el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Τις δύο προηγούμενες φορές που κλήθηκε να ανατρέψει 3-1 σκορ από το πρώτο εκτός έδρας νοκ-άουτ ματς, η Λίβερπουλ αποκλείστηκε. Καλείται να το κάνει την Τετάρτη (14/4, 22:00) για πρώτη φορά, απέναντι στην πολυνίκη του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης.

Το βήμα παραπάνω στην επόμενη φάση, συγκριτικά με την περσινή σεζόν, θα κάνει μία εκ των Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και θα προκύψει οριστικά από τον μεταξύ τους επαναληπτικό η ομάδα που θα προκριθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέρσι και οι δύο ομάδες σταμάτησαν την πορεία τους σε αυτή τη φάση, με τη Λίβερπουλ να αποκλείεται από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά μία εκ των Τσέλσι ή Πόρτο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η νικήτρια στα δύο πιο πρόσφατα ματς απέναντι στη Λίβερπουλ και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1). Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2017-18 και φέτος στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης στην Ισπανία.

Εδώ πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που έχει υποχρεώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στη βαρύτερη εκτός έδρας ήττα της σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, 4-0 το 2008-09, στον επαναληπτικό της φάσης των «16», με την αγγλική ομάδα να προκρίνεται με δύο νίκες.

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά

Συνολικά έχει κάνει αρκετές ανατροπές σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Λίβερπουλ όταν έχασε το πρώτο εκτός έδρας ματς (προκρίθηκε στις 14 από τις 27 περιπτώσεις). Και τις δύο όμως που είχε ηττηθεί με 3-1, έμεινε εκτός.

Κάτι αντίστοιχο μοιάζει ως πολύ πιθανό σενάριο και στην τωρινή αναμέτρηση με τους «μερένχες», με τη Λίβερπουλ να προσφέρεται λόγω έδρας ως το φαβορί για τη νίκη (στο 2.01 έναντι 3.50 του διπλού και 3.75 της ισοπαλίας) αλλά ως αουτσάιντερ για να πάρει την πρόκριση (στο 4.00 έναντι 1.25 να περάσει στα ημιτελικά η Ρεάλ Μαδρίτης).

Αξιο αναφοράς το γεγονός πως δεν έχουν φέρει ποτέ ισοπαλία στα μεταξύ τους, με τη Λίβερπουλ να μετρά τρεις νίκες και τη Ρεάλ Μαδρίτης τέσσερις. Μεταξύ αυτών και οι δύο τελικοί, το 1981 (1-0 η Λίβερπουλ) και το 2018 (3-1 η Ρεάλ).

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ανάλυση

Ομάδες που έχουν ξεκάθαρα τη σφραγίδα των προπονητών. Ο Ζιντάν βρίσκεται άλλωστε από το 2016 στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ (με εξαίρεση τη σεζόν 2018/19) και ο Γιούργκεν Κλοπ από το 2015 στη Λίβερπουλ.

Το επιθετικό πλάνο είναι σε γενικές γραμμές αυτό που χαρακτηρίζει τους δύο αντιπάλους, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν την ίδια διάταξη (4-3-3) και σχετικά παρόμοιο στιλ παιχνιδιού, που βασίζεται και στις ατομικές ενέργειες, με τον Ζιντάν να είναι αυτός που δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους παίκτες.

zidaneklopp_novibetgrΗ κάτοχος 6 Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ δίνει το παρών σε προημιτελική φάση για 15η φορά στην ιστορία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έχει απολογισμό 11 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς ενώ γενικά σε νοκ-άουτ, έχει προκριθεί στις 9 από τις 12 περιπτώσεις που αντιμετώπισε ισπανική ομάδα.

Για 36η φορά μετέχει σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Ρεάλ (29 προκρίσεις, 6 αποκλεισμοί) ενώ έχει περάσει στην επόμενη φάση στις 47 από τις 60 φορές που νίκησε στο πρώτο εντός έδρας ματς.

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Παρουσίαση & Στατιστικά

Τον Οκτώβριο του 2014 αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά οι δύο ομάδες στο Ανφιλντ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί 3-0 με δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Γάλλος επιθετικός και τις 4 φορές που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του τη Λίβερπουλ έχει νικήσει ενώ έχει σημειώσει ισάριθμα γκολ, σκοράροντας στα τρία από αυτά τα ματς.

Ο 33χρονος πλέον Μπενζεμά, τον οποίο δεν έχει καταφέρει κανείς να εκτοπίσει από την 11άδα της Ρεάλ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ο πρώτος σκόρερ της «βασίλισσας» φέτος, με 25 γκολ συνολικά (5 στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Τέσσερις ήττες στις πέντε πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του ως προπονητής, μετράει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός έχει αντιμετωπίσει 8 φορές συνολικά τους Μαδριλένους και ο συνολικός απολογισμός του είναι 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες. Ολα τα θετικά αποτελέσματα έχουν έρθει στην τεχνική ηγεσία της Ντόρτμουντ.

Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντι στη Λίβερπουλ για τον Ζινεντίν Ζιντάν ως προπονητής. Σαν παίκτης δεν την αντιμετώπισε ποτέ.

Αήττητο 13 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις «τρέχει» η Ρεάλ Μαδρίτης, με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Στο πιο πρόσφατο χρονικά και τη νίκη 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στο κλασικό ντέρμπι της Ισπανίας σημείωσε την έκτη σερί νίκη της.

Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

van Dijk_novibetgrΜία από τις κινήσεις που ανέβασαν επίπεδο τη Λίβερπουλ ήταν η απόκτηση του Βέρτζιλ Φαν Ντάικ και η απουσία του Ολλανδού κεντρικού αμυντικού από τα μέσα του Οκτωβρίου του 2020, έχει στοιχίσει φέτος αγωνιστικά στους «κόκκινους».

Ο Φαν Ντάικ παραμένει εκτός πλάνων και για τον επαναληπτικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μαζί με τον κεντρικό μέσο Χέντερσον και τους κεντρικούς αμυντικούς Γκόμεζ και Ματίπ.

Φίλιπς και Καμπάκ συγκεντρώνουν έτσι ακόμα μία φορά τις περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσουν το δίδυμο των στόπερ ενώ υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή του Φαμπίνιο, με τον Σακίρι να παίρνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θέση στα χαφ και στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Αλισον – Αρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ (Φαμπίνιο), Ρόμπερτσον – Κεϊτά, Σακίρι, Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Φιρμίνο (Ζότα), Μανέ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

ramos_novibetgrΧωρίς τον ηγέτη της άμυνας και η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού εκτός πλάνων του Ζινεντίν Ζιντάν παραμένει ο Σέρχιο Ράμος. Ο αρχηγός των «μερένχες» που είχε τραυματιστεί σε ματς της εθνικής Ισπανίας, διαγνώστηκε και θετικός στον Covid-19.

Για τον ίδιο λόγο παραμένει εκτός ο έτερος βασικός στόπερ, Βαράν ενώ δεν υπολογίζονται για τον επαναληπτικό με τη Λίβερπουλ και οι μπακ Καρβαχάλ, Λούκας Βάσκεθ όπως και ο επιθετικός μέσος Αζάρ, με τον τελευταίο πάντως να μην θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Αμφίβολη είναι τέλος η συμμετοχή του κεντρικού μέσου Βαλβέρδε.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Κουρτουά – Οντριοθόλα, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί – Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς – Ασένσιο, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ