el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Γεωργία: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Μία ομάδα από την οποία δεν έχει ηττηθεί ποτέ (6 νίκες, 1 ισοπαλία), αντιμετωπίζει την Τετάρτη (31/3, 21:45) στην Τούμπα η Eθνική μας ομάδα. Φιλοξενεί τη Γεωργία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Επιστροφή στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις από πλευράς Ελλάδας μετά το ρεπό που είχε τη 2η αγωνιστική και το φιλικό δοκιμών που πραγματοποίησε απέναντι στην Ονδούρα (2-1) στο ίδιο γήπεδο που θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση με τους Γεωργιανούς.

Στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της,  η Εθνική έκανε την έκπληξη με την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Ισπανία (1-1), ένα αποτέλεσμα που έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση τους διεθνείς. Συγκριτικά με τα δύο αυτά πρόσφατα ματς, υπάρχουν και επιστροφές παικτών στη διάθεση του Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Ο πρώην μπακ της Μπάγερν Μονάχου και της Γαλλίας, Βίλι Σανιόλ, είναι από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2021 ο νέος προπονητής της Γεωργίας.

Είναι η πρώτη απόπειρα του Σανιόλ να προπονήσει εθνική Ανδρών, έχοντας προηγουμένως θητεία στην U21 της Γαλλίας, τη Μαρσέιγ (2014-16) και για ένα μικρό διάστημα ως υπηρεσιακός προπονητής της Μπάγερν Μονάχου (2017) όταν αποχώρησε ο Κάρλο Αντσελότι.

Οι Γεωργιανοί έβαλαν δύσκολα στην Ισπανία στο πιο πρόσφατο χρονικά ματς, όταν ηττήθηκαν 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις ενώ στην πρεμιέρα τους είχαν ηττηθεί στη Σουηδία (1-0). Δεν έχουν δώσει το παρών σε καμία τελική φάση διοργάνωσης.

Ελλάδα – Γεωργία: Προγνωστικά

Δύο είναι οι παράγοντες που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι και φυσικά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις αποδόσεις. Η φόρμα και η παράδοση.

Από τη στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε καλά στοιχεία τόσο στο επίσημο ματς με την Ισπανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ όσο και στο φιλικό με την Ονδούρα, τη στιγμή που παραμένει και αήττητη απέναντι στη Γεωργία, ο άσος είναι το σημείο που προσφέρεται σε αποδόσεις φαβορί (1.86), όπως και το Under 2.5 γκολ στα στοιχήματα των γκολ (1.60).

Πιθανόν σε αυτό να έχει συμβάλλει και η αμυντική προσήλωση που δείχνει η Γεωργία τόσο παραδοσιακά, όσο και με τον Βίλι Σανιόλ στην τεχνική ηγεσία, αλλά και το γεγονός πως δεν είναι εύκολη στο γκολ. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως στα 34 πιο πρόσφατα ματς σε επίπεδο προκριματικών Μουντιάλ η Γεωργία δεν έχει σημειώσει 2 γκολ. Τον Αύγουστο του 2015 και στη νίκη στο Καζακστάν (2-1), η πιο πρόσφατη.

Ελλάδα – Γεωργία: Ανάλυση

Δέκα χρόνια μετά, Ελλάδα και Γεωργία θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες και για έβδομη φορά σε επίσημο ματς. Η Εθνική μας παραμένει αήττητη (5-1-0 και 2-1-0 εντός έδρας), με τα δύο από αυτά τα ματς να αφορούν προκριματικά Μουντιάλ και τα άλλα προκριματικά για το Euro.

Στο τελευταίο χρονικά ματς των δύο ομάδων, τον Οκτώβριο του 2011 η Ελλάδα νίκησε 2-1 στη Γεωργία με ανατροπή, με το νικητήριο γκολ να είναι και το τελευταίο του Αγγελου Χαριστέα στην εθνική μας ομάδα (25), του δεύτερου σκόρερ όλων των εποχών, πίσω από τον Νίκο Αναστόπουλο (29). Ηταν και ένα από τα τελευταία ματς του Χαριστέα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο παίκτες που είχαν αγωνιστεί το 2011 βρίσκονται και για το ματς που ακολουθεί στις αποστολές των εθνικών ομάδων. Ο αρχηγός Γιάμπα Κανκάβα από τη Γεωργία και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος από πλευράς Ελλάδας.

Ελλάδα Γεωργία: Παρουσίαση & Στατιστικά

Την ευκαιρία σε τρία νέα πρόσωπα να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με την Ελλάδα, έδωσε στο φιλικό με την Ονδούρα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Τάσος Δουβίκας ήταν οι παίκτες που πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση με το εθνόσημο, με τους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει ντεμπούτο στην Εθνική υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν’τ Σχιπ να ανέρχονται έτσι στους 14.

Με τον ΟλλανδO Eχουν χριστεI διεθνεIς και οι: ΓιΩργος ΓιακουμΑκης, ΤΑσος ΧατζηγιοβΑννης, ΣωκρΑτης ΔιοΥδης, ΛΑζαρος ΡΟτα, ΧρΗστος ΤζΟλης, ΓιΩργος ΚυριακΟπουλος, ΓιΑννης ΜιχαηλΙδης, ΣτρΑτος ΣβΑρνας, ΠαντελΗς ΧατζηδιΑκος, ΜΑριος ΒρουσΑΪ, ΒαγγΕλης ΠαυλΙδης

Τα 5 από τα 10 πιο πρόσφατα ματς της Ελλάδας, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, είχαν ακριβές σκορ 2-1. Τέσσερις νίκες και μία ήττα με αυτό το σκορ.

Ο δεύτερος Γάλλος προπονητής στην εθνική Γεωργίας έγινε ο Βίλι Σανιόλ. Ο πρώτος ήταν ο Αλέν Ζιρές, με τον 68χρονο πλέον προπονητή να κάθεται για 10 ματς στον πάγκο από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Ιούνιο του 2005 (2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 8 ήττες ο απολογισμός του).

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 89η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στη FIFA. Η καλύτερη θέση που έχει ανέλθει ποτέ είναι η 42η, το 1998.

Δεκαεπτά σερί εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη Γεωργία, με 13 ήττες και 4 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Τελευταίο χρονικά διπλό το 2005.

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Επιστροφές παικτών για τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ για την αναμέτρηση με τη Γεωργία. Δημήτρης Γιαννούλης και Δημήτρης Πέλκας είναι εκ νέου διαθέσιμοι, με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι στο αρχικό σχήμα (διεκδικεί θέση με τον Τσιμίκα).

Ο Βαγγέλης Παυλίδης που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο πρόσφατο φιλικό ενδέχεται να προτιμηθεί για την κορυφή της επίθεσης (αντί του Γιακουμάκη) ενώ τα ερωτηματικά αφορούν τις θέσεις των εξτρέμ, στο 4-2-3-1 που αναμένεται να εφαρμόσει ο Ολλανδός.

Η ομαδα ειναι σε πολυ καλο επιπεδο και ειμαστε ετοιμοι. Παιζουμε απεναντι σε εναν πολυ καλο αντιπαλο που εκανε πολυ καλες εμφανισεις απεναντι σε Σουηδια και Ισπανια. Θεωρω οτι δεν θα ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Αν τα παιδια ακολουθησουν το πλανο θα εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες για τη νικη – τζον Φαν’Τ ΣΧιπ

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπακάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης – Ζέκα, Μπουχαλάκης – Τζόλης, Μπακασέτας, Μασούρας – Παυλίδης.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Διούδης (Παναθηναϊκός), Καπίνο (Σαντχάουζεν).

Αμυντικοί: Μαυρίας (Ομόνοια), Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Κυριακόπουλος (Σασσουόλο),  Μαυροπάνος (Στουτγάρδη), Παπαδόπουλος (Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ),  Γιαννούλης (Νόριτς), Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Σβάρνας (ΑΕΚ).

Μέσοι: Σιώπης (Αλάνιασπορ), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Μπακασέτας (Τράμπζονσπορ), Λημνιός (Κολωνία), Πέλκας (Φενέρμπαχτσε), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Μασούρας (Ολυμπιακός), Μάνταλος (ΑΕΚ), Τζόλης (ΠΑΟΚ), Αλεξανδρόπουλος (Παναθηναϊκός).

Επιθετικοί: Παυλίδης (Βίλεμ), Γιακουμάκης (Φένλο), Δουβίκας (Βόλος).

Γεωργία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Τους πρώτους του βαθμούς ως προπονητής της Γεωργίας αναζητά ο Σανιόλ, ο οποίος στα πλάνα του, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Σενκέλια (εξτρέμ) και των τραυματιών Τζορτζ Μικαουτάτζε (επιθετικός), Τζεμάλ Ταμπίτζε (στόπερ).

Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο Μαμούκα Κομπαχίτζε (κεντρικός αμυντικός).

Η Ελλαδα εχει αυτοπεποιθηση μετα την ισοπαλια στην Ισπανια. Θα εχουμε δυσκολο ματς αλλα το ιδιο δυσκολο θα ειναι και για την Ελλαδα. – Βιλι Σανιολ

Πιθανή 11άδα (4-5-1): Λόρια – Κακαμπάτζε, Κάσια, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε – Κανκάβα, Γκβίλια, Λομπανίτζε, Κιτεϊσβίλι, Κβαρατσκέλια – Ζιβζιβάτζε.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Λόρια (Ανόρθωση), Κουπατάτζε (Ντιναμό Μπατούμι), Μαμαρντασβίλι (Λοκομοτίβ Τιφλίδας)

Αμυντικοί: Κακαμπάτζε (Τενερίφη), Κάσια (Λοκομοτίβ Τιφλίδας), Γκριγκαλάβα (Αρσεναλ Τούλα), Ντβάλι (Φερεντσβάρος), Τσαμπράτζε (Ντιναμό Μπατούμι), Γκιορμπελίτζε (Βόλφσμπεργκερ), Κομπαχίτζε (Ντιναμό Μπατούμι)

Μέσοι: Κανκάβα (Βαλενσιέν), Αμπουράνια (Καρταχένα), Λομπιανίτζε (Ανκαραγκουτσού), Κβεκβεσκίρι (Λεχ Πόζναν), Τζιγκάουρι (Ντιναμό Μπατούμι), Κιτεϊσβίλι (Στουρμ Γκρατς), Κβαρατσκέλια (Ρούμπιν Καζάν), Γκβίλια (Λέγκια)

Επιθετικοί: Κβιλιτάια (Ανόρθωση), Ζιζβιβάτζε (Φέχερβαρ), Μπιτάτζε (Ουίπεστ).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ