el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

La Liga: Ο τίτλος στα χέρια της Μπαρτσελόνα

Η La Liga επέστρεψε έπειτα από διάλειμμα τριών μηνών λόγω του κορονοϊού και μας επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις παρά τα άδεια γήπεδα λόγω των αυστηρών μέτρων κοινωνικής απόστασης. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να παραμείνει στην κορυφή;

Επειτα από δύο ματς μετά την επανέναρξη η Μπαρτσελόνα διατηρεί το προβάδισμα των δύο βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο η μάχη τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη La Liga αναμένεται συναρπαστική μέχρι το φινάλε.

Η Ρεάλ μπορεί να κυριαρχεί στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο την προηγούμενη πενταετία, η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ισπανίας και εντός των τειχών είναι ξεκάθαρο πως έχει πάρει τον αέρα των Μαδριλένων.

Με την επανεκκίνηση, η Μπάρτσα κέρδισε 4-0 στη Μαγιόρκα, με τον Λιονέλ Μέσι να βγάζει δύο ασίστ και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 93’. Ακολούθησε το εντός έδρας 2-0 επί της Λεγανές, με τον Μέσι να προσθέτει ακόμη ένα γκολ στο ενεργητικό του και να φτάνει τα 21 σε 24 συμμετοχές φέτος στην Πριμέρα!

Τα παιχνίδια, ωστόσο, συνεχίζονται χωρίς ανάσα. Είναι ενδεικτικό πως όλες οι ομάδες στην Ισπανία θα παίζουν κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα σε έναν μήνα. Μπορεί λοιπόν η Μπαρτσελόνα να κρατήσει αυτό το +2 από τη Ρεάλ για να φτάσει στον 27ο τίτλο της ιστορίας της;

Η La Liga σε live streaming* και με νέες αγορές στη Novibet

Πάμε να δούμε το πρόγραμμά της αναλυτικά.

30η Αγωνιστική: Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα (Παρασκευή 19/6)

Από τα πιο κρίσιμα ματς που έχει να δώσει η Μπαρτσελόνα μέχρι το φινάλε της σεζόν για την υπεράσπιση του τίτλου της. Η Σεβίλλη έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες φέτος εντός έδρας και παλεύει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον πρώτο γύρο η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει με 4-0, την προηγούμενη πενταετία, πάντως, τρεις φορές δεν κατάφερε να επικρατήσει μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Εφόσον καταφέρει να το κάνει φέτος θα μεταφέρει μεγάλη πίεση στη Ρεάλ, η οποία με τη σειρά της την Κυριακή έχει δύσκολη έξοδο στην έδρα της Σοσιεδάδ.

31η Αγωνιστική: Μπαρτσελόνα – Μπιλμπάο (Τρίτη 23/6)

Η Μπιλμπάο φέτος έχει κάνει ήδη δύο ζημιές στην Μπαρτσελόνα. Την κέρδισε στον πρώτο γύρο με 1-0, την απέκλεισε και στο Κύπελλο τον περασμένο Φεβρουάριο επίσης με 1-0 και της αφαίρεσε έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσει το 31ο Copa del Rey της ιστορίας της.

Γενικά, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται την τελευταία διετία με την Αθλέτικ, αφού στα τελευταία τέσσερα μεταξύ τους ματς έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Βέβαια, η Μπιλμπάο βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις και πρακτικά περιμένει πότε θα οριστεί ο πρώτος στα χρονικά βασκικός τελικός κυπέλλου με τη Σοσιεδάδ.

32η Αγωνιστική: Θέλτα – Μπαρτσελόνα (Σάββατο 27/6)

Η Θέλτα βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη έχοντας τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (22 γκολ) μαζί με τη Λεγανές. Στον πρώτο γύρο η Μπαρτσελόνα την είχε κερδίσει άνετα με 4-1 χάρη σε χατ τρικ του Μέσι.

Η φετινή Θέλτα δεν δείχνει ικανή να απειλήσει την Μπάρτσα, ωστόσο το Βίγκο ποτέ δεν ήταν ευπρόσδεκτη έδρα για τους «μπλαουγκράνα». Το τελευταίο διπλό της Μπαρτσελόνα εκεί ήρθε το 2015 και έκτοτε μετράει τρεις ήττες και μία ισοπαλία!

33η Αγωνιστική: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο (Τετάρτη 1/7)

Πάντα τα ματς με την Ατλέτικο κρίνονται αποφασιστικά για την κατάκτηση του τίτλου. Εφόσον η Μπαρτσελόνα λυγίσει την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα μπει στην τελική ευθεία με την κατάλληλη φόρα και ψυχολογία.

Η Μπάρτσα έχει να χάσει στο πρωτάθλημα από τους «ροχιμπλάνκος» από το 2010, όταν η Ατλέτικο είχε επικρατήσει με 2-1 στη Μαδρίτη. Για να βρούμε ήττα της Μπαρτσελόνα εντός έδρας από τους Μαδριλένους πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω το 2006.

Στο πιο πρόσφατο πάντως μεταξύ τους ματς, η Ατλέτικο επικράτησε με 3-2 της Μπαρτσελόνα στο Σούπερ Καπ. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στα τελευταία δέκα ματς απέναντι στην Μπάρτσα.

Οπως και να έχει η Ατλέτικο παραμένει μεγάλο μέγεθος, έχει δυνατό βαθμολογικό κίνητρο, αφού παλεύει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και θεωρητικά είναι η μοναδική ομάδα, που μπορεί να απειλήσει την Μπαρτσελόνα εντός έδρας στις εννιά εναπομείνασες αγωνιστικές.

34η Αγωνιστική: Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα (Κυριακή 5/7)

Πάντα τα παιχνίδια στην έδρα της Βιγιαρέαλ κρύβουν παγίδες. Η Μπαρτσελόνα βέβαια, έχει να χάσει στο πρωτάθλημα από το «κίτρινο υποβρύχιο» από το 2008! Επίσης το ρεκόρ της στα τελευταία 10 παιχνίδια της στο Θεράμικα είναι στο 6-4-0.

Η Βιγιαρεάλ πάντως επέστρεψε από τη διακοπή κάνοντας το 2/2 και δείχνει διάθεση να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

35η Αγωνιστική: Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ (Τετάρτη 8/7)

Μπορεί το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα να μην έχει άλλο clasico για φέτος, υπάρχει όμως το καταλανικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ, η οποία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και παλεύει για την παραμονή της.

Η Μπαρτσελόνα ασφαλώς παραμένει το απόλυτο αφεντικό στη Βαρκελώνη και δύσκολα θα κάνει… χάρη στη συμπολίτισσα όταν διακυβεύεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Αλλωστε, η Μπάρτσα μέσα στο Καμπ Νόου μετράει 10 συνεχόμενες νίκες για τη La Liga απέναντι στην Εσπανιόλ.

36η Αγωνιστική: Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα (Κυριακή 12/7)

Η Μπαρτσελόνα ασφαλώς δεν μπορεί να τρομάξει από τη Βαγιαδολίδ. Αλλωστε, κατάφερε και την κέρδισε πέρυσι μέσα στο Χοσέ Θορίγια, όταν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Βαγιαδολίδ έμοιαζε με χωράφι για πατάτες και είχαν διατυπωθεί εύλογα ερωτήματα πώς η διοργανώτρια αρχή είχε δώσει το οκ για να διεξαχθεί εκείνο το ματς.

Η Μπάρτσα μετράει 3/3 νίκες μετά την επάνοδο της Βαγιαδολίδ στην πρώτη κατηγορία και στον πρώτο γύρο την είχε συντρίψει με 5-1.

37η Αγωνιστική: Μπαρτσελόνα – Οσασούνα (Τετάρτη 15/7)

Η Οσασούνα έκανε τη ζημιά στην Μπαρτσελόνα στον πρώτο γύρο παίρνοντας ισοπαλία 2-2, όμως μέσα στο Καμπ Νόου δεν μπορεί να αποτελέσει υψηλό εμπόδιο. Αλλωστε, το πιθανότερο είναι πως σε εκείνο το χρονικό σημείο θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά, ευρισκόμενη κάπου στη μέση της κατάταξης.

Η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη επτά ματς (5-2-0) κόντρα στην ομάδα της Παμπλόνα και εντός έδρας έχει να χάσει από το 2009. Εκτοτε μετράει 6/6 νίκες στο Καμπ Νου για το πρωτάθλημα με γκολ 31-1!

38η Αγωνιστική: Αλαβές – Μπαρτσελόνα (Κυριακή 19/7)

Σε περίπτωση που παίζεται ο τίτλος την τελευταία αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας την Αλαβές, κάτι που μοιάζει αρκετά πιθανό με βάση την προϊστορία.

Οι Καταλανοί μετρούν 5/5 νίκες στις τελευταίες επισκέψεις τους εκεί, χωρίς μάλιστα να δεχθούν γκολ (15-0)! Γενικά, η τελευταία φορά που δέχθηκε γκολ η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Αλαβές ήταν το μακρινό 2001.

Μάχη στήθος με στήθος

Συμπερασματικά, η Μπαρτσελόνα έχει δύο παιχνίδια-κλειδιά εκτός έδρας κόντρα σε Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ και μοναδικό επικίνδυνο εντός έδρας με την Ατλέτικο.

Η Ρεάλ από την άλλη έχει ως πιο δύσκολες αποστολές τις δύο εξόδους στη χώρα των Βάσκων με Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο. Το πρόγραμμα δείχνει ότι μπορεί να πάμε σε μία μάχη στήθος με στήθος μέχρι το φινάλε, όπου η μεν Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα των δύο βαθμών, η δε Ρεάλ υπερισχύει σε πιθανή ισοβαθμία.

Τα πάντα λοιπόν θα κριθούν στην ανθεκτικότητα που θα επιδείξουν οι δύο ομάδες σε αυτό το πρωτόγνωρο σπριντ που καλούνται να κάνουν μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Εννιά ακόμη αγωνιστικές σε 30 ημέρες, ένα εξαντλητικό πρόγραμμα, που θα τεστάρει τις αντοχές όλων.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ