el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα – Σουηδία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 08/09/2021

Με την πλάτη στον τοίχο! Έτσι έχει πλέον διαμορφωθεί η κατάσταση στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (8/9, 21:45) με αντίπαλο τη Σουηδία θα τα παίξει όλα για όλα στο 4ο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η ισοπαλία στο Κόσοβο έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον προπονητή Τζον Φαν’τ Σχιπ, αφού πλέον η Ελλάδα βλέπει ακόμα μια τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης να απομακρύνεται.

Ελλάδα – Σουηδία: Ανάλυση & Παρουσίαση 08/09/2021

Η «γαλανόλευκη», μετά την ισοπαλία (1-1) το Σάββατο μέσα στο Κόσοβο, είδε τις ελπίδες της για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ να ψαλιδίζονται. Οι παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ έπαιξαν με τη φωτιά και κάηκαν, καθώς παρουσίασαν αποκρουστική εικόνα πάνω στο χορτάρι και τελικά δέχθηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Η Εθνική ομάδα στον 2ο όμιλο μετράει τρεις ισοπαλίες (όλες με το ίδιο σκορ 1-1) και πλέον το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη προκειμένου να μειώσει την τωρινή διαφορά (-6) από την 2η θέση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να χαμογελάσει απέναντι στους Σκανδιναβούς πρέπει ο Τζον Φαν’τ Σχιπ να διορθώσει τον τρόπο της επιθετικής λειτουργίας και οι ποδοσφαιριστές  να παίξουν πλέον και για τον προπονητή τους.

Ο 57χρονος Ολλανδός τεχνικός βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση και ανάλογα με το αποτέλεσμα και την εικόνα που θα εμφανίσει η Εθνική ομάδα οι εξελίξεις θα τρέξουν. Η Ελλάδα έχει να πάει σε μεγάλη διοργάνωση από το Μουντιάλ του 2014 και αναμφισβήτητα ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έχει μεγάλες ευθύνες και για το γεγονός ότι δεν γίνονται βήματα προόδου. Οι Γιώργος Δώνης, Μαρίνος Ουζουνίδης και Τραϊανός Δέλλας είναι τρεις πιθανοί αντικαταστάτες.

«Ήταν δύσκολο για να πάμε απευθείας στο Μουντιάλ. Πλέον, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο μετά το 1-1 με το Κόσοβο. Υπάρχουν ακόμα παιχνίδια μπροστά μας και μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Σουηδία. Πρέπει να ανακάμψουμε», δήλωσε Τζον Φαν’τ Σχιπ μετά το 1-1 με το Κόσοβο.

Οι Σουηδοί μετράνε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο, βρίσκονται στη 2η θέση ένα βαθμό πίσω από την Ισπανία και έχουν να ηττηθούν σε κανονική διάρκεια από τον Νοέμβριο του 2020 κόντρα στην Γαλλία.

Η ομάδα του Γιαν Άντερσον έρχεται στο ΟΑΚΑ με την ψυχολογία στο ζενίθ και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι Σουηδοί την περασμένη Πέμπτη πανηγύρισαν σπουδαία νίκη (2-1) κόντρα στην Ισπανία με τους Ισάκ και Κλάεσον  να ανατρέπουν το 0-1 και απέδειξαν ότι δεν αστειεύονται. Επίσης, το Σάββατο σε φιλικό ματς επικράτησαν 2-1 του Ουζμπεκινστάν με το τεχνικό επιτελείο να δίνει χρόνο στις ρεζέρβες.

«Το ματς με την Ισπανία ανήκει στο παρελθόν, μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Αθήνα και σκεφτόμαστε μόνο τον τρόπου που θα νικήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε ο προπονητής Γιαν Άντερσον.

Από την πλευρά του ο σταρ της Σουηδίας, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, υποστήριξε: «Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, όμως θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι διότι θα παίξουμε εκτός έδρας. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στο μεγάλο μας στόχο».

Το πρόσφατο παρελθόν είναι φτωχό. Μέχρι οι Σκανδιναβοί να νικήσουν με σκορ 2-0 στην τελική φάση του Euro του 2008 η «γαλανόλευκη» μετρούσε σε φιλικά ματς μια νίκη (2-1) το 2003 και μια ισοπαλία (2-2) το 2002. Πριν το 1991 σε φιλικά ματς η Ελλάδα είχε δύο ισοπαλίες (2-2, 0-0) και μια νίκη με 2-1 το 1981.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 


 

Ελλάδα – Σουηδία: Στατιστικά 08/09/2021

  • H Σουηδία στα τελευταία 11 παιχνίδια της (από τις 17 Νοεμβρίου του 2020) μετράει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες. Η μια ισοπαλία από αυτές ήταν με την Ουκρανία στο πρόσφατο Euro που στην παράταση οι Σουηδοί τελικά ηττήθηκαν.
  • Στα 4 από τα 5 τελευταία επίσημα παιχνίδια της Σουηδία το σκορ στο ημίχρονο ήταν ισοπαλία.
  • Μόλις 1 γκολ έχει δεχτεί η Σουηδία στα 3 ματς που έχει παίξει στον β’ όμιλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ (2 Νο Goal, 1 Goal)
  • Και τα τρία ματς της Εθνικής ομάδας στον όμιλο έχουν λήξει 1-1.
  • Η «γαλανόλευκη» μετράει 7 σερί ματς Goal, ενώ στα τελευταία 12 παιχνίδια της έχει ηττηθεί μια φορά (σε φιλικό από την Ελβετία).
  • Στη γραμμή κρούσης Εθνική ομάδα υπολειτουργεί, αφού τα στατιστικά δείχνουν ότι διαθέτει τη χειρότερη επιθετική λειτουργία με μόλις 4 σουτ εντός εστίας σε 3 ματς.
  • Σε 3 ματς στα προκριματικά του Μουντιάλ η Ελλάδα έχει κερδίσει μόλις 7 κόρνερ.
  • Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ στον πάγκο της Εθνικής έχει 21 αγώνες με 9 νίκες, 8 ισοπαλίες, 4 ήττες και γκολ 24 υπέρ και 18 κατά.

 

Ελλάδα – Σουηδία: Προγνωστικά 08/09/2021

Για την αναμέτηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Σουηδία ξεχωρίζουν προγνωστικά στοιχήματος σε ελκυστικές αποδόσεις.

Μεγάλη τάση στο «Χ» ημίχρονο παρουσιάζουν τόσο τα ματς της Σουηδίας, όσο και της Εθνικής ομάδας.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.95 ΣΤΗ NOVIBET

Περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα ρισκάρει περισσότερο, αφού πλέον αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί της νίκης.

2.03 Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗ NOVIBET ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Η Σουηδία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πλέον έχει μεγάλο κίνητρο για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ. Αντίθετα η Εθνική ομάδα δεν έχει ψυχολογία και η εικόνα της πάνω στο χορτάρι δεν είναι ενθαρρυντική.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25 ΣΤΗ NOVIBET


 

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/09/2021

 Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ψάχνει λύσεις μεσοεπιθετικά προκειμένου να δώσει πνοή στη γραμμή κρούσης. Η επιστροφή του Ζέκα θα δώσει ενέργεια στο κέντρο. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μασούρας, Φορτούνης, Πέλκας, αμφίβολος είναι ο Γιαννούλης, ανέβασε στροφές ο Τζόλης.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (Γιαννούλης), Μπακασέτας, Τζόλης (Δουβίκας), Παυλίδης.

 Σουηδία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/09/2021

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ο προπονητής της Σουηδίας, Γιαν Αντερσον δεν πρόκειται να αλλάξει πλάνο σε σχέση με την ομάδα που την ομάδα που τον οδήγησε στην νίκη με την Ισπανία. Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τον βασικό μέσο Εκνταλ, ο οποίος τραυματίστηκε, ενώ ο αμυντικός Κραφτ δεν θα αγωνιστεί για οικογενειακούς λόγους..

Πιθανή 11άδα (4-4-2): Όλσεν, Γιουάνσον, Χελάντερ, Λίντελοφ, Ογκουστινσον, Ολσον, Τσαγιούστε, Κλάεσον, Φορσμπεργκ, Κουλουσέφσκι, Ισακ.


 

Διαβάστε ακόμα… 

Οι 10 Καλύτερες Μεταγραφές όλων των Εποχών


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ