el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λειψία – Μπάγερν: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος Γερμανίας, η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να «σφραγίσει» ακόμα μία κατάκτηση στην Μπουντεσλίγκα, εφόσον νικήσει το Σάββατο (3/4, 19:30) στην έδρα της Λειψίας.

Αν κερδίσει η Μπάγερν θα ξεφύγει επτά βαθμούς από τη Λειψία και πρακτικά θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για το ένατο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Αν όμως η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν προβάλλει αντιρρήσεις, τότε μπορεί να βάλει φωτιά στη διεκδίκηση του τίτλου οχτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Λειψία – Μπάγερν Μονάχου: Προγνωστικά

Σε μία έδρα που δυσκολεύεται, ωστόσο φεύγει τις περισσότερες φορές με θετικό αποτέλεσμα, αγωνίζεται η Μπάγερν Μονάχου (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Η μοναδική ήττα της σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2018 (2-1) ενώ στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Γενικά ισορροπημένες οι αποδόσεις, με την Μπάγερν να έχει ένα προβάδισμα νίκης (στο 2.45 η απόδοση του διπλού) ενώ λόγω της άκρως επιθετικής φιλοσοφίας που διατηρεί και των φετινών της σκορ, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επιβεβαίωσης του Over 2.5 γκολ (1.56) αντί του Under 2.5 (2.45), έστω και αν οι Βαυαροί αγωνιστούν χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Λειψία – Μπάγερν Μονάχου: Ανάλυση

Εδώ και περίπου 3.000 ημέρες στην Μπουντεσλίγκα ο πρωταθλητής είναι γνωστός και προέρχεται σταθερά από το Μόναχο. Η Μπάγερν κυνηγάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και δίνει στη λέξη κυριαρχία νέες διαστάσεις.

Κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της σεζόν τίθενται ρητορικά ερωτήματα για το αν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τα πρωτεία των Βαυαρών. Φέτος πάντως, για πρώτη φορά μετά από μία οχταετία, αχνοφαίνεται στο βάθος μία πραγματική μάχη τίτλου.

Στην Μπουντεσλίγκα τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια λείπει ένα ισχυρό αντίπαλο δέος για να αμφισβητήσει την Μπάγερν με συνέπεια τις περισσότερες φορές το ενδιαφέρον για το πού θα καταλήξει η σαλατιέρα να χάνεται πολύ γρήγορα. Θα μπορέσει λοιπόν η Λειψία να αλλάξει αυτόν τον κανόνα την τρέχουσα σεζόν;

Στο παρελθόν, υπήρξαν φορές που η Μπάγερν έδωσε δικαιώματα, κυρίως όταν ήταν στον πάγκο της ο Νίκο Κόβατς, όμως η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, διότι όταν έφτανε η ώρα να μετρηθεί με την Μπάγερν φαινόταν περίτρανα ότι της έλειπε η νοοτροπία του νικητή.

Εχει τέτοια η Λειψία για να μπορέσει να χτυπήσει τους ισόβιους πρωταθλητές Γερμανίας;

 

 

Λειψία – Μπάγερν: Παρουσίαση & Στατιστικά

Από τη σεζόν 2016/17 που η Λειψία ανέβηκε για πρώτη φορά στην Μπουντεσλίγκα, Μπάγερν και Λειψία έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα. Πρώτη είναι η Μπάγερν με 387 βαθμούς σε 162 αγώνες (121-24-17) και δεύτερη η Λειψία με 309 βαθμούς και απολογισμό 89-42-31. Τρίτη ακολουθεί η Ντόρτμουντ με 307 βαθμούς και απολογισμό 90-37-35.

Λειψία και Μπάγερν έχουν συγκεντρώσει ακριβώς τους ίδιους βαθμούς (22) στο β’ γύρο της φετινής Μπουντεσλίγκα. Η Λειψία μάλιστα τρέχει αήττητο σερί οχτώ αγωνιστικών (7-1-0).

Η Μπάγερν με 78 γκολ σε 26 αγωνιστικές έχει κάνει φέτος νέο ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα.

Ο δεύτερος σκόρερ της Μπάγερν, Τόμας Μίλερ με 10 γκολ και ο τρίτος της σκόρερ, Σερτζ Γκνάμπρι με 9 γκολ, έχουν περισσότερα απ’ ό,τι οι πρώτοι σκόρερ της Λειψίας, Μαρσέλ Ζάμπιτσερ, Εμίλ Φόρσμπεργκ, Κρίστοφερ Νκουνκού (άπαντες με έξι γκολ).

Η ΜπΑγερν σκορΑρει τουλΑχιστον Ενα γκολ εδΩ και 61 επΙσημα ματς, ισοφαρΙζοντας το προηγοΥμενο ρεκΟρ της απΟ τον ΜΑρτιο του 2013 ως τον ΑπρΙλιο του 2004. Αν σκορΑρει και στη ΛειψΙα θα κΑνει νΕο ρεκΟρ συλλΟγου.

Με τον Χάνζι Φλικ στον πάγκο η Μπάγερν έχει δώσει 76 επίσημα ματς και έχει μείνει άσφαιρη μόνο μία φορά. Αυτήν κόντρα στη Λειψία, τον Φεβρουάριο του 2020, όταν το μεταξύ τους ματς έληξε 0-0.

Η Λειψία πραγματοποιεί φέτος την κορυφαία σεζόν της ιστορίας της με 57 βαθμούς σε 26 αγωνιστικές. Εντός έδρας σε 13 ματς έχει κερδίσει 32 βαθμούς, χάνοντας μόνο από την Ντόρτμουντ.

Η προϊστορία στους αγώνες της Λειψίας με την Μπάγερν είναι υπέρ των Βαυαρών. Σε 11 μεταξύ τους ματς, η Μπάγερν έχει πέντε νίκες και η Λειψία μόνο μία, ενώ τα γκολ είναι 25-15 υπέρ των πρωταθλητών Γερμανίας. Οι τελευταίες τέσσερις συναντήσεις τους πάντως έληξαν ισόπαλες.

Λειψία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Δύο διατάξεις χρησιμοποιεί συχνά ο Γιούλαν Νάγκελσμαν στη Λειψία. Επιλέγει τόσο το 4-2-3-1 όσο και σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-5-2 ή 3-4-3), που συνήθως προτιμά στα δύσκολα ματς.

Σύστημα με τρεις στόπερ είναι έτσι λογικό να εφαρμόσει και στην κρίσιμη βαθμολογικά αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου το Σάββατο, χωρίς βέβαια τα προβλήματα να λείπουν.

Το μεγαλύτερο στο οποίο καλείται να βρει λύση, είναι η απουσία του κομβικού μέσου Κέβιν Καμπλ (20 συμ. φέτος) λόγω τιμωρίας ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των  εξίσου σημαντικών Ουπαμεκανό (στόπερ, 22/1) και Χάλστενμπεργκ (μπακ-στόπερ, 19/2), με ενδεχόμενη απουσία του πρώτου να είναι και σημαντικότερη.

Δύσκολα εκτιμάται τέλος πως θα είναι σε θέση να προσφέρει και ο Ανχελίνιο (μπακ-χαφ, 21/4), που απουσίασε από το τελευταίο χρονικά.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Γκουλάσι – Μουκιέλε, Ορμπαν, Ουπαμεκανό (Κονατέ) – Ανταμς, Σάμπιτζερ , Ολμο, Ενκουνού, Χαϊντάρα – Φόρσμπεργκ, Πόουλσεν.

Μπάγερν Μονάχου: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Μακράν την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί φέτος στην Μπουντεσλίγκα ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Με 35 γκολ ήδη, έχει ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ των 34 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος και φυσικά η παρουσία του είναι καθοριστική (και) στη φετινή πορεία των Βαυαρών. Ο Πολωνός διεθνής στράικερ δεν θα μπορέσει πάντως να προσφέρει λόγω τραυματισμού (που θα τον κρατήσει για δύο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης) στο κομβικό ματς με τη Λειψία.

Πλην του «Λέβα», ο προπονητής των Βαυαρών Χάνσι Φλικ (από τον Νοέμβριο του 2019 στην ομάδα), δεν υπολογίζει και στους Αλφόνσο Ντέιβις (μπακ-χαφ, 17/1), Ζερόμ Μπόατεnγκ (στόπερ, 22/1) ενώ αμφίβολη καθίσταται η συμμετοχή του έτερου στόπερ, Ζίλε (18/1). Μακροχρόνια απουσιάζει λόγω τραυματισμού ο Ντάγκλας Κόστα (μεσοεπιθετικός, 11/1).

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Νόιερ – Παβάρ, Ζίλε (Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Ερναντές – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ, Μίλερ, Γκνάμπρι – Τσούπο-Μοτίγκ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ