el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γαλλία – ΗΠΑ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 07-08-2021

Η ώρα της κρίσης για τη Γαλλία και τις ΗΠΑ έφτασε στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ που διεξάγεται στο Τόκιο, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο στον μεγάλο τελικό.

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ Τόκιο 2020

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/8, 05:30) οι «τρικολόρ» θα προσπαθήσουν να βάλουν (ξανά) δύσκολα στον μεγάλο τους αντίπαλο, ο οποίος είναι και το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Η μονομαχία θα διεξαχθεί στη Saitama Super Arena παρουσία μόνο των προβλεπόμενων ατόμων που «εμπλέκονται» με τον αγώνα, με την Αμερική να πέφτει στη μάχη με στόχο την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια ώρα η Γαλλία επιθυμεί να «ενισχύσει» ακόμη περισσότερο τη θέση της στα υψηλά στρώματα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Γαλλία – ΗΠΑ: Τι έκαναν στα ημιτελικά

Μετά από μία επική αναμέτρηση η Γαλλία νίκησε 90-89 τη Σλοβενία του «μάγου» Λούκα Ντόντσιτς στον δεύτερο ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά παίρνοντας το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του Σαββάτου.

Το παιχνίδι κρίθηκε από την τάπα του Μπατούμ στον Πρέπελιτς στην εκπνοή του αγώνα, με τον Γάλλο φόργουορντ των Λ.Α. Κλίπερς να αρπάζει με – ένα ιστορικό μπλοκ – την… μπουκιά μέσα από το στόμα των Σλοβένων.

 

Σπουδαίο ματς για τους «τρικολόρ» έκανε ο Νάντο Ντε Κολό (25 π.), 9 πόντους, 16 ριμπάουντ και τέσσερις τάπες «έγραψε» το κοντέρ του Ρούντι Γκομπέρ, με 23 πόντους τελείωσε το ματς ο Φουρνιέ (πήγε να τα… θαλασσώσει για τη Γαλλία στο τέλος).

Ο ήρωας της ομάδας του Βενσάν Κολέ, Νικολά Μπατούμ είχε μόλις 3 πόντους, αλλά 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 τάπες!

Στον πρώτο ημιτελικό, η Αμερική αν και τα βρήκε σκούρα στο 1o ημίχρονο (στα μισά της 2ης περιόδου βρέθηκε στο -15 με 26-41 από την Αυστραλία), αφυπνίστηκε στη συνέχεια και επέβαλλε το νόμο της στους Boomers (97-78).

 

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ.

Ξανά στο πλευρό του σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς, ο πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς Τζρου Χόλιντεϊ (11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ), σημαντική φυσικά και η βοήθεια του γκαρντ των Φοίνιξ Σανς Ντέβιν Μπούκερ (20 π.).

Γαλλία – ΗΠΑ: Προγνωστικά & Απουσίες 07-08-2021

Οι περισσότεροι ήδη χαρακτηρίζουν τη Γαλλία σούπερ επιτυχημένη, όμως οι «τρικολόρ» από την έναρξη του τουρνουά λένε και ξαναλένε ότι στόχος τους είναι το χρυσό. Κι αυτό φυσικά το πιστεύουν γιατί… ξέρουν πως είναι να κερδίζεις την Αμερική.

Το έκαναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019, όταν είχαν αποκλείσει στα προημιτελικά τις ΗΠΑ και στο τέλος έφτασαν στο χάλκινο μετάλλιο, ενώ στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (25/7) επικράτησαν ξανά της team USA με 83-76.

 

Οπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό οι παίκτες του Γρεγκ Πόποβιτς θα μπουν… φουλ υποψιασμένοι στο παρκέ και αυτό μάλλον δεν είναι καλό «σημάδι» για την ομάδα του Βενσάν Κολέ, όμως το τι θα συμβεί τελικά θα το μάθουμε σε λίγες ώρες.

Το δεδομένο είναι ότι Ντουράντ οδεύει ολοταχώς για το τρίτο του σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και η λογική λέει ότι θα μείνει στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι σε αυτό του τουρνουά.

Σε απόδοση 1.90 στη Novibet να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του τελικού ο Ντουράντ (το έκανε στον ημιτελικό και χωρίς να παίξει καθόλου στην 4η περίοδο!).

Επίσης, κρατάμε το Over 10,5 πόντους (σε απόδοση 2.00) του Ντέβιν Μπούκερ. Ο σταρ των Σανς είναι σπουδαίος σκόρερ και ο κόουτς Πόποβιτς θα χρειαστεί τη συνεισφορά του.

Τέλος, δεσπόζει η παρουσία του Ρούντι Γκομπέρ στη ρακέτα: στο 1.55 ο σέντερ της Γαλλίας και των Γιούτα Τζαζ να μαζέψει Over 9,5 ριμπάουντ.

Χωρίς κάποιο… απρόοπτο το ιατρικό δελτίο των δύο ομάδων.

Γαλλία – ΗΠΑ: Ανάλυση & Στατιστικά 07-08-2021

Αν εξαιρέσουμε τη ματσάρα με την Σλοβενία που το σκορ έφτασε πολύ ψηλά, η Γαλλία παίζει εξαιρετική άμυνα σε όλο το Ολυμπιακό τουρνουά, κάτι άλλωστε που απέδειξε και στην πρεμιέρα (κράτησε στους 76 πόντους την team USA).

Δεν πάει πίσω η Αμερική (για τα δεδομένα της) με τους παίκτες της να έχουν αντιληφθεί ότι χωρίς προσπάθεια στο πίσω μέρος του παρκέ, δεν θα είναι μακριά το κάζο.

Οσο την κομβική κατηγορία των σουτ τριών πόντων, οι ΗΠΑ τελείωσαν το ματς με την Αυστραλία έχοντας 9/28 προσπάθειες και 32%, ακόμα καλύτεροι οι Γάλλοι απέναντι στη Σλοβενία, με 12/25 τρίποντα και 48%!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ