el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιταλία – Ισπανία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 06/07/2021

Ημιτελικός «θρίλερ» προβλέπεται στο Γουέμπλει (Τρίτη, 10 μ.μ.) ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς οι δύο ομάδες έχουν μοιράσει απλόχερα ποδοσφαιρικές υποσχέσεις στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Διαβάστε την ανάλυση και τα προγνωστικά για τον ημιτελικό στο Λονδίνο σ’ ένα ματς είναι ο «θάνατός σου η ζωή μου».

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η επανάληψη του τελικού του Euro 2012 στο Κίεβο. Τότε οι Φούρια Ρόχας διέλυσαν τους Ατζούρι με 4-0 και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για 3η φορά στην ιστορία τους. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, αναμφισβήτητα, θα έχει στο βάθος του μυαλού της τον θρίαμβο στο Κίεβο, όμως φέτος οι Ιταλοί είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και φιλοδοξούν να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς.

Με 600+ αγορές στη Novibet, αλλά και μακροχρόνια ειδικά στοιχήματα το παιχνίδι γίνεται πιο συναρπαστικό.

Η ομάδα που θα επικρατήσει θα παραμείνει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει στο μεγάλο τελικό της Κυριακή τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία- Δανία.  

Ιταλία – Ισπανία: Παρουσίαση 06/07/2021

Η Ιταλία από την εκκίνηση του Euro παίζει με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Μοναδικό μελανό της σημείο ήταν το γεγονός ότι ίδρωσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστρίας στην φάση των «16». Κατά τ’ άλλα οι φίλαθλοι χαίρονται να βλέπουν την ομάδα του Ρομπέτο Μαντσίνι, η οποία έχει αλλάξει το τρόπο παιχνιδιού της κι έχει εκμοντερνιστεί.

Οι Ιταλοί δεν είναι πλέον ομάδα που θα βάλει ένα γκολ και θα κοιτάξει να το διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού παίζοντας μόνο άμυνα.

Η λέξη «κατενάτσιο» έχει σβηστεί από το λεξιλόγιό της ιταλικής ομάδας.

Αντίθετα, με όπλο της το ασφυκτικό πρέσινγκ, την ενέργεια και το ομαδικό πνεύμα πνίγει τον αντίπαλο. Αυτό το ένιωσαν για τα καλά στο πετσί τους οι Βέλγοι πού ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και τελικά ηττήθηκαν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1 από τους Ιταλούς.

«Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμα περισσότερα γκολ κόντρα στο Βέλγιο. Τώρα μας περιμένει η Ισπανία στον ημιτελικό. Γνωρίζουμε ότι όσο προχωράει η διοργάνωση, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση. Ωστόσο, οι παίκτες μου είναι έτοιμοι για όλα», δήλωσε ο προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι.


 

Η Ισπανία ουσιαστικά έχει φτάσει «σβηστά» στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Αυτό είναι ενδεικτικό της ποιότητας που έχει στο ρόστερ του ο Λουίς Ενρίκε. Οι Φούρια Ρόχας όπως έγινε και στους «16» με την Κροατία έτσι και στα προημιτελικά πέρασαν στην παράταση (χρειάστηκαν και τα πέναλτι) το εμπόδιο της Ελβετίας και προκρίθηκαν στον ημιτελικό. Μπορεί να στάθηκαν τυχεροί, όμως οι Ισπανοί είναι από τους πρώτους που πιστεύουν ότι «η τύχη ευνοεί τους δυνατούς».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Πιστεύαμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουμε στα ημιτελικά. Πάντα έλεγα ότι ανήκουμε στα φαβορί για το έπαθλο. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε το Euro».


 

Ιταλία – Ισπανία: Προγνωστικά 06/07/2021

Η Ιταλία μας απέδειξε απέναντι στο Βέλγιο ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει στον τελικό. Το πάθος ξεχειλίζει στους Ατζούρι και όπως δεν φοβήθηκαν την παρέα του Κέβιν Ντε Μπρίνε, έτσι δεν πρόκειται να τρομάξουν ούτε από τους Ισπανούς.

Η ομάδα του Μαντσίνι δεν πρόκειται να κλειστεί στο καβούκι της και η άμυνα των Ισπανών υπό πίεση δεν εμπνέει σιγουριά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Ενρίκε μόνο στην πρεμιέρα με την Σουδία έμειναν στα 0-0 και σε όλα τα υπολοιπα ματς σκόραραν τουλάχιστον μια φορά.

ΣΤΗ NOVIBET ΤΟ GOAL ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ

Με δεδομένο ότι το ματς είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου» οι λεπτομέρειες αναμένεται να κάνουν την διαφορά. Οι Ισπανοί στην φετινή διοργάνωση «αγαπάνε» τις ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια και μας έχουν προσφέρει 4 “Χ” σε 5 παιχνίδια. Δύο στη φάση των ομίλων με Σουηδία (0-0), Πολωνία (1-1), μια στους «16» με την Κροατία (3-3) και ακόμα μια με την Ελβετία (1-1) στα ημιτελικά.

ΣΤΗ NOVIBET Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.30, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 1-1 ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 5.70

Το γνωστό «τίκι-τάκα» των Ισπανών δεν αποκλείεται να φέρει εκνευρισμό στους Ιταλούς. Η άμυνα των Ατζούρι δεν αποκλείεται να ρίξει και καμία παραπάνω «κλωτσιά» για να σταματήσει τις αμέτρητες πάσες των παικτών του Λουίς Ενρίκε.

Η ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.83


 

Ιταλία – Ισπανία: Ανάλυση  06/07/2021

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μέχρι τώρα παίζει εξαιρετικά το σύστημα 4-3-3. Οι Ιταλοί κινούνται σαν «γροθιά» πάνω στο χορτάρι και μεσοεπιθετικά οι Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Κιέζα, Ινσίνιε έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Αμυντικά η Ιταλία με «όπλο» την εμπειρία των Κιελίνι, Μπονούτσι έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα σε κανονική διάρκεια στο φετινό Euro.

Οι Ισπανοί και στην φετινή διοργάνωση στηρίζονται στο αγαπημένο τους «τίκι- τάκα» και μένει να δούμε αν με την συγκεκριμένη συνταγή καταφέρουν βρεθούν για 3η φορά στα τελευταία 4 Euro σε τελικό! Ο Λουίς Ενρίκε προτιμά το σύστημα 4-3-3 και στηρίζει πολλά στην μεσαία του γραμμή. Οι Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι είναι ικανοί να αλλάξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και να δημιουργήσουν εξαιρετικές προϋποθέσεις για γκολ. Μειονέκτημα για τους Ισπανούς αποτελεί η αμυντική λειτουργία που σε κάθε ματς προσφέρει «δωράκια» στους αντίπαλους επιθετικούς.


 

Ιταλία – Ισπανία: Στατιστικά  06/07/2021

  • Το αήττητο σερί της Ιταλίας σε όλες τις διοργανώσεις έχει διευρυνθεί στα 32 ματς (26 νίκες, 6 ισοπαλίες).
  • 13 σερί νίκες μετράει η Ιταλία
  • Οι δύο καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης θα κονταροχτυπηθούν. Η Ισπανία έχει πέτυχει 12 γκολ και η Ιταλία 11.
  • Ιμόμπιλε, Ινσίνιε έχουν πετύχει από δύο γκολ
  • 135 γκολ έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στο Euro. Tα περισσότερα από αυτά (29) στο διάστημα 46-60’.
  • Ο ταχύτερος παίκτης του Euro είναι ο Σπινατσόλα 33.8 km/h. Ο Ιταλός μπακ τραυματίστηκε με το Βέλγιο και οι Ατζούρι σίγουρα θα χάσουν σε ταχύτητα.
  • Η Ισπανία σε συνολικά 13 «νοκ άουτ» παιχνίδια σε Euro μετράει 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 νίκες με 16-9 τέρματα.
  • Η Ισπανία αντιμετώπισε στον τελικό του Euro το 2012 την Ιταλία και επικράτησε με σκορ 4-0. Για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε είχαν βρει δίχτυα οι Σίλβα (14’), Αλμπα (41’), Τόρες (84’), Μάτα (88’)
  • 2 παίκτες της Ιταλίας από το τωρινό ρόστερ ήταν βασικοί στον τελικό το 2012 μεταξύ των δύο ομάδων. Ο λόγος για τους Κιελίνι, Μπονούτσι.
  • Από το 2012 οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές. Η Ισπανία μετράει 3 νίκες, μια φορά κέρδισαν οι Ιταλοί, ενώ τα υπόλοιπα 4 παιχνίδια σταμάτησαν στο Χ.
  • Τρεις από τις 4 τελευταίες ισοπαλίες μεταξύ των δύο ομάδων ήρθα με σκορ 1-1.

ti εγινε στον τελικο του euro to 2012 αναμεσα σε ισπανια και ιταλια ;


 

Ιταλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 06/07/2021

Η Ιταλία θα αγωνιστεί χωρίς το «μηχανάκι» της στην αριστερή πλευρά της άμυνας, αφού ο Σπινατσόλα τραυματίστηκε σοβαρά στον προημιτελικό με το Βέλγιο. Ο Ρομπέτο Μαντσίνι περιμένει από τον Έμερσον να καλύψει το κενό του 28χρονου μπακ.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα, , Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Ισπανία: Απουσίες & Ενδεκάδα 06/07/2021

Ο Λουίς Ενρίκε είδε στο παιχνίδι με την Ελβετία τον Σαράμπια να αποχωρεί τραυματίας. Ο 29χρονος εξτρέμ είναι εξαιρετικά αμφίβολος και την θέση του στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Ντάνι Όλμο.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Ε. Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλμπα – Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι – Φεράν Τόρες, Ντάνι Ολμο, Μοράτα

Διαιτητης: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανός).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ