el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φόρμουλα 1: Φερστάπεν vs Χάμιλτον με κομμένη την ανάσα

Τέσσερις… στροφές έμειναν για το φινάλε της σεζόν στη Φόρμουλα 1. Η μονομαχία ανάμεσα σε Μαξ Φερστάπεν, Λιούις Χάμιλτον και Red Bull, Mercedes αντίστοιχα, κορυφώνεται.

Από την αρχή το φετινό πρωτάθλημα μας έδειξε ότι θα παρακολουθήσουμε μια συγκλονιστική σεζόν. Από τις οθόνες μας πέρασαν επικές κόντρες που μας θύμισαν σπουδαίες μάχες από παρελθόν της F1 και πλέον μόλις τέσσερα Grand Prix πριν το πέσιμο της καρό σημαίας οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένουν το φινάλε με κομμένη την ανάσα.

Επόμενος σταθμός το Ιντερλάγκος, το Σαββατοκύριακο (13-14/11)  εκεί όπου ο Λιούις Χάμιλτον θα ρισκάρει απέναντι στον τολμηρό Μαξ Φερστάπεν.

Ειδικά στοιχήματα, κορυφαίες αποδόσεις και αμέτρητες αγορές για το Grand Prix της Βραζιλίας και την επική μάχη ανάμεσα σε Φερστάπεν και Χάμιλτον.

Στο Μεξικό ο Φερστάπεν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου πατώντας «γκάζι» σ’ ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος. Τόσο η Red Bull, όσο και ο ίδιος ο Ολλανδός έδειξαν χαρακτήρα με αποτέλεσμα ο Χαμιλτον να μείνει δεύτερος και η διαφορά ανάμεσα στους δύο πιλότους να αυξηθεί στους 19 βαθμούς υπέρ του Φερστάπεν (312.5 β. και 293.5 ο Χάμιλτον).

Καταπληκτική εμφάνιση μέσα στο «σπίτι» του πραγματοποίησε και ο Πέρεθ με την Red Bull, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και εκτόξευσε τον ενθουσιασμό στα ύψη μπροστά στους συμπατριώτες του. Tο 1-3 των ταύρων διατήρησε καυτή και τη μάχη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών εκεί που τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή με τη Mercedes να έχει 478.5 βαθμούς και την Red Bull 477.5.


Φερστάπεν vs Χάμιλτον: Με τα φρένα σπασμένα… 

Όλα τα παραπάνω νούμερα σημαίνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Νοεμβρίου) στο Ιντερλάγος της Βραζιλίας τα λάθη απαγορεύονται.

Οι υποστηρικτές του Χάμιλτον αναμένουν απαντήσεις από τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή, ενώ οι «πορτοκαλί» περιμένουν από τον Φερστάπεν να κάνει ένα ακόμη βήμα προς το όνειρο που είναι η κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος της καριέρας του.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Φυσικά, μετά και τη νίκη στο Μεξικό, τα πράγματα δείχνουν καλά για το πρωτάθλημα, όμως όλα μπορούν να αλλάξουν και πάλι πολύ γρήγορα. Πλέον γνωρίζουμε ότι το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει. Ανυπομονώ, όμως, για τον αγώνα της Βραζιλίας, εκεί όπου έχω καλές αναμνήσεις», δήλωσε ο Φερστάπεν μετά τη νίκη την Κυριακή στο Μεξικό.

Τολμηρός Ολλανδός

Ο Φερστάπεν τη φετινή σεζόν έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, καθώς μετράει 9 νίκες σε 18 Grand Prix. Ο Ολλανδός με απίστευτο οδηγικό θράσος φέτος όχι μόνο αμφισβητεί έναν από τους κορυφαίους πιλότους της Formula 1, αλλά συχνά τον έχει βγάλει και εκτός εαυτού. Δεν είναι και λίγες οι φορές που αμφότεροι αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, ύψωσε ο ένας το μεσαίο δάκτυλο στον άλλον και δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι.

Στο Silverstone ο Ολλανδός βρέθηκε στις μπαριέρες όταν το μονοθέσιό του ήρθε σε επαφή με το αντίστοιχο του Χάμιλτον. Επίσης, ένα από τα πιο επικίνδυνα ατυχήματα έγινε στο Grand Prix της Μόντσα με την Red Bull του Φερστάπεν να απογειώνεται και να προσγειώνεται κυριολεκτικά πάνω στη Mercedes του Χάμιλτον. Σύμφωνα με τους ειδικούς το «halo», που από το 2018 τοποθετήθηκε για λόγους ασφαλείας στα μονοθέσια της F1, απέτρεψε τα χειρότερα.

Ο Φερστάπεν και το μονοθέσιο του δείχνει να έχει σαφώς καλύτερο ρυθμό από τον μεγάλο του ανταγωνιστή, όμως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με την πίεση και την αδρεναλίνη να αγγίζει το κόκκινο πολλά εξαρτώνται από την τακτική και τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών της ομάδας. Μέχρι τώρα η Red Bull μας έχει δείξει ότι είναι έτοιμη να οδηγήσει τον Φερστάπεν στον πρώτο τίτλο της καριέρας του και ο Ολλανδός δείχνει να έχει τα κότσια να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο.

   Verstappen v Hamilton (Highlights – Video Season 2021)

Ήρεμη δύναμη ο Χάμιλτον

Ο Χάμιλτον με 7 παγκόσμια πρωταθλήματα στη συλλογή του θέλει να ξεπεράσει τον Μίχαελ Σουμάχερ και να γίνει ο μοναδικός πιλότος στην ιστορία της F1 με 8 πρωταθλήματα. Ωστόσο, φέτος  βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στο -19 μόλις 4 αγώνες πριν τη λήξη της σεζόν. Η ηρεμία, η σιγουριά, η εμπειρία, αλλά και το γεγονός ότι κάνει ελάχιστα λάθη πάνω στην άσφαλτο είναι τα «όπλα» του για να φέρει τα πάνω κάτω.

Ωστόσο, ο ίδιος αναγνωρίζει ότι πλέον έχει ένα σοβαρό βαθμολογικό μειονέκτημα και πρέπει να αντεπιτεθεί στην πίστα της Βραζιλίας.

Ο Χάμιλτον παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Red Bull στο Μεξικο. «Το μονοθέσιο του Φερστάπεν ήταν μακράν ανώτερο αυτό το τριήμερο, και ειλικρινά δεν μπορούσαμε να τους απειλήσουμε.  Έδωσα τα πάντα και είμαι ευγνώμων που πήρα τη δεύτερη θέση», υποστήριξε ο Χάμιλτον αφήνοντας να εννοηθεί ότι περιμένει και από την ομάδα του τις απαραίτητες βελτιώσεις για να επιστρέψει στις νίκες.

Τη φετινή σεζόν ο Χάμιλτον έχει ανέβει 5 φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και το γεγονός ότι συμπλήρωσε τρεις αγώνες χωρίς νίκη (τελευταία νίκη στο GP της Ρωσίας) σημαίνει ότι η Mercedes δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο στην εκκίνηση του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζουμε ότι στους 4 πρώτους αγώνες της σεζόν ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε 3 νίκες και έδειξε σε φίλους και εχθρούς ότι θα είναι εκ νέου ο leader του πρωταθλήματος.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΟΣ ;


Το παρελθόν στο GP της Βραζιλίας

Η πίστα της Βραζιλίας επιστρέφει στο καλεντάρι μετά από ένα χρόνο. Στο Ιντερλάγκος οι οδηγοί θα κληθούν να διανύσουν 71 γύρους και συνολικά 305,909 χιλιόμετρα. Στο συγκεκριμένο σιρκουί με δεδομένο ότι έχει αρκετές στροφές δείχνει να έχει ένα πλεονέκτημα η Red Bull λόγω της αεροδυναμικής.

Το 2019 ο Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής ξεκινώντας από την Pole Position, ενώ ο Χάμιλτον τερμάτισε 7ος.

To 2018 o Χάμιλτον τερμάτισε πρώτος πανηγυρίζοντας από το Σάββατο την Pole Position.

To 2017 Χάμιλτον και Φερστάπεν βρέθηκαν σε 4η και 5η θέση αντίστοιχα με τον Ολλανδό να πετυχαίνει τον ταχύτερο γύρο.

Το 2016 ο Χάμιλτον ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και ο Φερστάπεν στο 3ο πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο γύρο στην πίστα της Βραζιλίας.


Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν της F1 

Βραζιλία Ιντερλάγκος: 13-14 Νοεμβρίου

Κατάρ: 20-21 Νοεμβρίου

Σαουδική Αραβία: 4-5 Δεκεμβρίου

Άμπου Ντάμπι: 11-12 Δεκεμβρίου


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 ;


Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ