el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λεβαδειακός – Ιωνικός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 με τον Λεβαδειακό να υποδέχεται τον Ιωνικό (17/04, 14:45) στο ντέρμπι της ημέρας, με φόντο την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 1.

Επτά αγώνες, μαζί με τα πλέι οφ, απομένουν για να πέσει η αυλαία στο πρωτάθλημα της SL2, το οποίο άρχισε στα μέσα Ιανουαρίου εξαιτίας της πανδημίας και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου.

Ο πρώτος της κατάταξης μετά και τη διαδικασία των πλέι οφ ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 1 ενώ ο δεύτερος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της κατάταξης από την κορυφαία κατηγορία.

Ιωνικός και Λεβαδειακός είναι δύο ομάδες που θα βρίσκονται σίγουρα στη διαδικασία των πλέι οφ ανόδου ενώ το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα ενδεχομένως να καθορίσει πολλά για τη συνέχεια, αφού σε περίπτωση νίκης ο Ιωνικός θα αποσπαστεί στο +8 από τη δεύτερη θέση και θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο Ιωνικός προέρχεται από δύο σερί ανόδους, έχοντας αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς το 2018 με την αγορά των μετοχών από τον Γιάννη Τσιριγώτη, ο οποίος και πιστώνεται με τις κινήσεις του, το μεγαλύτερο μέρος της μέχρι στιγμής επιτυχίας.

Λεβαδειακός – Ιωνικός: Προγνωστικά 16-04-2021

levadiakosionikos_novibetgrΕπτά νίκες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης και πέντε εκτός έδρας νίκες, είναι τα σερί που «τρέχει» αυτή τη στιγμή ο Ιωνικός. Τα πέντε διαδοχικά διπλά είναι, μάλιστα, και ιστορικό ρεκόρ στις επαγγελματικές κατηγορίες για την ομάδα της Νίκαιας, η οποία φέτος χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων για τη μαχητικότητά της και την ικανότητά της στην επίθεση.

Ο παράγοντας φόρμα δεν φαίνεται πάντως να έχει μετρήσει στις αποδόσεις όσο το κίνητρο που υπάρχει από πλευράς γηπεδούχων, καθώς ουσιαστικά αν ηττηθούν, μένουν εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης και κατά συνέπεια της απευθείας ανόδου.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Λεβαδειακός προσφέρεται σε τιμές οριακού φαβορί (στο 2.50 έναντι 3.10 του διπλού και 2.80 της ισοπαλίας), σε ένα ματς που υπάρχουν παράλληλα πολλές πιθανότητες σύμφωνα με τις αποδόσεις να μείνει χαμηλά το σκορ (στο 1.46 το Under 2,5) αλλά και μη σκοράρουν και οι δύο ομάδες (στο 1,69 έναντι 2,09 του G/G).

Λεβαδειακός – Ιωνικός: Ανάλυση 16-04-2021

livadeiaionikos_novibetgrΔεύτερη σερί σεζόν που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της 2ης Εθνικής ο Λεβαδειακός μετά τον υποβιβασμό του. Πέρσι λόγω Covid-19 και της διακοπής των πρωταθλημάτων δεν κατάφερε να διεκδικήσει μέσω των πλέι οφ την άνοδο, κάτι που θα συμβεί φέτος.

Από τις 24 Φεβρουαρίου στην τεχνική ηγεσία έχει επιστρέψει ο Τζουζέπε Σανίνο (αντικατέστησε τον Σωτήρη Αντωνίου) και από τη στιγμή που ανέλαβε έχει βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι, τόσο δημιουργικά αλλά κυρίως εκτελεστικά.

Με τον Δημήτρη Σπανό στην τεχνική ηγεσία από την αρχή της σεζόν ο Ιωνικός, έχει δώσει στην ομάδα τον χαρακτήρα του νικητή παλεύοντας σε όλο το 90λεπτο ενώ φέτος η ομάδα της Νίκαιας διεκδικεί με αξιώσεις την τρίτη σερί άνοδο. Τις δύο προηγούμενες προβιβάστηκε από Γ’ Εθνική και Φούτμπολ Λιγκ αντίστοιχα. Η τελευταία του παρουσία στη Σούπερ Λιγκ ήταν τη σεζόν 2006-07.

Λεβαδειακός – Ιωνικός: Παρουσίαση & Στατιστικά 16-04-2021

Την περσινή σεζόν ο νυν προπονητής του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός, βρέθηκε για ένα τρίμηνο (Ιούλιος-Οκτώβριος 2019) στην τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού. Είχε αγωνιστεί και σαν παίκτης στον Ιωνικό.

Για 25η φορά στην ιστορία του μετέχει σε επίπεδο SL2 ο Ιωνικός. Εχει μία κατάκτηση πρωταθλήματος στην κατηγορία, το 1993-94.

Μακράν την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του διανύει ο Ματίας Κάστρο στον Ιωνικό. Ο 29χρονος επιθετικός με 13 γκολ σε 20 συμμετοχές είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και συνολικά του πρωταθλήματος. Τις τρεις προηγούμενες σεζόν είχε 9 γκολ συνολικά σε επίπεδο πρωταθλήματος με τη φανέλα της Ξάνθης, με την οποία και συστήθηκε στο ελληνικό κοινό.

Ο ΙωνικOς σημειΩνει φΕτος τα περισσΟτερα γκολ στο δεΥτερο ημΙχρονο των αγΩνων του (20 Εναντι 12 στο πρΩτο 45λεπτο)

Πρώτος σκόρερ του Λεβαδειακού είναι ο Μιγκέλ Μπιανκόκι (6 γκολ), ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα τον Φεβρουάριο και έχει δώσει σημαντικές λύσεις και βοήθειες στους Βοιωτούς. Στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν ο σκόρερ των δύο τερμάτων στο 2-1 επί του Απόλλωνα Λάρισας, ερχόμενος από τον πάγκο.

Λεβαδειακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16-04-2021

sannino_novibetgrΠροπονητής που θέλει να προσέχει και την άμυνα είναι ο Ιταλός Τζουζέπε Σανίνο του Λεβαδειακού. Επιλέγει διάταξη τόσο με τέσσερις όσο και με τρεις πίσω, εμπιστευόμενος κυρίως το 3-5-2, σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί ο Λεβαδειακός εκτός απροόπτου και στο ντέρμπι κορυφής με τον Ιωνικό.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Μπιανκόνι στο αρχικό σχήμα (στο τελευταίο χρονικά ήρθε από τον πάγκο) ενώ σε ό,τι αφορά τις άλλες θέσεις, δεν πρέπει να περιμένουμε πολλές αλλαγές συγκριτικά με το πιο πρόσφατο ματς.

Πιθανή 11άδα (3-5-2):  Στογιάνοβιτς (Μένγκα) – Λιάγκας, Δημόπουλος, Τζημόπουλος – Νίλι, Κωστή, Νίκας, Μεχία, Παναγιώτου – Μπιανκόνι, Μυτίδης (Μαρίνος).

Ιωνικός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16-04-2021

spanos_novibetgr

Ενα πρόβλημα τραυματισμού, ίσως στερήσει τη συμμετοχή από τον βασικό τερματοφύλακα Αναγνωστόπουλο στον Ιωνικό, αυτή τη στιγμή όμως οι πιθανότητες δείχνουν να είναι με το μέρος του.

Πλην του Αναγνωστόπουλου αμφίβολη καθίσταται και η συμμετοχή του συνήθως αναπληρωματικού στόπερ Τσιριγώτη ενώ συγκριτικά με το πιο πρόσφατο χρονικά ματς και την εντός έδρας νίκη επί της Δόξας Δράμας (4-2), διαθέσιμος εκ νέου είναι ο βασικός αριστερός μπακ Ομάρ, που εκτός απροόπτου επιστρέφει και στους πρώτους έντεκα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Αναγνωστόπουλος (Γκίνης) – Κοτσώνης, Κύργιας, Παπαγεωργίου, Ομάρ – Γκοτσούλιας (Νιάσε), Μουμίν, Πλατέλλας – Ρόλε, Κάστρο, Ματσούκας.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ