el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προγνωστικά Eurovision 2022 – Στοίχημα και Αποδόσεις

Τα προγνωστικά για τη Eurovision 2022 έχουν πάρει φωτιά με τα στοιχήματα και τις αποδόσεις να ποικίλουν εν όψει των δύο ημιτελικών την Τρίτη (10/05) και την Πέμπτη (12/05) και φυσικά του μεγάλου τελικού το Σάββατο (14/05). Ο φετινός διαγωνισμός, ο 66ος στην ιστορία του θεσμού. διεξάγεται στην Ιταλία, μετά τη νίκη του συγκροτήματος Maneskin με το τραγούδι «Zitti e buoni».

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision είναι με την Ελληνίδα ομογενής Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι Die Together. Σύμφωνα με τα προγνωστικά των τελευταίων εβδομάδων η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Φαβορί φέρεται να είναι η Ουκρανία με τις Ιταλία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθούν από πολύ κοντά.

Η Novibet συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το μεγάλο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Ποιος είναι το φαβορί; Ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη; Μέχρι που μπορούν να φτάσει η Ελλάδα ; Ότι θέλετε να μάθετε για τη μεγάλη γιορτή του τραγουδιού στην Ευρώπη, σε ένα πλούσιο οδηγό στοιχήματος, μαζί με προγνωστικά και αποδόσεις είναι όλα εδώ!


Που και πότε θα γίνει η Eurovision 2022

Φέτος η Eurovision φιλοξενείται έπειτα από πολλά χρόνια στην Ιταλία. Για την ακρίβεια από το 1991, όταν ο διαγωνισμός έγινε επί ιταλικού εδάφους για τελευταία φορά. Η πόλη που επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το τελικό κομμάτι του διαγωνισμού είναι το Τορίνο και συγκεκριμένα το κλειστό γήπεδο «Palasport Olimpico».

Το επίσημο όνομα του γηπέδου και έτσι όπως θα γίνει γνωστό από τους τηλεοπτικούς δέκτες είναι «Pala Alpitour» λόγω του χορηγού. Είναι χωρητικότητας 18.500 θεατών και πρόκειται για μία εσωτερική αρένα πολλαπλών χρήσεων που άνοιξε τις πόρτες του το 2005. Είναι δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας Τορίνο.

Για την παρουσίαση του φαντασμαγορικού σόου έχουν επιλεγεί οι Αλεσάντρο Κατελάν (γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός), η Λάουρα Παουζίνι (ιταλίδα τραγουδίστρια) και Μίκα (Βρετανολιβανέζος τραγουδιστής και στιχουργός).

2022eurovision9 novibet


Eurovision 2022 Ελλάδα

Η Ελλάδα ακολουθεί μία συνταγή… Έλενας Παπαρίζου για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η επταμελής επιτροπή αξιολόγησης της ΕΡΤ επέλεξε την Αμάντα Γεωργιάδη για να ερμηνεύσει το «Die Together», που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό. Η 25χρονη ομογενή γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μετακόμισε από μικρή ηλικία με την οικογένειά της στη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα πήγε στο χωριό Τένφιορντ. Εξ ου και το καλλιτεχνικό όνομα της 25χρονης τραγουδίστριας, η οποία είναι ευρέως γνωστή με το Amanda Tennfjord. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει χτίσει ένα αρκετά καλό όνομα στις Σκανδιναβικές χώρες, με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό της.

2022eurovision7 novibet

Μάλιστα η ίδια συνέθεσε το τραγούδι για το φετινό διαγωνισμό! Εκτός από την ενασχόλησή της με το τραγούδι, η Αμάντα Γεωργιάδη σπουδάζει ιατρικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Τρόντχαϊμ. Η Ελλάδα πήρε την πρόκριση από τον πρώτο ημιτελικό και πλέον ετοιμάζεται για τον τελικό, όπου θα εμφανιστεί στη 17η θέση.


Eurovision 2022 Φαβορί

Το μεγάλο φαβορί για το φετινό 66ο διαγωνισμό της Eurovision είναι η Ουκρανία. Το συγκρότημα που θα λάβει μέρος ονομάζεται «Kalush Orchestra» με το τραγούδι «Stefania».

Παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος μαίνεται στη χώρα εδώ και περισσότερους από δύο μήνες, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Ενδεχομένως και για να τονίσουν το εθνικό αίσθημα, αλλά και να καταθέσουν τη δική τους άποψη για ειρήνη στην περιοχή.

Πάντως, αν πρόκειται κυρίως για το εθνικό αίσθημα, όλα δείχνουν ότι θα πάει πολύ καλά. Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά, η Ουκρανία δίνεται ως το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του, ανέβηκε στην πρώτη θέση και η αγορά να κατακτήσει την πρώτη θέση βρίσκεται σε απόδοση 1.30.


Προγνωστικά Eurovision 2022 

Από τα προγνωστικά για τη φετινή Eurovision, δεν θα μπορούσε να λείψει η κατάκτηση της πρώτης θέσης από την Ουκρανία. Το τραγούδι «Stefania» των «Kalush Orchestra» βρίσκεται στην πρώτη θέση από την αρχή που εμφανίστηκε. Μάλιστα η τιμή ήταν πιο υψηλή και τις τελευταίες μέρες έπεσε στο 1.30.

Ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι χώρες που βρίσκονται αρκετά ψηλά στα προγνωστικά και μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη. Υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει να προσέξουμε την αγορά να βρεθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στο Top 3, την οποία βρίσκουμε σε απόδοση 2.00.

Η Σουηδία με την Κορνέλια Τζέικομπς είναι μία από τις χώρες που βρίσκουμε αρκετά ψηλά στα προγνωστικά για να πάρει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό. Μπορεί η Ουκρανία να είναι το πρώτο φαβορί, αλλά η σκανδιναβική χώρα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις. Γι’ αυτό λοιπόν και θα πάμε στην αγορά να κερδίσει το διαγωνισμό, χωρίς να υπολογίζεται η Ουκρανία, την οποία βρίσκουμε σε απόδοση 2.50.

Τέλος, μία πολύ καλή επιλογή είναι και η Σερβία που κέρδισε τις εντυπώσεις μετά την εμφάνισή της, στο δεύτερο ημιτελικό. Είναι μία συμμετοχή που μπορεί να βρεθεί αρκετά ψηλά και γι’ αυτό θα επιλέξουμε την αγορά να τερματίσει στις 10 πρώτες χώρες, σε απόδοση 1.80


Eurovision 2022 Συμμετοχές

Οι συμμετοχές στη Eurovision θα είναι συνολικά 40. Συγκεκριμένα οι χώρες που θα φτάσουν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου (14/05) θα είναι 25. Οι πέντε είναι γνωστές Big 5, Ιταλία (είναι άλλωστε και η διοργανώτρια), Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πέντε αυτές χώρες είναι από τις ιδρύτριες του διαγωνισμού και έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στον τελικό κάθε διαγωνισμού. Οι υπόλοιπες 20 χώρες θα προκύψουν από τους δύο ημιτελικούς.

2022eurovision10 novibet

Συγκεκριμένα στον πρώτο ημιτελικό της Τρίτης (10/05) έλαβαν μέρος 17 χώρες, στις οποίες είναι και η Ελλάδα και προκρίθηκαν οι 10. Στο δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης (12/05) συμμετείχαν 18 χώρες (μέσα στις οποίες ήταν και η Κύπρος, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί), όπου επίσης προέκυψαν δέκα φιναλίστ.

Στο μεγάλο τελικό θα έχουν δικαίωμα ψήφου και οι 40 χώρες. Έχει αποκλειστεί η Ρωσία λόγω του πολέμου, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχει κανονικά η Αυστραλία.


Eurovision 2022 Στοιχήματα και Αποδόσεις

Από τα στοιχήματα και τις αποδόσεις στη φετινή Eurovision μπορούμε να ξεχωρίσει τις αποδόσεις της Ελλάδας. Η ελληνική συμμετοχή προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό και μπορεί να θεωρείται έκτο φαβορί, αλλά η απόδοση να κερδίσει το διαγωνισμό είναι πολύ υψηλή στο 51.00.

2022eurovision6 novibet

Εκτός της Ουκρανίας που δίνεται ως το μεγάλο φαβορί με την απόδοση να είναι στο 1.30, αρκετό ενδιαφέρον έχουν οι αποδόσεις των Ηνωμένου Βασιλείου και Σουηδίας που είναι σε δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο 7.00, ενώ η Σουηδία είναι στο 8.00.

Να πούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δίνεται έπειτα από πολλά χρόνια αρκετά ψηλά στα προγνωστικά. Ειδικά από τη στιγμή που στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς τερμάτισε στην τελευταία θέση.


Ποια χώρα θα κερδίσει τη Eurovision

Η χώρα που θα κερδίσει τη Eurovision θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ουκρανία. Το τραγούδι των «Kalush Orchestra» με όνομα «Stefania» φέρεται να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις και πολύ δύσκολα θα πέσει από εκεί.

2022eurovision4 novibet

Ωστόσο, αυτό που αξίζει να ειπωθεί είναι ότι η Σουηδία δείχνει να είναι μία συμμετοχή με τρομερή απήχηση. Αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις του κόσμου στην αρένα του «Palosport Olimpico», αλλά και από τις αλληλεπιδράσεις στα social media.

Η αγορά για νίκη της Σουηδίας είναι στο 8.00 και έχει πολύ ενδιαφέρον!


Eurovision Κανάλι

Το κανάλι που θα μεταδώσει τη Eurovision είναι φυσικά η ΕΡΤ. Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, όπως άλλωστε γίνεται όλα τα χρόνια του διαγωνισμού. Ο τελικός του Σαββάτου (14/05) είναι στις 22:00.

2022eurovision11 novibet

Τέλος, μετά την κλήρωση που έγινε έπειτα από το τέλος των δύο ημιτελικών, προέκυψε και η σειρά εμφάνισης στον τελικό. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 17η θέση και αναλυτικά η σειρά εμφάνισης έχει ως εξής:

Τσεχία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ελλάδα, Ισλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Σερβία, Εσθονία.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ