el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 22/10/2021

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται την Παρασκευή (22/10) η 5η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. Αναμφισβήτητα οι περισσότεροι προβολείς είναι στραμμένοι στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Megasport Arena της Μόσχας, ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 8 μ.μ.

Οι Ρώσοι ανήκουν στο γκρουπ των ομάδων που μετά τις τέσσερις πρώτες στροφές της κανονικής περιόδου έχουν ρεκόρ 3-1 (έχασε στην πρεμιέρα στο Μιλάνο από την Αρμάνι), ακριβώς ίδιο απολογισμό έχει και ο Ολυμπιακός, του οποίου η μοναδική ήττα είναι από την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και αυτή στις λεπτομέρειες (παράταση).

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Πριν το τζάμπολ του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στη Μόσχα, ο Δημήτρης Ιτούδης τόνιζε στις δηλώσεις του ότι οι σκληροί Σέρβοι μπορούν να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του και βάσει όσων παρακολουθήσαμε, ο Ελληνας τεχνικός είχε δίκιο.
Η ΤΣΣΚΑ ίδρωσε για να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα (78-76), με τέσσερις παίκτες να σηκώνουν το βάρος στις πλάτες τους για λογαριασμό της «ομάδας του στρατού»:
Πρώτο βιολί ο Γουίλ Κλάιμπερν (18 π., 4 ρ.), ακολούθησαν οι Σβεντ (16 π., 5 ασίστ), Βόιγκτμαν (12 π, 5 ρ.) και ο Μπολομπόι (11 π., 5 ρ.) που απέκτησε έναν πιο ενεργό ρόλο στο ροτέσιον της ΤΣΣΚΑ λόγω των σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν στο «ζωγραφιστό» για τους Ρώσους.

 

Ο Ολυμπιακός ήταν… σοφτ στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, όμως όταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποφάσισε να παίξει άμυνα, επέστρεψε από το -13 και έκοψε μία και καλή τον βήχα των Λιθουανών που συν τις άλλοις έπαιζαν με σημαντικές απουσίες.
Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν το 12-23 της πρώτης περιόδου στο άνετο 83-68 (τελικό σκορ). Μπροστάρηδες για τους Πειραιώτες ο ηγέτης τους Κώστας Σλούκας (17 π., 5 ρ.), ενώ δεν υστέρησε κάποιος από τους παίκτες που έριξε στο παρκέ ο κόουτς Μπαρτζώκας: διψήφιοι οι Λαρεντζάκης (13 π.), Βεζένκοφ (12 π., 6 ρ.), Παπανικολάου (10 π.), 6 πόντους και 4 ασίστ η συνεισφορά του Γουόκαπ, 7 πόντους και 7 ριμπάουντ πρόσθεσε ο κάπτεν του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Προγνωστικά & Απουσίες 22/10/2021

Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει στραβοπατήσει από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Ιτούδης. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι έχει μπει με μεγάλη όρεξη στη σεζόν και έχει το βλέμμα του ψηλά.
«Ακολουθήσαμε» την ομάδα του Μπαρτζώκα στη Βαρκελώνη (με ποντάρισμα στο υπέρ της χάντικαπ) και μας δικαίωσε, το ίδιο θα πράξουμε και στην αναμέτρηση της Παρασκευής.

ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΤΟ +4,5 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ NOVIBET

Στην ΤΣΣΚΑ ο Κλάιμπερν προσπαθεί να σηκώσει το βάρος στο μπροστά μέρος του παρκέ, αναλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερες «ευθύνες» λόγω των απουσιών των Ρώσων, με τον Ιτούδη να περιμένει πλέον και από άλλους παίκτες να βγουν μπροστά.
Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει ο Ιφε Λούντμπεργκ, ο οποίος από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ (στα μισά της περασμένης περιόδου) δείχνει πόσο καλός και συνεπής παίκτης είναι. Στο προηγούμενο παιχνίδι έμεινε στο παρκέ 25 λεπτά και πέτυχε 8 πόντους, τώρα έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες βρίσκουμε το Over 10,5 π. του Δανού γκαρντ σε απόδοση 1.87.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το 1.87 του Γουόκαπ να σημειώσει Over 0,5 τρίποντο.
Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Ιτούδης θα… δώσει το σουτ στον Αμερικανό πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «κακός» σουτέρ.

Στο απουσιολόγιο του κόουτς Ιτούδη βρίσκονται δύο «βαριά» ονόματα. Αυτά των Νικόλα Μιλουτίνοφ και Τορνίκε Σενγκέλια που είναι τραυματίες και θα μείνουν για καιρό εκτός δράσης. Λύσεις και μάλιστα σημαντικές καλείται να δώσει ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός αθλητικός ψηλός Κένεθ Φαρίντ, ο οποίος έχει προϋπηρεσία σχεδόν 500 αγώνων στο NBA (κυρίως με τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς) και όχι σε ρόλο κομπάρσου (11.4 π., 8.1 ρ. με 55% στα δίποντα). Παράλληλα, αμφίβολος για την ΤΣΣΚΑ είναι ο πολύτιμος Λιθουανός γκαρντ Μάριους Γκριγκόνις.
Στην αντίπερα όχθη, ο Γ. Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Στατιστικά 22/10/2021

Tο «αγκάθι» των τραυματισμών έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το ροτέσιον του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα χρησιμοποίησε ουσιαστικά μόλις 8 παίκτες, 7 από τους οποίους έμειναν στο παρκέ από 20 λεπτά και πάνω.
Ο 9ος που έπαιξε ήταν ο αναπληρωματικός Ρώσος φόργουορντ Αντόνοφ (4 λεπτά).
Η «ομάδα του στρατού» σούταρε με το αξιοπρεπές 36% από το τρίποντο (9/25), είχε κοντά στο 60% στα δίποντα (20/34), ενώ «σπατάλησε» μόλις 2 βολές (11/13).
Διαφορετικό το σκηνικό στον Ολυμπιακό, με τον Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί κόντρα στη Ζαλγκίρις και τους 12 παίκτες που είχε πάρει στην αποστολή. Τα περισσότερα λεπτά έμεινε στο παρκέ ο Πρίντεζης (25’) από κοντά άλλοι έξι παίκτες!
Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το ματς με το εξαιρετικό 14/28 στα τρίποντα (50%), έκαναν μονοψήφιο αριθμό λαθών (9), όμως… πέταξαν στα σκουπίδια 7 βολές (7/14).


Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών


Novileague: Παρέλαβε τις 50.000€* ο μεγάλος νικητής

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ