el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γαλλία – Σλοβενία: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 05-08-2021

Σπουδαίος (και) ο δεύτερος ημιτελικός του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο, με τη Γαλλία να διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Σλοβενία το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8, 14:00) στη Saitama Super Arena της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Δείτε εδώ τις αποδόσεις για τον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων Γαλλία – Σλοβενία

Οι «τρικολόρ» είναι αήττητοι μέχρι τώρα στη διοργάνωση, έχοντας ως παράσημο τη νίκη τους (83-76) στην πρεμιέρα επί των ΗΠΑ.

Αήττητη όμως είναι και η Σλοβενία του μάγου Λούκα Ντόντσιτς δείχνοντας ότι… πληροί της προϋποθέσεις για μία θέση στο βάθρο.

Περιμένουμε να παρακολουθήσουμε μία σπουδαία μάχη!

Γαλλία – Σλοβενία: Τι έκαναν στα προημιτελικά

Η Γαλλία βρήκε στον δρόμο της για το βάθρο έναν ιδιαίτερα «πονηρό» αντίπαλο, την Ιταλία, ωστόσο στο φινάλε πήρε το πολυπόθητο ροζ φύλλο (84-75).

Οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν 62-49, όμως 3 λεπτά πριν το τέλος η «Σκουάντρα Ατζούρα» ισοφάρισε σε 73-73 βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Βενσάν Κολέ.

 

Τελικά «καθάρισαν» οι Γκομπέρ, Φουρνιέ, Μπατούμ, οι οποίοι πέτυχαν μαζί 58 πόντους και μάζεψαν 26 ριμπάουντ! Oυσιαστικός ο Ερτέλ με 10 πόντους και 5 ασίστ, χαμηλά έμεινε ο γκαρντ Νάντο Ντε Κολό (4 π., αλλά μοίρασε 7 ασίστ).

Λίγο νωρίτερα η Σλοβενία είχε ξεκάθαρα πιο εύκολο έργο δίνοντας ένα καλό μάθημα στη Γερμανία (94-70).

Το παιδί-θαύμα Λούκα Ντόντσιτς άγγιξε το τριπλ-νταμπλ (20 π., 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ), ο Ζόραν Ντράγκιτς έκανε… τρελά πράγματα με 27 πόντους και 5/7 τρίποντα, ενώ εξαιρετικός ήταν ξανά ο σέντερ της Βαλένθια Μάικ Τόμπι (13 π., 11 ρ.).

Πάντα «παρών» και οι Πρέπελιτς, Μπλάζιτς (από 9 πόντους).

Γαλλία – Σλοβενία: Προγνωστικά & Απουσίες 05-08-2021

Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που πήγαν στο Τόκιο με στόχο να ανέβουν στο βάθρο.

Πλέον, βρίσκονται κοντά: μία νίκη μακριά από τον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά ή μία νίκη από το μετάλλιο… Λογικά θα παρακολουθήσουμε ντέρμπι, αυτό «δείχνουν» και οι αποδόσεις.

Εμείς θα στραφούμε στα ειδικά παικτών, τα οποία και αυτή τη φορά παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

tobey_novibetgr

Ο -νατουραλιζέ- βασικός σέντερ της Σλοβενίας Μάικ Τόμπι κάνει σπουδαίο τουρνουά, σε όλα τα ματς είναι «διψήφιος» διαθέτοντας και το… έξτρα «όπλο» του τρίποντου! Σε απόδοση 1.87 στη Novibet το Over 11,5 πόντοι του ψηλού της Βαλένθια.

Για τον Ντόντσιτς ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Oπως προαναφέραμε, κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ. Κρατάμε το Over 25,5 π. του πλέι μέικερ των Μάβερικς σε απόδοση 1.70 στη Novibet.

Πολλή δουλειά περιμένει την «κολόνα» των Γάλλων, Ρούντι Γκομπέρ, η λογική λέει ότι θα μείνει στο παρκέ πάνω από 30-32 λεπτά, μπορεί να ξεπεράσει το line των 12,5 πόντων (1.87). Στα υπ’ όψιν μπαίνει και το double-double του σέντερ των Τζαζ (σε απόδοση 1.87), είναι… γνωστή η ευκολία με την οποία μαζεύει ριμπάουντ (αμυντικά και επιθετικά).

«Λευκό» το απουσιολόγιο τόσο του Βενσάν Κολέ όσο και αυτό του τεχνικού των Σλοβένων Αλεξάντραρ Σέκουλιτς.

Γαλλία – Σλοβενία: Ανάλυση & Στατιστικά 05-08-2021

Στα… πρώτα βήματα του Ολυμπιακού Τουρνουά είχαμε σταθεί στη Σλοβενία και στην πεποίθησή μας ότι μπορεί να ανέβει στο βάθρο.

doncic_novibetgr

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο σταρ των Ντάλας Μάβερικς Λούκα Ντόντσιτς μετράει μέχρι τώρα 17 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας (έχει ήδη κατακτήσει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2017/το μοναδικό της Σλοβενίας), ενώ υπενθυμίζουμε πως ο 22χρονος πόιντ γκαρντ από τη Λουμπλιάνα παίζει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο άλλο «στρατόπεδο», η αμυντική προσήλωση που βγάζουν στο παρκέ οι παίκτες του Βενσάν Κολέ κάνει τη διαφορά.

Μέχρι τώρα στο τουρνουά η Γαλλία έχει δεχθεί μόλις 76 πόντους από την υπερηχητική Αμερική, 77 από την Τσεχία, 62 από το Ιράν και 75 από την Ιταλία έχοντας με διαφορά την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση!

Τεράστιας σημασίας για τους «τρικολόρ» η παρουσία του Ρούντι Γκομπέρ στο «ζωγραφιστό», με τον δύο φορές κορυφαίο αμυντικό του NBA με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ να είναι καθοριστικός.

Φυσικά, σημαντική σ’ αυτόν τον τομέα και η συνεισφορά του Νίκολα Μπατούμ, ο οποίος στα 33 του παραμένει σε καλή κατάσταση και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε οι Κλίπερς τον διατήρησαν στο ρόστερ τους και για την επόμενη σεζόν.

Οσο για τον Εβάν Φουρνιέ είναι εξαιρετικός από το ξεκίνημα του τουρνουά κρατώντας το τιμόνι στο σκοράρισμα: 28 π. κόντρα στην Αμερική, 21 π. με την Τσεχία, ενώ στους «8» απέναντι στην Ιταλία σταμάτησε στους 21 πόντους.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ