el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιουβέντους vs Νάπολι: Η πίεση στον Αντρέα Πίρλο

Για τέταρτη φορά θα διεκδικήσει το Σούπερ Καπ με τη Γιουβέντους η Νάπολι, έχοντας δύο κατακτήσεις και έναν χαμένο τελικό. Τρεις χαμένοι τελικοί την τελευταία 4ετία για την πολυνίκη της διοργάνωσης ομάδα του Τορίνο.

Ημέρα τελικού η σημερινή (20/1, 22:00) στην Ιταλία, με την πρωταθλήτρια Γιουβέντους και την Κυπελλούχο Νάπολι, να διεκδικούν το Σούπερ Καπ.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν ακόμα αλλάξει, με τον Covid-19 να παραμένει στις ζωές μας και έτσι ως μέτρο πρόληψης δεν θα υπάρχουν θεατές στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο «Μαπέι Στάντιουμ» της Ρέτζιο Εμίλια. Σε περίπτωση ισοπαλίας προβλέπεται παράταση και εφόσον χρειαστεί ακολουθείται η διαδικασία των πέναλτι.

Είναι ο τέταρτος τελικός στην ιστορία της Νάπολι (σε όλους έχει αγωνιστεί με τη Γιουβέντους) και έχει ως σύμμαχο την παράδοση, αφού έχει κατακτήσει τους δύο (1990, 2014). Το 2012 ήταν νικήτρια η Γιουβέντους, η οποία ετοιμάζεται να δώσει για ένατη σερί φορά το παρών στο Σούπερ Καπ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Η «γηραιά κυρία» είναι παράλληλα και αυτή που μετρά τις περισσότερες κατακτήσεις (8) και τους περισσότερους χαμένους τελικούς (7), γνωρίζοντας την ήττα στους τρεις από τους τέσσερις πιο πρόσφατους.

Credits: Imago Images

Για το πρώτο τρόπαιο ο Αντρέα Πίρλο

Ως παίκτης κατέκτησε τους σημαντικότερους τίτλους που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο (Παγκόσμιο Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ), ως προπονητής όμως δεν έχει προλάβει μέχρι στιγμής να επιδείξει κάποια διάκριση.

Ο λόγος για τον Αντρέα Πίρλο, που από τον Αύγουστο του 2020 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους και η πίεση στο πρόσωπό του είναι πολύ μεγάλη αυτή την εποχή, λόγω της μετριότατης παρουσίας της ομάδας στη φετινή Serie A.

Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ θα αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο «σωσίβιο» για τον 41χρονο πλέον Πίρλο, ο οποίος είδε την πίεση προς το πρόσωπό του να αυξάνεται περισσότερο μετά την ήττα από την Ιντερ στο ντέρμπι που προηγήθηκε και είναι ο προπονητής που δέχεται έντονη κριτική αυτή την εποχή από τον ιταλικό Τύπο.

Η Γιουβέντους καλείται να δείξει πως παραμένει ομάδα που έχει το DNA της επιτυχίας και να κατακτήσει το τρόπαιο που θα επαναφέρει σίγουρα την ηρεμία στις τάξεις της.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο παίκτης που ποντάρει πολλά ο Πίρλο για τον τελικό της Τετάρτης, αφού ο Πορτογάλος είναι γεννημένος νικητής και συλλέκτης τίτλων. Αναμένεται έτσι να δώσει κίνητρο και στην υπόλοιπη ομάδα.

Εκτός πλάνων του Πίρλο θα βρίσκεται από την άλλη ο πρώτος σκόρερ της Γιουβέντους στη διοργάνωση, Πάουλο Ντιμπάλα (4 γκολ σε 5 συμμετοχές σε Σούπερ Καπ) λόγω τραυματισμού ενώ δεν είναι διαθέσιμοι και οι Αλεξ Σάντρο (μπακ), Κουαδράδο (μπακ-χαφ), Ντε Λιχτ (στόπερ).

Πιθανή 11άδα (3-4-1-2): Σέζνι – Ντεμιράλ, Μπονούτσι, Κιελίνι – Κιέζα, Αρτούρ, Μπεντανκούρ, Ντανίλο – ΜακΚένι – Μοράτα, Ρονάλντο.

Credits: Imago Images

Με κεκτημένη ταχύτητα η Νάπολι

Πέντε διαφορετικοί παίκτες σκόραραν στη νίκη με 6-0 επί της Φιορεντίνα στην αναμέτρηση που προηγήθηκε χρονικά για τη Serie A, ένα αποτέλεσμα που έχει συμβάλλει φυσικά στην τόνωση του ηθικού για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, εν όψει του τελικού.

Η Νάπολι συμμετέχει στη διοργάνωση ως Κυπελλούχος, επικρατώντας μάλιστα στον τελικό που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2020 της Γιουβέντους στη διαδικασία των πέναλτι.

Ηταν ο πρώτος τίτλος που κατακτά στην προπονητική του καριέρα ο Γκατούζο, ο οποίος συνυπήρξε με τον Πίρλο στη μεσαία γραμμή της Μίλαν στη «χρυσή» της 10ετία αλλά και την εθνική ομάδα. Ο γεννημένος τον Ιανουάριο του 1978 Ιταλός προπονητής, έχει περάσει και από τη χώρα μας, αφού στα πρώτα του βήματα στο χώρο της προπονητικής, είχε αναλάβει τον ΟΦΗ (2014-15).

Ο Φαμπιάν Ρουίθ (βασικός μέσος) είναι η σημαντικότερη απουσία που καλείται να βρει λύση ο Γκατούζο για τον τελικό της Τετάρτης ενώ δεν υπολογίζει ακόμα μία φορά στους τραυματίες Κέβιν Μαλκούιτ (μπακ) και Βίκτορ Οσιμεν (φορ). Αμφίβολη με μοιρασμένες πιθανότητες είναι τέλος η συμμετοχή του Αντρέα Πετάνια (φορ, κυρίως μπαίνει σαν αλλαγή).

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Οσπίνα – Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι – Ντέμε, Μπακαγιόκο – Λοσάνο, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε – Μέρτενς.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ