el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ – Αυστραλία: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 05-08-2021

Ο χορός της ημιτελικής φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο, «ανοίγει» με τη ματσάρα ΗΠΑ – Αυστραλία το πρωί της Πέμπτης (5/8, 07:15).

Δείτε εδώ τις αποδόσεις για το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Η Αμερική, μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αντιμετωπίζει τα «καγκουρό» που… δαγκώνουν για τα καλά θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για μία θέση στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η ομάδα που θα μείνει «όρθια» από αυτή τη μονομαχία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (7/8) στον μεγάλο τελικό τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία – Σλοβενία, ενώ αντίστοιχα ο ηττημένος θα παλέψει στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα που θα χάσει στον δεύτερο ημιτελικό!

ΗΠΑ – Αυστραλία: Τι έκαναν στα προημιτελικά

Η Αμερική βρήκε απέναντί της στους «8» του Ολυμπιακού Τουρνουά τους παγκόσμιους πρωταθλητές Ισπανούς και με πειστική εμφάνιση στο δεύτερο μισό του αγώνα έκανε τη… δουλειά (95-81).

Πρώτο βιολί για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος σημείωσε 29 πόντους αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι ο ηγέτης της Team USA.

 

Ουσιαστικός ξανά και στις δύο πλευρές του παρκέ ο πρωταθλητής με τους Μπακς Τζρου Χόλιντεϊ (12 π., 5 ασίστ και καλές άμυνες), καλός και ο φόργουορντ των Σέλτικς Τζέισον Τέιτουμ (13 π.).

Λίγες ώρες αργότερα η Αυστραλία έκανε μία χαψιά την Αργεντινή (97-59), σε ένα παιχνίδι που είπε «αντίο» στην «Αλμπισελέστε» ο τεράστιος Λουίς Σκόλα (5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες).

Οι Boomers δεν μπήκαν καλά στο ματς (έχαναν 18-22 στο τέλος της 1ης περιόδου), όμως στη συνέχεια έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και μετέτρεψαν σε περίπατο ένα… υποτιθέμενο ντέρμπι.

 

Ο ηγέτης της Αυστραλίας Πάτι Μιλς (18 πόντοι, 4 ασίστ) και οι Τάιμπουλ (12 π., 5 ριμπάουντ), Λαντέιλ (12 π., 7 ρ., 5 ασίστ, 3 κλεψίματα) ήταν οι κορυφαίοι των «καγκουρό».

ΗΠΑ – Αυστραλία: Προγνωστικά & Απουσίες 05-08-2021

Στις 13 Ιουλίου οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά στο πλαίσιο φιλικού αγώνα προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τους Boomers να ρίχνουν… προειδοποιητική βολή: επικράτησαν 91-83 με πρώτο σκόρερ τον Πάτι Μιλς (22 π.).

usaaustralia_novibetgr

Λίγα 24ωρα νωρίτερα η Αμερική είχε χάσει (και) από τη Νιγηρία σε φιλικό τεστ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού Τουρνουά ηττήθηκε (ξανά) από τη Γαλλία (76-83).

Με λίγα λόγια έχει αποδειχθεί ότι η team USA δεν είναι ανίκητη και αυτή η Αυστραλία θέτει υποψηφιότητα για να της βάλει δύσκολα.

Τα «καγκουρό» παραμένουν αήττητα στο τουρνουά και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα τους πει τίποτα αν το πρωί της Πέμπτης αποκλειστούν στον ημιτελικό από την Αμερική.

Ωστόσο, το «φωνάζουν» με κάθε τρόπο και κυρίως με την εικόνα που βγάζουν στο παρκέ ότι στο Τόκιο πήγαν «πεινασμένοι» για ένα μετάλλιο.

Βέβαια και να ηττηθεί η Αυστραλία θα έχει την ευκαιρία της στον μικρό τελικό, όμως αυτό ίσως την Πέμπτη την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη κόντρα στις ΗΠΑ.

Εχει τύχη το +11,5 των «καγκουρό» κόντρα στην παρέα του Κέβιν Ντουράντ σε απόδοση 1.93 στη Novibet

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο, δεν περιλαμβάνει κάποια αρνητική είδηση για τους δύο προπονητές.

ΗΠΑ – Αυστραλία: Ανάλυση & Στατιστικά 05-08-2021

Η Αμερική φυσικά δεν πήγε για… βόλτα στο Τόκιο και οτιδήποτε άλλο εκτός από το χρυσό μετάλλιο θα ισούται με «καταστροφή» για τα μέλη της αποστολής της.

Ούτως ή άλλως αυτό μαρτυρά και η ιστορία, με την team USA να μετρά 15 χρυσά σε 18 παρουσίες της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκτός από τον K.D. στο «οπλοστάσιο» του κόουτς «Pop» βρίσκονται φυσικά και οι ΛαΒίν (γκαρντ, Μπουλς), Λίλαρντ (πόιντ γκαρντ, Μπλέιζερς), Τέιτουμ (φόργουορντ, Σέλτικς), Χόλιντεϊ (πόιντ γκαρντ, Μπακς), Μπούκερ (γκαρντ, Σανς) και Αντεμπάγιο (σέντερ, Χιτ).

teamusa_novibetgr

Από την άλλη πλευρά, άξιοι συμπαραστάτες του Μιλς το «πολυεργαλείο» των Γιούτα Τζαζ, ο φόργουορντ Τζο Ινγκλις, ο γκαρντ των 76ερς Ματίς Τάιμπουλ, ο πολύ χρήσιμος «κοντός» Ντάντε Εξουμ, ο σκόρερ Νικ Κέι και ο πολύ ποιοτικός ψηλός Τζακ Λαντέιλ!

Τρομερή επίδοση για τους Αυστραλούς στον προημιτελικό με την Αργεντινή οι 33 ασίστ που μοίρασαν (7 είχε ο Ινγκλις), ενώ τελείωσαν το ματς με το εντυπωσιακό 17/38 τρίποντα (44.7%).

Με 13/32 και 40.6% σούταραν έξω από το τρίποντο οι ΗΠΑ κόντρα στην Ισπανία, δεν… πήγαν πίσω πάντως ούτε στη δημιουργία (28 ασίστ, από 5 οι Χόλιντεϊ και Μπούκερ).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ