el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 11/01/2022

Ο κορωνοϊός «λύγισε» την Ευρωλίγκα, με το τελευταίο δεκαήμερο να είναι… εφιαλτικό για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Βάσει προγράμματος αυτή την εβδομάδα το μενού έχει «διαβολοβδομάδα», όμως ήδη από την 20ή αγωνιστική έχουν «αφαιρεθεί» τα παιχνίδια Ζενίτ – Βιλερμπάν, Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό – Ούνικς Καζάν, Μπασκόνια – Εφές και Μακάμπι – Αλμπα Βερολίνου.

Εμείς, φυσικά, θα ασχοληθούμε με τη μάχη του Ολυμπιακού στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (11/01, 19:45), με τις δύο ομάδες να είναι ταλαιπωρημένες από όσα πέρασαν το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, ενώ οι Τούρκοι έχουν να διαχειριστούν και τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη.


Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Ανάλυση 11/01/2022

Η Φενέρμπαχτσε με ρεκόρ 7-10 έχει δρόμο ακόμα να διανύσει για να βρεθεί στην πρώτη 8άδα του βαθμολογικού πίνακα (δύο νίκες μακριά από την 8η Εφές), ενώ έχει να παίξει στην Ευρωλίγκα από τις 23 Δεκεμβρίου (ήττα στο Αστρομπάλ από τη Βιλερμπάν με 84-82).

Στη συνέχεια αναβλήθηκαν τα παιχνίδια της με Ρεάλ (εντός) και αυτό στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο πλαίσιο της τουρκικής λίγκας, υποδέχθηκε το Σάββατο την Νταρουσάφακα και γνώρισε ήττα – σοκ (61-79). Πάντως, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 13-2.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός φιγουράρει στη 3η θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα, με 12 νίκες σε 17 αναμετρήσεις, έχοντας την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, ενώ πριν «γεμίσει» με κορωνοϊό μετρούσε τρεις διαδοχικές νίκες και έξι στα εφτά τελευταία του παιχνίδια στην Euroleague.

 

Και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να αγωνιστούν από τις 23/12 και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, από το οποίο έφυγαν νικητές με το επιβλητικό 84-65.
Εν αντιθέσει με τη Φενέρ, οι Πειραιώτες δεν είχαν υποχρεώσεις εντός συνόρων για το πρωτάθλημα, καθώς όλες οι αναμετρήσεις της Basket League αναβλήθηκαν για δύο εβδομάδες.

O Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στο μυαλό του το θέμα της αγωνιστικής απραξίας, όμως δεν επιτρέπει εφησυχασμό και κατά την αναχώρηση της ομάδα του τόνισε:

“Είμαστε καλά τηρουμένων των αναλογιών. Κάναμε τα πάντα ως οργανισμός για να επανέλθουμε σε φυσιολογικές συνθήκες, αλλά όπως καταλαβαίνετε το τι θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες, είναι ερωτηματικό.

Στο παρελθόν νόσησαν λιγότεροι απ’ ότι τώρα. Τώρα όμως είναι με τη μετάλλαξη όμικρον και είναι λιγότερος ο χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθουν στις προπονήσεις. Όπως καταλαβαίνετε υπολειτουργήσαμε για κάποιο διάστημα.

Όπως θυμάστε στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια και σε εκείνο με τον Παναθηναϊκό εκτός κάναμε καλές εμφανίσεις για το χρονικό σημείο. Το γεγονός ότι δεν αγωνιστήκαμε για 19 ημέρες δεν ήταν καλό για εμάς”

Οσον αφορά στις σοβαρές απουσίες της Φενέρ ο προπονητής του Ολυμπιακού, συμπλήρωσε:
“Κάναμε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε ότι τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας είναι πάντα πνευματικής προσέγγισης. Αν είμαστε πιο χαλαροί επειδή λείπει ο Ντε Κολό ή ο Βέσελι εννοείται θα το πληρώσουμε. Κάπως έτσι θεωρώ ότι με τον Ερυθρό Αστέρα χάσαμε. Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε έναν σκληρό αγώνα.

Για τη Φενέρ είναι πολύ σημαντικός αγώνας στην προσπάθεια να μπουν στην οκτάδα. Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν και δεν μπορούμε να είμαστε επαναπαυμένοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε”.

Βαθμολογία EuroLeague


Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 11/01/2022

Ο Ολυμπιακός μέτρησε 12 κρούσματα covid – 19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες, τα εννέα εξ’ αυτών ήταν παίκτες (και τρία μέλη του σταφ).
Απαντες επέστρεψαν στις προπονήσεις, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να γνωρίζει πολύ καλά ότι ειδικά στα παιχνίδια που ακολουθούν θα πρέπει να γίνει ειδική διαχείριση από τον πάγκο στην κατανομή των λεπτών που θα μείνει ο κάθε παίκτης στο παρκέ.

 

Την ίδια ώρα, η Φενέρ είχε τρία κρούσματα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο και στους Τούρκους όσοι νόσησαν επέστρεψαν στις επάλξεις.
Άλλα είναι τα τεράστια προβλήματα για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς κι αυτά ακούν στα ονόματα των τραυματιών Γιαν Βέσελι και Νάντο Ντε Κολό.


Ο Ολυμπιακός έχει το βάθος και τις έξτρα λύσεις που απαιτούνται από τον πάγκο για να… αποδράσει το βράδυ της Τρίτης από την Πόλη με ένα υπερπολύτιμο διπλό.

Σε απόδοση 1,58 στη Novibet η νίκη των «ερυθρολεύκων» που θα τους εδραιώσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Πάμε και στα ειδικά των παικτών, εκεί μας… μπήκε στο μάτι το Over στους πόντους του Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός έκανε σπουδαίο ματς στο ΟΑΚΑ (18 π. σε 19 λεπτά) και έφτιαξε για τα καλά την ψυχολογία του. Αλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος χρειαζόταν μία τέτοια (εξαιρετική) εμφάνιση.

Σε απόδοση 2,35 «κυκλώνουμε» το Over 6,5 π. του ΜακΚίσικ

Επίσης, θα κρατήσουμε και ένα ειδικό που αφορά τον Τόμας Γουόκαπ. Είναι δεδομένο ότι ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού θα βρει ευκαιρίες (και σ’ αυτό το παιχνίδι) για να απειλήσει έξω από τα 6,75 μ. Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία ματς δεν σούταρε με καλά ποσοστά, όμως το να σημειώσει Οver 0,5 τρίποντα στην Τουρκία είναι σίγουρα μέσα στις δυνατότητές του, με το 2,25 να μην περνάει απαρατήρητο!


Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Απουσίες & Στατιστικά 11/01/2022

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς προσπαθεί να διαχειριστεί τις απουσίες των Βέσελι και Ντε Κολό, όμως κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα είναι για τον Σέρβο τεχνικό.
Τόσο ο Τσέχος σέντερ όσο και ο Γάλλος γκαρντ θα πατήσουν ξανά παρκέ μετά από αρκετές εβδομάδες (τραυματίες), με τον πρώτο να έχει στη φετινή Ευρωλίγκα 13.4 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.1 κλέψιμο κατά μέσο όρο και τον δεύτερο 12.1 π., 4.0 ασίστ, 2.2 ρ. και 1.5 κλέψιμο!

Επίσης, στην τελευταία προπόνηση ο Τζόρτζεβιτς έχασε και τον Μάριαλ Σάγιοκ, αφού ο Καναδός γκαρντ τραυματίστηκε στον ώμο.
Εκτός δράσης εδώ και πολύ καιρό ο Γερμανός πάουερ φόργουορντ Μπαρτέλ, ενώ η λογική λέει ότι θα επιστρέψει ο πολύτιμος Αμερικανός ψηλός Ντέβιν Μπούκερ (9.4 π., 4.1 ρ., 1.5 ασίστ).

Χωρίς απουσίες ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση της Τρίτης.


Διαβάστε ακόμα…

Μάγεψε μετά από 940 ημέρες ο Κλέι Τόμπσον (vid)


GiANT Heart: 66 πόντοι από τον Γιάννη – 66.000€ από τη Novibet

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ