el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κύπελλο Ελλάδας Φάση 16: Προγνωστικά, Ανάλυση 01/12/2021

Το πρώτο μέρος της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας περιλαμβάνει αναμετρήσεις για όλα τα γούστα σ’ ένα θεσμό που παραδοσιακά κρύβει εκπλήξεις.

Οι αγώνες είναι διπλοί (θα ακολουθήσει ρεβάνς) και για την ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση ισχύει το εκτός έδρας γκολ στην περίπτωση που υπάρξουν δύο όμοια αποτελέσματα. Ο συγκεκριμένος κανονισμός διατηρήθηκε στο Κύπελλο Ελλάδας, παρότι η UEFA κατήργησε το εκτός έδρας γκολ σε όλες τις διοργανώσεις της.

Ο θεσμός του Κυπέλλου γίνεται πιο συναρπαστικός με ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αμέτρητες αγορές στα παιχνίδια για τη φάση των “16”.


Άρης – ΟΦΗ: Προγνωστικά, Ανάλυση 01/12/2021 

Την Τετάρτη (17:00) ο Άρης υποδέχεται τον ΟΦΗ και με δεδομένο ότι ακολουθεί και ρεβάνς στην Κρήτη φιλοδοξεί να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.

Ο Άρης προέρχεται από μεγάλη νίκη (0-1) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πλέον η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Άκη Μάντζιου εκτοξεύθηκε στα ύψη. Οι «κίτρινοι» θέλουν να… χτίσουν πάνω στη συγκεκριμένη επιτυχία και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου με εξαιρετική τακτική κλείδωσαν τα ατού του ΠΑΟΚ και με σκόρερ τον Μαντσίνι επέστρεψαν στις νίκες. Αναμφισβήτητα το «τρίποντο» στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας αποτελεί την καλύτερη ψυχολογική ένεση για τους «κίτρινους» ενόψει και των αναμετρήσεων με τον ΟΦΗ, κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής, Άκης Μάντζιος, λέγοντας:

«Βγάλαμε χαρακτήρα και αντιδράσαμε μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΣ. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους φιλάθλους μας. Η ομάδα μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, το έχει αποδείξει κι ελπίζω η σημερινή νίκη να φέρει ανάλογη συνέχεια. Προχωράμε και στρέφουμε την προσοχή μας στον αγώνα του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ που είναι καταλυτικός».

Ο ΟΦΗ, υπό τις οδηγίες του Νίκου Νιόπλια, είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα τα όπλα. Το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα προέχεται από τρεις σερί νίκες και σε 11 αγωνιστικές έχει ηττηθεί μόλις μια φορά αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι Κρητικοί την Κυριακή επικράτησαν 2-1 του Ιωνικού κι ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας σκορπώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους τους.

«Το σημαντικότερο είναι ότι πλέον έχουμε βάθος στο ρόστερ μας. Η επιστροφή καλών παικτών μας βοήθησε. Πλέον σκεφτόμαστε το παιχνίδι κόντρα στον Αρη στο Κύπελλο. Είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει, έπαιξα σε δύο τελικούς με τον ΟΦΗ, μακάρι να πάμε μακριά αλλά έχουμε μπροστά μας και έναν δύσκολο αντίπαλο», υποστήριξε ο Νίκος Νιόπλιας.

Φέτος οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 13/9 στο πρωτάθλημα της Super Legaue και το ματς στο Βικελίδης «κόλλησε» στο 0-0. Περιμένουμε και πάλι κλειστό ματς, αφού υπάρχει και η ρεβάνς.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20 ΣΤΗ ΝOVIBET


Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 01/12/2021

Την ίδια ώρα (17.00) ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου (1/12, 17:00) με στόχο να βάλει δύσκολα σ’ ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του επάθλου.

Αναμφισβήτητα οι Βoιωτοί δεν έχουν υψηλές βλέψεις στον θεσμό του Κυπέλλου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσουν αμαχητί. Στόχος τους είναι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους πρωταθλητές και να παρουσιάσουν καλό πρόσωπο.

Ο Λεβαδειακός φέτος θέλει να επιστρέψει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας και στο πρωτάθλημα της Super League 2 είναι εκ των πρωταγωνιστών στη βαθμολογία του Β’ ομίλου. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη σε 5 αγωνιστικές είναι αήττητοι (3-2-0) και την Κυριακή επικράτησαν με σκορ 3-1 του Ο.Φ. Ιεράπετρας με σκόρερ τους Νίλι, Δούμτσιο και Πολέτο.

Ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά θα ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές και παράλληλα ο Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά και ποδοσφαιριστές της Β’ ομάδας.

Ο Πορτογάλος προπονητής ανέβασε στην πρώτη ομάδα επτά παιδιά του Ολυμπιακού Β’. Πρόκειται για τους νεαρούς Μπαγκαλιάνη (στόπερ), Αποστολόπουλο, Νίκολιτς (μπακ), Ξενιτίδη (χαφ), Κωστή (μέσος), Κίτσο και Μαρίνο (εξτρέμ).

Επίσης είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο Σεμέδο για πρώτη φορά μετά απο τρεις μήνες συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού. Εκτός αποστολής έμειναν οι Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσουκ, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ροντρίγκες και Ελ Αραμπι.

Ακόμα κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» είναι φαβορί, προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες την Κυριακή επικράτησαν 2-1 του Βόλου στο Καραϊσκάκη και έμειναν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Στο συγκεκριμένο ματς ο Ολυμπιακός έδειξε επιμονή και υπομονή και τελικά πήρε το «τρίποντο» με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις κι ενώ ο Βόλος είχε ισοφαρίσει στο 88’. «Πιστέψαμε στη νίκη ακόμα και όταν μας ισοφάρισαν. Διαθέτουμε εμπειρία και ποιότητα και είμαι ευλογημένος που δουλεύω με αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Έχουν αγωνιστικό πνεύμα και είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν πράξη όσα ζητάω», υποστήριξε ο Πέδρος Μαρτίνς.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελευταία φορά που έπαιξαν στη Λιβαδειά (στο πρωτάθλημα) ήταν τον 2019  και επικράτησαν εύκολα με σκορ 0-2, ενώ τις σεζόν 16/17 και 17/18 είχαν σκοντάψει με σκορ 1-1.

στα combo bets τησ novibet h nikh toy ολυμπιακουσ & under 3.5 προσφερεται σε αποδοση 2.10


Παναθηναϊκός – Βόλος: Προγνωστικά, Ανάλυση 01/12/2021

Στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και Βόλος (19:00) μας υπόσχονται ματς για γερά νεύρα.

Το «τριφύλλι» έχει στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και μετά τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα με Λαμία (1-3) και Παναιτωλικό (2-0) δεν θέλει να παίξει με τη φωτιά. Θετικό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ότι επιθετικά βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Φεντερίκο Μακέντα από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Καρλίτος, ενώ πλεονέκτημα αποτελεί και το γεγονός ότι ο Βιγιαφάνες έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του.

«Έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές να αποδέχονται τις αποφάσεις. Είμαι χαρούμενος για το ότι οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες. Το γεγονός ότι κάναμε πολλές αλλαγές, αλλά παίξαμε καλά είναι σημαντικό. Ο ρόλος του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να βρίσκεται σε ετοιμότητα πάντα», τόνισε ο Γιοβάνοβιτς μετά το 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ για την αναμέτρηση με τον Βόλο στο Κύπελλο, υποστήριξε: «Πάντα για μένα το πρώτο παιχνίδι που έρχεται είναι το πιο κρίσιμο. Το Κύπελλο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα θα είναι σε καλή κατάσταση».

Ο Βόλος την Κυριακή μπορεί να ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό (1-2) στο Φάληρο, αλλά για μεγάλο διάστημα κοίταξε στα μάτια του πρωταθλητές. Οι παίκτες του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, παρότι προέρχονται από 3 σερί ήττες, θα στήσουν «παγίδες» στη Λεωφόρο και δεν σκοπεύουν να επαναλάβουν την απογοητευτική εμφάνιση του πρωταθλήματος όταν και ηττήθηκαν 5-1.

Το τεχνικό επιτελείο της ομάδα της Μαγνησίας καλείται να διαχειριστεί και το θέμα της κούρασης, όμως ο Αμπασκάλ είδε αρκετά θετικά στοιχεία στο ματς του Βόλου με τον Ολυμπιακό.
«Πρέπει να συγχαρώ τα παιδιά γιατί κοιτάξανε στα μάτια τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη έδρα. Χάσαμε από ένα πέναλτι κι ένα φάουλ απέναντι έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Εμείς ήμασταν διαβασμένοι και στο πως να αμυνθούμε και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και στα επόμενα παιχνίδια», τόνισε ο Ισπανός προπονητής του Βόλου.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού έχει τα πάνω της και τα κάτω της και ο Βόλος τόσο εντός όσο και εκτός παίζει για το γκολ.

ΤΟ GOAL ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15 ΣΤΗ ΝΟVIBET 


ΑΕΚ – Κηφισιά: Προγνωστικά, Ανάλυση 01/12/2021

Η ΑΕΚ φιλοξενει την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ (20:15) με στόχο να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί  στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου.

 Η «Ένωση» μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο στο συγκεκριμένο ματς, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμήσει την ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει «ανάσες» σε βασικούς ποδοσφαιριστές κάτι που σημαίνει ότι οι Τσιντώτας, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γέβτιτς, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ ενδέχεται να ξεκινήσουν στην 11αδα. Επίσης, το τεχνικό επιτελείο θα συμπεριλάβει στην αποστολή και νεαρούς παίκτες από τη Β’ ομάδα.

 

Η ΑΕΚ προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα, αφού το Σάββατο πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα με τον Σάκχοφ να βρίσκει δίχτυα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. «Ήταν δύσκολο πνευματικά να διαχειριστούμε την όλη κατάσταση, αφού προερχόμασταν από ήττα με τον Ολυμπιακό και κόντρα στον ΠΑΣ βρεθήκαμε με το καλημέρα πίσω στο σκορ. Πρέπει να βελτιωθούμε αμυντικά διότι συνεχώς δεχόμαστε γκολ. Μπράβο στους παίκτες μου που πίστεψαν στη νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα», υποστήριξε ο Γιαννίκης μετά το σπουδαίο διπλό μέσα στα Γιάννενα.

Η Κηφισιά ζει τι όνειρό της στη φετινή διοργάνωση και θα παίξει με άγνοια κινδύνου στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Νίκου Κούστα στην περασμένη φάση απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) και απέδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάποιες ομάδες της Super League.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 η Κηφισιά είναι άκρως υπολογίσιμη και με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις μια ήττα είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας στον Νότιο όμιλο. Την Κυριακή η Κηφισιά παραχώρησε την πρώτη της ισοπαλία, αφού «κόλλησε» στο 0-0 με τον Διαφόρα σ’ ένα ματς με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές τη σεζόν 2013/14 στην Γ’ Εθνική και τότε οι ΑΕΚ πανηγύρισε ισάριθμες νίκες με σκορ 4-2 και 2-0.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ (ΑΝΥΤΙΜΕ) Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΤΟ ΒΡIΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 ΣΤΗ NOVIBET 


Λάρισα – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση 01/12/2021

Λάρισα και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Αλκαζάρ στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Η ΑΕΛ φιλοδοξεί να βάλει δύσκολα στους φιλοξενούμενους και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στον Κυπελλούχο Ελλάδας.

Οι «βυσσινί» πέρυσι υποβιβάστηκαν από τα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας στη Super League 2 και ο μεγάλος τους στόχο είναι να επιστρέψουν σε τοπ επίπεδο. H AEΛ την Κυριακή έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή ένα αποτέλεσμα που την οδήγησε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα.

Οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη περιμένουμε να κάνουν προσεχτικό παιχνίδι στην άμυνα και να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και θέλει να βάλει τέλος στον κατήγορο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου προέρχονται από ήττα στο ντέρμπι με την Άρη (0-1) στην Τούμπα και ο εγωισμός τους έχει πληγωθεί. Η σφαλιάρα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήταν η 2η σερί ήττα για τον Δικέφαλο στη Super League, ενώ παράλληλα ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε τρία διαδοχικά ματς χωρίς γκολ (Ατρόμητο, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Άρη).

Ο προβληματισμός είναι έκδηλος και εκφράστηκε και από τον Λουτσέσκου, ο οποίος υποστήριξε: «Ίσως να δημιούργησα υψηλές προσδοκίες και ίσως να μην διαχειρίστηκα σωστά τις καταστάσεις με παίκτες που έρχονται από προβλήματα. Πρέπει να παλέψουμε και να αντιδράσουμε ξεκινώντας από την Τετάρτη στο Κύπελλο. Οφείλουμε να δώσουμε ένα κίνητρο στους παίκτες».

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών ο Ζίβκοβιτς τόνισε ότι «ψάχνουμε να δούμε τι φταίει» και συμπλήρωσε: «Οφείλω και εγώ και οι συμπαίκτες μου να πούμε μία συγγνώμη για το αγωνιστικό κομμάτι. Θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, δεν μας βγήκε, πρέπει να βελτιωθούμε και να αντιδράσουμε άμεσα».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη σεζόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι στον θεσμό του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ σε διπλά παιχνίδια πανηγύρισε δύο νίκες με σκορ 1-2 στο Αλκαζάρ και 5-0 στην Τούμπα.

Περιμένουμε αντίδραση από τον ΠΑΟΚ, αφού η κριτκή έχει αυξηθεί.

ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΗ NOVIBET



Διαβάστε ακόμα… 

H Novibet απογειώνει τα Virtuals με την Inspired Entertainment

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ