el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ελβετία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 01/09/2021

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ελβετία (1/9, 21:45) στη Βασιλεία στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Τζον Φαν’τ Σχιπ, επέλεξε ένα δυνατό φιλικό ως πρόβα τζενεράλε για το επίσημο παιχνίδι με το Κόσοβο την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση.

Οι Ελβετοί αντιμετωπίζουν το ματς επίσης με μεγάλη σοβαρότητα, καθώς την Κυριακή τους περιμένει η Ιταλία, ενώ ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι απέναντι στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα στον πάγκο ο Μουράτ Γιακίν.

Ελβετία – Ελλάδα: Ανάλυση & Παρουσίαση 01/09/2021

Η Ελβετία βρίσκεται πλέον στη μετά Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς εποχή, αφού ο 58χρονος προπονητής αποχώρησε κι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπορντό. Ο Μουράτ Γιακίν αντικατέστησε τον Βόσνιο τεχνικό και το έργο του δεν είναι καθόλου εύκολο διότι ο Πέτκοβιτς δημιούργησε και παρουσίασε στο πρόσφατο Euro μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελβετία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και πραγματοποίησε την έκπληξη της διοργάνωσης στέλνοντας την Γαλλία σπίτι της από τους «16». Στα προημιτελικά οι Ελβετοί άγγιξαν το θαύμα και με την Ισπανία, αλλά στάθηκαν άτυχοι στα πέναλτι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παίκτες του Πέτκοβιτς κατά την επιστροφή τους αποθεώθηκαν σαν να είχαν κατακτήσει το τρόπαιο!

Για τον Μουράτ Γιακίν προέκυψαν σημαντικά προβλήματα παραμονή του ματς με την Ελλάδα. Οι βασικοί Μπενίτο, Μπαμπού, Σακίρι, Γκαβράνοβιτς, Εμπολό τέθηκαν νοκ άουτ και κλήθηκαν εσπευσμένα ο Νταν Εντόι (Νις) και Ουλισές Γκαρσία (Γιουνγκ Μπόις).

Για ακόμα μια φορά ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Τζον Φαν’τ Σχιπ, επεφύλαξε εκπλήξεις στις κλήσεις του. Ο Ολλανδός προπονητής συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα και αυτή τη φορά κάλεσε για πρώτη φορά τον μέσο Γιάννη Παπανικολάου, ο οποίος αγωνίζεται στην Ράκοφ της Πολωνίας, ενώ επανέφερε στο ρόστερ τους Βρουσάι και Ρέτσο. Παράλληλα, η τεχνική ηγεσία έδωσε εντολή στον Τάσο Χατζηγιοβάνη να ενταχθεί στη «γαλανόλευκη», αφού ο Χρήστος Τζόλης τέθηκε νοκ άουτ.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ απέναντι στην Ελβετία θα κάνει δοκιμές για το κρίσιμο παιχνίδι που έρχεται με το Κόσοβο την Κυριακή. Το γεγονός ότι η Ελβετία διαθέτει πιο ισχυρή ομάδα σε σχέση με τον κυριακάτικο αντίπαλό μας σημαίνει ότι το τεχνικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» θέλει να διατηρήσει τους παίκτες σε καλό αγωνιστικό ρυθμό και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τα ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε και πάλι με τους παίκτες και κυρίως που επανέρχονται οι φίλαθλοι στις εξέδρες. Οι αγωνιστικοί στόχοι μας είναι σαφείς και αισιοδοξώ ότι θα τους πετύχουμε, παρά τις αντικειμενικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε και έχουν αποτυπωθεί, δυστυχώς, στα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις», δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής ομάδας και στη συνέχεια, συμπλήρωσε:

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις απουσίες σημαντικών παικτών λόγω τραυματισμών, αλλά και το γεγονός ότι αυτή η περίοδος, λόγω μετεγγραφών, δεν είναι ευνοϊκή ούτε για κάποιους διεθνείς που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Πάντως, αισιοδοξώ για την έκβαση των αγώνων εναντίον της Ελβετίας, του Κοσόβου και της Σουηδίας, δεδομένης της αφοσίωσης που δείχνουν οι παίκτες μας όποτε καλούνται να παίξουν για την Εθνική Ομάδα και ιδίως των δυνατοτήτων τους, οι οποίες μπορούν να τους δώσουν το δικαίωμα να προκριθούμε στο Μουντιάλ 2022».


Ελβετία – Ελλάδα: Στατιστικά 01/09/2021

  • 10 ματς αήττητη συμπλήρωσε η Εθνική ομάδα (5 νίκες, 5 ισοπαλίες). Τελευταία ήττα της «γαλανόλευκης» ήταν με την Αυστρία (1-2) στις 7 Οκτωβρίου
  •  Τα τελευταία 5 ματς της «γαλανόλευκης» έχουν λήξει Goal.
  • 2 ισοπαλίες με σκορ 1-1 σε ισάριθμα ματς απέναντι σε Ισπανία και Γεωργία έχει αποσπάσει η Ελλάδα στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ.
  • Τα 3 από τα 5 παιχνίδια που έδωσε η Ελβετία στο πρόσφατο Euro σταμάτησαν στο «Χ» (1-1 με Ουαλία, Ισπανία και 3-3 με Γαλλία)
  • Η Ελβετία στα τελευταία 12 παιχνίδια της έχει ηττηθεί μόλις μια φορά σε 90λεπτο κι αυτή ήταν από την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, στο πρόσφατο Euro.
  • Στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια η Ελβετία έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ. Μόνο απέναντι στην Ιταλία δεν βρήκε δίχτυα.
  • Από το 1999 Ελβετία και Ελλάδα έχουν αναμετρηθεί 7 φορές. Τα τρία ματς (φιλικά) έχουν λήξει ισοπαλία (1-1, 2-2, 0-0), στα υπόλοιπα παιχνίδια η Ελβετία μετράει τρεις νίκες (1-0, 2-0, 2-1) και η γαλανόλευκη έχει πανηγυρίσει μια φορά (1-0 σε φιλικό το 2004).
  • 2 εκατομμύρια ευρώ πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελβετία από την Μπορντό για να αφήσει τον Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς να αναλάβει την γαλλική ομάδα.

 


 

Ελβετία – Ελλάδα: Προγνωστικά 01/09/2021

Οι δύο προπονητές στο φιλικό θα κάνουν δοκιμές, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού των ποδοσφαιριστών θα υπάρχει σίγουρα το γεγονός ότι ακολουθούν επίσημα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Έτσι, ενδέχεται οι παίκτες να μην βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά και δεν περιμένουμε πολλά γκολ.

ΤΟ 2-3 ΓΚΟΛ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1,91 ΣΤΗ NOVIBET

 ΤΟ Χ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2,15

 Η Ελβετία μπροστά στο κοινό της και στο ντεμπούτο του νέου της προπονητή, Μουράτ Γιακίν αναμένεται να εμφανιστεί πιο διψασμένη για τη νίκη. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ελβετοί μέχρι πρόσφατα είχαν υψηλό αγωνιστικό ρυθμό, αφού έκαναν φοβερό τουρνουά στο Euro.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.66


 

Ελβετία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 01/09/2021

Η Ελβετία υπό τις οδηγίες του Γιακίν δεν περιμένουμε να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή του Πέτκοβιτς. Προέκυψαν σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, αφού οι Μπενίτο, Μπαμπού, Σακίρι, Γκαβράνοβιτς, Εμπολό τέθηκαν νοκ άουτ.

Πιθανή 11άδα (3-4-2-1): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντίγκεζ, Ζακαρία, Τζάκα, Σερ, Βίντμερ, Τσούμπερ, Βάργκας, Σεφέροβιτς

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 01/09/2021

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ κάλεσε τον Χατζηγιοβλανη για να καλύψει το κενό του τραυματία Τζόλη, ενώ ανέτοιμος είναι και ο Μαυροπάνος. Εκτός κλήσεων έμειναν οι Γιακουμάκη, Μπακάκη, Πέλκα, Φορτούνης, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στο ρόστερ μέσος Γιάννης Παπανικολάου.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Ζέκα, Λημνίος, Μπακασέτας, Παυλίδης

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ