el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Βαρκελώνης 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 22/05/2022

Η Formula 1 μπαίνει πλέον στο κυρίως μέρος του φετινού πρωταθλήματος με την επιστροφή στην Ευρώπη για το Grand Prix της Βαρκελώνης. Μπορεί να είναι ο έκτος αγώνας της σεζόν, ωστόσο από εδώ αρχίζει επί της ουσίας το πρωτάθλημα. Οι ομάδες γυρίζουν πίσω σε μία από τις πιο παραδοσιακές πίστες, στην οποία μάλιστα έγινε μέρος των χειμερινών δοκιμών.

Όλες θα φέρουν αναβαθμίσεις, οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, με δεδομένο ότι τα εργοστάσια όλων των ομάδων βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους. Από εδώ και στο εξής θα αρχίσει ο αγώνας της εξέλιξης και θα φανεί ποιος μπορεί να βρεθεί μπροστά από τον ανταγωνισμό και ποιος έχει μείνει πίσω.

Η κούρσα του τίτλου θα πάρει φωτιά μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών, τον Σαρλ Λεκλέρκ που προηγείται στη βαθμολογία και τον Μαξ Φερστπάπεν που έπεται. Παράλληλα θα φανεί αν η Mercedes μπορεί ξυπνήσει από το… λήθαργο και να παρουσιάσει ένα καλό μονοθέσιο ή να θα πρέπει να παρατήσει πλήρως το 2022.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix 1 στη Βαρκελώνη γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Βαρκελώνης 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 22/05/2022

Η πίστα της Βαρκελώνης αποτελεί κριτήριο για όλο το πρωτάθλημα. Ανέκαθεν αποτελούσε. Ο λόγος είναι απλός. Είναι μία πίστα που μπορεί να φανερώσει όλες τις αεροδυναμικές αδυναμίες του κάθε μονοθεσίου. Αν το μονοθέσιο είναι καλό σε αεροδυναμικό επίπεδο στη Βαρκελώνη, τότε θα είναι καλό στις περισσότερες πίστες του καλενταρίου.

Αν είναι πολύ καλό, τότε αρκεί για να διεκδικήσει τον τίτλο. Στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ferrari έδειξε ότι προηγείται του ανταγωνισμού. Μπορεί αυτό να μην αποτυπωνόταν στους χρόνους, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο από τα δεδομένα της τηλετρίας.

Όταν οι ομάδες πήγαν στο Μπαχρέιν για το δεύτερο σκέλος των δοκιμών και φυσικά για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Έπειτα από πέντε αγώνες, πλέον οι ομάδες επιστρέφουν στη βάση τους και αρχίζει ο αγώνας της εξέλιξης.

Μέχρι να φτάσουμε εδώ όμως, προηγήθηκαν πέντε Grand Prix, με τελευταίο να είναι αυτό στο Μαϊάμι. Ο αγώνας ήταν ο δεύτερος επί αμερικανικού εδάφους που υπάρχει πλέον στο πρωτάθλημα και η νίκη πήγε στον Μαξ Φερστάπεν.

f1 barcelona5 novibet

Ήταν μία εξαιρετική -συνολικά- εμφάνιση από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ήταν πολύ ώριμος σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Απέφυγε τα λάθη, που έκαναν πολλοί από τους υπόλοιπους πιλότους, με δεδομένο ότι κανείς δεν είχε πατήσει την πίστα του. Προφύλαξε πολύ καλά τα ελαστικά του και πίεσε όταν έπρεπε, ενώ ήταν αποφασιστικός όταν χρειάστηκε.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε την pole position κι έδειξε ότι η Ferrari μπορεί να επιστρέψει στις νίκες, μετά τη βαριά ήττα που υπέστη στην Ίμολα. Μάλιστα η ιταλική ομάδα έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες με τον Κάρλος Σάινθ στη δεύτερη θέση. Ο Φερστάπεν ήταν τρίτος και ο Πέρεζ στην τέταρτη θέση.

Στην εκκίνηση, ο Ολλανδός πετάχτηκε και προσπέρασε τον Σάινθ και ξεκίνησε την καταδίωξη του Λεκλέρκ. Η υψηλή τελική του κινητήρα της Honda (έστω κι αν επίσημα οι Ιάπωνες έχουν αποσυρθεί, η συνεργασία με τη Red Bull συνεχίζεται κανονικά) επέστρεψε στον Φερστάπεν να μείνει κοντά στον Λεκλέρκ στις ευθείες.

Στον 9ο γύρο, ο Φερστάπεν έμεινε κολλημένος στον Λεκλέρκ στο τέλος της πίσω μεγάλης ευθείας και σε αυτή της εκκίνησης τερματισμού, κατάφερε να τον προσπεράσει. Στη συνέχεια δεν απειλήθηκε.

Ακόμη και όταν μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στους τελευταίους γύρους και μετά την έξοδό του, ο Λεκλέρκ εξαπέλυσε επίθεση στον Ολλανδό. Ούτε τότε αγχώθηκε ιδιαίτερα και η νίκη στο Μαϊάμι ήταν πέρα ως πέρα δίκαιη!

Η Ferrari αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερη στην Ισπανία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Formula 1. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ματία Μπινότο, η ιταλική ομάδα θα φέρει ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων στην πίστα της Βαρκελώνης. Επιπλέον αναμένεται να παρουσιάσει μία βελτίωση και στον κινητήρα της.

f1 barcelona2 novibet

Εδώ λοιπόν φαίνεται να είναι παγίδα τη φετινή Ferrari. Υπάρχουν αρκετές αναφορές που κάνουν λόγο για προβλήματα αξιοπιστίας με τον κινητήρα. Αυτά προέκυψαν στη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών και είναι και ο λόγος που λειτουργεί ακόμη σε πιο συντηρητικά επίπεδα.

Προφανώς λοιπόν, έχει ακόμη πολλή ισχύ να δώσει, αλλά φοβούνται το ενδεχόμενο αστοχίας. Να τονίσουμε ότι ήδη οι Λεκλέρκ και Σάινθ έχουν περάσει στη δεύτερη μονάδα ισχύος της σεζόν, ενώ επιτρέπονται μόλις τρεις για φέτος.

Αναβαθμίσεις θα φέρει και η Red Bull, ώστε να διατηρήσει την πρωτιά (κάποιοι κάνουν λόγο επίσης, ότι το μονοθέσιο θα είναι 7 κιλά πιο ελαφρύ), αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι η Mercedes. Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά φέτος, ο Τότο Βολφ παραδέχθηκε ότι μπορεί να παρατήσουν πλήρως την εξέλιξη της W13 και να ρίξουν το ενδιαφέρον τους στην επόμενη χρόνια.

Αν η Mercedes δεν μπορέσει να επανέλθει στο σωστό δρόμο, ούτε στη Βαρκελώνη, τότε «θα πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέπτη», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βολφ. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο, για μία παγκόσμια πρωταθλήτρια και δη την παγκόσμια πρωταθλήτρια των τελευταίων οκτώ ετών να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος στο σχεδιασμό, που θα πρέπει να αφήσει στη… μοίρα του το μονοθέσιο.


F1 Grand Prix Βαρκελώνης 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 22/05/2022

  • Η πίστα στη Βαρκελώνη είναι μήκους 4,675 χλμ και για να καλύψουν οι πιλότοι την απόσταση των 308,424 χλμ, θα πρέπει να συμπληρώσουν 66 γύρους.
  • Η Βαρκελώνη διοργανώνει Grand Prix από το 1991 και είναι μία από τις πιο ιστορικές πίστες στο καλεντάρι της Formula 1.
  • Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position πέρυσι με χρόνο 1:16.741 και τον Μαξ Φερστάπεν στη δεύτερη θέση με 1:16.777, δηλαδή μόλις 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός.
  • Ο Χάμιλτον νίκησε και στον αγώνα με τον Ολλανδό να έρχεται δεύτερος και τον Βάλτερι Μπότας με την άλλη Mercedes να είναι τρίτος.
  • Πάντως ο Φερστάπεν κατέγραψε και τον γρηγορότερο γύρο με 1:18.149, σε χρόνο που αποτελεί ρεκόρ για την πίστα του Μοντμελό.
  • Ο Βρετανός είναι μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ οι δύο πολυνίκες στη Βαρκελώνη έχοντας και οι δύο από έξι νίκες. Ο Γερμανός έχει επίσης 7 pole positions και ο Χάμιλτον έχει 6.
  • Η Ferrari έχει τις περισσότερες νίκες σε επίπεδο κατασκευαστών και συγκεκριμένα έχει 12! Πάντως η τελευταία φορά που η ιταλική ομάδα πήρε πρώτη την καρό σημαία στη Βαρκελώνη ήταν το 2013 με τον Φερνάντο Αλόνσο.
  • Η Βαρκελώνη είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός για τον Μαξ Φερστάπεν, καθώς το 2016 και σε ηλικία 19 ετών πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 και μάλιστα στον πρώτο του αγώνα με τη Red Bull!
  • Από τους 31 αγώνες που έχουν γίνει στην πίστα της Βαρκελώνης, ο poleman έχει πάρει 23 φορές τη νίκη. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πόσο σημαντική είναι η pole position στο ισπανικό Grand Prix.

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

f1 barcelona3 novibet


F1 Grand Prix Βαρκελώνης 2022: Προγνωστικά 22/05/2022

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την αξιοπιστία που παρουσιάζει η RB18, δείχνει ότι διαθέτει το καλύτερο δυνατό πακέτο, στην παρούσα χρονική στιγμή. Αυτό φάνηκε και στην Ίμολα, αλλά και στο Μαϊάμι. Ο Ολλανδός θα δεχθεί πολλή πίεση από τον Λεκλέρκ, αλλά διαθέτει τα προσόντα να πάρει τη νίκη.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90

Οι αγώνες στη Βαρκελώνη δε συνηθίζουν να έχουν την παρουσία του Αυτοκινήτου Ασφαλείας κι αυτό γιατί η πίστα διαθέτει πολύ καλές εξόδους. Αυτό συνεπάγεται πως ο αγώνας έχει συχνές διακοπές. Άρα ο πρωτοπόρος έχει την ευκαιρία να χτίσει άνετα μία καλή διαφορά. Στα τελευταία 15 Grand Prix στη Βαρκελώνη, η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι, κατά μέσο όρο, στα δέκα δευτερόλεπτα.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.50

Αν κάποιος γνωρίζει καλά την πίστα της Βαρκελώνης, αυτός είναι ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος της Alpine έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος, αλλά έχει σταθεί αρκετές φορές άτυχος. Η γαλλική ομάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και ήρθε η ώρα να εξαργυρώσει τη καλή συγκυρία με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

f1 barcelona4 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ