάδες που στηρίζονται στα άκρα τους, τα οποία ανάλογα και με την εξέλιξη του παιχνιδιού δεν αποκλείεται να «φορτωθούν» και με έξτρα προσπάθειες.

ΤΟ OVER 10.5 ΚΟΡΝΕΡ ΈΧΕΙ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 1,99 ΣΤΗ NOVIBET

Τσέλσι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15/05/2022

Αγωνία στην Τσέλσι με την κατάσταση του Ματέο Κόβατσιτς που αποχώρησε στο μισάωρο του παιχνιδιού με τη Λιντς με τραυματισμό και όλα δείχνουν πως δύσκολα θα προλάβει. Στην ενδεκάδα θα επιστρέψει ο Καντέ, που ξεκουράστηκε στο τελευταίο ματς, ενώ ο Ζορζίνιο πέρασε με επιτυχία το τεστ ετοιμότητας στο «Έλαντ Ρόουντ» και θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-1-2): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Αλόνσο – Πούλισικ – Βέρνερ, Λουκάκου

Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15/05/2022

Ο Γιούργκεν Κλοπ «πονοκεφαλιάζει» με την κατάσταση του Φαμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέσας αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Λιντς και είναι αβέβαιο αν θα καταφέρει να αγωνιστεί, αλλά και για πόσο χρόνο θα αντέξει. Στην ενδεκάδα των «ρεντς» θα επιστρέψουν οι Σαλάχ και Αλκάνταρα, που αγωνίστηκαν μπαίνοντας αλλαγή στο τελευταίο ματς, αλλά και ο Ρόμπερτσον που πήρε ρεπό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Άλισον – Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Άρνολντ – Αλκάνταρα, Κεϊτά, Χέντερσον – Σαλάχ, Ντίας, Μανέ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ