el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 24/04/2022

Έπειτα από μία μίνι-περιοδεία στη χερσόνησο της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και στην Αυστραλία, η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη. Το τέταρτο Grand Prix της σεζόν είναι αυτό της Εμίλια-Ρομάνια και διεξάγεται στην πίστα της Ίμολα.

Είναι το πρώτο Grand Prix επί ευρωπαϊκού εδάφους και περιμένουμε ότι οι ομάδες θα έχουν και σημαντικές αναβαθμίσεις σε αυτό το τριήμερο. Είναι πολλά τα ερωτήματα, τα οποία όμως δεν έχουν να κάνουν με την πρωτοπόρο Ferrari.

Η ιταλική ομάδα δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάτι νέο στο μονοθέσιό της, ενώ είναι απορίας άξιο πως θα παρουσιαστούν οι Red Bull και Mercedes. Η αυστριακή ομάδα πρέπει να βρει λύσεις στο θέμα της αξιοπιστίας, μετά την τελευταία εγκατάλειψη του Φερστάπεν, ενώ οι Γερμανοί καλούνται να βρουν ρυθμό και να κλείσουν τη διαφορά από την κορυφή.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στην Εμίλια-Ρομάνια γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!


F1 Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 24/04/2022

Ανέκαθεν το πρώτο ευρωπαϊκό Grand Prix είχε πολύ ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος στη Formula 1. Οι ομάδες, οι οποίες έχουν όλες τη βάση τους στην Ευρώπη, εκτός από τη Haas, περιμένουν την επιστροφή στη Γηραιά Ήπειρο για να μπορέσουν να παρουσιάσουν αναβαθμίσεις και εξελίξεις στα μονοθέσιά τους.

Φέτος, η κατάσταση γίνεται πιο πολύπλοκη. Οι νέοι κανονισμοί έχουν αλλάξει τις ισορροπίες. Οι πρώτοι έπεσαν αρκετά πίσω και αυτοί που ήταν πιο πίσω, έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή. Η Ferrari έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στον αγώνα της Αυστραλίας. Και μάλιστα ο Λεκλέρκ έφτασε σε μία εμφατική νίκη.

Ο Μονεγάσκος πιλότος της F1 ήταν σε ένα δικό του… κόσμο στην Αυστραλία. Από την αρχή του τριημέρου και τις ελεύθερες δοκιμές έδειξε ότι δεν θα είχε αντίπαλο. Ο ρυθμός της Ferrari ήταν καταιγιστικός -ειδικά στα δικά του χέρια, αλλά και στου Σάινθ- και δε φαινόταν ότι θα απειληθεί από κανένα.

Όντως κι έτσι έγινε. Στις κατατακτήριες πήρε την pole position, μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Πέρεζ με την άλλη Red Bull. Στον αγώνα, ο Μονεγάσκος έφυγε καλά στην εκκίνηση. Απομακρύνθηκε από τον Ολλανδό κι άρχισε να χτίζει μία καλή διαφορά.

Ακόμη κι όταν χρειάστηκε να μπει αυτοκίνητο ασφαλείας στον 24ο γύρο, ο Λεκλέρκ δεν έδειξε να προβληματίζεται. Μετά την αποχώρηση του SC έχτισε και πάλι μία διαφορά ασφαλείας από τον Ολλανδό, ο οποίος δεν μπορούσε να ακολουθεί τον πρωτοπόρο.

Σα να μην έφτανε το γεγονός ότι δεν είχε το ρυθμό για να πιάσει τη Ferrari, η Red Bull του Φερστάπεν υποχρεώθηκε στη δεύτερη εγκατάλειψη στα τρία πρώτα Grand Prix της χρονιάς.

Στον 39ο γύρο, ο Ολλανδός πάρκαρε το μονοθέσιο στο πλάι της πίστας και μάλιστα χρειάστηκε να πάρει τον πυροσβεστήρα για να σβήσει τη φωτιά από το πίσω μέρος της RB18.

Η εγκατάλειψη του Φερστάπεν έφερε νέες ανακατατάξεις στην κατάταξη. Ο Πέρεζ τερμάτισε εν τέλει στη δεύτερη θέση, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ράσελ, με τον Χάμιλτον τέταρτο και τις McLaren των Νόρις και Ρικιάρντο να ακολουθούν στην 5η και στην 6η θέση, αντίστοιχα.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στην πίστα της Ίμολα θα γίνει και το πρώτο Sprint Race της χρονιάς.

Αυτό σημαίνει ότι οι κατατακτήριες θα δίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο, αντί των κατατακτήριων, θα γίνει ένα μίνι-αγώνας 100 χιλιομέτρων. Οι οκτώ πρώτοι θα βαθμολογηθούν με τον πρώτο να παίρνει οκτώ βαθμούς και τον όγδοο, ένα.

Το μεγάλο θέμα είναι πως θα εμφανιστούν οι Red Bull και Mercedes. Η αυστριακή ομάδα πρέπει να βελτιώσει την αξιοπιστία της γιατί αν συνεχιστούν οι εγκαταλείψεις, τότε ο Φερστάπεν θα τεθεί από πολύ νωρίς, εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

f1 emilia romagna2 novibet

Αναβαθμίσεις θα φέρει όμως και η Mercedes, σε μία προσπάθεια να εξαλείψει τις ταλαντώσεις που ταλαιπωρούν το μονοθέσιο και να μειώσει τη διαφορά από τις δύο ομάδες της κορυφής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παρουσιαστεί με νέα αεροτομή, κάτι που ήταν να γίνει στην Αυστραλία, αλλά δεν πρόλαβαν να την έχουν έτοιμη στο εργοστάσιο. Επιπλέον θα έχει αναβαθμίσεις και στο πάτωμα. Στόχος είναι να μειωθούν οι ταλαντώσεις. Άπαντες στις τάξεις της ομάδας θεωρούν ότι το μονοθέσιο έχει ταχύτητα και δυναμική, την οποία όμως δεν έχουν καταφέρει να… ξεκλειδώσουν.

Στον αντίποδα, η Ferrari η οποία έχει κυριαρχήσει μέχρι στιγμής αποφάσισε ότι δεν ήταν καλή συγκυρία να φέρει αναβαθμίσεις στην Ίμολα. Κι αυτό λόγω του Sprint Race, το οποίο μπορεί να επιφέρει πολλές ανακατατάξεις. Έτσι δεν υπάρχει περιθώριο να αξιολογηθούν τα νέα εξαρτήματα.


F1 Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 24/04/2022

  • Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε πέρυσι την pole position στην Ίμολα με χρόνο 1:14.411, με δεύτερο τον Πέρεζ και τρίτο τον Φερστάπεν.
  • Ωστόσο, δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε νίκη, η οποία πήγε στον Μαξ Φερστάπεν. Ο Χάμιλτον έκανε λάθος και λίγο έλειψε να εγκαταλείψει. Ο Ολλανδός το εκμεταλλεύτηκε και πήρε πρώτος την καρό σημαία, μπροστά από τον Χάμιλτον και τον Νόρις.
  • Ο Βρετανός της Mercedes έγραψε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1:16.702. Πάντως ήταν πολύ πιο αργός από αυτό του 2020. Τότε είχε κάνει 1:15.484. Πέρυσι πάντως είχε βρέξει και οι γρήγοροι χρόνοι καταγράφηκαν στο τέλος του αγώνα, όταν στέγνωνε η πίστα.
  • Η πίστα στην Ίμολα είναι μήκους 4,909 χλμ και οι πιλότοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν 63 γύρους.
  • Το 1980 στην πίστα έγινε το Ιταλικό Grand Prix, ενώ από το 1981 έως το 2006, ο αγώνας ήταν γνωστός ως το Grand Prix του Σαν Μαρίνο.
  • Επίσης το συγκεκριμένο Grand Prix είναι γνωστό και για το αιματοβαμμένο τριήμερο από τις 29/4 έως 1/5 του 1994. Τότε το Σάββατο 30/4 έχασε τη ζωή του ο Αυστριακός Ρόναλντ Ράτσενμπέργκερ και την Κυριακή 1/5 στον αγώνα, σκοτώθηκε ο μεγάλος Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα.
  • Από τους 29 αγώνες που έχουν γίνει εκεί, μόνο στους 9 έχει νικήσει το μονοθέσιο που ήταν στην pole position.
  • Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ο πολυνίκης στη συγκεκριμένη πίστα, αφού έχει πανηγυρίσει επτά φορές τη νίκη.
  • Williams και Ferrari έχουν από οκτώ νίκες στην πίστα της Ίμολα, με την ιταλική ομάδα να έχει πολύ καλές πιθανότητες να τις κάνει εννέα!

f1 emilia romagna4 novibet


F1 Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια 2022: Προγνωστικά 24/04/2022

Μετά την εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν στην Αυστραλία, τα περιθώρια του Ολλανδού έχουν στενέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τα προβλήματα αξιοπιστίας που έχουν προκύψει και το ίδιο φάνηκε να ισχύει και για την ομάδα του. Καλείται λοιπόν να βγάλει άμεσα αντίδραση. Περιμένουμε από τον Φερστάπεν να είναι συγκεντρωμένος και αποφασισμένος για τη νίκη.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ NOVIBET ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΤΟ GRAND PRIX ΤΗΣ ΕΜΙΛΙΑ-ΡΟΜΑΝΙΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

Ο Λεκλέρκ τα έχει πάει εξαιρετικά φέτος, κάτι όμως που δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Σάινθ, ο οποίος δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του, ενώ έχει και την εγκατάλειψη στον αγώνα τη Αυστραλίας. Ο Ισπανός ψάχνει ένα καλό τριήμερο συνολικά, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. Περιμένουμε να είναι σίγουρα στο βάθρο.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Ο ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΪΝΘ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70

f1 emilia romagna5 novibet

Ο Λάντο Νόρις είχε πολύ καλή εικόνα με τη McLaren στο Grand Prix της Αυστραλίας, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και πέρυσι στον αντίστοιχο αγώνα στην Ίμολα, όπου κατετάγη τρίτος. Αρέσει η απόδοση να τερματίσει στους έξι πρώτους.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΥΣ Ο ΛΑΝΤΟ ΝΟΡΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ