el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γεωργία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 09/10/2021

«Μονόδρομος» είναι η νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου απέναντι στη Γεωργία στο Μπατούμι (9/10, 19:00) στο πιο οριακό πλέον ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η «γαλανόλευκη» δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι «καίγεται» για το «τρίποντο», αφού σε αντίθετη περίπτωση θα ελαχιστοποιηθούν οι ελπίδες της και για την 2η θέση του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Γεωργία μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση του γκρουπ, όμως όπως έπραξε και στην Τούμπα δεν πρόκειται να αδιαφορήσει και θα κυνηγήσει μια νίκη γοήτρου.

Με αμέτρητες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και κορυφαίες αποδόσεις η σπουδαία αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Γεωργία γίνεται πιο συναρπαστική.


Γεωργία – Ελλάδα: Ανάλυση & Παρουσίαση 09/10/2021

H Γεωργία το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα που έχει αποσπάσει στον όμιλο είναι η ισοπαλία (1-1) με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ κι έκτοτε μετράει 2 σερί ήττες από Κόσοβο 0-1 (εντός έδρας) και με Ισπανία 4-0 (εκτός έδρας). Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ ψάχνει μια νίκη γοήτρου ως επιβράβευση για την προσπάθεια που έχει κάνει στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ και δεν πρόκειται να αδιαφορήσει.

Ο Γάλλος προπονητής θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές του συνεχώς να βελτιώνονται και έδωσε το σύνθημα. «Μπορεί να υπάρχει απογοήτευση από τα αρνητικά αποτέλεσμα, όμως πρέπει να λειτουργήσουμε με επαγγελματισμό να μείνουμε ενωμένοι και συνεχίσουμε με στόχο τη βελτίωση της ομάδας, αλλά και των νεαρών ποδοσφαιριστών», δήλωσε αρχικά ο Βίλι Σανιόλ και για το παιχνίδι με την Ελλάδα, συμπλήρωσε: «Δουλεύουμε σκληρά κι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα παιχνίδι με ισχυρό αντίπαλο. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο ματς. Όλοι στην ομάδα, εγώ, οι παίκτες, οι φίλαθλοι, είμαστε πεινασμένοι για νίκες.

Η Γεωργία έχει μια ηχηρή επιστροφή, αφού ο ιθύνων νους της ομάδας Γκιόργκι Τσακβετάντζε που αγωνίζεται στη Γάνδη επιστρέφει και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός. Ωστόσο, προέκυψε πρόβλημα της τελευταία στιγμής, αφού ο μέσος Οτάρ Κιτεϊσβλι που ανήκει στην Σουρμ Γκρατς τραυματίστηκε, ενώ εκτός- λόγω τραυματισμού- είναι και ο παίκτης που πλήγωσε την Ελλάδα στην Τούμπα ο 20χρονος εξτρέμ, Κβίτσα Κβαρατσκέλια.

Ο επιθετικός Σάμπα Λομπζανίτζε Χατάισπορ είναι πανέτοιμος να βοηθησει και τόνισε: «Θέλουμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Η Εθνική ομάδα, μετά τη νίκη με 2-1 και την εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στη Σουηδία, έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 2ης θέσης και πλέον «καίγεται» για το «τρίποντο» το Σάββατο στο Μπατούμι. Με νίκη επί της Γεωργίας θα αποκτήσει και χαρακτήρα «τελικού» το ματς που ακολουθεί με την Σουηδία την ερχόμενη Τρίτη στην Στοκχόλμη.

Ελλάδα – Σουηδία (Στιγμιότυπα)

 

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Τζον Φαν’τ Σχιπ, χαρακτήρισε σημαντικά τα δύο ματς που περιμένουν την Εθνική, όμως τόνισε ότι προέχει η νίκη με την Γεωργία.

«Μας περιμένουν δύο σημαντικά εκτός έδρας ματς, τα οποία και σκεφτόμαστε με σειρά προτεραιότητας. Θα συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι εναντίον της Γεωργίας, την οποία αντιμετωπίσαμε τον Μάρτιο στην Θεσσαλονίκη και μας προκάλεσε αρκετά προβλήματα. Αυτό σημάνει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε και να διατηρήσουμε ζωντανές τις πιθανότητες για τη 2η θέση στον όμιλο», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός προπονητής και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ξέρουμε ότι ακολουθεί ο αγώνας στην Σουηδία, το αποτέλεσμα του οποίου επίσης θα είναι καθοριστικό στον όμιλο. Στις δύο αυτές αναμετρήσεις περιμένω από τους παίκτες μου να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο που ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους τον προηγούμενο μήνα εναντίον της Σουηδίας. Με την ίδια ενέργεια και διάθεση και τηρώντας το αγωνιστικό πλάνο. Αν παίξουμε με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να εκπληρώσουμε τους αγωνιστικούς στόχους μας».

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή προέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα που ουσιαστικά αλλάζει το πλάνο στη μεσαία γραμμή. Ο αεικίνητος Κάρλος Ζέκα υπέστη ρήξη χιαστού στην αναμέτρηση της Κοπεγχάγης με τη Βίμποργκ και πλέον ο 33χρονος διεθνής μέσος χάνει την υπόλοιπη σεζόν.

Με την απουσία του Ζέκα η Εθνική ομάδα θα χάσει ενέργεια και τρεξίματα στη μεσαία γραμμή κάτι που παραδέχθηκε και ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, λέγοντας: «Είναι άσχημα τα νέα για τον Ζέκα και πραγματικό είναι λυπηρό αυτό που έγινε. Ελπίζουμε να αναρρώσει και από πλευράς μας του ευχόμαστε καλή δύναμη. Πρόκειται για έναν σημαντικό παίκτης που έχει μεγάλη εμπειρία. Με τη Σουηδία ήταν κομβικός. Πλέον, άλλοι παίκτες πρέπει να βγουν μπροστά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο κέντρο».

O Τζον Φαν’τ Σχιπ έκρινε σημαντική την επιστροφή του Κώστα Σταφυλίδη, ενώ για να καλυφθεί το κενό του επίσης τραυματία, Κυριάκου Παπαδόπουλου, κλήθηκε ο Αχιλλέας Πούγουρας.

Παράλληλα, για πρώτη φορά κλήθηκε στην Εθνική ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο γκολκίπερ της Σερίφ Τιρασπόλ μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ πήρε τη θέση του Σωκράτη Διούδη.

Στο γαλανόλευκο ρόστερ επέστρεψε και ο Γιώργος Μασούρας, ενώ δεν συμπεριλήφθηκαν οι Ταξιάρχης Φούντας, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Παναγιώτης Ρέτσος, Γιάννης Παπανικολάου και Κώστας Γαλανόπουλος.

Το ρόστερ της Εθνικής ομάδας για τα ματς με Γεωργία και Σουηδία στα προκριματιά του Μουντιάλ.

Τερματοφύλακες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης.

Αμυντικοί:  Θανάσης Ανδρούτσος, Μανώλης Σάλιακας, Παντελής Χατζηδιάκος, Αχιλλές Πούγγουρας, Κώστας Μαυροπάνος, Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Γιαννούλης, Κώστας Τσιμίκας, Λεονάρντο Κούτρης, Δημήτρης Πέλκας.

Μέσοι: Γιώργος Μασούρας Τάσος Μπακασέτας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Δημήτρης Λημνιός,Πέτρος Μάνταλος.

Επιθετικοί: Βαγγέλης Παυλίδης, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Χρήστος Τζόλης,


Γεωργία – Ελλάδα: Στατιστικά 09/10/2021

  • Μια νίκη (απέναντι στην Σουηδία) και τρεις ισοπαλίες (Ισπανία, Γεωργία, Κόσοβο) μετράει η Εθνική ομάδα στα 4 ματς που έχει δώσει στον όμιλο.
  • Οι τρεις ισοπαλίες της Εθνικής ήταν όλες με το ίδιο σκορ (1-1).
  • Goal έχουν λήξει και τα τέσσερα παιχνίδια της Εθνικής στον όμιλο, ενώ συμπλήρωσε και 8 σερί Goal!
  • 17 κόρνερ σημειώθηκαν στο τελευταίο ματς της Εθνικής με την Σουηδία στο ΟΑΚΑ. Τα 8 ήταν για τη «γαλανόλευκη» και τα 9 για τους φιλοξενούμενους.
  • Από το 1999 η Εθνική ομάδα έχει αντιμετωπίσει 3 φορές τη Γεωργία εκτός έδρας και μετράει ισάριθμες νίκες (1-2, 1-3, 1-2). Και τα τρία παιχνίδια έληξαν Goal και Over 2,5.
  • Από τον Οκτώβριο του 2021 απέναντι στη Λευκορωσία έχει να νικήσει σε επίσημο παιχνίδι η Γεωργία. Η νίκη επί της Ρουμανίας αρχές Ιουνίου ήταν σε φιλικό παιχνίδι.
  • Μόλις 1 ήττα στα τελευταία 13 ματς μετράει η Εθνική ομάδα. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια πανηγύρισε 6 νίκες, ενώ 6 αναμετρήσεις σταμάτησαν στο «Χ».
  • Στο πρώτο ματς ανάμεσα σε Ελλάδα και Γεωργία (1-1) τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκαν 13 κόρνερ (4 για τους παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ και 9 για αυτούς του Βίλι Σανιόλ).
  • Στην αναμέτρηση της Τούμπας οι Έλληνες παίκτες είδαν 4 κίτρινες κάρτες και της Γεωργίας 3.
  • Στα 5 από τα 7 τελευταία παιχνίδια η Εθνική ομάδα έχει προηγηθεί.
  • Από 4 σερί ήττες προέρχεται η Γεωργία και έχει πετύχει μόλις ένα γκολ.

Γεωργία – Ελλάδα: Προγνωστικά 09/10/2021

Μεγάλη τάση στα Goal παρουσιάζει η «γαλανόλευκη» στον όμιλο και το σερί μπορεί να συνεχιστεί.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20 ΣΤΗ NOVIBET

Μεγάλο κίνητρο για το «τρίποντο» έχει η Εθνική ομάδα, ενώ μέσα στη Γεωργία έχει δημιουργήσει και εξαιρετική παράδοση.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.30 ΣΤΗ NOVIBET

Όπως έγινε στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες έτσι και τώρα περιμένουμε σκληρό παιχνίδι και… κάρτες.

ΟVER 4,5 ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET


Γεωργία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/10/2021

Ο προπονητής της Γεωργίας, Βίλι Σανιόλ, παραδέχθηκε ότι έχει περισσότερες ποιοτικές λύσεις στη διάθεσή του σε σχέση με τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, πιστεύει ότι οι νεαροί παίκτες που έχει στο ρόστερ του έχουν πλέον αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες από την ώρα που ανέλαβε δράση.

Η επιστροφή του μεσοεπιθετικού Γκιόργκι Τσακβετάντζε είναι σημαντική. Εκτός είναι οι Οτάρ Κιτεϊσβλι (μέσος), Κβίτσα Κβαρατσκέλια (εξτρέμ).

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Λόρια, Κοσολάβα, Κάσια, Κακάμπντζε, Αζαρόβι, Κανκάβα, Αμπουρζάνια, Κβεκβεσκίρι, Τσιτασβίλι, Τσακβετάντζε, Νταβιντασβίλι.

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/10/2021

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, με δεδομένο ότι είδε τους παίκτες του να πιάνουν υψηλά στάνταρ απέναντι στη Σουηδία, θα στηριχθεί στο συγκεκριμένο πλάνο. Ο Ολλανδός προπονητής θα κληθεί να κάνει μια αναγκαστική αλλαγή, αφού «νοκ άουτ» με σοβαρό τραυματισμό τέθηκε ο Ζέκα. Τη κενό που δημιουργείται αναμένεται να καλύψει ο Σιώπης, εκτός αν γίνει η έκπληξη και ξεκινήσει βασικός ο Αλεξανδρόπουλος.

Πιθανή 11αδα (3-5-2): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας, Παυλίδης, Δουβίκας (Μασούρας)


Διαβάστε ακόμα… 

Ουσιαστική & Εγκαιρη Συνδρομή από τη Novibet & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο


Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ