el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφιέρωμα Copa America 2020

Πίνακας Περιεχομένων

Το Κόπα Αμέρικα 2021 θα φιλοξενηθεί από τις 13 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου στα γήπεδα της Αργεντινής. Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα του Noviblog.

Το Κόπα Αμέρικα είναι η δεύτερη αρχαιότερη διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση μετά το τουρνουά ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η διοργάνωση του 2021 είναι η 47η στη ιστορία του θεσμού.

Δες όλες τις αποδόσεις για το Κόπα Αμέρικα 2021

Αρχικά, είχαν οριστεί ως οικοδέσποινες χώρες η Αργεντινή και η Κολομβία, ωστόσο λόγω των κοινωνικών αναταραχών στην Κολομβία και των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά του προέδρου, Ιβάν Ντούκε, αποφασίστηκε τελικά το Κόπα Αμέρικα να φιλοξενηθεί εξ ολοκλήρου στα γήπεδα της Αργεντινής.

Κανονικά, το Κόπα Αμέρικα θα λάμβανε χώρα από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2020, εντούτοις η πανδημία του κορονοϊού το έφερε έναν χρόνο πίσω.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 13 Ιουνίου και ο τελικός για τις 10 Ιουλίου.

Οι όμιλοι στο Κόπα Αμέρικα

Αρχικά ήταν να συμμετάσχουν 12 ομάδες, καθώς είχαν προσκληθεί και οι δύο τελευταίες νικήτριες του Κυπέλλου Ασίας, η Αυστραλία και το Κατάρ. Αμφότερες όμως ακύρωσαν τη συμμετοχή τους και έτσι το Κόπα Αμέρικα θα διεξαχθεί μόνο με τις 10 εθνικές της CONMEBOL.

Οι δέκα χώρες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Στον Βόρειο όμιλο θα συμμετάσχουν η Βραζιλία, η Κολομβία, ο Ισημερινός, το Περού και η Βενεζουέλα. Στον Νότιο όμιλο θα λάβουν μέρος η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Χιλή, η Παραγουάη και η Βολιβία.

Από κάθε όμιλο περνούν οι πρώτες τέσσερις ομάδες στη νοκ άουτ φάση και αποκλείεται μόνο η τελευταία. Στα χιαστί παιχνίδια, ο νικητής του ομίλου παίζει με τον τέταρτο του άλλου ομίλου και ο δεύτερος με τον τρίτο.

Ανάλυση των Ομάδων στο Κόπα Αμέρικα

Η Εθνική Βραζιλίας στο Κόπα Αμέρικα

brasil_novibetgr

Η Βραζιλία μετά από 30 χρόνια φιλοξένησε το Κόπα Αμέρικα το 2019 και παρά την απουσία του Νεϊμάρ στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά έπειτα το 2007 και το τρόπαιο, που είχε σηκώσει στη Βενεζουέλα.

Με ένα μίγμα έμπειρων και πιο νέων παικτών, η «Σελεσάο» κατεβαίνει ξανά ως ένα από τα δυνατά φαβορί για τη διοργάνωση.

Στόχος της ασφαλώς είναι να διατηρήσει τα σκήπτρα της, φτάνοντας στο 10ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή της Βραζιλίας

tite_novibetgr

Ο Αντενόρ Λεονάρντο Μπάτσι, ή Τίτε όπως είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, καθοδηγεί τη Βραζιλία από το 2016.

Επί των ημερών του η «Σελεσάο» έχει παρουσιάσει ένα πολύ πιο σοβαρό αμυντικά πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 52 αγώνες με τον Τίτε στον πάγκο, έχει ηττηθεί μόλις τέσσερις φορές και έχει δεχθεί μόνο 19 γκολ.

Το 2018 ο Τίτε οδήγησε τη Βραζιλία ως τα προημιτελικά του Μουντιάλ και την επόμενη χρονιά στην αήττητη κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα.

Στη Βραζιλία υπάρχει ισχυρή πίστη ότι ο Τίτε είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει τη «Σελεσάο» ξανά στην κορυφή του κόσμου, στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το Αστέρι της Βραζιλίας

neymar_novibetgr

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ.

Πολλοί αμφισβητούν τον χαρακτήρα του, ωστόσο ο άσος της Παρί Σ.Ζ. είναι ένας πραγματικός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου με πάνω από 150 εκατ. ακόλουθους στο Instagram.

Απρόβλεπτος και θεαματικός, προσφέρει έξτρα φινέτσα σε ένα ούτως ή άλλως πανίσχυρο και κλασάτο ρόστερ. Με την Εθνική Βραζιλίας μετράει 64 γκολ σε 103 συμμετοχές και η παρουσία του κατά κανόνα ξεσηκώνει τα πλήθη.

Στόχος της Βραζιλίας

Ο όμιλος με Κολομβία, Περού, Βενεζουέλα και Ισημερινό πρακτικά θα είναι ένα ζέσταμα για τους Βραζιλιάνους.

Η παρουσία τους στα νοκ άουτ είναι βέβαιη και με τη σοβαρότητα, που έχει προσδώσει στην ομάδα ο Τίτε, θα θεωρηθεί έκπληξη αν η «Σελεσάο» δεν φτάσει ως τον τελικό.

Η Εθνική Κολομβίας στο Κόπα Αμέρικα

colombia_novibetgr

Η Κολομβία έχει την τύχη να διαθέτει μία χρυσή γενιά ποδοσφαιριστών που επανέφεραν τη χώρα στο προσκήνιο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με δύο σημαντικές πορείες στα τελευταία δύο Μουντιάλ, ως τα προημιτελικά το 2014 και ως τους «16» το 2018.

Οι «Καφετέρος» έχουν κατακτήσει στο παρελθόν μόνο ένα Κόπα Αμέρικα, πριν 20 χρόνια, ωστόσο είναι η μοναδική ομάδα, που το έκανε κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια της (έξι νίκες) και χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή της Κολομβίας

rueda_novibetgr

Η απογοητευτική εκκίνηση στα προκριματικά του Μουντιάλ με μόλις μία νίκη σε τέσσερα ματς και το εξευτελιστικό 6-1 από τον Ισημερινό έστειλαν στην έξοδο τον Κάρλος Κεϊρός.

Στη θέση του Πορτογάλου, προσλήφθηκε τον Ιανουάριο του 2021 ο Ρεϊνάλδο Ρουέδα. Ο 64χρονος Κολομβιανός προπονητής επιστρέφει στον πάγκο των «Καφετέρος» για τρίτη φορά και θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στα δύο ματς του Ιουνίου, για τα προκριματικά του Μουντιάλ, που προηγούνται της σέντρας στο Κόπα Αμέρικα.

Ο Ρουέδα ήταν τεχνικός της Χιλής στο Κόπα Αμέρικα το 2019, όταν είχε αποκλείσει την Κολομβία, στον προημιτελικό, στη διαδικασία των πέναλτι

Πολύπειρος και αξιοσέβαστος, με σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα του, όπως η πρόκριση με την Ονδούρα στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2010 και η κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Ατλέτικο Νασιονάλ το 2016.

Το Αστέρι της Κολομβίας

muriel_novibetgr

Μετά από μία σχεδόν δεκαετία, που όλα τα φώτα έπεφταν πάνω στον Χάμες Ροντρίγκες και τον Ρανταμέλ Φαλκάο, ήρθε η ώρα του Λουίς Μουριέλ να λάμψει.

Με επιμονή και υπομονή, ο 30χρονος άσος της Αταλάντα έχει πλέον εξελιχθεί στο βαρύ πυροβολικό της Κολομβίας, προερχόμενος από δύο καταπληκτικές σεζόν στη Serie A, όπου σημείωσε συνολικά 40 γκολ!

Στόχος της Κολομβίας

Η χώρα βιώνει σοβαρές κοινωνικές αναταραχές, διαδηλώσεις κατά κυβερνητικών αποφάσεων έχουν βαφτεί με αίμα και μέσα σε όλα η πανδημία του κορονοϊού θερίζει.

Για την Κολομβία λοιπόν η διάκριση στο συγκεκριμένο Κόπα Αμέρικα είναι θέμα τιμής. Αφενός διότι απώλεσε τη δυνατότητα της συνδιοργάνωσής του με την Αργεντινή, αφετέρου για να προσφέρει χαρά στον ταλαιπωρημένο κόσμο πίσω στην πατρίδα.

Η Εθνική Ισημερινού στο Κόπα Αμέρικα

ecuador_novibetgr

Ο Ισημερινός μαζί με τη Βενεζουέλα είναι οι μόνες χώρες της Λατινικής Αμερικής που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το Κόπα Αμέρικα.

Η φετινή διοργάνωση λοιπόν αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τους «τρικολόρ», οι οποίοι θα προσπαθήσουν να γράψουν ιστορία, δεδομένου ότι η καλύτερή τους πορεία ήρθε πριν 28 χρόνια, το 1993, όταν είχαν τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Ο Ισημερινός τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου ποδοσφαιρικά, ακόμη όμως δεν έχει βρει μία μεγάλη επιτυχία σε κάποια διοργάνωση.

Υπάρχει πάντως αισιοδοξία ότι αυτή κάποια στιγμή θα έρθει, αφού στη χώρα ξεπηδούν ολοένα και περισσότερα νέα ταλέντα.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή του Ισημερινού

alfaro_novibetgr

Η ομοσπονδία του Ισημερινού είχε συμφωνήσει το 2020 με το Ζόρντι Κρόιφ (γιος του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ), ωστόσο ο κορονοϊός ανέτρεψε τα σχέδια και έτσι ο κλήρος έπεσε στον Γκουστάβο Aλφαρο, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα τον Αύγουστο το 2020.

Ο 58χρονος Αργεντινός τεχνικός έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με θητεία σε πολλές ομάδες της πατρίδας του, όπως η Μπόκα Τζούνιορς, η Ροσάριο Σεντράλ και η Σαν Λορέντζο, ενώ έχει δουλέψει και στο εξωτερικό σε συλλόγους όπως η Τίγκρες και η Αλ-Αχλί.

Ο Ισημερινός είναι η πρώτη Εθνική ομάδα που αναλαμβάνει και το ρεκόρ του μέχρι στιγμής στον πάγκο της είναι 4-0-1 με 15-7 γκολ.

Το Αστέρι του Ισημερινού

valencia_novibetgr

Με καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ (Γουέστ Χαμ, Εβερτον), στο Μεξικό και εσχάτως στην Τουρκία, όπου σημείωσε 12 γκολ με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, ο Ενερ Βαλένσια αποτελεί τον πιο αναγνωρίσιμο ποδοσφαιριστή του Ισημερινού.

Με 31 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική και με την εμπειρία και την ποιότητά του, δικαίως κατέχει ηγετικό ρόλο στους «Τρικολόρ».

Στόχος του Ισημερινού

Με βάση τα όσα έχει δείξει με τον Αλφαρο στον πάγκο, έχει τη δυνατότητα να περάσει τουλάχιστον από τον όμιλο και να συνεχίσει στα νοκ άουτ.

Θα θεωρηθεί πάντως υπέρβαση αν καταφέρει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Η Εθνική Περού στο Κόπα Αμέρικα

peru_novibetgr

Το Περού τα τελευταία χρόνια βασιζόμενο σε ένα ταλαντούχο γκρουπ παικτών έχει καταφέρει να φύγει από την αφάνεια.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, το 2018, για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια!

Παρότι δεν κατάφερε να προχωρήσει στα νοκ άουτ, η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα έκλεψε τις εντυπώσεις με το δομημένο στιλ παιχνιδιού της και φυσικά με τους υπέροχους οπαδούς της.

Το Περού στις εννιά προηγούμενες συμμετοχές του σε Κόπα Αμέρικα προκρίθηκε πάντα στα χιαστί παιχνίδια, ωστόσο έχει να κατακτήσει τον τίτλο από το μακρινό 1975. Πιο κοντά από ποτέ στην τρίτη κατάκτηση της ιστορίας του έφτασε το 2019, όταν έχασε στον τελικό από τη Βραζιλία.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή του Περού

gareca_novibetgr

Ο Ρικάρντο Αλμπέρτο Γκαρέκα Νάρντι γνωστός και ως «Ελ Τίγκρε» βρίσκεται στο τιμόνι των «μπλανκιρόχα» από το 2015.

Αρχικά αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και δέχθηκε έντονη κριτική, διότι το 1986 ως ποδοσφαιριστής της Αργεντινής είχε σκοράρει εναντίον του Περού, καταστρέφοντας τότε της ελπίδες των Περουβιανών για πρόκριση στο Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς.

Ο 63χρονος τεχνικός όμως με τη δουλειά του, έχει πείσει πλέον και τον πιο δύσπιστο φίλαθλο στο Περού, ότι υπό τις οδηγίες του, η ομάδα εξελίσσεται και παρουσιάζει πλέον σταθερά ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Σε 71 παιχνίδια στον πάγκο των «Ινκας» ο Γκαρέκα έχει απολογισμό 28-17-26.

Το Αστέρι του Περού

tapia_novibetgr

Το Περού από τη φύση του είναι μία μαχητική ομάδα και δεν θα μπορούσε παρά να έχει σταρ έναν παίκτη που είναι ο ορισμός της μαχητικότητας.

Ο Ρενάτο Τάπια στην πρώτη του σεζόν στην Πριμέρα, εξελίχθηκε σε αναντικατάστατο μέλος της Θέλτα και απέδειξε πως είναι από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους του ισπανικού πρωταθλήματος

Ακούραστος, πρεσάρει ακατάπαυστα και η ικανότητα του να ανακτά την κατοχή και να βγάζει την ομάδα του γρήγορα στην επίθεση, τον καθιστούν ένα πολύτιμο εργαλείο για οποιονδήποτε προπονητή.

Στόχος του Περού

Δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβει την τρελή πορεία του 2019, όταν έφτασε ως τον τελικό. Μίνιμουμ στόχος αυτήν τη φορά είναι η πρόκριση στα νοκ άουτ.

Ο Γκαρέκα πάντως έχει χτίσει ένα συμπαγές σύνολο, που όποιος το υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά.

Η Εθνική Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα

venezuela_novibetgr

Η «Βίνο Τίντο» θεωρείται η πιο αδύναμη ποδοσφαιρικά χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Παρόλα αυτά από το 2000 και μετά βελτιώνει σταθερά την εικόνα της, βάζοντας στοιχεία όπως η οργάνωση και η τεχνική, που ήταν άγνωστα για εκείνην τον προηγούμενο αιώνα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η U20 της χώρας ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας, το 2017.

Το 2007, η Βενεζουέλα φιλοξένησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κόπα Αμέρικα, τερματίζοντας στην έκτη θέση. Η καλύτερή της πορεία σημειώθηκε στην Αργεντινή, το 2011, όταν κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή της Βενεζουέλας

peseiro_novibetgr

Τεχνικός της Βενεζουέλας από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι ο γνωστός στο ελληνικό κοινό, από το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό, τη σεζόν 2007/08, Ζοσέ Πεσέιρο.

Ο 61χρονος Πορτογάλος προπονητής έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό με θητεία σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ομάδες της πατρίδας του (Σπόρτινγκ, Πόρτο, Μπράγκα), ενώ έχει δουλέψει ξανά σε πάγκο Εθνικής, στη Σαουδική Αραβία, τη διετία 2009-11.

Το 2018 επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στη Σπόρτινγκ για να βιώσει την πιο ταραχώδη περίοδο στην ιστορία των «λιονταριών» της Λισαβόνας.

Επειτα από 14 μόλις αγώνες αποτέλεσε παρελθόν κι έχοντας ξεμείνει από δουλειά για πάνω από έναν χρόνο κατέληξε τελικά στον πάγκο της Βενεζουέλας.

Το Αστέρι της Βενεζουέλας

rondon_novibetgr

Δίχως αμφιβολία ο πολύπειρος Σάλομον Ροντόν αποτελεί το σημείο αναφοράς στην Εθνική Βενεζουέλας.

Ο νυν στράικερ της κινεζικής Νταλιάν, με καριέρα στην Πρέμιερ (Γουέστ Μπρομ, Νιούκαστλ) και την Πριμέρα (Μάλαγα) είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική του με 31 γκολ και αγωνίζεται με το εθνόσημο από 18 ετών!

Στόχος της Βενεζουέλας

Για μία ομάδα που από το 1975 –πρώτη της συμμετοχή στο Κόπα Αμέρικα- μέχρι το 2004 δεν είχε ούτε μία νίκη στη διοργάνωση, ασφαλώς και μόνο η πρόκριση στα προημιτελικά θα θεωρηθεί επιτυχία.

Το πιθανότερο είναι πως θα παλέψει με τον Ισημερινό για να αποφύγει την τελευταία θέση του πρώτου ομίλου.

Η Εθνική Βολιβίας στο Κόπα Αμέρικα

bolivia_novibetgr

Η Βολιβία έχει διακριθεί στο Κόπα Αμέρικα μόνο τις δύο φορές που ήταν οικοδέσποινα. Εκμεταλλευόμενη το υψόμετρο της Λα Παζ κατέκτησε τον τίτλο το 1963 και ήταν φιναλίστ της διοργάνωσης το 1997.

Οι τελευταίες δύο παρουσίες της, το 2016 και το 2019 ήταν απογοητευτικές, αφού αποκλείστηκε από τους ομίλους δεχόμενη συνολικά 16 γκολ!

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή της Βολιβίας

farias_novibetgr

Ο Σέσαρ Φαρίας είναι από τη Βενεζουέλα και ανέλαβε την Εθνική Βολιβίας το 2019. Ως τεχνικός της Βενεζουέλας, οδήγησε την πατρίδα του στην κορυφαία διάκρισή της σε Κόπα Αμέρικα, με την τέταρτη θέση το 2011.

Στη «Βέρντε» πάντως το ξεκίνημά του δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αφού σε τέσσερα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ, απέσπασε μόνο μία ισοπαλία από την Παραγουάη.

Το Αστέρι της Βολιβίας

morenomartins_novibetgr

Ο Μαρσέλο Μορένο Μαρτίνς θεωρείται ο κορυφαίος στράικερ όλων των εποχών στη χώρα.

Ο 33χρονος άσος της Κρουζέιρο μετράει 81 συμμετοχές με το εθνόσημο και είναι ο πρώτος σκόρερ για την Εθνική Βολιβίας με 22 γκολ.

Είναι επίσης από τους ελάχιστους διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται εκτός συνόρων.

Στόχος της Βολιβίας

Βασικός στόχος της Βολιβίας είναι να φανεί ανταγωνιστική και αξιοπρεπής.

Η αδυναμία της πάντως να γεννήσει νέα ταλέντα (εξαίρεση αποτελεί ο χαφ Ραμίρο Βάκα της Δε Στρόνγκεστ) και το γεγονός ότι βασίζεται σε ένα έμπειρο πλην γερασμένο ρόστερ, περιορισμένων δυνατοτήτων, την καθιστούν πρώτο φαβορί για την τελευταία θέση στο Β’ γκρουπ.

Η Εθνική Παραγουάης στο Κόπα Αμέρικα

paraguay_novibetgr

Κάτοχος δύο Κόπα Αμέρικα, τελευταία της κατάκτηση όμως ήταν το μακρινό 1979.

Μαζί με το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την πρόκριση ως τα προημιτελικά του Μουντιάλ το 2010, αυτές είναι οι τέσσερις πιο μεγάλες επιτυχίες της «Αλμπιρόχα».

Η Παραγουάη παραδοσιακά είναι μία χώρα που τα αστέρια της (Ανχελ Ρομέρο, Γκόμες Γκουστάβο, Αντονι Σίλβα) διαπρέπουν στα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής.

Τα τελευταία χρόνια πάντως αρκετοί Παραγουανοί ποδοσφαιριστές κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στην Ευρώπη, όπως ο Μιγκέλ Αλμιρόν (Νιούκαστλ), ο Αντόνιο Σανάμπρια (Τορίνο) και ο Φαμπιάν Μπαλμπουένα (Γουέστ Χαμ).

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή της Παραγουάης

berizzo_novibetgr

Ο Εντουάρδο Μπερίτσο είναι παιδί της σχολής Μπιέλσα. Ανέλαβε την Παραγουάη το 2019. Προηγουμένως εργάστηκε στην Πριμέρα σε ομάδες όπως η Θέλτα, η Σεβίλλη και η Μπιλμπάο.

Επίσης, στα πρώτα του χρόνια ως προπονητής, οδήγησε την Ο’ Χίγκινς στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, στη Χιλή.

Με τον Μπερίτσο, η Παραγουάη έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο Κόπα Αμέρικα το 2019, για να αποκλειστεί εκεί στα πέναλτι από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Βραζιλία.

Το Αστέρι της Παραγουάης

almiron_novibetgr

Ο Αλμιρόν εδώ και μία διετία στέκεται εξαιρετικά στο κορυφαίο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ, με τη φανέλα της Νιούκαστλ.

Μεσοεπιθετικός που δεν μπαίνει εύκολα σε τακτικό καλούπι, αλλά μπορεί να αγωνιστεί με άνεση σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, προσφέροντας δημιουργία και παιχνίδι ένας εναντίον ενός.

Στόχος της Παραγουάης

Η «Αλμπιρόχα» βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσει ένα υπολογίσιμο σύνολο.

Αν κερδίσει στην πρεμιέρα της τη Βολιβία δεν θα έχει λογικά πρόβλημα να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση, που είναι ο μίνιμουμ στόχος της.

Η Εθνική Χιλής στο Κόπα Αμέρικα

chile_novibetgr

Η «Ρόχα» χρειάστηκε 120 χρόνια για να κερδίσει κάποιο τρόπαιο. Εσπασε την κατάρα κατακτώντας το Κόπα Αμέρικα του 2015 και την επόμενη χρονιά έκανε το back to back θριαμβεύοντας και στο Σεντενάριο των ΗΠΑ.

Το ρόστερ πάντως μεγαλώνει ηλικιακά και η Χιλή τα τελευταία χρόνια σημειώνει πτωτική πορεία, αφού απέτυχε να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2018 και στο Κόπα Αμέρικα του 2019 τερμάτισε τέταρτη.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή της Χιλής

lasarte_novibetgr

Ο Μαρτίν Λασάρτε δεν θεωρείται από τα μεγάλα ονόματα των πάγκων. Γεννημένος στην Ουρουγουάη από Ισπανό πατέρα και Ουρουγουανή μητέρα.

Εργάζεται ως προπονητής από το 1996 και έχει περάσει από αρκετές ομάδες της χώρας του, όπως επίσης έχει δουλέψει σε συλλόγους στη Χιλή και στην Κολομβία.

Στο βιογραφικό του υπάρχουν δουλειές και εκτός Λατινικής Αμερικής (Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλ-Αχλί). Στη «Ρόχα» προσλήφθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο και είναι η πρώτη Εθνική που αναλαμβάνει.

Το Αστέρι της Χιλής

sanchez_novibetgr

Η καριέρα του Αλέξις Σάντσες διαγράφει πτωτική πορεία από το 2018, που άφησε την Αρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρόλα αυτά, η συνεισφορά του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος από την Ιντερ ήταν σημαντική.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει ό,τι πιο ποιοτικό έχει η εθνική Χιλής και ασφαλώς είναι ο ρέκορντμαν τόσο σε συμμετοχές (136) όσο και σε γκολ (45).

Στόχος της Χιλής

Η Χιλή φαίνεται πως βρίσκεται σε περίοδο κάμψης και τα αποτελέσματά της εδώ και μία τριετία μαρτυρούν ότι η ομάδα χρειάζεται ανανέωση.

Στο φετινό Κόπα Αμέρικα δεν αναμένεται να είναι από τις πρωταγωνίστριες, ωστόσο έχει ακόμη την ποιότητα για να βρεθεί μίνιμουμ στην οχτάδα.

Η Εθνική Ουρουγουάης στο Κόπα Αμέρικα

uruguay_novibetgr

Η «Σελέστε» είναι πολυνίκης του θεσμού με 15 κατακτήσεις. Κέρδισε το πρώτο Κόπα Αμέρικα το 1916 και για τελευταία φορά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου το 2011.

Στις 45 εκδόσεις της διοργάνωσης, η Ουρουγουάη απουσίασε μόνο μία φορά, το 1925. Στις τελευταίες δύο μεγάλες διοργανώσεις, τόσο στο Κόπα Αμέρικα του 2019, όσο και στο Μουντιάλ του 2018, η πορεία της σταμάτησε στα προημιτελικά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή της Ουρουγουάης

tabarez_novibetgr

Ο Οσκαρ Ταμπάρες μπορεί να διανύει αισίως το 74ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο η ψυχή του το λέει ακόμη.

Τεχνικός της Ουρουγουάης από το 2006, έχει καθίσει στον πάγκο της σε πάνω από 200 ματς και είναι ο βασικός λόγος, που πλέον η «Σελέστε» θεωρείται μία παγκόσμια ποδοσφαιρική δύναμη.

Η προσωπικότητά του αποτελεί έμπνευση τόσο για τους ποδοσφαιριστές του, όσο και για ολόκληρη τη χώρα. Εμβληματική μορφή, άπαντες τρέφουν απεριόριστο σεβασμό για αυτόν και το μότο που κυριαρχεί στους οπαδούς της Ουρουγουάης τα λέει όλα:

«Με τον Οσκαρ Ταμπάρες στο τιμόνι τα πάντα είναι πιθανά».

Το Αστέρι της Ουρουγουάης

argentina_novibetgr

Η Μπαρτσελόνα εγκλημάτισε το προηγούμενο καλοκαίρι ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου στον Λουίς Σουάρες. Οι «μπλαουγκράνα» το συνειδητοποίησαν αυτό έναν χρόνο μετά, όταν ο 34χρονος άσος οδηγούσε την Ατλέτικο στο πρωτάθλημα Ισπανίας φτάνοντας τα 21 γκολ.

Η… απόρριψη της Μπάρτσα έδωσε νέο κίνητρο στον Σουάρες, ο οποίος απέδειξε ότι όχι μόνο δεν είναι ξοφλημένος, αλλά εξακολουθεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου

Με την ηγετική του παρουσία και με τον αέρα πλέον του πρωταθλητή Ισπανίας αναμένεται να λάμψει και στα γήπεδα της Αργεντινής, αβγατίζοντας τα 63 γκολ που έχει πετύχει με τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης.

Στόχος της Ουρουγουάης

Στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις απέτυχε παταγωδώς σταματώντας δύο φορές στα προημιτελικά (2015, 2019) και μία στους ομίλους (2016).

Φέτος πάντως οι βλέψεις είναι πολύ πιο μεγάλες και στη χώρα δεν διστάζουν να λένε ότι ονειρεύονται ακόμη και την κατάκτηση.

Η Εθνική Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα

argentina_novibetgr

Η «Αλμπισελέστε» είναι από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Κόπα Αμέρικα, αφού μετράει 14 κατακτήσεις και υπολείπεται μόνο της Ουρουγουάης, που έχει 15.

Είναι επίσης η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς (28), έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (462) στη διοργάνωση και έχει τις περισσότερες νίκες.

Η Αργεντινή θα φιλοξενήσει φέτος το Κόπα Αμέρικα για δέκατη φορά και ελπίζει ότι ως οικοδέσποινα θα καταφέρει να επιστρέψει στο θρόνο για πρώτη φορά μετά το 1993!

Από τότε πλησίασε τέσσερις φορές κοντά στον τίτλο, όμως απέτυχε σε όλες με πιο πρόσφατες τους δύο χαμένους τελικούς κόντρα στη Χιλή το 2015 και το 2016.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Προπονητή της Αργεντινής

scaloni_novibetgr

Οι περισσότεροι θυμούνται τον Λιονέλ Σκαλόνι όταν ήταν μπακ της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και όργωνε τις πτέρυγες στα τέλη των 90s και στις αρχές των 00s.

Ανέλαβε την εθνική Αργεντινής το 2018 μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ και την απόλυση του Χόρχε Σαμπαόλι. Αρχικά κλήθηκε ως υπηρεσιακός, όμως στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε.

Παρότι άπειρος προπονητικά, έχει φέρει άνεμο αισιοδοξίας και ανανέωσης στην «Αλμπισελέστε», επομένως υπάρχει η πίστη ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα ξανά σε τροχιά επιτυχιών.

Σε 25 παιχνίδια στον πάγκο της, έχει απολογισμό 15-6-4.

Το Αστέρι της Αργεντινής

messi_novibetgr

Προφανώς παρόντος του Λιονέλ Μέσι οποιαδήποτε άλλη επιλογή περιττεύει. Ο Λίο έχοντας φτάσει στα 33 του έχει κατακτήσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα σε διασυλλογικό επίπεδο, ωστόσο το μεγάλο του απωθημένο είναι μία επιτυχία με την Εθνική Αργεντινής.

Για την τεράστια επιρροή που έχει ασκήσει στο άθλημα θα είναι πραγματικά κρίμα να τελειώσει την καριέρα του χωρίς κάποιον τίτλο με την πατρίδα του.

Στόχος της Αργεντινής

Οι οιωνοί δείχνουν ότι ήρθε η ώρα της να επιστρέψει στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής.

Από τη μία ο θάνατος του «θεού» Ντιέγκο Μαραντόνα τον περασμένο Νοέμβριο, από την άλλη η ανάληψη της διοργάνωσης, δημιουργούν συνθήκες για ένα τουρνουά συναισθηματικής έκρηξης, όπου στο τέλος ο «Μεσίας» θα σηκώσει την κούπα, θα κοιτάξει ψηλά και θα την αφιερώσει στον κορυφαίο των κορυφαίων.

Πρόγραμμα στο Κόπα Αμέρικα

Νότιος όμιλος

13/6 Αργεντινή – Χιλή

13/6 Παραγουάη – Βολιβία

17/6 Χιλή – Βολιβία

17/6 Αργεντινή – Ουρουγουάη

20/6 Ουρουγουάη – Χιλή

20/6 Αργεντινή – Παραγουάη

23/6 Βολιβία – Ουρουγουάη

23/6 Χιλή – Παραγουάη

27/6 Αργεντινή – Βολιβία

27/6 Ουρουγουάη – Παραγουάη

Βόρειος όμιλος

14/6 Βραζιλία – Βενεζουέλα

14/6 Κολομβία – Ισημερινός

18/6 Κολομβία – Βενεζουέλα

18/6 Περού – Βραζιλία

21/6 Βενεζουέλα – Ισημερινός

21/6 Κολομβία – Περού

24/6 Ισημερινός – Περού

24/6 Κολομβία – Βραζιλία

28/6 Ισημερινός – Βραζιλία

28/6 Βενεζουέλα – Περού

Προημιτελικά

2-3/7

Ημιτελικά

5-6/7

Μικρός τελικός

9/7

Μεγάλος τελικός

10/7

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ