el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Αυστραλίας 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 08/04/2022

Τα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν στη Formula 1 αποζημίωσαν τα εκατομμύρια των θεατών που τα παρακολούθησαν. Πλέον το ενδιαφέρον και η προσοχή στρέφεται στο νότιο ημισφαίριο και στον αγώνα της Αυστραλίας στην πίστα της Μελβούρνης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2019 που διεξάγεται αγώνας στο Άλμπερτ Παρκ. Το Μάρτιο του 2020, οι ομάδες πήγαν κανονικά στην Αυστραλία, αλλά ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία μόλις είχε αρχίσει.

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη, διαγνώστηκαν θετικά κρούσματα στη McLaren. Αυτό προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με συνέπεια να αναβληθεί το Grand Prix, ενώ η έναρξη της σεζόν μετατέθηκε για τον Ιούλιο στην Αυστρία!

Έκτοτε δεν έχει γίνει αγώνας στην Αυστραλία, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε έγιναν και μερικές τροποποιήσεις στη χάραξη της πίστας. Είναι δεδομένο ότι ο αγώνας αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά μετά την εξέλιξη των δύο πρώτων Grand Prix.

Με εκατοντάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στην Αυστραλία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!


F1 Grand Prix Αυστραλίας 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 08/04/2022

Η έναρξη της σεζόν μας επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις. Αλλά και δύο διαφορετικούς νικητές, ανεβάζοντας στα ύψη τις προσδοκίες για τη συνέχεια. Στη Σαουδική Αραβία περιμέναμε και πάλι ότι θα πρωταγωνιστήσουν οι Ferrari και Red Bull. Όπερ και εγένετο. Οι δύο ομάδες δεν απογοήτευσαν τους φιλάθλους τους.

Η Σκουντερία διατήρησε την απόδοσή της σε πολύ υψηλό επίπεδο, με τον Λεκλέρκ μάλιστα να συνεχίσει να δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι έναντι του Σάινθ. Ο Μονεγάσκος πιλότος πρώτευσε στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, δύο της Παρασκευής και μία του Σαββάτου.

Έδειξε ότι η Ferrari θα παλέψει και πάλι για τη νίκη και μάλιστα διατηρώντας ένα πολύ σταθερό και καλό ρυθμό. Από πολύ κοντά ήταν βέβαια και η Red Bull. Για την ακρίβεια, οι τέσσερις πιλότοι των δύο ομάδων καταλάμβαναν συνήθως τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Όλα αυτά συνεχίστηκαν και στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά με μία… μικρή έκπληξη. Ο Λεκλέρκ δε φαινόταν ότι θα μπορούσε να χάσει την pole position, τη δεύτερη στη σεζόν, αλλά τελικά την έχασε!

Και όχι από τον Φερστάπεν, που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ούτε καν από το Σάινθ με τη δεύτερη Ferrari, αλλά από τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός της Red Bull έκανε τον τέλειο γύρο και πήρε την pole position!

Στον αγώνα όμως δε φάνηκε το ίδιο ανταγωνιστικός. Αν και διατήρησε την πρώτη θέση κατά την εκκίνηση, τα πράγματα άλλαξαν στην πορεία. Στον 16ο γύρο μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Λεκλέρκ είχε κάνει νωρίτερα το πιτ στοπ του και όταν εξήλθε το safety car, ο Μονεγάσκος πέρασε πρώτος, με τον Φερστάπεν δεύτερο και τους Σάινθ και Πέρεζ να ακολουθούν.

Ο Ολλανδός πίεσε πολύ και στον 46ο γύρο, μόλις τέσσερις πριν από το φινάλε, κατάφερε να περάσει μπροστά. Έτσι πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή.

Από εκεί και πέρα, best of the rest, αλλά πολύ πιο πίσω από την πρώτη τετράδα ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με την πρώτη Mercedes. Η πίστα δε βοήθησε καθόλου τη γερμανική ομάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χάμιλτον έμεινε εκτός από το πρώτος σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Βρετανός εκκίνησε 16ος, έφτασε μέχρι την 6η θέση, αλλά ένα λάθος στη στρατηγική της Mercedes τον έριξε τελικά στη 10η.

Τώρα οι ομάδες πάνε στην ανανεωμένη πίστα της Μελβούρνης στην Αυστραλίας. Για πολλά χρόνια η Αυστραλία ήταν το εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν. Οπότε είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον για όλους. Τώρα οι ομάδες έχουν αποκαλυφθεί, όμως το ενδιαφέρον παραμένει λόγω των τροποποιήσεων που έχουν γίνει στην πίστα.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά σε πίστα της Formula 1, θα υπάρχουν τέσσερις ζώνες DRS. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν και στόχος είναι να αυξηθούν τα προσπεράσματα και φυσικά να μεγαλώσει και το θέαμα. Μάλιστα οι άνθρωποι της πίστας άλλαξαν τις στροφές 9 και 10 και έφτιαξαν μία μεγάλη ευθεία, η οποία καταλήγει πλέον σε ένα σικέιν και δίνει την ευκαιρία για προσπέρασμα.

 

Αυτό που έχει σημασία και πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία είναι πως θα εμφανιστεί η Mercedes. Η εικόνα της γερμανικής ομάδας στους δύο πρώτους αγώνες ήταν απογοητευτική. Σε κανένα σημείο δεν μπήκε στη διεκδίκηση για μία θέση στο πόντιουμ και η 3η θέση του Χάμιλτον στο Μπαχρέιν, οφείλεται καθαρά στη διπλή εγκατάλειψη των Red Bull.

Η Mercedes αναμένεται να ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου με συνεχόμενες αναβαθμίσεις. Οι πληροφορίες από τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα φέρει στην Αυστραλία μία νέα πίσω αεροτομή, στη συνέχεια στην Ίμολα θα φέρει ένα αναβαθμισμένο πάτωμα, ενώ οι μεγάλες αλλαγές στο μονοθέσιο αναμένονται στη Βαρκελώνη στις αρχές Μαΐου.

f1 australia3 novibet


F1 Grand Prix Αυστραλίας 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 08/04/2022

  • Στον αγώνα που έγινε το 2019 στην Αυστραλία, η Mercedes έκανε το 1-2 με τον Μπότας πρώτο και τον Χάμιλτον δεύτερο, ενώ ο Φέτελ έκλεισε την τριάδα με τη Ferrari.
  • Ο Χάμιλτον είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει πάρει pole position στην Αυστραλία, από το 2014 και μετά, όταν οι κινητήρες πέρασαν στη νέα υβριδική εποχή τους. Μετράει λοιπόν έξι συνεχόμενες και λογικά θα αλλάξει αυτό, δεδομένης της παρούσας κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Mercedes.
  • Το μήκος της πίστας είναι 5,279 χλμ. και το Grand Prix αποτελείται από 58 γύρους, στους οποίους τα μονοθέσια θα κληθούν να διανύσουν 306,240 χλμ.
  • Πολυνίκης είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ με τέσσερις νίκες (2000, 2001, 2002, 2004), ενώ τρεις έχει ο Σεμπάστιαν Φέτελ (2011, 2017, 2018) και μόλις δύο ο Λιούις Χάμιλτον (2008, 2015), παρά το εντυπωσιακό σερί των έξι pole position.
  • McLaren και Ferrari είναι οι ομάδες με τις περισσότερες νίκες, καθώς μετρούν από 12 στην Αυστραλία. Η Mercedes έχει τέσσερις, ενώ η Red Bull μόλις μία!
  • Το ρεκόρ του ταχύτερου γύρου στον αγώνα είναι του Μίκαελ Σουμάχερ από το 2004 με 1:24.125, ενώ το ρεκόρ του ταχύτερου γύρου στις κατατακτήριες είναι του Λιούις Χάμιλτον από το 2018 με 1:21.164.
  • Η Pirelli έχει επιλέξει τις γόμες C2, C3 και C5 για το τριήμερο στην Αυστραλία και υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με το 2019. Τότε η μαλακή γόμα ήταν η C Ωστόσο φαίνεται πως φέτος πήγε σε πιο μαλακή επιλογή, λόγω της νέας ασφάλτου που έχει πέσει στην πίστα.
  • Αυτό θα είναι το πρώτο φετινό Grand Prix για τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός είχε χάσει τα δύο πρώτα, καθότι είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό και τον αντικατέστησε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

f1 australia2 novibet


F1 Grand Prix Αυστραλίας 2022: Προγνωστικά 08/04/2022

Ο Μαξ Φερστάπεν έσπασε το… ρόδι στη Σαουδική Αραβία και πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Ο Ολλανδός έκανε ένα πολύ καλό κι εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική του μονοθεσίου, παρά το γεγονός ότι εκκινούσε τέταρτος. Και στην Αυστραλία θα είναι φαβορί για τη νίκη, παρά την εξαιρετική δυναμική που βγάζουν τα μονοθέσια της Ferrari.

Ο ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΜΠΟ ΜΕ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20

Αυτό που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών. Red Bull και Ferrari θα κοντραριστούν για την pole position, αλλά όποιος πάρει την πρώτη θέση, δεν θα το πετύχει με διαφορά μικρότερη από 0,1 δευτερόλεπτα και μεγαλύτερη από 0,25 δευτερόλεπτα. Τσεκάρουμε λοιπόν τη διαφορά πρώτου δεύτερου στις κατατακτήριες να είναι από 0,1 έως 0,25 δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 0,1 ΚΑΙ 0,25 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.25

f1 australia4 novibet

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ο πιο έμπειρος οδηγός στο grid κι έχει τρέξει τους περισσότερους αγώνες στην Αυστραλία. Στη Σαουδική Αραβία εγκατέλειψε ενώ πήγαινε ολοταχώς για τους βαθμούς. Η Alpine έδειξε ότι μπορεί να βρεθεί ψηλά και ο Αλόνσο μπορεί να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΟΝΣΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ALPINE ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ. Η ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ