el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιουβέντους – Ιντερ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 15-05-2021

Προτελευταία αγωνιστική στη Serie A και ο δρόμος πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ για τη Γιουβέντους περνάει από την αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ιντερ, το Σάββατο (15/05, 19:00).

Τη χειρότερη σεζόν της μετά το 2010-11, την τελευταία περίοδο δηλαδή που δεν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας, διανύει φέτος η Γιουβέντους.

Στην πρώτη προπονητική απόπειρα του Αντρέα Πίρλο, η «Γηραιά Κυρία» παρουσιάστηκε κατώτερη των όσων μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και έχει θέσει εν αμφιβόλω την παρουσία της στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα μάλιστα και αν νικήσει την Ιντερ και στο φινάλε την Μπολόνια μπορεί να μην είναι αρκετό, αφού χρειάζεται να χάσει βαθμούς η Νάπολι ώστε να την προσπεράσει

Πρώτο πρωτάθλημα μετά τη χρονιά του τρεμπλ (2009-10) για την Ιντερ και τον προπονητή των «νερατζούρι». Ο Αντόνιο Κόντε οδηγεί για τέταρτη φορά ομάδα σε κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τις Μπάρι (Serie B), Γιουβέντους και Τσέλσι.

Σε ό,τι αφορά την Ιντερ, αυτή είναι η 19η φορά που κατακτά τον τίτλο και η πρώτη μετά την αποχώρηση του Μάσιμο Μοράτι και την αγορά των μετοχών από την κινεζική Σουνίνγκ Χόλντινγκ.

Γιουβέντους – Ιντερ: Προγνωστικά 15-05-2021

juveinter_novibetgr

Το βαθμολογικό κίνητρο, το οποίο είναι μονόπλευρο από πλευράς Γιουβέντους – από τη στιγμή που η Ιντερ είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια – φαίνεται πως είναι ο παράγοντας που έχει μετρήσει περισσότερο στις αποδόσεις εν όψει του μεταξύ τους ματς.

Πιθανότατα έχει παίξει ρόλο και η παράδοση, η οποία είναι συντριπτικά με το μέρος της Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια (4-1-0 στα 5 πιο πρόσφατα για το πρωτάθλημα), με τον άσο να είναι το σημείο που προσφέρεται σε τιμές φαβορί (2.20-3.65-3.10).

Σε ό,τι αφορά τις αγορές των γκολ, από τη στιγμή που η Ιντερ διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθέσεις στη φετινή Σέριε Α (82 γκολ σε 36 αγωνιστικές) και η Γιουβέντους έχει μείνει ελάχιστες φορές χωρίς εντός έδρας γκολ, εκτιμάται πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να έχουμε γκολ και από τις δύο ομάδες (στο 1.57).

Οι πρώτοι σκόρερ της σεζόν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρομέλου Λουκάκου, για Γουβέντους και Ιντερ αντίστοιχα, είναι οι επικρατέστεροι ώστε να βρουν δίχτυα.

Γιουβέντους – Ιντερ: Ανάλυση 15-05-2021

Το σαββατιάτικο ματς θα είναι το τέταρτο φετινό μεταξύ τους και στα τρία προηγούμενα έχουν έρθει όλα τα σημεία.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα η Ιντερ επικράτησε 2-0 (Βιδάλ, Μπαρέλα οι σκόρερ) ενώ ακολούθησαν διπλά ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τη Γιουβέντους να προκρίνεται: 0-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και νίκη 2-1 στο Τορίνο με ανατροπή και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σημειώνει και τα δύο γκολ.

 

Σταθερά σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς χρησιμοποιεί διαχρονικά στις ομάδες του ο Αντόνιο Κόντε και αυτός ο κανόνας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση για τη φετινή Ιντερ.

Αντίθετα, αρκετές φορές έχει διαφοροποιήσει τα αγωνιστικά του πλάνα στη Γιουβέντους ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος αυτή την εποχή χρησιμοποιεί το 4-4-2 αντί του 3-4-1-2 που εφάρμοζε κυρίως το προηγούμενο διάστημα.

Γιουβέντους – Ιντερ: Παρουσίαση & Στατιστικά 15-05-2021

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Αντόνιο Κόντε το 2019, όταν ανέλαβε την Ιντερ, ήταν η απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος διεθνής επιθετικός έχει φτάσει τα 45 γκολ σε 70 συμμετοχές πρωταθλήματος και ήταν καθοριστικός στη φετινή πορεία προς τον τίτλο.

Ο Λουκάκου, πάντως, δεν έχει σκοράρει στην καριέρα του απέναντι στη Γιουβέντους, σε συνολικα 5 αναμετρήσεις

Για 11η φορά θα αντιμετωπίσει την Ιντερ ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο απολογισμός του είναι 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σημειώσει 4 γκολ συνολικά ως αντίπαλος των «νερατζούρι», τα 3 από αυτά με τη φανέλα της Γιουβέντους και το άλλο με αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ήττα από τη Γιουβέντους για το Κύπελλο, ήταν η τελευταία χρονικά από πλευράς Ιντερ. Εκτοτε παραμένει αήττητη για 17 ματς με απολογισμό 14 νίκες και 3 ισοπαλίες. Στα 6 από τα 11 πιο πρόσφατα, η Ιντερ σημείωσε ακριβώς 1 γκολ.

Από τον Απρίλιο του 2018 εως και σήμερα, η Γιουβέντους δεν έχει σκοράρει σε συνολικά 4 εντός έδρας ματς από τα 59 συνολικά σε αυτό το διάστημα. Κοινός παρονομαστής σε αυτά, το γεγονός πως ηττήθηκε.

Γιουβέντους: Απουσίες & Ενδεκάδα 15-05-2021

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον καταρτισμό της 11άδας ο Αντρέα Πίρλο στη Γιουβέντους.

Ο Ιταλός, στην παρθενική του παρουσία στους πάγκους ως πρώτος προπονητής, δεν έχει κάποιο σταθερό σύστημα και τρόπο παιχνιδιού.

Το τελευταίο διάστημα επιλέγει διάταξη με τέσσερις στην άμυνα και σύστημα 4-4-2 και έτσι αναμένεται και απέναντι στην Ιντερ, με τους Ρονάλντο και Ντιμπάλα στην επίθεση.

Πιθανή 11άδα (4-4-2): Σέζνι – Ντανίλο, Κιελίνι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο – Κουαδράδο, Αρτούρ, Ραμπιό, Κιέζα – Ρονάλντο, Ντιμπάλα.

Ιντερ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15-05-2021

Δεν αλλάζει την τακτική του ο Αντόνιο Κόντε, ανεξαρτήτως ομάδων και ενδεχόμενων απουσιών.

Το 3-5-2 είναι αυτό που έχει «χτίσει» και την Ιντερ και η διάταξη με την οποία θα παραταχθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και στην αναμέτρηση με τη Γιουβέντους.

Ο Αλέξις Σάντσες είναι η νέα απουσία για τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος δεν υπολογίζει ξανά στον επίσης σημαντικό Βιδάλ και τον Κολάροφ.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Χαντάνοβιτς – Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Χακίμι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ερικσεν, Πέρισιτς – Λ. Μαρτίνες, Λουκάκου.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ