el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Ονδούρα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και εν όψει της αναμέτρησης με τη Γεωργία που ακολουθεί, η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται στο γήπεδο της Τούμπας σε φιλικό ματς την Ονδούρα (28/03, 17:00).

Σε όμιλο πέντε ομάδων μετέχει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 η Εθνική μας και αυτή την αγωνιστική (2η), έχει ρεπό.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 δεν θα μείνει πάντως αδρανής, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (28/03, 17:00) φιλοξενεί στο γήπεδο της Τούμπας την Ονδούρα σε φιλικό ματς. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος του Παναθηναϊκού είναι το νέο πρόσωπο στην αποστολή συγκριτικά με το πιο πρόσφατο χρονικά ματς και την ισοπαλία στην Ισπανία (1-1).

Η Ονδούρα δεν έχει αυτή τη στιγμή επίσημες υποχρεώσεις και προετοιμάζεται για τα ημιτελικά του CONCACAF Nations League τον Ιούνιο, όπου θα διεκδικήσει την παρουσία της στον τελικό απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και το Γκολντ Καπ τον Ιούλιο.

Είναι το δεύτερο σερί φιλικό ματς που δίνει με αντίπαλο από την Ευρώπη, αφού αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λευκορωσία (1-1).

Ελλάδα – Ονδούρα: Προγνωστικά

Εννέα θέσεις κάτω από την Ελλάδα, βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA η Ονδούρα (64η), η οποία μετέχει στη ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (CONCACAF). Δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ την Ελλάδα στο παρελθόν και το φιλικό της Κυριακής είναι το πρώτο στην ιστορία τους.

Σύμφωνα με τις αποδόσεις υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει στην Εθνική μας η νίκη, η οποία προσφέρεται σε τιμές καθαρού φαβορί (1.70 ο άσος έναντι 5.15 του διπλού). Πιθανότατα ο παράγοντας έδρα έχει μετρήσει σημαντικά για αυτό, όπως και το γεγονός πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέσπασε βαθμό από την πανίσχυρη Ισπανία στο πιο πρόσφατο χρονικά ματς.

Παράλληλα, είναι ένα ματς που εκτιμάται σύμφωνα με τις αποδόσεις πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κριθεί στα λίγα γκολ (1.65 το Under 2.5) αλλά και το να μην σκοράρουν και οι δύο ομάδες (1.68).

Ελλάδα – Ονδούρα: Ανάλυση

Για δοκιμές, εν όψει των υποχρεώσεων στο CONCACAF Nations League, προσφέρεται το φιλικό με την Ελλάδα για την Ονδούρα. Ο Ουρουγουανός προπονητής Φαμπιάν Κόιτο (στις μικρές εθνικές της Ουρουγουάης από το 2007 έως το 2019) έχει καλέσει μεταξύ άλλων παίκτες που είχαν καιρό να αγωνιστούν ενώ δίνει και πολλές ευκαιρίες σε νέους.

Με τρεις παρουσίες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (1982, 2010, 2014), από το 2019 έχει στην τεχνική ηγεσία τον Κόιτο.

Ο Αλφρέδο Μεχία του Λεβαδειακού, είναι το πιο αναγνωρίσιμο όνομα στη χώρα μας από όσους έχουν κληθεί για το προσεχές φιλικό. Ο 28χρονος αμυντικός χαφ δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση που προηγήθηκε με τη Λευκορωσία (1-1).

Ελλάδα Ονδούρα: Παρουσίαση & Στατιστικά

Ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι ο μόνος παίκτης από όσους έχουν κληθεί αυτή τη στιγμή από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ και έχουν αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 33χρονος πλέον αμυντικός είναι και ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης του ρόστερ.

Μόλις τρεις είναι οι παίκτες που δεν έχουν συμμετοχή στην Εθνική ομάδα από όσους έχουν κληθεί. Οι Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (κεντρικός αμυντικός), Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (κεντρικός μέσος) και Τάσος Δουβίκας (επιθετικός). Ο Αλεξανδρόπουλος είναι το νέο πρόσωπο στις κλήσεις του Ολλανδού προπονητή για τα δύο προσεχή ματς.

Δεν γνωρΙζουμε πολλΑ για την ΟνδοΥρα, Εχουμε δει μερικΑ παιχνΙδια τους Οπως αυτΟ με τη ΛευκορωσΙα. ΕΙναι Ενα σημαντικΟ ματς για να κρατηθοΥμε σε ρυθμΟ και να μποΥμε στον τρΟπο που θΕλουμε να παΙΖουμε, πρΕπει να εΙμαστε συγκεντρωμΕνοι. ΞΕρουμε Οτι το ματς με την ΙσπανΙα Ηταν διαφορετικΟ, τΩρα θα Εχουμε περισσΟτερο εμεΙς την μπΑλα – Τζον Φαν’τ Σχιπ

Συνεχή παρουσία έχει από το 2003, οπότε και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ονδούρα, ο αμυντικός Μέινορ Φιγκερόα. Στα 37 του χρόνια πλέον ο παίκτης των Χιούστον Ντάιναμο στο MLS, έχει φτάσει τις 164 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα και είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών.

Φυσικά, είναι και ο μόνος με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών από όσους μετέχουν στην αποστολή, στην οποία δεν υπάρχει κανείς παίκτης που να μην έχει πραγματοποιήσει έστω και μία εμφάνιση με την Ονδούρα.

Πρώτος σκόρερ της και πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της, είναι ο 33χρονος επιθετικός της Ολίμπια, Τζέρι Μπέγκστον (21 γκολ σε 58 συμμετοχές), που επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά το 2018.

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

epanagrecia_novibetgrΠερισσότερα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι θέλει να δει στο φιλικό ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, εν όψει και της αναμέτρησης με τη Γεωργία. Δημήτρης Πέλκας και Κώστας Τσιμίκας αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και πιθανότατα δεν θα ρισκαριστεί η συμμετοχή τους.

Ως μία επιπλέον λύση σε ενδεχόμενη απουσία του Πέλκα, αφορά η κλήση του Αλεξανδρόπουλου.

Ελλάδα (4-2-3-1): Διούδης – Μαυρίας, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος – Σιώπης, Μάνταλος, Φορτούνης – Τζόλης, Παυλίδης, Γιακουμάκης.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός), Στέφανος Καπίνο (Σαντχάουζεν).

Αμυντικοί: Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια), Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασσουόλο), Κώστας Μαυροπάνος (Στουγκάρδη), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ), Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς), Θανάσης Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Στράτος Σβάρνας (ΑΕΚ).

Μέσοι: Μανώλης Σιώπης (Αλάνιασπορ), Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Δημήτρης Λημνιός (Κολωνία), Δημήτρης Πέλκας (Φενέρμπαχτσε), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ), Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Παναθηναϊκός).

Επιθετικοί: Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ), Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο), Τάσος Δουβίκας (Βόλος).

Ονδούρα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει παίκτες που απείχαν καιρό από τις υποχρεώσεις της εθνικής, έχει στο φιλικό με την Ελλάδα ο Φαμπιάν Κόιτο, ο οποίος επεσήμανε στις δηλώσεις του πως στο ματς θέλει να δει κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν στα μελλοντικά επίσημα ματς.

Ο Κόιτο αναμένεται να προβεί σε μόνο μία και αυτή αναγκαστική αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε με τη Λευκορωσία, με έναν εκ των Ακόστα ή Μαρτίνες να παίρνει τη θέση του τραυματία Τζόναθαν Ρούμπιο.

Δεν θα κανω ροτεϊσον μονο και μονο για να βαλω ολους τους ποδοσφαιριστες. Η Ελλαδα πηρε ενα καλο αποτελεσμα στην Ισπανια αλλα θα συναντησουμε διαφορετικους παικτες. Εχουν διαφορετικο στιλ σε σχεση με τη Λευκορωσια, χρησιμοποιουν περισσοτερες συνεργασιες, ειναι πιο δυσκολη ομαδα – Φαμπιαν Κοϊτο

Ονδούρα (4-4-2): Μενχίβαρ – Αλβαρες, Περέιρα, Φιγκερόα, Ροντρίγκες – Φλόρες, Λόπες, Ακόστα (Μαρτίνες), Ελις – Μογιά, Μπένγκτσον.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Εντρικ Μενχίβαρ (Ολίμπια), Λουίς Λόπες (Ρεάλ Εσπάνια)

Αμυντικοί: Μαρσέλο Περέιρα (Μοτάγουα), Τζόναθαν Πας (Ολίμπια), Μέινορ Φιγκερόα (Χιούστον Ντάιναμο), Τζόνι Λεβερόν (Ολίμπια), Κέβιν Αλβαρες (Νόρκεπινγκ), Μέιλορ Νούνιες (Ολίμπια), Ντιέγκο Ροντρίγκες (Μοτάγουα), Φράνκλιν Φλόρες (Ρεάλ Εσπάνια)

Μέσοι: Ντέιμπι Φλόρες (Ολίμπια), Μπράιαν Ακόστα (Ντάλας), Αλφρέδο Μεχία (Λεβαδειακός), Αλεξ Λόπες (Αλαχουένσε), Αλμπερτ Ελις (Μποαβίστα), Κέβιν Λόπες (Μοτάγουα), Βάλτερ Μαρτίνες (Μοτάγουα), Μπράιαν Μογιά (1η Αυγούστου)

Επιθετικοί: Χέρι Μπένγκτσον (Ολίμπια), Χόρχε Μπενγκουτσέ (Μποαβίστα), Χόου Μπεναβίδες (Ρεάλ Εσπάνια), Τζόναθαν Τόρο (Σάβες).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ