el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Σαουδικής Αραβίας 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 27/03/2022

Το Grand Prix του Μπαχρέιν αποτελεί ήδη παρελθόν και η Formula 1 στρέφει την προσοχή της στο επόμενο ραντεβού, το οποίο παραμένει στην αραβική χερσόνησο. Το δεύτερο Grand Prix της σεζόν είναι στη Σαουδική Αραβία στην πίστα της Τζέντα.

Οι ομάδες λοιπόν μάζεψαν όλο τον εξοπλισμό τους και μεταφέρθηκαν 1.400 χιλιόμετρα πιο δυτικά για τον δεύτερο αγώνα της σεζόν. Η Ferrari θέλει να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική εμφάνιση που της έδωσε το 1-2 τρεις γύρους πριν από το τέλος.

Αντίθετα, η Red Bull θα προσπαθήσει να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη και είχε δύο εγκαταλείψεις στους τελευταίους τρεις γύρους και έφυγε από το Μπαχρέιν χωρίς βαθμό στις αποσκευές της! Η Mercedes έσωσε την ημέρα με την τρίτη θέση του Χάμιλτον, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!


F1 Grand Prix Σαουδικής Αραβίας 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 27/03/2022

Το πρώτο Grand Prix της σεζόν αποζημίωσε όλους τους φιλάθλους με την εξέλιξή του και το θέαμα που προσέφεραν οι 20 πιλότοι που παρατάχθηκαν στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν.

Όπως σε όλους τους αγώνες βέβαια, υπάρχουν ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει σίγουρα η Ferrari και στη δεύτερη η Red Bull.

Η Mercedes από την άλλη, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένη με το πέσιμο της καρό σημαίας. Αυτό φάνηκε τουλάχιστον και από τον τρόπο που πανηγύρισαν οι άνθρωποί της.

Πάμε να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ferrari φαινόταν δυνατή σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών. Και στην Βαρκελώνη στο πρώτο σκέλος, αλλά και στο Μπαχρέιν στο δεύτερο μόλις πριν από μία εβδομάδα, έδειξε ότι βρισκόταν στο σωστό δρόμο.

Το μονοθέσιο φαινόταν γρήγορο, τόσο στον ένα γύρο όσο και σε ρυθμό αγώνα. Κι επιπλέον φαινόταν ότι ήταν αξιόπιστο, αφού δεν έβγαλε σοβαρά προβλήματα σε κανένα διάστημα.

f1 saudiarabia1 novibet

Αυτό αποτυπώθηκε και στο πρώτο Grand Prix του 2022. Η Σκουντερία έδειχνε ότι μπορεί να απειλήσει τη Red Bull και μάλιστα όχι μόνο την απείλησε, αλλά τη νίκησε, εν τέλει, κατά κράτος.

Στις κατατακτήριες του Σαββάτου, ο Λεκλέρκ πήρε την pole position, με τον Μαξ Φερστάπεν στη δεύτερη θέση και τον Κάρλος Σάινθ στην τρίτη. Η υπεροχή της ιταλικής ομάδας συνεχίστηκε όμως και στον αγώνα.

Παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή να υποσκελίσει τον Λεκλέρκ, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μάλιστα ο Φερστάπεν πέρασε δύο φορές στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, αλλά στην αμέσως επόμενη ο Λεκλέρκ ανέκτησε το προβάδισμα.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι αυτή θα ήταν και η τελική κατάταξη, φτάνοντας προς το τέλος, ο Φερστάπεν αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το τιμόνι του, με συνέπεια να μην μπορεί να στρίψει κανονικά.

Το πρόβλημα όλο και μεγάλωνε και τρεις γύρους πριν από την καρό σημαία, ο Ολλανδός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει! Σα να μην έφτανε αυτό για τη Red Bull, ο Πέρεζ ανέφερε απώλεια δύναμης στο κινητήρα και μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, το μονοθέσιο έσβησε και σταμάτησε μέσα στη μέση της πίστας!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Χάμιλτον να ανέβει στην τρίτη θέση, ο Ράσελ στην τέταρτη και φυσικά οι Ferrari των Λεκλέρκ και Σάινθ να κάνουν το 1-2.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε. Μετά το τέλος του αγώνα, πάντως, έλεγε ότι έχει μία εικόνα από που μπορεί να προήλθε η διπλή εγκατάλειψη, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι πρόκειται για μία βλάβη στην αντλία καυσίμου!

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε το εξής. Αν όντως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, τότε είναι κάτι που μπορεί να απασχολήσει όλες τις ομάδες, αφού η αντλία καυσίμου διανείμετε σε όλες τις ομάδες από ένα εξωτερικό κατασκευαστή. Κι αν βγήκε πρόβλημα μία φορά, μπορεί να ξαναβγεί και στο μέλλον.

Μπαίνοντας πλέον στο επόμενο Grand Prix, αυτό της Σαουδικής Αραβίας, η προσοχή θα είναι στραμμένη φυσικά στις Ferrari. Η ιταλική ομάδα καλείται να αποδείξει ότι η εμφάνιση στο Μπαχρέιν θα έχει και συνέχεια και ότι ήρθε εδώ για να μείνει.

 

Από την άλλη, η Red Bull είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Η διπλή εγκατάλειψη ήταν προφανώς κάτι εντελώς απροσδόκητο, αλλά και η συνολική απόδοση δεν ήταν εκεί που πίστευαν στην αυστριακή ομάδα. Χρειάζεται λοιπόν δουλειά για να μπορέσουν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η Mercedes θέλει την περισσότερη δουλειά όμως. Υπό φυσιολογικές συνθήκες -αν και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει επί της ουσίας στη Formula 1- οι Χάμιλτον και Ράσελ θα τερμάτιζαν στην 5η και στην 6η θέση, αντίστοιχα. Οι αναλύσεις από το εργοστάσιο και η τηλεμετρία δείχνουν ότι το μονοθέσιο έχει ταχύτητα.

Ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να την ξεκλειδώσουν. Αυτό ίσως και να χρειαστεί 4-5 αγώνες. Μάλιστα αυτό που ακούγεται από διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας, είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον τέταρτο αγώνα, το Grand Prix στην Ίμολα στις 24 Απριλίου, για να δούμε την πραγματική Mercedes.

f1 saudiarabia2 novibet


F1 Grand Prix Σαουδικής Αραβίας 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 27/03/2022

  • Το πρώτο Grand Prix στην Σαουδική Αραβία έγινε πέρυσι το 2021. Για την ακρίβεια πριν από 3,5 μήνες, στις αρχές Δεκεμβρίου.
  • Η πίστα είναι μήκους 6,174 χιλιομέτρων και οι πιλότοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν 50 γύρους και συνολικά 308,45 χιλιόμετρα μέχρι να δουν την καρό σημαία του τερματισμού.
  • Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε πέρυσι την pole position με 1:27.511 με δεύτερο τον Μπότας και τρίτο τον Φερστάπεν.
  • Στον αγώνα, ο Βρετανός πιλότος κυριάρχησε και δεν απειλήθηκε καθόλου. Πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Ολλανδό, παγκόσμιο πρωταθλητή.
  • Ταχύτερος γύρος στον αγώνα ήταν το 1:30.734 που έκανε ο Χάμιλτον, στον 47ο γύρο, ο οποίος μάλιστα του χάρισε και τον ένα έξτρα βαθμό!
  • Το Grand Prix είναι ουσιαστικά ένας αγώνας στους δρόμους της Τζέντα και θεωρείται μία από τις γρήγορες πίστες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η μέση ωριαία ταχύτητα είναι 252 χλμ/ώρα. Μόνο η Μόντσα στο Ιταλικό Grand είναι πιο γρήγορη πίστα από αυτές που υπάρχουν στο καλεντάρι.

f1 saudiarabia5 novibet


F1 Grand Prix Σαουδικής Αραβίας 2022: Προγνωστικά 27/03/2022

Ο Σαρλ Λεκλέρκ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε pole position και νίκη στο Μπαχρέιν, αλλά ο Μαξ Φερστάπεν θα περάσει τώρα στην αντεπίθεση. Η εγκατάλειψη του παγκόσμιου πρωταθλητή δεν του αφήνει πολλά περιθώρια. Περιμένουμε από τον Ολλανδό να επανακάμψει και να πάρει την pole position.

Ο ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ POLE POSITION ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

Με βάσει όσα παρακολουθήσαμε στο πρώτο Grand Prix της σεζόν, οι διαφορές μεταξύ των πρωτοπόρων δεν αναμένεται να είναι μεγάλες. Η λογική λέει ότι τα τέσσερα μονοθέσια των Ferrari και Red Bull θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις.

Ακόμη όμως και να μπει η Mercedes στη διεκδίκηση, καμία ομάδα δεν είναι σε θέση να ξεφύγει κατά πολύ. Θα πάμε για διαφορά νίκης στον αγώνα, μεταξύ 5 και 10 δευτερολέπτων.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ GRAND PRIX. ΟΠΟΤΕ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΜΕΤΑΞΥ 5 ΚΑΙ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ NOVIBET ΣΤΟ 2.85

f1 saudiarabia3 novibet

Τέλος, η Mercedes μπορεί να μην είναι ακόμη σε επίπεδο να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, αλλά έδειξε και στο Μπαχρέιν, ότι μπορεί να ανέβει στο podium. Θα επιλέξουμε λοιπόν την αγορά να τερματίσουν και τα δύο μονοθέσια στους έξι πρώτους.

ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ MERCEDES ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΥΣ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ