el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα – Μαρία Σάκκαρη: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 10-06-2021

Κανείς δεν περίμενε ότι το ζευγάρι στον έναν ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός θα ήταν η Μαρία Σάκκαρη και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Ωστόσο και οι δύο τενίστριες έχουν παίξει καταπληκτικό τένις τις τελευταίες δέκα ημέρες στο Παρισινό Οπεν και δικαίως απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους σε ατομικό επίπεδο.

Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα – Μαρία Σάκκαρη: Προγνωστικά 10-06-2021

Η Σάκκαρη πριν τον προημιτελικό με τη Σφιόντεκ προσφέρονταν στο 14.00 (!) για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός, μετά όμως την επιβλητική της εμφάνιση απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, θεωρείται πλέον πρώτο φαβορί στο 2.15.

Πάνω από 140 αγορές προσφέρονται για ειδικά στοιχήματα, όπως άσοι, διπλά λάθη, μπρέικ και σέρβις.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι ασφαλώς φαβορί για την επικράτηση και κόντρα Κρεϊτσίκοβα, σε απόδοση 1.64. Το σενάριο να κερδίσει με 2-0 σετ προσφέρεται στο 2.36, ενώ το 2-1 στο 4.15.

Η Τσέχα τενίστρια βέβαια, διανύει την καλύτερή της φόρμα στο χώμα και αναμένεται να είναι ανταγωνιστική. Το ενδεχόμενο λοιπόν να δούμε ένα ματς με γεμάτα σετ, είτε δύο, είτε τρία, είναι αρκετά πιθανό.

Οποιος λοιπόν δεν επιθυμεί να ποντάρει στη νικήτρια, μπορεί να κοιτάξει το line των games με το over 22,5 να προσφέρεται στο 2.14.

Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα – Μαρία Σάκκαρη: Ανάλυση 10-06-2021

Η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε διαδοχικά στους «16» και στους «8» τις δύο περσινές φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός.

Ειδικά στον προημιτελικό, με την κάτοχο του τίτλου, Ιγκα Σφιόντεκ, η οποία μετρούσε μόνο μία ήττα στα τελευταία 20 παιχνίδια της στο χώμα, ήταν πραγματικά απολαυστική. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έλεγξε εξ αρχής το ματς, είχε το πάνω χέρι στα περισσότερα ράλι και έφτασε πανάξια στο καθαρό 2-0 (6-4, 6-4) μέσα σε μία ώρα και 31 λεπτά.

 

Η Σάκκαρη παίζει το καλύτερο τένις της ζωής της στο φετινό Ρολάν Γκαρός και δικαιωματικά πλέον μπορεί να ονειρεύεται ότι θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στα χρονικά, η οποία θα φτάσει στην κατάκτηση ενός από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά του αθλήματος.

Στον αντίποδα, η Κρεϊτσίκοβα είναι μία τενίστρια που φημίζεται κυρίως για τις επιδόσεις της στο διπλό. Για πρώτη φορά και αυτή κάνει ένα τόσο μεγάλο ξεπέταγμα στο μονό. Η Τσέχα, Νο. 33 της παγκόσμιας κατάταξης, μέχρι το φετινό Ρολάν Γκαρός είχε να επιδείξει σε Γκραν Σλαμ μόνο δύο παρουσίες μέχρι τον 2ο γύρο, στην Αυστραλία το 2020 και το 2021.

krejicikova_novibetgr

Οπως η Μαρία, έτσι και η Κρεϊτσίκοβα ήταν αουτσάιντερ στα προημιτελικά κόντρα στην Κόρι Γκοφ (No. 25), ωστόσο ανέτρεψε τα προγνωστικά και έφτασε στη νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-3) μέσα σε μία ώρα και 50 λεπτά.

Η 25χρονη Τσέχα προχώρησε ως την τετράδα έχοντας χάσει μόνο ένα σετ, το πρώτο που έδωσε στον πρώτο γύρο κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα (No. 10). Εκτοτε ακολούθησαν 10 νικηφόρα σετ, με την Κρεϊτσίκοβα να αποκλείει επίσης τις Αλεξάντροβα, Σβιτολίνα (No. 6) και Στέφενς.

Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα – Μαρία Σάκκαρη: Παρουσίαση & Στατιστικά 10-06-2021

Οι δύο αθλήτριες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν με την Κρεϊτσίκοβα να μετράει ισάριθμες νίκες.

Συγκεκριμένα, η Τσέχα κέρδισε φέτος τη Σάκκαρη 2-0 σετ στον πρώτο γύρο, στο τουρνουά του Ντουμπάι. Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν αρκετά πίσω, το 2014, όταν και οι δύο ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Και τότε η Κρεϊτσίκοβα είχε επικρατήσει με 2-0.

Η Τσέχα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αφού μετράει δέκα διαδοχικές νίκες στο χώμα. Παράλληλα με το μονό, αγωνίζεται στο Ρολάν Γκαρός τόσο στο διπλό όσο και στο μικτό διπλό. Στο διπλό με ζευγάρι τη Σινιάκοβα έχει φτάσει επίσης μέχρι τα ημιτελικά, ενώ στο μικτό διπλό με ζευγάρι τον Πόλασεκ αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Το πρώην Νο.1 του κόσμου στο διπλό, έχει κατακτήσει τόσο το Ρολάν Γκαρός, όσο και το Γουίμπλεντον το 2018 με παρτενέρ τη Σινιάκοβα, ενώ στο μικτό μετράει τρεις διαδοχικούς τίτλους (2019, 2020, 2021) στο Αυστραλιανό Οπεν

Σε ατομικό επίπεδο, η Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε φέτος στο Στρασβούργο, τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, ενώ προηγουμένως είχε φτάσει και ως τον τελικό στο Ντουμπάι.

Γενικά, η Τσέχα είναι μία τενίστρια που μπορεί να βάλει δύσκολα στη Σάκκαρη, ωστόσο ο προπονητής της Μαρίας, Τομ Χιλ, δουλεύει εξαιρετικά τη στρατηγική της Ελληνίδας πρωταθλήτριας σε κάθε ματς.

Η Σάκκαρη λοιπόν αναμένεται να εμφανιστεί απόλυτα προετοιμασμένη, προκειμένου να αξιοποιήσει την ταχύτητά της, τα δυνατά και βαθιά της χτυπήματα, αλλά και την αθλητικότητά της.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ