el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική Προγνωστικά Ποδοσφαίρου Λέστερ: 10 λόγοι για να πάρει το πρωτάθλημα ξανά

Λέστερ: 10 λόγοι για να πάρει το πρωτάθλημα ξανά

0
Λέστερ: 10 λόγοι για να πάρει το πρωτάθλημα ξανά

Πέντε χρόνια μετά τον μεγαλύτερο άθλο σε επίπεδο συλλόγων στο ποδόσφαιρο, την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, υπάρχουν 10 λόγοι για να πιστέψουμε ότι η Λέστερ μπορεί να το επαναλάβει.

Το 2015-16 η Λέστερ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας και έγινε μόλις η έβδομη ομάδα που κερδίζει τη διοργάνωση από το 1992-93, όταν και μετονομάστηκε σε Πρέμιερ Λιγκ.

Πέντε χρόνια μετά, οι «αλεπούδες» δείχνουν πως μπορούν να το επαναλάβουν – αφού βρίσκονται στην κορυφή οκτώ αγωνιστικές μετά – γράφοντας εκ νέου ιστορία.

Διαβάστε 10 καλά επιχειρήματα για να το πετύχουν.

leicesterchampions_novibetgr

10 Εξελίξιμοι παίκτες σε όλες τις γραμμές

Διαθέτει πολλούς παίκτες που συνεχίζουν να εξελίσσονται και να γίνονται καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γιούρι Τίλεμανς (μέσος), Τζέιμς Τζάστιν, Τίμοθι Καστάνιε (μπακ), Χάρβεϊ Μπαρνς, Τζέιμς Μάντισον (εξτρέμ) και Γουέσλι Φοφανά (στόπερ), είναι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις.

Παίκτες που ήδη έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και αναμένεται να βελτιωθούν περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

9 Εμαθε από την περσινή σεζόν

Και την περσινή αγωνιστική περίοδο (2019-20) η Λέστερ είχε κάνει καλό ξεκίνημα και μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Από εκείνο το σημείο όμως και έως τον Φεβρουάριο δεν είχε σταθερότητα και έχασε πολλούς βαθμούς (6 ήττες σε 11 ματς) που δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει τη συμμετοχή στην 4άδα και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παίκτες και προπονητής έμαθαν από αυτή την εμπειρία και δύσκολα θα υποπέσουν στα ίδια λάθη και φέτος.

8 Προπονητής με τίτλους

rodgers_novibetgrΑπό τον Φεβρουάριο του 2019 στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Μπρένταν Ρότζερς, ένας προπονητής με παραστάσεις σε ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και τρία Λιγκ Καπ στην τριετή παρουσία του στη Σέλτικ (2016-19) ενώ πιο πριν, το 2014, είχε φτάσει μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον πάγκο της Λίβερπουλ, με τον τίτλο να χάνεται στο περίφημο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ.

7 Και παίκτες με εμπειρία τίτλου

Πλην του προπονητή, υπάρχουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν καλύτερα τις καταστάσεις.

Πίτερ Σμάιχελ (τερματοφύλακας), Γουές Μόργκαν (στόπερ), Τζέιμς Βάρντι (φορ), Κρίστιαν Φουχς (μπακ/χαφ), Μαρκ Αλμπράιτον (μέσος) και Ντεμαράι Γκρέι (μέσος) ήταν στην ομάδα και τη χρονιά του τίτλου.

6 Ο ηγέτης Τζέιμς Βάρντι

vardy_novibetgrΤη χρονιά του τίτλου πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, με 24 γκολ στο πρωτάθλημα. Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με ένα λιγότερο ενώ εντυπωσιακή είναι η φετινή εκκίνηση του 33χρονου ηγετικού φορ της Λέστερ, με 8 γκολ σε 7 ματς για την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Βάρντι παραμένει εγγύηση στο επιθετικό κομμάτι και είναι ένας από τους παίκτες που της κάνουν τη μεγάλη διαφορά εδώ και χρόνια.

5 Ποιοτικές μεταγραφές

Σωστές μεταγραφικές κινήσεις εδώ και χρόνια για τη Λέστερ. Μαγκουάιρ (στόπερ), Καντέ (αμυντικός χαφ) και Μαχρέζ (εξτρέμ) είναι κάποιοι από όσους ανέδειξε και πούλησε μετά για πολλά εκατομμύρια ευρώ ενώ και φέτος, όσοι αποκτήθηκαν, δείχνουν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ανεβάζοντας παράλληλα κατακόρυφα την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι Φοφανά, Καστάνιε και Ουντέρ.

4 Τακτική ευελιξία

Δύο συστήματα έχει χρησιμοποιήσει φέτος ο Μπρένταν Ρότζερς. Εκτός από 4-2-3-1 η ομάδα του μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά με το 3-4-3.

Στα ματς που η Λέστερ αναμένεται να κυριαρχήσει (κυρίως στα εντός έδρας) χρησιμοποιεί το σύστημα με τετράδα στην άμυνα ενώ στα δύσκολα εκτός έδρας ματς επιλέγει το 3-4-3, θέλοντας να έχει βάθος στην άμυνα και να αξιοποιεί τους χώρους που θα βρει μέσω αντεπιθέσεων.

3 Ακόμα καλύτερη στη συνέχεια

Με δεδομένο πως απουσιάζουν σημαντικοί παίκτες λόγω τραυματισμών και θα είναι διαθέσιμοι κοντά στα Χριστούγεννα, η εικόνα της ομάδας αναμένεται ακόμα καλύτερη στη συνέχεια.

Σογιούνκου, Ρικάρντο Περέιρα (αμυντικοί) και Ντιντί (κεντρικός μέσος) είναι οι παίκτες που θα δώσουν σημαντικές βοήθειες μόλις επιστρέψουν από τους τραυματισμούς τους.

2 Αλλαγή δεδομένων και έτοιμη για άλλες εκπλήξεις

cityleicester_novibetgrΙδιαίτερο το φετινό πρωτάθλημα, λόγω των όσων έχουν ακολουθήσει από την πανδημία και την έλλειψη κόσμου στις κερκίδες. Είναι κάτι που φαίνεται να έχει λειτουργήσει θετικά στη Λέστερ, η οποία έβγαλε μεταξύ άλλων μεγάλο διπλό στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 5-2.

Με δεδομένο πως μέχρι και τον Μάρτιο του 2021 δεν προβλέπεται να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα στην Πρέμιερ Λιγκ, οι «αλεπούδες» δείχνουν έτοιμες και για άλλα μεγάλα αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες.

1 Είναι καλύτερη από το 2016

Το ρόστερ της Λέστερ είναι πλέον πολύ καλύτερο από τη σεζόν 2015-16 όταν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

Τη σεζόν του τίτλου είχε στηριχθεί περισσότερο στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων και τον «κλεφτοπόλεμο» ενώ πλέον έχει γίνει ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

Επιπλέον, η παρουσία των Γιούρι Τίλεμανς και Τζέιμς Μάντισον στα άκρα της μεσαίας γραμμής της δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι σε σχέση με το 2016.