el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κόλαρ – Τσιτσιπάς: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 26/05/2022

Το επόμενο βήμα στην πορεία του στο Ρολάν Γκαρός θέλει να κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει στον 2ο γύρο του τουρνουά τον Ζντένεκ Κόλαρ με το πρώτο σερβίς να μην αναμένεται νωρίτερα από τις 18.00.

Και οι δύο δυσκολεύτηκαν στην πρώτη τους μέρα στο κυρίως ταμπλό. Για τον Τσέχο qualifier υπάρχει δικαιολογία, αφού είχε απέναντί του έναν αντίπαλο ίσης δυναμικότητας, όμως για το No.4 της παγκόσμιας κατάταξης η πρεμιέρα-θρίλερ δεν ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Αν όλα πάνε καλά για τον Στέφανο και πάρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης, μέσα στην ημέρα θα μάθει και τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο, ο οποίος θα προκύψει από τη σχετικά αμφίρροπη αναμέτρηση Ντάνιελ Έβανς – Μίκαελ Ίμερ. Τόσο ο Άγγλος, όσο και ο Σουηδός τενίστας ήταν σαρωτικοί στον 1ο γύρο και πήραν προκρίσεις με 3-0 σετ.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ζντένεκ Κόλαρ για τον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις παίζουν εδώ με 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Ρολάν Γκαρός!

 


Κόλαρ – Τσιτσιπάς: Ανάλυση, Παρουσίαση 26/05/2022

Ίσως η φράση «έπαιξε με τη φωτιά» είναι αρκετά light για να περιγράψει το πόσο κοντά βρέθηκε σε αποκλεισμό-σοκ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Λορέντζο Μουσέτι έστησε παγίδα στην πρεμιέρα, προηγήθηκε 2-0 σετ, όμως εν τέλει ο Έλληνας τενίστας βρήκε τον δρόμο προς την ανατροπή με 3-2 σετ (5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2) σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε 3 ώρες και 34 λεπτά.

Αυτή ήταν και η 3η φορά στην καριέρα του 23χρονου, που καταφέρνει να γυρίσει παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ. H πρώτη ήταν το 2020, στην ίδια διοργάνωση, κόντρα στον Χάουμε Μουνάρ και η δεύτερη στον επικό προημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2021 κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ.

kolar-tsitsipas2-novibet

Το μπλοκάρισμα του Στέφανου στο πρώτο σετ όπου βρέθηκε μπροστά 4-1 και 15-40, οδήγησε στο εντυπωσιακό 4-4 του 20χρονου Ιταλού, που παρότι έμεινε πίσω 5-4 έκανε δικό του το πρώτο σετ! Βρίσκοντας ψυχολογία και ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση, κράτησε εκτός ρυθμού τον αντίπαλο του, διεύρυνε το σερί στα επτά (!) διαδοχικά κερδισμένα games και πήρε σαφές προβάδισμα (4-0) και στο δεύτερο σετ, το οποίο κατάφερε να κάνει δικό του παρά την προσπάθεια επιστροφής του Τσιτσιπά.

Στο 3ο σετ ξεκίνησε η αντεπίθεση του Έλληνα τενίστα που με όπλο το σερβίς του έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή βρίσκοντας σε πρώτη φάση και πάλι σταθερότητα στο παιχνίδι του. Αφού μείωσε (2-1) ήταν πολύ πιο «ανθεκτικός» και στο πνευματικό κομμάτι. Περιόρισε τα λάθη του και παρότι αγχώθηκε ελαφρώς όταν ο Μουσέτι πήρε πίσω το break και μείωσε (3-2 από 3-0) δεν επηρεάστηκε και ισοφάρισε στα σετ παίζοντας κατά διαστήματα τένις υψηλού επιπέδου.

Με το μομέντουμ ξεκάθαρα υπέρ του και εξαιρετικές άμυνες ο Ιταλός ήταν αυτός που ήταν πλέον εκτός ρυθμού στο ματς κι εν τέλει παραδόθηκε με το Νο.4 του κόσμου να φτάνει στην ανατροπή.

«Το service μου ήταν εντελώς εκτός μετά τα πρώτα games του αγώνα. Το παιχνίδι μου δεν ήταν εκεί. Μόλις βρήκα ρυθμό ήξερα ότι μπορεί να γίνει ένα διαφορετικό ματς. Βρήκα το service μου και το ρυθμό στο παιχνίδι μου. Ένιωθα ότι σέρβιρα καλύτερα από αυτόν, έβρισκα περισσότερες ευκαιρίες μέσα από το service μου και πίεζα περισσότερο. Από τη δική μου οπτική πλευρά νομίζω ότι θα ήταν άδικο αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό», τόνισε ο Τσιτσιπάς που κέρδισε το 73% (106/145) των πόντων του πίσω από το service του.

Κλείνοντας απαντώντας σε ερώτηση για το άγχος της πρεμιέρας στο Ρολάν Γκαρός πρόσθεσε: «Νομίζω όλοι είναι αγχωμένοι όταν μπαίνουν στον πρώτο αγώνα ενός Grand Slam, δεν γίνεται να μην έχεις άγχος και νομίζω είναι λάθος να μην νιώθεις λίγη πίεση ή λίγο άγχος όταν μπαίνεις να παίξεις με οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά δεν νομίζω ότι οφείλεται σ’ αυτό».

Από την δική του πλευρά ο Ζντένεκ Κόλαρ με αρκετή υπομονή και σχετικά καλή εμφάνιση κατάφερε να πάρει μία σημαντική πρόκριση στον 2ο γύρο, αφήνοντας εκτός τον Λούκας Πουίγ (3-1) σε σχεδόν τρεις ώρες παιχνιδιού (2.57′).

Ο Τσέχος qualifier έκανε δικό το πρώτο σετ (6-3) με break στο 8ο γκέιμ και παρότι ο Γάλλος απάντησε (6-4) πήρε το κομβικό και απόλυτα ισορροπημένο 3ο σετ (7-5), για να «σφραγίσει» το εισιτήριο στο τέταρτο και τελευταίο σετ (6-4).

kolar-tsitsipas6-novibet

Κόλαρ – Τσιτσιπάς: Προγνωστικά 26/05/2022

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο σετ αποδόσεων σε σημείο όπου οι πιο «ψαγμένες» αγορές αποτελούν μονόδρομο, αφού το φαβορί δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Ο Τσιτσιπάς ύστερα από την «κρυάδα» της πρεμιέρας είναι βέβαιο πως θα μπει πιο συγκεντρωμένος και σίγουρα απαλλαγμένος από αδικαιολόγητα άγχη που μπορούν να του… χαλάσουν το μυαλό.

Η εξέλιξη του προηγούμενου παιχνιδιού είναι πολύ πιθανό να κάνει καλό στον Έλληνα τενίστα, που αν συνεχίσει με τον ρυθμό που τελείωσε το ματς κόντρα στον Μουσέτι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κόλαρ, ο οποίος έχει ένα… βουνό μπροστά του.

Με τον Έλληνα τενίστα να έχει στο μυαλό του και τις δυνάμεις που θα πρέπει να «ρεφάρει» από το πρώτο ματς σίγουρα θα θελήσει να καθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται συνεχίζοντας «ζεστός» από την ανατροπή.

ΤΟ ΕΥΡΟΣ GAMES 25-35 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 1,70 ΣΤΗ NOVIBET

kolar-tsitsipas3-novibet

Ρολάν Γκαρός: Πρόγραμμα ημέρας 26/05/2022

Εκτός από τη μάχη του Ντάνιελ Έβανς κόντρα στον Μίκαελ Ίμερ, όπου θα προκύψει ο αντίπαλος του ζευγαριού του Τσιτσιπά, από τα υπόλοιπα παιχνίδια ενδιαφέρον έχει η μονομαχία Λάσλο Ντζέρε – Ντανίλ Μεντβέντεφ. Παρότι ο Ρώσος ξεκίνησε «ζεστός» περνώντας (3-0) το εμπόδιο του Μπαγκνίς στην πρεμιέρα, είναι πάντα… επίφοβος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο Σέρβος ξεκίνησε δυναμικά κόντρα στον Μπεράνκις (3-0) στον πρώτο γύρο και παρά το δύσκολο έργο του θα παλέψει για τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στο Νο2. της παγκόσμιας κατάταξης.

kolar-tsitsipas4-novibet

Παράσταση νίκης και για τον Αντρέι Ρούμπλεφ που αντιμετωπίζει τον Αργεντινό, Φεντερίκο Ντελμπόνις, δείχνοντας πως έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Aπό το ταμπλό των γυναικών η Ίκγα Σφιόντεκ θέλει να συνεχίσει την «παρέλαση» και να κάνει ακόμη ένα βήμα για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στο φετινό τουρνουά. Η Πολωνή θα ψάξει την 30η διαδοχική νίκη της απέναντι στην Αμερικανίδα, Άλισον Ρίσκε, που θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να κλέψει το εισιτήριο.

kolar-tsitsipas5-novibet

Το μενού περιλαμβάνει και «εμφύλιο» Ηνωμένων Πολιτειών ανάμεσα στις Ντάνιελ Κόλινς και Σέλμπι Ρότζερς, αλλά και το ισορροπημένο ζευγάρι της Μαγιάρ Σερίφ με την Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ