el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 28-05-2021

Οι λογαριασμοί είναι για να… κλείνουν κι αυτό θα επιδιώξει να κάνει η Εφές κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Κολωνίας, την Παρασκευή (27/05, 19:00).

Διάβασε εδώ το αφιέρωμα στο Final-4 της Euroleague 2020-21

Οι δύο μονομάχοι είχαν διασταυρώσει ξανά τα ξίφη τους τον Μάιο του 2019 – τότε στον τελικό – στο F4 της Βιτόρια. Η «ομάδα του στρατού» είχε επικρατήσει 91-83, με τον Δημήτρη Ιτούδη να κατακτά τη δεύτερή του Ευρωλίγκα ως χεντ κόουτς των Ρώσων.

 

Την ίδια ώρα, ο Εργκίν Αταμάν παρά την πίκρα της ήττας, είχε υποσχεθεί ότι η Εφές θα «επιστρέψει» για τη διεκδίκηση της κούπας.

Δεν της το επέτρεψε την περσινή σεζόν η Ευρωλίγκα (κατέβασε ρολά) λόγω της πανδημίας, όμως τώρα είναι έτοιμη να προσπαθήσει να φέρεις εις πέρας αυτή την τόσο σημαντική αποστολή.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Εφές: Προγνωστικά και Απουσίες 28-05-2021

Η Εφές ταξίδεψε στη Γερμανία έχοντας έναν… ιερό σκοπό: να τοποθετήσει στην τροπαιοθήκη της την πρώτη μεγάλη κούπα της ιστορίας της. Τεράστιο το κίνητρο των Τούρκων!

Παράλληλα, προσθέτουμε στην εξίσωση ότι ο κόουτς Αταμάν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλα του τα «βαριά χαρτιά» (το απουσιολόγιο είναι άδειο εδώ και αρκετές εβδομάδες).

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για το Final-4 της Euroleague 2020-21

Με την ψυχολογία στα ύψη θα μπει στο παρκέ ο Βασίλιε Μίσιτς (16.3 π., 4.8 ασίστ), με τον Σέρβο πόιντ γκαρντ να παίρνει άξια το βραβείο του MVP της regular season.

Από την άλλη πλευρά, η ΤΣΣΚΑ μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Κολωνία, χωρίς να κουβαλά στην πλάτη της το άγχος που είχε σε προηγούμενα F4 κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρξαν απώλειες: νοκ άουτ ο βασικός σέντερ Νικόλα Μιλουτίνοφ (9.8 π., 8.6 ρ. μέσο όρο), παρελθόν ο Μάικ Τζέιμς (πρώτος σκόρερ και καλύτερος πασέρ των Ρώσων/19.3 π., 5.7 ασίστ).

Στο χέρι της Εφές να επιστρέψει στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Andrei Lopatin - CSKA Moscow - EB20

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Εφές: Ανάλυση και Στατιστικά 28-05-2021

Η απουσία άγχους κάνει αυτομάτως την ΤΣΣΚΑ (ακόμα πιο) επικίνδυνη, όμως οι απώλειες των Τζέιμς, Μιλουτίνοφ μόνο απαρατήρητες δεν περνούν.

Το μεγαλύτερο βάρος πλέον πέφτει στους ώμους των Κλάιμπερν (F, 14.1 π., 3.8 ρ.), Σενγκέλια (PF, 11.1 π., 4.8 ρ.), Φόιγκτμαν (PF, 8.4 π., 4.9 ρ.), Χάκετ (PG, 9.2 π., ) και Λούντμπεργκ (G, 10.9 π.), με τον Ιτούδη να γνωρίζει καλά ότι θα πρέπει να βάλει stop στον τρελό ρυθμό που δίνει η Εφές σε κάποια 7-8λεπτα στα παιχνίδια της ανεξάρτητα σε ποιο γήπεδο παίζει και ποιον έχει απέναντί της.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Αταμάν βασίζεται κυρίως στους εξαιρετικούς περιφερειακούς της, με τον Σέιν Λάρκιν να αποτελεί βαρόμετρο για την εικόνα των Τούρκων στο παρκέ.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει 15.0 πόντους και 4.2 ασίστ μέσο όρο, την ίδια ώρα που «εκτελεί» με 40% έξω από τα 6,75 μ.

Πολύ ανεβασμένος και ο Γάλλος γκαρντ Μπομπουά με 10.6 πόντους μέσο όρο και 48.9% από το τρίποντο.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Εφές: Τι έκαναν στα προημιτελικά

Η ΤΣΣΚΑ πέρασε πολύ… ήρεμα πλέι-οφ. Βρήκε απέναντί της μία λαβωμένη (λόγω του ιού αλλά και τραυματισμών) Φενέρμπαχτσε, η οποία συν τις άλλοις δεν είχε (και) τον κόουτς Κοκόσκοφ στον πάγκο της και τη «σκούπισε» με 3-0.

Βγήκαν μπροστά για τους Ρώσους ο Ντάνιελ Χάκετ που θυμήθηκε τα νιάτα του και ο Αμερικανός «πολυεργαλείο» Γουίλ Κλάιμπερν δίνοντας τρομερή βοήθεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η Εφές έμεινε όρθια στο θρίλερ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκανε το 2-0 στην έδρα της με δύο επιβλητικές νίκες (Game 1: 90-63, Game 2: 91-68), όμως στα δύο παιχνίδια της Μαδρίτης έδειξε τάσεις λιποθυμίας χάνοντας και τις δύο φορές στο τέλος, ενώ είχε προηγηθεί στην 3η περίοδο με +15 πόντους διαφορά.

Στο φινάλε όμως, τέλος καλό όλα καλά για την ομάδα του Αταμάν, η οποία έστω και με την ψυχή στο στόμα πήρε το Game 5 (88-83) και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το F4.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ