el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερλινγκ Χάαλαντ: Τα 20 ρεκόρ του 20χρονου παιχταρά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πιο καυτός ανερχόμενος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλος από τον Ερλινγκ Χάαλαντ. Διαβάστε για τα 20 ρεκόρ που έχει ήδη σπάσει ο 20χρονος φορ της Ντόρτμουντ.

Ο 20χρονος άσος με τα κατορθώματά του στην Ντόρτμουντ καθημερινά εκτοξεύει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και πολύ σύντομα, αν όχι ήδη, θα θεωρείται ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο δίπλα στον 21χρονο Κίλιαν Μπαμπέ της Παρί Σ.Ζ.

Επίσης, αν συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι, είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Αναλογιστείτε μόνο ότι ο Χάαλαντ στα πρώτα 11 παιχνίδια του σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε 14 γκολ, αριθμό που ο Λιονέλ Μέσι τον έφτασε στα 28 ματς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα 51!

haaland_novibetgrΠολλοί παρομοιάζουν τον νεαρό Νορβηγό με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Η αλήθεια είναι πως πέρα από τη σκανδιναβική καταγωγή, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως η δύναμη, το ύψος και το πάθος να σκοράρουν συνεχώς.

Ισως ο Χάαλαντ δεν έχει ακόμη αποκτήσει το επίπεδο τεχνικής του Ζλάταν, ωστόσο σε όλα τα άλλα, θα μπορούσε να θεωρηθεί μία βελτιωμένη έκδοση του Ιμπραΐμοβιτς, διότι σίγουρα είναι πιο ταχύς, πιο εκρηκτικός και όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά του πιο εύστοχος.

Ο Χάαλαντ δεν έχει ακόμη κλείσει έναν χρόνο στην Ντόρτμουντ και έχει ήδη γεμίσει τα βιβλία των ρεκόρ με το ονοματεπώνυμό του.

Πάμε να δούμε 20 χαρακτηριστικά στατιστικά του που επιβεβαιώνουν ότι είναι το next best thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

1) Ο Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ντόρτμουντ που σκόραρε στο ντεμπούτο του με την ομάδα σε Μπουντεσλίγκα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόραρε ακόμη και στο ντεμπούτο του με την Ντόρτμουντ σε Σούπερ Καπ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

2) Ο Χάαλαντ στο παιχνίδι με την Αουγκσμπουργκ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που σκοράρει χατ τρικ στο ντεμπούτο του μπαίνοντας ως αλλαγή.

3) Στην 8η αγωνιστική της φετινής σεζόν κόντρα στη Χέρτα, ο Χάαλαντ έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία της Ντόρτμουντ που πετυχαίνει αυθεντικό χατ τρικ (τρία συνεχόμενα γκολ σε ένα ημίχρονο, ένα με το δεξί πόδι, ένα με το αριστερό και ένα με το κεφάλι).

4) Απέναντι στη Χέρτα ο Χάαλαντ σημείωσε τέσσερα γκολ για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα της Μπουντεσλίγκα.

5) Επτά γκολ στις πρώτες τρεις εμφανίσεις του στην Μπουντεσλίγκα είναι επίδοση ρεκόρ.

6) Ο Χάαλαντ έχει αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα και στα επτά εξ αυτών έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ (5 φορές δύο γκολ, ένα χατ τρικ, ένα καρέ).

7) Ο Χάαλαντ σε οχτώ αγωνιστικές φέτος έχει σκοράρει 10 γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από τις σεζόν 2015/16 και 2017/18.

8) Ο Χάαλαντ είναι ο 2ος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που πετυχαίνει χατ τρικ. Το σημείωσε σε ηλικία 19,5 ετών. Νεότερος τα κατάφερε μόνο Βάλτερ Μπέχτολντ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης το 1965.

9) Ο Χάαλαντ έχει σε 23 ματς γερμανικού πρωταθλήματος σημειώσει δύο χατ τρικ, όσα δηλαδή ο Τόμας Μίλερ σε 359.

10) Ο Χάαλαντ σε ηλικία 20 ετών και τεσσάρων ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος, που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε ένα ματς.

haaland_novibetgr11) Ο Χάαλαντ έχει σκοράρει συνολικά 23 γκολ σε 22 εμφανίσεις του στην Μπουντεσλίγκα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

12) Ο Χάαλαντ σκοράρει ένα γκολ ανά 71 λεπτά στην Μπουντεσλίγκα. Ιστορικά έχει το καλύτερο rate όλων των εποχών ανάμεσα στους παίκτες που έχουν σημειώσει τουλάχιστον 10 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα.

13) Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει ως υψηλότερη ταχύτητα στην Μπουντεσλίγκα τα 35,16 χιλιόμετρα και είναι 4ος στο πρωτάθλημα πίσω από τον Σίλας Βαμανγκιτούκα (35,42) της Στουτγάρδης, τον Νταγιότ Ουπαμεκανό (35,34) της Λειψίας και τον Σεράλντο Μπέκερ (35,20) της Ουνιόν Βερολίνου.

14) Στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σ.Ζ. τον περασμένο Φεβρουάριο, έτρεξε 60 μέτρα σε 6,64 δευτερόλεπτα. Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 60 μέτρα είναι 6,34!

15) Ο Χάαλαντ έχει πετύχει 23 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα με 61 τελικές. Δηλαδή χρειάζεται μόλις 2,6 τελικές για να σημειώσει ένα τέρμα. Αντίστοιχα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχει σημειώσει 126 γκολ την τελευταία πενταετία στην Μπουντεσλίγκα χρειάζεται 4,5 τελικές για να σημειώσει ένα τέρμα.

16) Από το 2016 που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Μπρίνε, ο Νορβηγός στράικερ έχει σημειώσει 70 γκολ με μόλις 91 σουτ στον στόχο.

17) Ο Χάαλαντ την Τρίτη ανοίγοντας το σκορ απέναντι στην Μπριζ έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει τα 15 τέρματα.

18) Ο Χάαλαντ είναι 20 ετών και έχει ήδη περισσότερα γκολ (16) στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ρονάλντο Ναζάριο (14) και τον Ζινεντίν Ζιντάν (14).

19) Τον Σεπτέμβριο του 2019 σημείωσε χατ τρικ με τη Σάλτσμπουργκ στο 6-2 επί της Γκενκ. Εγινε έτσι ο 3ος νεότερος παίκτης που σημειώνει χατ τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από τους Γουέιν Ρούνεϊ και Ραούλ Γκονζάλες.

20) Τη φετινή σεζόν έχει σημειώσει 17 γκολ σε 13 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου αγωνίστηκε σε επτά ματς και σκόραρε σε όλα, συνολικά 12 γκολ!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ