el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 05-05-2021

Η ομάδα που θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κωνσταντινούπολης τη Μάντσεστερ Σίτι θα προκύψει από τον επαναληπτικό μεταξύ της Τσέλσι και της Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο (05/05, 22:00)

Την τρίτη διαδοχική πρόκριση απέναντι σε αγγλική ομάδα έχοντας αποσπάσει εντός έδρας ισοπαλία στο πρώτο νοκ-άουτ ματς, διεκδικεί η Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Τσέλσι. Με σύμμαχο την παράδοση οι Λονδρέζοι, που παραμένουν αήττητοι απέναντι στη «βασίλισσα».

Η ισοπαλία στην πρώτη αναμέτρηση, στη Μαδρίτη (1-1) έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, με την Τσέλσι να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης από τη στιγμή που της κάνει και η ισοπαλία χωρίς σκορ ώστε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι «μπλε» ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη αναμέτρηση και ιδίως στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, όταν προηγήθηκαν στο σκορ με τον Αμερικανό εξτρέμ Πούλισικ (14’) και είχαν ευκαιρίες να σημειώσουν και ένα δεύτερο. Η Ρεάλ σταδιακά ισορρόπησε, ισοφάρισε με τον Μπενζεμά (29’) ενώ το δεύτερο 45λεπτο ήταν γενικά μοιρασμένο.

Η ισοπαλία με 1-1 σκορ στον επαναληπτικό, είναι και το μοναδικό ενδεχόμενο που οδηγεί το ματς στην παράταση.

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά 05-05-2021

Η Τσέλσι διατήρησε το αήττητο (2-2-0) απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη αναμέτρηση ενώ παράλληλα διεύρυνε το αήττητο σερί του απέναντι σε ισπανικές ομάδες στα 7 ματς και ο προπονητής της, Τόμας Τούχελ (3-4-0).

Σε συνάρτηση και με την καλύτερη αγωνιστική παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μεταξύ τους ημιτελικού, μοιάζει λογικό ενδεχόμενο να προσφέρεται η Τσέλσι σε τιμές φαβορί για τη νίκη (στο 2.24 έναντι 3.50 της ισοπαλίας και 3.70 του διπλού) αλλά και τιμές γκραν φαβορί αναφορικά με την πρόκριση (1.65 έναντι 2.25 των Μαδριλένων).

Σύμφωνα με τις αποδόσεις, το ενδεχόμενο να κριθεί η πρόκριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα είναι το επικρατέστερο σενάριο και πιο δύσκολο αντίστοιχα να προκριθεί κάποια από τις δύο στη διαδικασία των πέναλτι (23.00 απόδοση για αμφότερες).

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ανάλυση 05-05-2021

chelseareal_novibetgr

Μόνο απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει καταφέρει να προκριθεί σε φάση νοκ-άουτ η Ρεάλ Μαδρίτης στις εννέα περιπτώσεις που παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην πρώτη αναμέτρηση. Και τις δύο φορές, προκρίθηκε επί της Μάντσεστερ Σίτι, την οποία και φιλοδοξεί πλέον να βρει απέναντί της στον μεγάλο τελικό.

Συνολικά, η «βασίλισσα» της Ευρώπης των 13 Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικεί για 30ή φορά στην ιστορία της την πρόκριση στον τελικό. Αυτή τη στιγμή προέρχεται από ένα αήττητο σερί 19 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (13 νίκες και 6 ισοπαλίες).

Στα 5 ματς, αντίστοιχα, το σερί χωρίς ήττα αυτή τη στιγμή για την Τσέλσι (3-2-0), η οποία προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί της Φούλαμ για την Πρέμιερ Λιγκ (2-0).

Ηταν το 11ο από τα 15 ματς που διατηρεί το μηδέν παθητικό στο εγχώριο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ (δείγμα της αγωνιστικής βελτίωσης αλλά και της φιλοσοφίας του), με τον Γερμανό τεχνικό να διεκδικεί μάλιστα τον δεύτερο σερί τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πέρσι είχε φτάσει στην… πηγή με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Παρουσίαση & Στατιστικά 05-05-2021

Εφόσον η πρόκριση κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, θα είναι η 5η φορά που συμβαίνει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετράει δύο προκρίσεις και ισάριθμους αποκλεισμούς. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2015-16, όταν επικράτησε στον τελικό της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εξι φορές κατά το παρελθόν έχει οδηγηθεί στα πέναλτι η πρόκριση από πλευράς Τσέλσι και ο απολογισμός της είναι δύο προκρίσεις και τέσσερις αποκλεισμοί. Η τελευταία χρονικά το 2019, όταν ηττήθηκε στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ από τη Λίβερπουλ.

Η εντός έδρας παράδοση της Τσέλσι με ισπανικές ομάδες είναι: 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 3 ήττες. Αντίστοιχα, επί αγγλικού εδάφους η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι έχει 2 προκρίσεις και 7 αποκλεισμούς. 13 προκρίσεις και 13 αποκλεισμοί στην 4άδα της κορυφαίος διοργάνωσης συλλόγων για τους «μερένχες».

Με το τέρμα που σημείωσε στο πρώτο ματς, ο Καρίμ Μπενζεμά ισοφάρισε την επίδοση του Ραούλ στην 4η θέση των σκόρερ, με 71 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αζάρ και Κουρτουά έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην Τσέλσι ενώ ο Κόβατσιτς ήταν παίκτης της Ρεάλ.

Τσέλσι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05-05-2021

Ο Πούλισικ, σκόρερ του πρώτου αγώνα με τη Ρεάλ, είναι ουσιαστικά ο μόνος παίκτης που διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα στον επαναληπτικό.

Παίζει με τις ίδιες πιθανότητες με τον Τίμο Βέρνερ για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης και στο 3-4-2-1 που αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Τόμας Τούχελ.

Δεδομένη είναι η απουσία του Κόβατσιτς για ακόμα μία αγωνιστική ημέρα ενώ ενδέχεται να είναι διαθέσιμος ο Ρούντιγκερ για την τριάδα των στόπερ, με τον Γερμανό αμυντικό πιθανόν να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Πιθανή 11άδα (3-4-2-1): Μεντί – Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Μάουντ, Χάβερτς – Βέρνερ (Πούλισικ)

Ρεάλ Μαδρίτης, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05-05-2021

Επιστροφές σημαντικών μονάδων για τον Ζινεντίν Ζιντάν συγκριτικά με την πρώτη αναμέτρηση και κυριότερη την επάνοδο του αρχηγού, Σέρχιο Ράμος.

Εκ νέου υπολογίζεται στα πλάνα του και ο αριστερός μπακ Μεντί, αλλά και ο Βαλβέρδε, με τον Ουρουγουανό μέσο πάντως να είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει από αυτούς τους τρεις τις λιγότερες πιθανότητες να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα και στο 4-3-3 που λογικά θα εφαρμόσει ο Γάλλος τεχνικός.

Ο Ζιντάν επιλέγει φέτος και σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όπως συνέβη και στον πρώτο ημιτελικό ενώ σε ό,τι αφορά τις απουσίες, εκτός πλάνων του βρίσκονται οι Βαράν, Καρβαχάλ και Λούκας Βάσκεθ.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Κουρτουά – Νάτσο, Μιλιτάο, Ράμος, Μεντί – Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος – Αζάρ, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ