el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ίμερ – Τσιτσιπάς: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 28/05/2022

Τον Μίκαελ Ίμερ θα βρει απέναντί του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δρόμο του για την επόμενη φάση του Ρολάν Γκαρός.

Για να φτάσει στους «32» του τουρνουά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και πάλι τα… χρειάστηκε απέναντι στον Ζντένεκ Κόλαρ, ο οποίος τον ζόρισε αρκετά και τον κράτησε στο court για 4 ώρες και 8 λεπτά. Από την άλλη πλευρά, ο Σουηδός τενίστας πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο, αφήνοντας εκτός σχετικά άνετα τον Βρετανό, Ντάνιελ Έβανς, σε ένα παιχνίδι όπου τα προγνωστικά δεν ήταν με το μέρος του.

Μέσα στην ημέρα ο Στέφανος θα μάθει και τον αντίπαλο του στην επόμενη φάση εφόσον καταφέρει να περάσει το εμπόδιο του 23χρονου. Αυτός θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Χόλγκερ Ρούνερ – Ούγκο Γκαστόν.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Μίκαελ Ίμερ για τον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις παίζουν εδώ με 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Ρολάν Γκαρός!

 


Ίμερ – Τσιτσιπάς: Ανάλυση, Παρουσίαση 28/05/2022

Mε λιγότερο άγχος σε σχέση με την πρεμιέρα του απέναντι στον Λορέντζο Μουσέτι (5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2) αλλά εξίσου μεγάλη αγωνιστική φθορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο! Ο Ζντένεκ Κόλαρ κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και πίεσε πολύ το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης που βρήκε τον τρόπο να κλείσει το ματς στα 4 σετ (3-1) και να πάρει το εισιτήριο (6-3, 7-6, 6-7, 7-6).

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που καταφέρνει να βρεθεί στους «32», όμως σίγουρα τον προβληματίζει το ότι μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση του τουρνουά έχοντας εννέα set στην… πλάτη του. Στο τελευταίο ματς κόντρα στον Τσέχο αγωνίστηκε για 4 ώρες και 8 λεπτά και μαζί με τις 3 ώρες και 34 λεπτά της πρεμιέρας οι «ανάσες» του είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με τα υπόλοιπα φαβορί, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν μείνει τόση ώρα στο court.

ymer tsitsipas2 novibet

Ο Έλληνας τενίστας ήταν πολύ σταθερός στο πρώτο σετ και έφτασε στο 6-3 μέσα σε 34 λεπτά. Το σερβίς του Κόλαρ αποδείχτηκε το μεγάλο του όπλο, καθώς κατάφερε να διατηρήσει ένα ποσοστό επιτυχίας στο 70% στο 1ο του! Έτσι, έμεινε ζωντανός και άγγιξε την ισοφάριση όμως ο Τσιτσιπάς έσβησε τρία set balls κι έστειλε το ματς στο tie break, όπου ύστερα από σκληρή μάχη, δύο mini breaks για τον καθένα και από ένα set point, το σετ κατέληξε στον Τσιτσιπά με 10-8.

Ο Κόλερ δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι και συνέχισε να οδηγεί τον Έλληνα τενίστα σε λάθη, που σε ένα επίσης αρκετά ισορροπημένο σετ αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο συγκεντρωμένος στο tie break και ο Τσέχος μείωσε σε 2-1.

Το κοινό στο «Suzanne Lenglen» ήταν βέβαιο πως απολάμβανε την μάχη, ωστόσο, αυτό που ήθελε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν να την καθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γινόταν και να μην κριθεί σε 5ο σετ. Εκεί το Νο4. της παγκόσμιας κατάταξης έχασε σημαντικές ευκαιρίες για break και μοιραία το σετ κρίθηκε εκ νέου σε tie break. Ο Κόλαρ βρέθηκε αγκαλιά με το 2-2, αφού προηγήθηκε 2-0 και 6-2, όμως ο Στέφανος με τρομερή αντεπίθεση πήρε πέντε διαδοχικούς πόντους και το φινάλε τον βρήκε να κάνει δικό του το σετ!

Η ατάκα του Τσιτσιπά για την εικόνα του Κόλαρ στο ματς περιγράφει πλήρως την εικόνα του: «Με τρέλανε!», είπε και στη συνέχεια τόνισε: «Τον ήξερα από τα challengers, είναι από τους παίκτες που δεν παίζουν στο Big Tour, οπότε παίζουν πιο ελεύθερα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα. έχουν διαφορετική νοοτροπία. Μπορεί να είναι πολύ δυνατός και σήμερα ήταν εκεί σε κάθε μπαλιά. Ετρεχε γρήγορα και αντιδρούσε καλά. Είναι έξυπνος παίκτης. Εβλεπα ότι καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, όμως βρήκα λύσεις».

Tέλος, ρωτήθηκε και για τη διαφορά στον τρόπο προσέγγισης των αντιπάλων του σε σχέση με το περσινό τουρνουά: «Πέρυσι εστίαζα περισσότερο στο δικό μου παιχνίδι, δεν εστίαζα στο ποιος ήταν ο αντίπαλος. Καμιά φορά είναι καλό να το κάνεις αυτό. Είχα μεγάλη ανάγκη να βγάλω ενέργεια, ο αντίπαλος είχε καλή πορεία ως τώρα. Κάποιες στιγμές πρέπει να είσαι και λίγο… ζεν, κάτι που έκανα στο τέλος».

Από την μεριά του ο Μίκαελ Ίμερ έκανε τη μίνι έκπληξη και άφησε εκτός τον Ντάνιελ Έβανς. Ο Βρετανός πλήρωσε το κακό πρώτο σετ, όπου κατέληξε στον Σουηδό με αβίαστο λάθος στο έκτο γκέιμ. Αν και κατάφερε να ξαναβρεί το μυαλό του και να ισοφαρίσει στο δεύτερο, ο Ίμερ ήταν εξαιρετικός στο 3ο και παρά το break του αντιπάλου του στο ξεκίνημα του 4ου σετ κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 3-1 (6-3, 3-6, 6-2, 6-3).

Ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει άλλες τρεις φορές τον Ίμερ και έχει το απόλυτο στις νίκες. Μάλιστα δεν έχει χάσει ούτε σετ από τον Σουηδό, τον οποίο έχει συναντήσει στα δύο τελευταία Αυστραλιανά Όπεν αλλά και στο ATP της Μασσαλίας.

ymer-tsitsipas3-novibet

Ίμερ – Τσιτσιπάς: Προγνωστικά 28/05/2022

Ο Τσιτσιπάς για τρίτο σερί παιχνίδι θα έχει απέναντί του βατό αντίπαλο. Η λογική λέει πως η υπερβατική πορεία του Ίμερ στο τουρνουά θα σταματήσει απέναντι στον Έλληνα τενίστα.

Βέβαια, το ζητούμενο για τον Στέφανο δεν είναι απλά η πρόκριση, αλλά και ο τρόπος που θα την πάρει με άνεση, καθώς είναι ξεκάθαρο πως οι δυνάμεις θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια. Επειδή πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφύγει τα λάθη΄, τα games σε ακόμη ένα ακόμη παιχνίδι μπορούν να πιάσουν μεγάλο νούμερο.

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ & OVER 29,5 GAMES ΣΤΟ 1.94 ΣΤΗ NOVIBET

ymer-tsitsipas4-novibet

Ρολάν Γκαρός: Πρόγραμμα ημέρας 28/05/2022

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μετά την πρόκριση κόντρα στον Ντζέρε θα βρει και πάλι Σέρβο απέναντί του με τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς να παλεύει για την μεγάλη έκπληξη κόντρα στο Νο2.

Από την μεριά του, ο Αντρέι Ρούμπλεφ θέλει να περάσει το εμπόδιο του Κριστιάν Γκαρίν και να προετοιμαστεί για την επόμενη φάση όπου απέναντί του λογικά θα βρει τον Γιανίκ Σίνερ, που είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στον Μακένζι Μακ Ντόναλντ.

ymer tsitsipas5 novibet

Από το ταμπλό των γυναικών πλέον θα αρχίσει να αποτελεί είδηση το πότε η Ίγκα Σφιόντεκ θα χάσει σετ, γιατί ματς δεν χάνει! Η Πολωνή, που πήρε στα δύο σετ τα προηγούμενα δύο παιχνίδια της στο τουρνουά, θα ψάξει την 31η διαδοχική νίκη της κόντρα στην Ντάνκα Κόβινιτς.

ymer tsitsipas6 novibet

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η μάχη της Μάντισον Κις (22) απέναντι στην Έλενα Ριμπάκινα (16), με τη νικήτρια του ζευγαριού να συναντάει στον επόμενο γύρο την πιθανότατα την Μπαντόσα, που καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην φορμαρισμένη Κουντερμέτοβα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ