el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τζαμάλ Μουσιάλα: Το νέο αστέρι επέλεξε Γερμανία

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα επέλεξε να αγωνίζεται με τη Γερμανία αντί της Αγγλίας που είχε συμμετοχές στις μικρές εθνικές. Ποιο είναι το νέο μεγάλο πρότζεκτ στη θέση «10» για την Μπάγερν Μονάχου.

Συστήθηκε στο ευρύ κοινό πριν λίγες ημέρες και στη νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Λάτσιο (4-1) στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο γεννημένος στη Στουτγάρδη παίκτης από Νιγηριανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα, σημείωσε το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση και έγινε ο δεύτερος νεότερος ηλικιακά παίκτης που σκοράρει σε νοκ-άουτ ματς στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων, πίσω από τον Μπόγιαν (Μπαρτσελόνα).

musiala_novibetgrEχοντας αποκτηθεί το 2019 για τη δεύτερη ομάδα και προερχόμενος από την Τσέλσι (2011-19), πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη μεγάλη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου πέρσι, ενώ φέτος μετράει ήδη 16 συμμετοχές και 3 γκολ στην Μπουντεσλίγκα.

Στην παραμονή του στην Αγγλία, ήταν διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες από τα 15 έως τα 21, με τελευταία συμμετοχή το Νοέμβριο του 2020.

Συνάντηση και εγγυήσεις από Λεβ

Ο Μουσιάλα μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις εθνικές ομάδας. Νιγηρία, Αγγλία και Γερμανία ήταν οι επιλογές του, με τον ίδιο να ανακοινώνει πριν από λίγες ημέρες την απόφασή του να αγωνιστεί για τη χώρα στην οποία γεννήθηκε.

ΡΟλο σε αυτΗ του την απΟφαση Επαιξε, Οπως επιβεβαΙωσε ο Ιδιος, η ομιλΙα που εΙχε τΟσο με τον προπονητΗ της ΓερμανΙας, ΓιΟαχιμ Λεβ, Οσο και τον τεχνικΟ διευθυντΗ, Ολιβερ ΜπΙρχοφ

«Με απασχόλησε το θέμα πολύ. Που θα ήταν καλύτερο για την καριέρα μου και που θα παίζω περισσότερο. Στο τέλος βέβαια άκουσα το συναίσθημα που μου έλεγε να αγωνιστώ για τη Γερμανία, στα εδάφη της οποίας γεννήθηκα», ανέφερε αρχικά ο Μουσιάλα σχετικά με το θέμα της επιλογής του.

«Είχα μία πολύ καλή κουβέντα με τον Γιόαχιμ Λεβ. Συναντηθήκαμε στο Μόναχο και μου έδειξε ξεκάθαρα το δρόμο. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο ενημερωμένος ήταν για εμένα, όπως και ο Ολιβερ Μπίρχοφ. Μου είπε πως στο μέλλον με βλέπει στην εθνική ομάδα στη φυσική μου θέση, αυτή του δεκαριού».

Χαμένες Τσέλσι και Αγγλία

musiala_novibetgrΔεν είναι η πρώτη φορά που ένας Γερμανός παίκτης δεν «πιάνει» στην Τσέλσι. Ισως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μόνο ο Μίχαελ Μπάλακ μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να προσφέρει ουσιαστικά στους «μπλε» του Λονδίνου.

Η ουσία είναι πάντως πως ακόμα μία φορά βγαίνει χαμένη, αφού δεν κατάφερε να δει και να αξιοποιήσει το ταλέντο του Μουσιάλα στα 8 χρόνια που αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής της ο 18χρονος σήμερα μεσοεπιθετικός. Παράλληλα, χαμένη βγαίνει και η εθνική ομάδα, από τη στιγμή που ο ίδιος επέλεξε τη Γερμανία ενώ βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Γεννημένος στη Στουτγάρδη στις 26 Φεβρουαρίου 2003, αποχώρησε σε μικρή ηλικία για την Αγγλία με την οικογένειά του και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στις ακαδημίες της Τσέλσι. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό, έγινε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας, πλην της Ανδρών (U15, U16, U17, U21).

Στην Τσέλσι δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καμία συμμετοχή με τη μεγάλη ομάδα και το 2019 εντάχθηκε αρχικά στη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου, με τη μεγάλη ομάδα της οποίας έκανε και ντεμπούτο στις 20 Ιουνίου 2020 και τον αγώνα με τη Φράιμπουργκ.

Φέτος έχει ήδη αρκετές συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, μεταξύ αυτών και τέσσερις στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου σημείωσε και το πρώτο του τέρμα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ