el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γρανάδα – Μάντσεστερ Γιουν.: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα αναμετρηθούν το βράδυ της Πέμπτης (8/4, 22:00) Γρανάδα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πρώτο από τα δύο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η έκπληξη της χρονιάς στο Γιουρόπα Λιγκ είναι η Γρανάδα. Εχοντας εξασφαλίσει για πρώτη φορά την παρουσία της στη διοργάνωση, απέκλεισε στις προηγούμενες νοκ-άουτ φάσεις τη Νάπολι και τη Μόλντε, με κοινό στοιχείο πως νίκησε στην έδρα της (αμφότερα 2-0) και σκόραρε εκτός (και στα δύο ηττήθηκε 2-1).

Το βήμα παραπάνω θέλει να κάνει από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα κάτοχο, Σεβίλλη. Φέτος άρχισε τις υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίθηκε στο Γιουρόπα ως τρίτη του ομίλου της (Λειψία, Παρί, Μπασακσεχίρ).

Σοσιεδάδ και Μίλαν είναι οι ομάδες που απέκλεισε στις δύο προηγούμενες φάσεις φέτος, νικώντας και στα δύο εκτός έδρας ματς. Η Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική που έχει κατακτήσει τη διοργάνωση από τότε που μετονομάστηκε από Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, από όσες μετέχουν στην 8άδα.

Γρανάδα – Μάντσεστερ Γιουν.: Προγνωστικά

Σαφής η διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη, έχοντας μία κατάκτηση Γιουρόπα Λιγκ (2016/17) και τριών Τσάμπιονς Λιγκ και τη Γρανάδα να κάνει μόλις φέτος τα πρώτα της βήματα έξω από το πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Από άποψη μπάτζετ και ρόστερ δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση, με τους Αγγλους να διαθέτουν μεταξύ άλλων και δύο παίκτες που έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο (Χουάν Μάτα, Πολ Πογκμπά).

Η σαφής αυτή διαφορά αποτυπώνεται και στις αποδόσεις, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι η ομάδα που προσφέρεται σε τιμές μεγάλου φαβορί (1.64 το διπλό έναντι 5.90 του άσου και 3.70 της ισοπαλίας), σε μία αναμέτρηση με πλήθος αγορών και ειδικών στοιχημάτων κάρτες, κόρνερ γκολ και σκόρερ.

Γρανάδα – Μάντσεστερ Γιουν.: Ανάλυση

granadapaok_novibetgrΗ 7η θέση που κατέκτησε στο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβισιόν τη σεζόν 2019-20 ήταν η καλύτερη στην ιστορία της Γρανάδα και αυτή που της έδωσε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στα προκριματικά απέκλεισε κατά σειρά τις Τέουτα, Λοκομοτίβ Τιφλίδας και Μάλμε, παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους. Εκεί τερμάτισε δεύτερη (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) πίσω από την Αϊντχόφεν παίζοντας και με ΠΑΟΚ, Ομόνοια για να περάσει έπειτα τις Νάπολι και Μόλντε σε διπλές αναμετρήσεις στους 32 και τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα.

Τη σεζόν 1998-99 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γινόταν η πρώτη αγγλική ομάδα που κατέκτησε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρωπαϊκό) ενώ με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ το 2016/17, έγινε μία από τις πέντε ομάδες συνολικά που έχουν κατακτήσει και τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ (Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Κύπελλο Κυπελλούχων).

Πέρσι τερμάτισε 3η στην Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισε τη συμμετοχή της στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου βγήκε τρίτη και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Γρανάδα – Μάντσεστερ Γιουν.: Παρουσίαση & Στατιστικά

Στην πρώτη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης (στους 32) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε σε διπλά ματς επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-0 εκτός, 0-0 εντός έδρας) και έδωσε τέλος στην αρνητική παράδοση που την ήθελε να αποκλείεται σε σερί διοργανώσεις από ισπανικές ομάδες.

Τις τρεις προηγούμενες σεζόν η πορεία των Αγγλων σταμάτησε δύο φορές από τη Σεβίλλη (πέρσι στα ημιτελικά, πρόπερσι στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ) και μία από την Μπαρτσελόνα (2018/19, προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ).

Δεν την ευνοεI η παρAδοση σε ισπανικO Eδαφος, αφοY μετρA μOλις 4 διπλA σε 27 αγΩνες (11 ισοπαλΙες και 12 Ηττες) ενΩ σε φΑση νοκ-Αουτ με ομΑδες απΟ την ΙσπανΙα ΕΧΕΙ 7 προκρΙσεις και 9 αποκλεισμοΥς (οι τρεις πιο πρΟσφατοι σερΙ).

Για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει ομάδα από την Αγγλία η Γρανάδα, η οποία στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση, μετράει συνολικά 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Και τις δύο προηγούμενες φορές που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε σε προημιτελική φάση Γιουρόπα Λιγκ, προκρίθηκε στην παράταση. Το 2016/17 απέκλεισε σε διπλά ματς την Αντερλεχτ (1-1 και τα δύο ματς) και την περσινή σεζόν σε μονό αγώνα λόγω της πανδημίας, πέρασε την Κοπεγχάγη (0-0 κανονική διάρκεια).

Στα 4 από τα 6 φετινά εντός έδρας ματς σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ η Γρανάδα σημείωσε ακριβώς 2 γκολ. Τρεις νίκες με 2-0 και μία 2-1.

Γρανάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Credits: Carlos Gil

Για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2019 η Γρανάδα προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες (σε όλες τις διοργανώσεις), ανάμεσα σε αυτές και από τη Μόλντε στην προηγούμενη φάση, η οποία βέβαια δεν στοίχισε.

Παρά το αρνητικό σερί κανείς δεν προβληματίζεται αυτή τη στιγμή, αφού ο πρωταρχικός της στόχος στο πρωτάθλημα που ήταν η παραμονή, έχει «κλειδώσει» ενώ συνεχίζει και στην Ευρώπη.

Σύστημα σε διάταξη 4-2-3-1 επιλέγει συνήθως ο προπονητής της, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, κάτι που αναμένεται και στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο συνήθως αναπληρωματικός μέσος Μίγια δεν είναι διαθέσιμος ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι συνήθως βασικοί μπακ Φουλκιέ, Νέβα και ο συχνά βασικός επιθετικός Σουάρες.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Ρουί Σίλβα – Κίνι, Ντουάρτε, Σάντσεθ, Β. Ντίαθ – Ερέρα, Γκοναλόν – Κένεντι, Ματσίς, Φέντε Βίκο – Σολδάδο.

Μάντσεστερ Γιουν.: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Credits: Jonathan Moscrop/Sportimage

Ο Αντονι Μαρσιάλ, πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ στις δύο από τις πέντε πιο πρόσφατες σεζόν, δεν είναι ακόμα έτοιμος και παραμένει εκτός πλάνων του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεδομένη και απουσία του Μπαϊγί (αναπληρωματικός αμυντικός) λόγω Covid-19 ενώ αμφίβολος λόγω τραυματισμού παραμένει ο Μάτα.

Ωστόσο, υπάρχουν και επιστροφές παικτών, καθώς οι βασικοί Λίντελοφ και Ράσφορντ ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και λογικά θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα και στο 4-2-3-1 που επίσης εφαρμόζει ο Νορβηγός προπονητής.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Ντε Χέα – Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο – Φρεντ, Πογκμπά – Γκρίνγουντ, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ – Καβάνι.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ