el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Juventus Vs Napoli

Bongiorno signore e signori, Benvenuto benvenuto nel mondo del calcio, όπως θα έλεγε και ο κορυφαίος Sandro Piccinini προλογίζοντας τον σημερινό μεγάλο αγώνα μεταξύ Juventus και Napoli.

Ένα μεγάλο ματς που εν πολλοίς θα κρίνει τον τίτλο, αφού αν νικήσει η Juventus θα αποσπαστεί 7 πόντους από τη δεύτερη Napoli. Αν νικήσουν οι Partenopei περιμένουν νίκη της Inter επί της Juve το άλλο Σάββατο στο Meazza. Πολλά ντέρμπυ, η ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Κόντρα Βορρά – Νότου, όχι τόσο κλασσική όπως όταν ανεβαίνει η Napoli στο Μιλάνο, αλλά σίγουρα άξια αναφοράς που ξυπνάει ποδοσφαιρική αδρεναλίνη από τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν να στρέφουν πάνω τους τα βλέμματα των απανταχού tifosi στα μέσα της δεκαετίας του 80, όταν στις συνθέσεις του είχαν τα δυο μεγαλύτερα δεκάρια το Michel Platini και το Diego. To 1986, η Juve κατέκτησε το πρωτάθλημα με έξι βαθμούς από την τρίτη μετέπειτα Napoli. Στις 9 Μαρτίου όμως στο Communale του Τορίνο, δε μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των φιλόδοξων Ναπολιτάνων, φέρνοντας 1-1. Η ισοφάριση του Brio που είχε προωθηθεί πανηγυρίστηκε σα νίκη από τους οπαδούς της Vecchia Signora.

Η επόμενη χρονιά, το 1987, η Napoli έγινε η πρώτη ομάδα του Νότου μέχρι και σήμερα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, περνώντας από το Communale με το εμφατικό 3-1, στις 9 Νοεμβρίου 1986. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0, με αξιομνημόνευτο ένα μακρινό ακροβατικό του Maradona από τα 35 μέτρα, (rebound από foul του ίδιου)που έβγαλε δύσκολα ο Taconi. Στο δεύτερο όμως έγινε χαμός. Ανοίγει το score ο Laudrup στο 50, με σουτ από κοντά. Θα ακολουθήσει όμως μια καταιγίδα από τη Napoli. Ο Taconi πιάνει τα άπιαστα από Maradona, Giordano & Carnevale. Στο 73 όμως ο Ferrario θα ισοφαρίσει και και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Giordano θα βάλει τους Partenopei μπροστά. Η Juve έχει περάσει μπροστά να ισοφαρίσει, στις αντεπιθέσεις θα δεχτεί στο 90, ένα τρίτο γκολ από τον Volpecina. Ήταν μια προειδοποίηση για το ποια ομάδα θα κατακτούσε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά.

Το Νοέμβριο πάλι του 1989, το μεταξύ τους ματς θα λήξει 1-1, με γκολ του Crippa στο 16 για τη Napoli και του Bonetti στο 73 για τη Juventus. Platini δεν υπάρχει καθώς έχει σταματήσει από το 1987, αλλά ο Diego ήταν εκεί να οδηγήσει τη Napoli στο δεύτερο και τελευταίο της πρωτάθλημα και στο κύπελλο UEFA για εκείνη τη χρονιά. Το ματς είχε τέτοιο πάθος που η Juventus είχε μια αποβολή, του scorer Bonetti στο 90 και κίτρινη του Marocchi, ενώ οι Ναπολιτάνοι είχαν συλλέξει 4 κίτρινες. Προπονητής της Napoli, ο κύριος Alberto Bigon.

Σήμερα η Juvetus, η οποία έχει κάνει μια εκπληκτική χρονιά, αλλά έρχεται κουρασμένη από τις ευρωπαϊκές μάχες της με τη Real και από μια ισοπαλία μεσοβδόμαδα με την Crotone, καλείται να καθαρίσει το πρωτάθλημα. Στο Juventus Stadium μετράει 3 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Η Napoli έχει 3 ισοπαλίες στις τελευταίες 3 εξόδους της.

Dybala-Higuain vs Mertens–Insigne, ποιοί πιστεύετε πως θα επικρατήσουν;

Καλή διασκέδαση!

«Gent’s lad»

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ