el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τζον Ντουράν: Το ανερχόμενο αστέρι της Κολομβίας

Ο 17χρονος Τζον Ντουράν, που υπέγραψε στους Σικάγο Φάιαρ, θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι του ποδοσφαίρου της Κολομβίας. Διαβάστε το προφίλ του και τι είπαν γι’ αυτόν.

Σε μία νέα δημιουργική εποχή βρίσκεται στις ΗΠΑ και στο πρωτάθλημα της MLS το Σικάγο, που με ορίζοντα το νέο έτος, προχώρησε στην απόκτηση του 17χρονου Τζον Ντουράν από την Ενβιγκάδο της Κολομβίας.

Γεννημένος στις 13/12/2003, ο ύψους 1.85 παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα, έγινε ο νεαρότερος μη Αμερικανός που αποκτήθηκε με μεταγραφή στην ιστορία του πρωταθλήματος (από το 1993).

Σύμφωνα με το transfermarkt, η μεταγραφή του Ντουράν στοίχισε 300 χιλιάδες ευρώ. Κατά το παρελθόν η Ενβιγάδο έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Χάμες Ροντρίγκες.

duran_novibetgr
Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με διετή επέκταση έχει υπογράψει με το Σικάγο ο 17χρονος Ντουράν, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα την 1η Ιανουαρίου του 2022, λόγω του περιορισμού ηλικίας που υπάρχει στις μεταγραφές.

Η ομάδα του MLS κινήθηκε γρήγορα για την εξασφάλιση της υπογραφής του, αφού για την περίπτωσή του υπήρξε ενδιαφέρον από πολλές ακόμα ομάδες, όπως επιβεβαίωσε ο Τζoρζ Χέιτζ.

Από το 2019 τεχνικός διευθυντής του Σικάγο (νωρίτερα και για 7 χρόνια βρισκόταν στη Βασιλεία), δήλωσε σχετικά. «Η απόκτησή του εντάσσεται στο πλάνο μας να γίνουμε ένας τοπ προορισμός για τους ταλαντούχους παίκτες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο παίκτης επέλεξε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του μαζί μας, αφού υπήρχε ενδιαφέρον από πολλές ομάδες από όλο τον κόσμο».

Κράμα Ασπρίγια και Λουκάκου

duran_novibetgr

Ενας από τους κορυφαίους επιθετικούς της Κολομβίας θεωρείται ο 51χρονος πλέον Φαουστίνο Ασπρίγια, ο οποίος έκανε καριέρα στην Ευρώπη σε Πάρμα και Νιούκαστλ. Γρήγορος, τεχνίτης, μπορούσε να δημιουργήσει και να εκτελέσει. «Χταπόδι» και «Κόμπρα» ήταν τα προσωνύμια που του δόθηκαν όταν αγωνιζόταν στα γήπεδα της Ιταλίας.

Ο Ντουράν, βρίσκεται κοντά στον τρόπο παιχνιδιού του με αυτόν του Ασπρίγια, ενώ το στιλ του, είναι αρκετά κοντά σε αυτό του Βέλγου στράικερ Ρομέλου Λουκάκου (Ιντερ).

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προπονητής του στα τμήματα υποδομής Βίλμπερτ Περέα: «Μπορεί να γίνει καλύτερος από τον Λουκάκου, πιο ολοκληρωμένος. Στα 15 του έσπασε όλα τα κοντέρ. Εχει πολύ δυνατό χαρακτήρα και δεν φοβάται να ρισκάρει. Ακριβώς σαν τον Ασπρίγια».

Ο Περέα ήταν εκείνος που του άνοιξε το δρόμο για να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, από τα άκρα που έπαιζε κυρίως. Από τα 15 του έγινε διεθνής με την εθνική κάτω των 17 ετών ενώ σχεδόν άμεσα προωθήθηκε στην ομάδα κάτω των 20 ετών.

Σκόραρε πριν τα 16, στους τοπ παίκτες από τον Guardian

duran_novibetgr

Το 2019 πραγματοποίησε ο Ντουράν το ντεμπούτο του με τη μεγάλη ομάδα της Ενβιγκάδο, στα τμήματα υποδομής της οποίας εντάχθηκε από 11 ετών. Μάλιστα, σκόραρε το πρώτο τέρμα του πριν καν συμπληρώσει τα 16 του (15 ετών και 263 ημερών) και έγινε έτσι ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος Κολομβίας.

Ο Χάρολντ Ρομάνα, το 2002 με τη φανέλα της Ατλέτικο Ουίλα, είναι ο παίκτης που κατέχει την πρωτιά στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Από τη στιγμή που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ενβιγκάδο, ο Ντουράν έχει σημειώσει ακόμα ένα γκολ σε 24 συνολικά συμμετοχές. Δέκα ματς έχει αγωνιστεί ως βασικός ενώ στα επόμενα 14 έχει περάσει στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή.

Θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα στο χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα ο Guardian τον τοποθετεί στη λίστα με τους 60 παίκτες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια και είναι γεννημένοι το 2003.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ