el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 11/08/2021

Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Τσέλσι και η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ Βιγιαρεάλ θα μονομαχήσουν την Τετάρτη (22:00) στο Μπέλφαστ για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της σεζόν, το UEFA Σούπερ Καπ.

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για τον τελικό του UEFA Σούπερ Καπ

Οι Λονδρέζοι διεκδικούν το όγδοο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τους, ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» το δεύτερο.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί παρουσία 13.000 θεατών στο «Γουίντσορ Παρκ» και όπως κάθε χρόνο το συγκεκριμένο ματς πρακτικά αποτελεί την επίσημη έναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τη νέα σεζόν.

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ: Προγνωστικά 11/08/2021

Η Τσέλσι θεωρείται το φαβορί στην αναμέτρηση με απόδοση 1.76.

Οι τελικοί του UEFA Σούπερ Καπ πάντως παραδοσιακά πάνε στην παράταση. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2013 σε οχτώ τελικούς ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μόνο οι δύο κρίθηκαν στην κανονική διάρκεια, το 2014 (Ρεάλ – Σεβίλλη) και το 2017 (Ρεάλ – Μάντσεστερ Γ.). Την τελευταία τριετία πάντα το τρόπαιο κρίνεται στο έξτρα τριαντάλεπτο.

Το ενδεχόμενο να λήξει η κανονική διάρκεια ισόπαλη προσφέρεται στο 3.55, ενώ το να κριθεί ο νικητής στην παράταση προσφέρεται στο 6.00

Φυσικά υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη αγορές στη Novibet σε ειδικά, γκολ, παίκτες, ασιατικά, ημίχρονα και combo bets.

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ: Ανάλυση 11/08/2021

Η περσινή σεζόν της Τσέλσι έμοιαζε να εκτροχιάζεται από πολύ νωρίς, ωστόσο η σκληρή απόφαση να αντικατασταθεί ο Φρανκ Λάμπαρντ από τον Τόμας Τούχελ αποδείχθηκε πέρα για πέρα επιτυχημένη.

Ο Γερμανός τεχνικός έβαλε σε μία τάξη την άμυνα των «μπλε» και η Τσέλσι πραγματοποίησε τελικά μία ονειρική χρονιά, φτάνοντας μέχρι την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

tuchel_novibetgr

Μετά τη νίκη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μάντσεστερ Σίτι με γκολ του Κάι Χάβερτς, η διοίκηση της Τσέλσι πρόσφερε νέο συμβόλαιο στον Τούχελ μέχρι το 2024 και πλέον ο πρώην τεχνικός των Παρί Σ.Ζ. και Ντόρτμουντ είναι ο απόλυτος βασιλιάς στην ομάδα του δυτικού Λονδίνου.

Στον αντίποδα, η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ από τη Βιγιαρεάλ δεν προξένησε την παραμικρή εντύπωση, από τη στιγμή που στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο κυρίαρχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης, Ουνάι Εμερι.

emeryvillarreal_novibetgr

Ο Εμερι πανηγύρισε τρία συνεχόμενα Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη από το 2014 μέχρι το 2016 και την περσινή σεζόν οδήγησε τη Βιγιαρεάλ στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έκανε σπουδαίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις και στην πορεία του μέχρι τον τελικό απέκλεισε μεταξύ άλλων και μία πρώην ομάδα του Εμερι, την Αρσεναλ.

Στον δραματικό τελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βιγιαρεάλ ανέτρεψε τα προγνωστικά και έφτασε στη νίκη μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, όπου ύστερα από 21 εκτελέσεις ο Νταβίντ Ντε Χέα απέτυχε να σκοράρει και ο ισπανικός σύλλογος αναδείχθηκε πρωταθλητής, κερδίζοντας παράλληλα ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2021/22.

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ: Παρουσίαση & Στατιστικά 11/08/2021

Η Τσέλσι θα μετάσχει για πέμπτη φορά σε τελικό UEFA Σούπερ Καπ. Στις προηγούμενες τέσσερις συμμετοχές της μετράει μία νίκη το 1998 και τρεις ήττες το 2012, το 2013 και το 2019. Για τη Βιγιαρεάλ είναι η παρθενική συμμετοχή της.

Και οι δύο ομάδες βίωσαν ένα αρκετά περίεργο καλοκαίρι, καθώς είχαν πολλούς παίκτες με διεθνείς υποχρεώσεις και ως εκ τούτου δεν έκαναν ιδανική προετοιμασία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Βιγιαρεάλ δεν κέρδισε κανένα φιλικό από τα έξι που έδωσε (0-3-3) κόντρα σε Βαλένθια, Λυών, Λεβάντε, Μαρσέιγ, Λέστερ και Λιντς. Από την άλλη, η Τσέλσι στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Τότεναμ αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Πριμέρα όσο και η Πρέμιερ Λιγκ ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Τσέλσι κάνει πρεμιέρα στο Στάμφορντ Μπριτζ με λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, ενώ η Βιγιαρεάλ υποδέχεται τη Γρανάδα τη Δευτέρα.

Παρά την πλούσια ευρωπαϊκή παρουσία και των δύο συλλόγων ο τελικός της Τετάρτης θα είναι η πρώτη επίσημη κόντρα τους, αφού δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Η Τσέλσι έχει δώσει 49 αγώνες απέναντι σε ισπανικές ομάδες και έχει απολογισμό 20 νίκες, 17 ισοπαλίες και 12 ήττες με 70-59 γκολ. Την περσινή αγωνιστική περίοδο οι Λονδρέζοι απέκλεισαν την Ατλέτικο στους «16» με δύο νίκες (1-0, 2-0) και τη Ρεάλ στα ημιτελικά (1-1, 2-0).

Από την πλευρά της, η Βιγιαρεάλ έχει απολογισμό 5-8-5 και γκολ 12-17 σε 18 αναμετρήσεις κόντρα σε αγγλικές ομάδες.

Τσέλσι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/08/2021

Η Τσέλσι διαθέτει ένα μεγάλο και πλούσιο ρόστερ, ωστόσο είχε 17 διεθνείς παίκτες στην τελική φάση του Euro και αρκετοί εξ αυτών δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Ειδικά οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στον τελικό του Euro (Μάουντ, Ζορζίνιο) δεν θα είναι έτοιμοι ούτε για το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, η Τσέλσι βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου, ωστόσο δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη μεταγραφή και είναι αβέβαιο αν θα προλάβει να τον δηλώσει στη λίστα για τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ.

chelsea_novibetgr

Στον άσο θα παίξει κανονικά ο Μεντί, ενώ στην τριάδα των στόπερ σίγουροι είναι οι Ζουμά και Ρούντιγκερ. Πλάι τους θα επιλεγεί ένας εκ των Αθπιλικουέτα ή Κρίστενσεν, με τον Δανό να φαντάζει η επικρατέστερη επιλογή, αφού ο Ισπανός δεν αγωνίστηκε σε κανένα φιλικό προετοιμασίας.

Με τον Τζέιμς να μην είναι απόλυτα έτοιμος, τη δεξιά πλευρά αναμένεται να καλύψει ο Χάντσον-Οντόι, ο οποίος στα φιλικά χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως φουλ μπακ. Από τα αριστερά θα παίξει ο Μάρκος Αλόνσο.

Στη μεσαία γραμμή λογικά θα προτιμηθεί το δίδυμο Κόβατσιτς-Καντέ και μπροστά η τριάδα Ζίγες, Χάβερτς, Βέρνερ.

Πιθανή 11αδα (3-4-3): Μεντί – Κρίστενσεν, Ζουμά, Ρούντιγκερ – Χάντσον-Οντόι, Καντέ, Κόβατσιτς, Αλόνσο – Ζίγες, Χάβερτς, Βέρνερ.

Βιγιαρεάλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/08/2021

Προβληματική ήταν η προετοιμασία της Βιγιαρεάλ, αφού κατά τη διάρκειά της ο Εμερι είδε μέχρι και 12 παίκτες του να μένουν εκτός είτε λόγω τραυματισμού, είτε λόγω κορονοϊού.

Για το ματς της Τετάρτης δεδομένα νοκ άουτ είναι οι χαφ Παρέχο, Κοκλέν, ο εξτρέμ Τσουκουέζε και ο γκολκίπερ Ρούλι.

villarreal_novibetgr

Αντίθετα, θα αγωνιστεί κανονικά ο Πάου Τόρες, παρότι ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες τις υποχρεώσεις του με την Ολυμπιακή ομάδα της Ισπανίας στο Τόκιο, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά, αλλά μάλλον θα είναι διαθέσιμοι ο αμυντικός χαφ Καπού, ο φορ Αλκάθερ, ο ακραίος μέσος Μόι Γκόμεθ και ο πολυσύνθετος αμυντικός Φόιτ, που μπορεί να παίξει και χαφ.

Πιθανή 11αδα (4-4-2): Ασένχο – Φόιτ, Πάου Τόρες, Αλμπιόλ, Πεδράθα – Γέρεμι, Καπού, Μορλάνες, Τριγέρος – Αλκάθερ, Ζ. Μορένο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ