el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 17/08/2021

«Klassiker» με το καλημέρα στη Γερμανία με την Κυπελλούχο, Ντόρτμουντ, να φιλοξενεί την Τρίτη (17/8, 21.30) στο Signal Iduna Park την Πρωταθλήτρια Μπάγερν. Οι δύο ομάδες διεκδικούν το Σούπερ Καπ Γερμανίας που διεξάγεται για 22η φορά και παράλληλα το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Με αμέτρητες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και κορυφαίες αποδόσεις ο τελικός του Σουπερ Καπ Γερμανίας γίνεται πιο συναρπαστικός.

Στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Γερμανίας οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Πρόκειται για μονό ματς και η μονομαχία θα επικεντρωθεί και σε δύο από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου. Ο λόγος για τον Ερλινγκ Χάλαντ της Ντόρτμουντ και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν.

Παράλληλα, το πρώτο «Klassiker» της σεζόν 2021-22 είναι και το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τους δύο προπονητές των ομάδων, Μάρκο Ρόζε και Γιούλιαν Νάγκελσμαν, οι οποίοι ανέλαβαν το καλοκαίρι τις Ντόρτμουντ και Μπάγερν αντίστοιχα. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη σκιά του θανάτου του Γκέρντ Μίλερ, ο οποίος την Κυριακή άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών.

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Προγνωστικά 17/08/2021

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και οι ομάδες είναι ακόμα ανέτοιμες περιμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με πολλά γκολ. Υπενθυμίζουμε ότι ο περυσινός τελικός του Σούπερ Καπ Γερμανίας ανάμεσα σε Μπάγερν και Ντόρτμουντ έληξε 3-2 υπέρ των Βαυαρών και δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες.

ΤΟ OVER 3,5 ΓΚΟΛ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2,00

Η Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα της στην Μπουντεσλίγκα κι απέναντι στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε 5-2 και πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ OVER 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2,02

Σε απίστευτη κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται ο Χάλαντ! Ο Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ το Σάββατο απέναντι στην Αϊντραχτ πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε τα υπόλοιπα τρία.

Ο ΧΑΛΑΝΤ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2,65

Το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής της Ντόρτμουντ το περασμένο Σάββατο με αντίπαλο την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης ήταν τρομακτικό (5-2) μπροστά σε 25.000 φιλάθλους. Αντίθετα η Μπάγερν στα τέσσερα φιλικά, αλλά και στο ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ (1-1) στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα είναι χωρίς νίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» θα πάρουν και πάλι ενέργεια από το κοινό τους.

ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3,00 ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


 

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Ανάλυση 17/08/2021

Μπορεί ο τελικός του Σούπερ Καπ Γερμανίας να μην έχει την λάμψη ενός τελικού Κυπέλλου Γερμανίας, όμως όταν μιλάμε για «Klassiker» και τον πρώτο τίτλο της σεζόν τα υπόλοιπα επιχειρήματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Στην Ντόρτμουντ μετά την εντυπωσιακή εκκίνηση στην Μπουντεσλίγκα και το 5-2 κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (video) υπάρχει ενθουσιασμός. Ο νέος προπονητής, Μάρκο Ρόζε, είδε την επιθετική του τριάδα Αζάρντ, Ρόις και Χάλαντ να συνεργάζεται άψογα, να σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία και παράλληλα να δημιουργεί αμέτρητες φάσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ρόζε παραδέχθηκε ότι ο τελικός του Σουπερ Καπ Γερμανίας κόντρα στην Μπάγερν είναι ένα διαφορετικό ματς. «Με την Αϊντραχτ πιάσαμε απίστευτη απόδοση. Ο Χάλαντ ήταν ασταμάτητος και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για όσα παρουσίασαν στο ματς οι παίκτες μου. Ωστόσο την Τρίτη αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα της Γερμανίας και παίζεται ένας τίτλος. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα με στόχο τη νικη. Θέλουμε να δείξουμε τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο προπονητής της Ντόρτμουντ.

Την δεδομένη χρονική στιγμή η πίεση βρίσκεται στην Μπάγερν και πιο συγκεκριμένα στον προπονητή της Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Οι Βαυαροί στην εκκίνηση της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα «κόλλησαν» στο 1-1 (εκτός έδρας) με την Γκλάντμπαχ (video) και η εικόνα τους στο τερέν δεν ήταν στα επίπεδα που τους έχουμε συνηθίσει. Επίσης, το γεγονός ότι οι Πρωταθλητές Γερμανία σε κανένα από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας δεν νίκησαν (ήττα 2-3 από την Κολωνία, ισοπαλία 2-2 με τον Άγιαξ, ήττα 0-2 από την Γκλάντμπαχ και ήττα 0-3 από την Νάπολι) δεν περνάει απαρατήρητο.

Πάντως, ο Νάγκελσμαν δεν είναι προπονητής που αφήνει τίποτα στην τύχη του και στην Γερμανία θεωρούν ότι η Μπάγερν θα φορτσάρει την κατάλληλη στιγμή.

«Όταν δεν κερδίζει η ομάδα, είναι λογικά κανείς να μην είναι ευχαριστημένος. Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Με την Γκλάντμπαχ κάναμε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να μην βρούμε τον κατάλληλο ρυθμό. Η Ντόρτμουντ παίζει με απίστευτη ταχύτητα και ο Χάλαντ έδειξε ότι βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Ωστόσο, ο αντίπαλος μας δεν είναι μόνο ο Χάλαντ, διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Θα προσπαθήσουμε επιτέλους να κερδίσουμε και παράλληλα να πάρουμε και τον πρώτο τίτλο της σεζον. Θα ήταν ιδανικό η πρώτη νίκη και ο πρώτος τίτλος», τόνισε ο Νάγκελσμαν.

O 34χρονος προπονητς της Μπάγερν στάθηκε και στη μονομαχία Λεβαντόφσκι- Χάλαντ, λέγοντας: «Ο Λέβα υπερέχει σε εμπειρία, όμως ο Χάλαντ διαθέτει νιάτα. Είμαι πανευτυχής που έχω στη διάθεσή μου έναν επιθετικό παγκόσμια κλάσης».
Το animation video για τη μονομαχία Χάλαντ vs Λεβαντόφσκι


 

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Παρουσίαση & Στατιστικά 17/08/2021

Η Ντόρτμουντ την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας, αφού επικράτησε με 4-1 της Λειψίας στο Βερολίνο. Παράλληλα με ένα εκπληκτικό σερί νικών (7) τερμάτισε στη 3η θέση της βαθμολογίας και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Βεστφαλίας από φέτος βρίσκονται υπό τις οδηγίες του προπονητή Μάρκο Ρόζε, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια παρουσίασε εξαιρετικό έργο στην Γκλάντμπαχ και φημίζεται για το επιθετικό του παιχνίδι.

Η Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει 6 φορές το Σουπερ Καπ Γερμανίας (1989, 1995, 1996, 2013, 2014 και 2019), ενώ μετράει και πέντε χαμένους τελικούς (2011, 2012, 2016, 2017, 2020).

Οι τέσσερις από τις έξι κατακτήσεις της Ντόρτμουντ έχουν επιτευχθεί με αντίπαλο την Μπάγερν.

Η Μπάγερν πέρυσι κατέκτησε το 31ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το 9ο σερί. Οι Βαυαροί την περασμένη σεζόν είχαν και ενδοοικογενειακές κόντρες με αποτέλεσμα ο επιτυχημένος προπονητής Χάνσι Φλικ να αποτελέσει παρελθόν λόγω της κόντρας του με τον αθλητικό διευθυντή Χασάν Σαλιχάμιτζιτς. Από φέτος τα ηνία της Μπάγερν ανέλαβε ο 34χρονος προπονητής Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Η Μπάγερν έχει κατακτήσει 8 φορές το Σουπερ Καπ Γερμανία (2020, 2018, 2017, 2016, 2012, 2010, 1990, 1987) και είναι πολυνίκης της διοργάνωσης. Η ομάδα από το Μόναχο μετράει και έξι χαμένος τελικούς Σουπερ Καπ (2011, 2012, 2016, 2017, 2020).

Η Μπάγερν μετράει 5 σερί νίκες σε «Klassiker» ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Τελευταία ήττα της Μπάγερν από την Ντόρτμουντ ήταν στο τελικού του Σουπερ Καπ Γερμανίας το 2019 με σκορ 0-2.

Ο Νάγκελσμαν διεκδικεί τον πρώτου τίτλο ως προπονητής σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας τον περασμένο Μάιο, καθώς ηττήθηκε με την Λειψία (1-4) από την Ντόρτμουντ.

130 φορές έχουν μονομαχήσει συνολικά Ντορτμουντ και Μπάγερν. Οι Βαυαροί μετρούν 63 νίκες, οι Βεστφαλοί 33 και 34 ματς έχουν λήξει ισοπαλία.

To 1996 η Καϊζερσλάουτεν με προπονητή τον Οτο Ρεχάγκελ αντιμετωπισε στον τελικό του Σουπερ Καπ την Ντόρτμουντ. Στο συγκεκριμένο ματς ο Γερμανός προπονητής χρησιμοποιήσε την γηραιότερη 11αδα στην ιστορία του θεσμού με μέσο όρο ηλικίας 30,1! Η Ντόρτμουντ νίκησε στα πέναλτι την ομάδα του Ρεχάγκελ με σκορ 5-4.

Στους 21 τελικούς του Γερμανικού Σουπερ Καπ έχουν σημειωθεί μέχρι τ’ωρα 69 γκολ. Αυτό σημαίνει 3,3 γκολ ανά παιχνίδι!


 

Σουπερ Καπ Γερμανιας 2020 – Highlights 


 

Ντόρτμουντ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/08/2021

Με ανάλογο πλάνο όπως στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα θα παίξει ο Ρόζε. Ο προπονητής της Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει αρκετά και σημαντικά προβλήματα, όμως όπως έκανε με την Αϊντραχτ έτσι και τώρα θα ανακατέψει την τράπουλα.

Τραυματίες είναι οι Χούμελς, Ζαγκαντού, Μπραντ, Τσαν, Γκερέιρο, Σμέλτσερ. Με δεδομένο ότι θα απουσιάσει και ο Αζάρντ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην 11αδα ο Μάλεν.

Πιθανή 11αδα (4-32-1): Κόμπελ – Πάσλακ, Βίτσελ, Ακάνζι, Σουλτς, Νταχούντ, Ρέινα, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Μάλεν, Χάλαντ

Μπάγερν: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/08/2021

Ο Νάγκελσμαν προσπαθεί να μάθει τους ποδοσφαιριστές του και παράλληλοι αυτοί να εφαρμόσουν τα όσα ζητάει ο προπονητής τους. Τραυματίες είναι οι Παβάρντ, Ρόκα και επιστρέφει ο Τολισό. Υπενθυμίζουμε ότι η Μπάγερν στο φετινό μεταγραφικό παζάρι έχασε τους Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ. Ο 22χρονος Ουπεμακανό που ήρθε από την Λειψία είναι πλέον το νέο αφεντικό στην άμυνα.

Πιθανή 11αδα (4-23-1): Νόιερ – Στάνισιτς, Ουπαμεκανό, Σίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Μίλερ, Γκορέτσκα, Σανέ, Γκνάμπρι – Λεβαντόβσκι

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ